Finále se Slováky si zahrají sourozenci Safinovi

8. 1. 2009, 16:16
Aktuality 11
HOPMAN CUP - Finále Hopmanova poháru proti týmu Slovenska si v pátek zahraje sourozenecké duo Dinara a Marat Safinovi z Ruska. O prvním místě ve své skupině dnes rozhodli díky vítězství nad francouzskou dvojicí Cornetová/Simon až v závěrečné čtyřhře.
Dinara Safinová a Marat Safin

Slovenští tenisté Dominika Cibulková a Dominik Hrbatý vyhráli skupinu A, když dnes i díky zranění Nicolase Kiefera porazili Německo, a stali se prvními finalisty.

Jméno finálovách soupeřů se dověděli až v pozdních večerních hodinách australského času. Před dnešními souboji byly ve hře ještě tři týmy. Itálie ve složení Pennataová a Bolelli si malou naději na postup zachovala po výhře nad Tchaj-wanem, který i vinou zranění Lu Yen-hsuna prohrál 0-3.

Vše ve svých rukách však měli sourozenci Safinovi. Ty nejdříve k prvnímu místu ve skupině přiblížila Dinara, když ve dvou setech porazila Alize Cornetovou. Bratr Marat však druhý bod proti halovému mistrovi Francie Gillesi Simonovi přidat nedokázal a tak musela rozhodnout až záverečná čtyřhra. V té už uspěli ruští tenisté a postoupili do finále, ve kterém budou proti Slovensku favoritem.

Rusko se se Slovenskem v Perthu už jednou potkalo a v roce 2001 ve skupině vyhrálo 2-1 i díky výhře Safina nad Hrbatým. Úspěšnější zemí je nicméně Slovensko, které Hopman Cup vyhrálo dvakrát, Rusové pouze jednou, a to před dvěma lety díky Petrovové a Tursunovovi.

HOPMANŮV POHÁR (Austrálie, Perth) - čtvrteční výsledky:

* Skupina B *
Rusko - Francie 2-1
Safinová - Cornetová 6-3 6-2
Safin - Simon 6-7(5) 3-6
Safinová/Safin - Cornetová/Simon 6-4 6-3

Itálie - Tchaj-wan 3-0
Pennettaová - Hsieh Su-wei 7-5 6-3
Bolelli - Lu Yen-Hsun bez boje
Pennettaová/Bolelli - Hsieh Su-wei/Lu Yen-Hsun bez boje

Předchozí ýsledky:
Francie - Tchaj-wan 3-0
Rusko - Itálie 2-1
Itálie - Francie 2-1
Rusko - Tchaj-wan 2-1

Konečná tabulka:
1. Rusko 3 3 0 6:3 3
2. Itálie 3 2 1 6:3 2
3. Francie 3 1 2 5:4 1
4. Tchaj-wan 3 0 3 1:8 0

* Skupina A *
Kompletní výsledky:
Německo - Austrálie 2-1
Slovensko - USA 3-0
Slovensko - Austrálie 2-1
Německo - USA 2-1
Slovensko - Německo 3-0
USA - Austrálie 2-1

Konečná tabulka:
1. Slovensko 3 3 0 8:1 3
2. Německo 3 2 1 4:5 2
3. USA 3 1 2 3:6 1
4. Austrálie 3 0 3 3:6 0

souhrn výsledků

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Můžeš mi vysvětlit, proč mě poučuješ o straně 196, přitom nenapíšeš o co se jedná a kde to najdu? To byl takový problém tam dát odkaz? Podrobný 2009 Official Rulebook je kdesi zastrčený, ale na viditelném místě u Rankings mají pořád původní neplatné bodování, to jsem ti dokázal.
Reagovat
skott
Mne nic dokazovat nemusis, ja jejich stranku znam dobre:)Odkaz sem nedaval, protoze sem myslel, ze ty take.Uz si asi stokrat kopiroval odkaz na rankingy, tak snad ted vis, ze se tam toho skryva vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale do včerejška jsem to nevěděl a složku s názvem Media center jsem nikdy nezkoušel, když tam mají top složku s vhodnějším názvem Rankings.
Reagovat
skott
Krasna ctyrhra a neuveritelny comeback v prvnim setu ze stavu 1-4!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak vidíš finále? Už chladíš šampus? :-)
Reagovat
skott
No nerad bych to zakriknul, ale sledoval sem i Slovaky a vypada to velice dobre:)Tipnul bych, ze bude rozhodnuto uz po dvouhrach.
Reagovat
skott
Co ty?Sledujes Hopman Cup nebo koukas na jiny turnaje?
Reagovat
smazaný uživatel
Marat tentokrát neuspěl a za stavu 1-4 jsi už musel chytnout pěknou depku. Špičkový pár tedy na obzoru není. A já doufal, že by spolu mohli hrát pravidelně.
Reagovat
smazaný uživatel
skott: přiznám se, že Hopman Cup nesleduju skoro vůbec, jen si pak přečtu výsledku. Viděl jsem snad jen kousek Hrbatého s Hewittem.. Spíš koukám na Dauhá a Auckland :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň že Melbourne budou dávat na Eurosportu, oni se jinak nočním přenosům vyhýbají, asi že není sledovanost. Ještě doufám, že to půjde na BBC, tam mají skutečně kvalitní obraz, navíc ho neořezávají na formát 4:3 jako Eurosport.
Reagovat
skott
Z Aucklandu je bohuzel spatny obraz, proto ja radsi Hopman Cup ikdyz nehrajou Safinovi:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist