Finále v Indian Wells ovládl Nadal, Murrayho deklasoval

23. 3. 2009, 07:06
Aktuality 9
ATP INDIAN WELLS - První hráč světa Rafael Nadal vyhrál podruhé v kariéře tenisový turnaj v Indian Wells. V nedělním finále deklasoval čtvrtého nasazeného Brita Andyho Murrayho 6-1 6-2 a získal třináctý titul z turnajů kategorie Masters.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Andy Murray vyřadil v semifinále světovou dvojku Švýcara Rogera Federera a k finálovému duelu nastupoval s úctyhodnou bilancí 23 výher z 24 letošních zápasů. Dvaadvacetiletý Rafael Nadal však nedal o rok mladšímu soupeři šanci a vyhrál hladce za necelých 81 minut.

Britský tenista sice oproti semifinálovému duelu hrál více útočněji, ovšem v silném větru to vedlo k častým chybám, které Nadal trestal. S nepříjemnými povětrnostními podmínkami se Murray nedokázal vyrovnat a poprvé ve finále podniku Masters prohrál.

"Už dlouho jsem v takových podmínkách nehrál, bylo to pro mě obtížné. Rafa se s tím vyrovnal mnohem lépe," všiml si jednadvacetiletý Brit. "Já se nemohl dostat ke své hře, naopak Rafa využil svých úderů s horní rotací," litoval. "Vyhrál zcela zaslouženě."

"Ale necítím se být zklamaný, protože jsem od sebe vůbec neočekával, že tu budu hrát takhle dobře," připomněl Murray svou virózu před zahájením turnaje. "Na Miami se pokusím připrvit lépe," vzkázal soupeřům před dalším podnikem série ATP 1000, který začíná už ve středu, ale nasazení tenisté mají v úvodních dnech volno.

Nadal za třiatřicátý titul v kariéře obdržel prémii 605.500 dolarů a v čele žebříčku zvýší svůj náskok před Federerem o dalších 640 bodů.

"Myslím, že jsem se dnes dokázal lépe poprat s nepříjemnými podmínkami. Andy v tom větru nehrál svůj nejlepší tenis, ale spokojen jsem především se svou hrou. Po celý zápas jsem se skvěle pohyboval a to byl klíč k úspěchu," myslí si Nadal.

"Andy je skvělý hráč ze světové špičky a já s ním už letos prohrál. Tohle je tak pro mne velmi důležité vítězství. Ale cennější je pro mě titul, ne nad kým jsem vyhrál," dodal rodák z Mallorky, který v osmifinále odvrátil pět mečbolů proti Nalbandianovi.

- ATP 1000 INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
finálový výsledek

Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Murray (4-Brit.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
takhle jednoznačný zápas jsem fakt nečekal krása opravdu pěkný zápas. jsem rád že to vyhrál Nadal on si to svojí hrou zasloužil a také samozřejmě mu fandím tak jsem velmi rád že to dal:-). Supééér
Reagovat
smazaný uživatel
Super. Že to bude takhle jednoznačné jsem opravdu nečekala.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda,Murray už potřeboval dostat tzv. přes "držku".Jak psal Nepofata Nadal nehrál ve své top formě jak s Del Potrem tak i s Roddickem (zápas s Nalbandianem jsem neviděl :() a vyhrál to předevšim psychikou.Vymlouvat se na vítr je zbabělé.Ano Rafa má výhou že hraje takto,ale proč to tak nehraje i Murray.Je to podobné jakou vymlouvat se že je levák.Ano má v tom jisté vyýhody,ale tak ať všichni hrajou levou.Jinak blíží se Miami a bejt v kůži Rafaela tak bych uvažoval zda tam vůbec jet nebo ne přecijen má jen jedno zdraví,ale jak ho znam tak tam startovat bude.
Reagovat
smazaný uživatel
No Murrayho ten vítr rozčiloval a nervoval..ale špičkový hráč musí umět zahrát i v těžkých podmínkách..i když je jasný, že stylu Nadala ten vítr asi vadil míň. Tenhle Rafův triumf je podle mě hlavně vítězstvím jeho psychické síly, on nehrál svůj nejlepší tenis. Ale když přežil osmifinále s famózně hrajícím Nalbou, tak už v IW musel zvládnout vše :-). A přeju mu to..za tu těžší cestu do finále (Fedex se proti Murraymu vyházel sám) a taky za to, že se snažil hrát útočnější tenis.
Reagovat
Romario
Gratulace Rafovi, nejsem jeho největší fanoušek, nicméně je to špičkový hráč, který si každé vítězství musí uhrát sám, a když ne, poráží soupeře jeho legenda, tak jako tomu bývalo dříve u Rogera, proto je jedničkou zaslouženě. Můžeme se stokrát bavit o jeho úmorném a vydřeném stylu, ale to je správné, že každý hráč hraje s jinými zbraněmi. Jsem spíš zvědav jak bude dál makat Roger, protože zápasy mezi Rafou a Fedexem jsou jedny z nejlepších bitev v historii tenisu, ale Roger musí hodně věcí změnit ,aby měl větší šanci Rafaela porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal jsem, že to bude takhle jednoznačné,a le to je jedině dobře! Zápas to byl nádhernej a i skrásnám koncem a tak to má bejt. Vámos
Reagovat
smazaný uživatel
No nebylo to zrovna nejlepší finále, ale dejme tomu že za to může ten vítr :o)) ... Každopádně kdyby to Roger v semi tak nepo*ral s timhle bláznem, tak by to možná byla jiná podívaná...
Reagovat
smazaný uživatel
roger byl podělanej z nadala a tak to radši zapích už v semifinu :-)) to si přece každý umí spočítat.
Reagovat
smazaný uživatel
já bych mu dal facku, jak do toho furt kouše. Jinak gratulace, hlavně za těch pět odvrácených matchballů. Včera to už byla jenom taková chery on top of the cake celého turnaje :-) Brit s větrem o závod, to byl zcela marný boj (aspon ze se má na co vmluvit)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist