Finále v Atlantě obstarají opět Fish s Isnerem

24. 7. 2011, 10:33
Aktuality 7
ATP ATLANTA - Druhý ročník turnaje v Atlantě, kam se podnik ATP 250 přestěhoval z Indianapolisu, bude mít stejné finálové obsazení jako loni. Obhájce titulu Mardy Fish v semifinále nedal šanci talentovanému krajanovi Harrisonovi, John Isner postoupil po boji přes Lucemburčana Mullera.
Mardy Fish

Devětadvacetiletý Mardy Fish se v semifinále utkal s o deset let mladším krajanem Ryanem Harrisonem, pro kterého to byl vůbec první boj o finále na okruhu ATP. Utkání rozhodly zkušenosti¨světové devítky Fishe, který jediný nabídnutý brejkbol odvrátil a po 78 minutách zvítězil 6-2 6-4.

V době svého postupu už věděl, že se v neděli utká stejně jako před rokem s Johnem Isnerem. Šestadvacetiletý Američan měl v semifinále více práce, ani on ale s Gillesem Mullerem neztratil podání a s pomocí 28 es vyhrál 7-5 6-7 6-1.

"Zítra budu muset hrát nejlépe jak umím. Už minulý rok tu ukázal, jak nepříjemným soupeřem dokáže být a letos tu ještě neprohrál. Do zápasu půjdu s určitou taktikou, která by mu měla dělat problémy," plánuje Fish, který si v 18. finále zahraje o teprve 6. titul. Ten poslední získal právě loni v Atlantě, ve finále byl naposledy o čtyři týdny později na Masters v Cincinnati, kde nestačil až na Federera.

Isner může vyhrát druhý turnaj po sobě poté, co ovládl trávu v Newportu. "Na ten pocit vítězství jsem čekal čtyři, nebo pět měsíců. Teď když ho mám, chci toho využít k více úspěchům," řekl dvoumetrový Isner, který má ve finále bilanci dvou výher a čtyř porážek.

Poražený Muller hrál ve svém prvním semifinále od roku 2005, ve čtvrtfinále byl naposledy na US Open v roce 2008. "Ve druhém setu jsem tvrdě bojoval, ale ve třetím jsem hned v úvodu ztratil všechny naděje," litoval osmadvacetiletý Lucemburčan, jenž dosud žádný titul z turnaje ATP nezískal. V letech 2004 - 2005 prohrál finále ve Washingtonu (Hewitt) a Los Angeles (Agassi).

Americký junior Harrison se díky premiérovému postupu do semifinále turnaje ATP posune ve světovém žebříčku do první stovky.

- ATP 250 ATLANTA (USA, tv. povrch, 531.000 dolarů) -
sobotní výsledky (23. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Fish (1-USA) - Harrison (USA) 6-2 6-4
Isner (2-USA) - Muller (Luc.) 7-5 6-7(3) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Pe3k
Highlights dnešního finále v ucházející kvalitě.
http://www.youtube.com/watch?v=kNt28Apre3g&feature=feedu
Reagovat
smazaný uživatel
nemusis mi to pripominat:)
Reagovat
Pe3k
Simon se posune na 11 v příštím vydádí žebříčku atp. Jsem rád, že nevyhrál Almagro.
Reagovat
smazaný uživatel
No snad se zase nedostane do desítky jako někdy před 3 roky. To je fakt děs jakou hru předvádí. Totální destrukcí uštval dalšího soupeře. Snad ho v Americe na betonech někdo pořádně rozstřílí, protože Simon fakt nemůže vyhrávat turnaje..
Reagovat
Pe3k
V zimě mu bude 27 a tohle je jeho největší životní úspěch, takže bych se moc nebál toho, že bude vyhrávat stabilně. Každopádně do světové desítky má namířeno už brzy.
Reagovat
smazaný uživatel
isner hraje momentalne lepe nez fish a to rozhodne
Reagovat
smazaný uživatel
Lońské finále jsem si hodně užil, začíná má oblíbená část sezony, po travnatých turnajích v čele s Wimbledonem asi má nejoblíbenější. Minulý rok bylo finále dost vyrovnané, nakonec ale rozhodl lepší pohyb a fyzička Fishe. Dnes bude hodně záviset jak jinak než na servisu. Snad mu John porážku oplatí a na americké tour se posune v žebříčku výš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist