Finále Nadal - Federer je na světě! Španěl vyhrál bitvu s Dimitrovem

27. 1. 2017, 09:30
Aktuality 808
AUSTRALIAN OPEN - Podeváté v historii a poprvé po šesti letech se ve finále grandslamu utkají Roger Federer a Rafael Nadal. Španělský šampion ze sezony 2009 v dnešním semifinále Australian Open udolal po bezmála pěti hodinách boje Bulhara Grigora Dimitrova a postoupil do svého 21. grandslamového finále, v němž bude usilovat o 15. titul.
Rafael Nadal

Rafael Nadal oželel závěr loňské sezony včetně startu na Turnaji mistrů, aby doléčil bolavé zápěstí a připravil se na novou sezonu. A velmi brzy se ukazuje, jak rozumné rozhodnutí v říjnu udělal.

Po necelém čtvrt roce se na kurty vrátil a už na druhém turnaji v sezoně dosáhl svého nejlepšího grandslamového výsledku od triumfu na Roland Garros 2014. Dnes na Australian Open si poprvé po téměř třech letech zahrál v grandslamovém semifinále a v něm předvedl, že je ve skvělé formě i fyzické kondici. 

Třicetiletý Španěl, který v prosinci angažoval do svého týmu kamaráda a bývalou světovou jedničku Carlose Moyu, udolal v divácky atraktivní a pro hráče extrémně náročné pětihodinové bitvě 6-3 5-7 7-6 6-7 6-4 Grigora Dimitrova. O pět let mladšího Bulhara, jenž ve svém druhém semifinále bojoval o premiérové finále, porazil poosmé z devíti vzájemných duelů a oplatil mu porážku z loňského Pekingu.



"Teď je pro mě náročné popsat pocity. Hlavně jsem unavený," řekl Nadal v rozhovoru s Jimem Courierem na kurtu. "Grigor hrál neuvěřitelně, byl to od nás obou skvělý zápas. Jsem moc rád, že jsem mohl být jeho součástí. Musím pochvílit diváky, protože byli skvělí a udělali parádní atmosféru. Chci jim poděkovat za podporu. Být ve finále po takovém zápase pro mě moc znamená," pokračoval Španěl.

"Loňský rok byl pro mě opravdu náročný. Je těžké se vrátit zpět na úroveň, na které jsem byl. Začínal jsem od znova," vzpomínal Nadal, který během kariéry bojuje hlavně se zraněním kolen a zápěstí. "Když jsem loni opustil Rolnad Garros, bylo to fakt těžké. Byl jsem doma a ani se mi nezdálo o tom, že bych tady mohl být ve finále. Je to teprve druhý turnaj roku, takže musím být spokojený," dodal Nadal, jenž se v žebříčku posune z 9. na 6. místo. V případě triumfu bude dokonce čtvrtý.

Nadal postoupil do svého 21. grandslamového finále, v nichž má bilanci 14-6. Na Australian Open se do finále dostal počtvrté; v roce 2014 prohrál se Stanem Wawrinkou, v roce 2012 s Novakem Djokovičem a v roce 2009 slavil titul. Před osmi lety ve finále zdolal 3-2 na sety sedmnáctinásobného grandslamového šampiona Rogera Federera

No právě na o pět let staršího Švýcara, s nímž se utkal už ve svém 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8. a 12. grandslamovém finále, v neděli narazí ve finále grandslamu již podeváté v kariéře a poprvé od French Open 2011.

"Je to pro mě velké privilegium zahrát si finále s Rogerem. Je to pro nás oba výjimečné potkat se po letech znovu ve finále grandslamu, když jsme měli v poslední době zdravotní potíže. Já se zápěstím, on s kolenem," řekl Nadal, který loni v listopadu otevřel na Mallorce vlastní tenisovou akademii a jako čestného hosta pozval Federera.

"Mluvili jsme tam o tom, že bychom si mohli zahrát nějakou exhibici, ale ani jednoho z nás nenapadlo, že si spolu zahrajeme ve finále Australian Open," přiznal Nadal. Ten vede ve vzájemné bilanci 26-11, ovšem mimo antuku jen 13-9. Ve finále grandslamu vyhrál 6 z 8 duelů, celkově na grandslamech dokonce 9 z 11 (nicméně 5 z 5 na oblíbené antuce v Paříži).



Nadalův postup do finále znamená, že poprvé v historii je všem finalistům dvouher mužů a žen na jednom grandslamu 30 let a víc. Federerovi je 35 let a finalistkám žen Sereně Williamsové 35 a její sestře Venus ještě o rok více.

Dramatická bitva do poslední výměny

Semifinálový souboj Nadala s Dimitrovem nabídl skvělý tenis. V prvním setu byl Nadal od základní čáry naprosto přesný, když udělal pouhé dvě nevynucené chyby a zaznamenal šest vítězných míčů. Až na první game, v němž musel odvracet dva brejkboly, byl na servisu fenomenální.

Statistiky zápasu
Nadal - Dimitrov
8 esa 20
3 dvojchyby 5
73 %
1. podání 'in' 69 %
69 %
úsp. 1. podání 70 %
55 %
úsp. 2. podání 49 %
45 winnery 79
43 nevyn. chyby 70
25/29 hra na síti 36/48
5/13 brejkboly 4/16
čas: 4:56

Rovněž Dimitrov hrál výborně. Přece jen ale více chyboval a na rozdíl od svého soupeře jeden ze dvou brejkbolů odvrátit nedokázal. Délka a razance úderů Španěla byla daleko lepší a Nadal se navíc po útočném forhendu často vydával na síť, kde nebyl úspěšný jen jednou ze šesti náběhů.

Ve čtvrté hře druhé sady předvedl Bulhar fantastický game na returnu. Nadala dostával ve výmenách pod obrovský tlak a zaslouženě poprvé v zápase prorazil podání Španěla. V sedmé hře však Bulhar doplatil na to, že netrefoval první servis a na druhý brejkbol světové devítky zahrál dvojchybu, čímž náskok brejku ztratil.

Jenže slabší chvilku na podání si vybral i Nadal a stejně jako Bulhar daroval soupeři další brejk dvojchybou. Ani tentokrát si Dimitrov vedení nepohlídal, podruhé v průběhu setu pustil Španěla zpět a v následujícím gamu mu navíc nestačily ani čtyři setboly.

Nicméně Nadal ve druhém dějství nepůsobil už tak suverénním dojmem, začal kazit a 15. hráč světa nakonec druhou sadu zaslouženě urval, když za stavu 6-5 využil v pořadí pátý setbol a stav utkání srovnal.

V průběhu vyrovnaného třetího setu si oba hráči vyměnili ztracené servisy a o tom, kdo půjde do vedení, musel po téměř třech hodinách rozhodnout první tie-break dnešního duelu. V něm byl od základní čáry o chlup lepší Nadal, jenž nervy drásající koncovku třetí sady ustál lépe i psychicky.

Neuvěřitelně kvalitní a dramatická bitva pokračovala i ve čtvrté sadě. Ta nenabídla jediný brejkbol a opět musela vítěze určit zkrácená hra, v níž tentokrát uspěl Bulhar. Dimitrov si tak po parádním výkonu v tie-breaku vynutil rozhodující dějství.

V něm byl Dimitrov blízko vítězství, ale za stavu 4-3 neproměnil dva brejkboly. Respektive Nadal je parádní hrou zlikvidoval, vzápětí se postaral o klíčový brejk a následně bitvu po pěti hodinách ukončil. Využil třetí mečbol, když Dimitrov poslal míček do autu.

Svěřenec Daniho Vallverdua Dimitrov poznal první letošní porážku po sérii deseti výher. Ve světovém žebříčku se posune z 15. na 12. místo těsně za Tomáše Berdycha.

"Není snadné takhle ztratit takový zápas. Vím ale, že dva nejskvělejší tenisté si to rozdají a bude to úžasný zápas," řekl Bulhar. "Všichni teď budou chtít tohle finále vidět, včetně mne, samozřejmě," dodal.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13,694.800 dolarů
páteční výsledky mužů (27. 01. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (9-Šp.) - Dimitrov (15-Bulh.) 6-3 5-7 7-6(5) 6-7(4) 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

808
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenisova-legenda-rod-laver-d0j-/tenis.aspx?c=A170124_211019_tenis_par
Reagovat
peggy
Rádo zítra makej!
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/C3PVjWKVMAE3HF5.jpg:large
Reagovat
panzer.dragon
co djok? bude se koukat na finále?
Reagovat
smazaný uživatel
Určite bude a v duchu bude všetkých preklínať, že on hral finále 6krát, ale také halóoo jeho zápas nikdy nevyvolal, kdežto nedeľné finále bude sledovať celý svet. To sú tie paradoxy.
Reagovat
turista
No jo Djokoland je bohužel méně početný než Fedexland nebo Rafaland.
Reagovat
Torresek
Reagovat
rod_laver
Ať finále dopadne jakkoliv, za mě (nehledě na Rogerovu finálovou účast) asi nejtraktivnější GS za posledních několik let. Zrychlení povrchu a míčů tomu dalo úplně jiný náboj.
Reagovat
smazaný uživatel
Austrália je magická....Moj divacky najoblubenejsi GS a tymto rocnikom si len zvysil naskok.
Reagovat
Matti
Můj asi taky, navzdory času. Nebo právě proto? :-)
Reagovat
gigin
To dělají i ty abstineční příznaky. Taky sa na to vždycky třepu jak slépka na sopel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako píše gigin. Je to Grandslam po dlhej prestávke, fans sú nažhavení, plní očakávania, kto sa ako cez zimu pripravil, výkonnosť je otáznikom.

Kdežto pred RG, W, USO sa hrá kopu Masters, hráči sú v jednom kole a kým skončí Masters podnik, o týžden je už Grandslam.

Vždy som mal Austráliu najradšej a aj finále z roku 2009 mám za najlepší finálový duel Rafana.
Reagovat
Matti
Já mám nejvýše W 2008, tam Rafa poprvé prorazil mimo antuku. Bylo to tehdy hodně dlouhé nedělní odpoledne. Mám tři hodně dobré kamarády, se kterými i hrajeme tenis, vždycky mě provokovali, že mi( Rafovi) končí sezóna po Paříži. Patří totiž všichni do gangu FFF. :-) I zítra se budeme všichni dívat spolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon 08 je samozrejme ten najväčší historický miľník a kvalita tenisu bola absolútne úžasná. V Austrálii kvalita bola podľa mna podobná, len tenis na harde je pre moje oko ľúbivejší, než ten trávnatý.

Ja si finále odsledujem určite doma, rád by som napísal na gauči. Ale ja pri týchto zápasoch naozaj neobsedím...
Reagovat
brixner
6:4...O:6...6:4

Docela dobrý, né?
;-)
Reagovat
jackiec
fandím rožerovi, ale nevěřím mu, prostě myslím že se na nadalovi vyháže, je to jeho nejneoblíbenější soupeř který se proti němu na grandslamech umí strašně vytáhnout i když nehraje top tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že už nelze přikládat takovou váhu předchozím zápasům, protože:

1) uběhla dlouhá doba
2) oba teď měli dlouhou pauzu

Hlavně vidím ten druhý faktor, protože když se vrátíte po pauze a víte, že Váš soupeř měl taky přestávku, tak v hlavě si nevzpomínáte na to, jak hrál předtím, ale očekáváte něco jiného, nového..

To si myslím hraje pro Rogera, protože nebude vidět ty porážky z minulosti, ale čeká jinou hru, možná tu svou :)

Jináč, též patřím k těm Nadalovcům, naštěstí (snad) k těm umírněným, kteří mu titul přejí, ale nejsou zase tak slepý, aby neviděli, že Roger hraje teď po zranění daleko lépe než Nadal.. Je mi líto, že to říkám, ale Roger má lepší formu, větší úderovou jistotu a dokonce lepší pohyb. Ještě jsem neviděl Nadala nedoběhnout takové míče jako letos na AO, asi věkem, nebo ještě není uplně rozehraný, nevím.. Jasně, že nebude běhat jako ve 20ti, ale toto mě opravdu bouchlo do očí.

Byl bych upřímně radši, kdyby se Nadal dostal do finále přes Noleho, nebo Murrayho, prostě abych měl jistotu, že se jeho hra zvedla, protože z těch, co porazil byl nejlepší Dimitrov a s ním hrál víc než vyrovnanou hru, už tam nebyli ty zabijácké forhandy, backhandy a prohozy. Ty snad byly jedinou jistotou, i když mu to někdy nešlo, aspoň prohozy dával vždy, ale teď je kazil snad z 85%, což je při představě proti Fedexovi šílený číslo..

Proto nebudu koukat na finále vůbec se strachem, že by Federer vyhrál, smířil jsem se s tím už teď, že to vyhraje, ale kdyžtak budu v neděli příjemně překvapen, přeji všem krásnou neděli s (doufejme) hezkým zápasem, to je asi moje jediné přání, aby ten zápas byl důstojným pro oba super tenisty!
Reagovat
FulnekUltras
Souhlas - a skvělé sblížení dvou táborů, pro které už není ani někdejší zdánlivá nesmiřitelnost tak úplně samozřejmá... ;)
Reagovat
a.magerova
V neděli to bude 8 let, co jsem začla mít ráda i Rafu, díky tomuto momentu:

https://www.youtube.com/watch?v=XXs9mwKk6Hk&feature=youtu.be&t=1m35s

Přesto budu na finále koukat se značnými obavami, přeji Rogerovi výhru moc, ale myslím, že vyhraje Rafa.
Reagovat
turista
No přes Djokoviče nebo Murrayho se Rafa nemá už šanci prosazovat. Oba mají o hodně lepší bekhend než Rafa a dnes už i lepší obranu ze základní čáry. Rafa tyhle dva nemá čím přehrát. Snad tím forhendovým kladivem možná.
Reagovat
Mayo
Inak ešte k finále, tiež je pre mna favorit Roger (tip 3-1)
Reagovat
urbi
V neděli minimálně za 5 000 Kč na Nadala. Pokud totiž Roger prohraje, je potřeba mít ten smutek rozumně zaplacený. Pokud vyhraje, tak žádná škoda peněz. Nyní za 1,86.
Reagovat
Marduch
Presne tak, racionální opatreni zejména pro všechny FFF ;-)
Reagovat
a.magerova
Jj, uvažuji stejným způsobem, buď radost nebo prachy... jiné cesty není... ;-)
Reagovat
panzer.dragon
Tohle ma neco do sebe :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím Vás!

Jak je možný, že někdo vyhraje zápas, i když vyhrál míň výměn, míň fyftýnů? (to je podmíněný počtem nevynucených chyb soupeře? Takže když někdo vyhraje zápas s menším počtem výměn, vždycky má soupeř víc unforce errors? podle mně je to složitější...)

Jsem už v pátek unaven a trochu vína a moc mi to nemyslí...
Tak snad se zde bude chtít někdo blýsknout, prosím stručně...

Danke...
Reagovat
safi1313
Když budeš svoje gamy vyhrávat ku: 0 a soupeř je bude vyhrávat ku :30 nebo přes shodu, tak skončíte v tiebreaku kde tě porazí 7:5 tak celkově budeš mít o 10 vyhraných fiftýnů víc v tomto setu, přesto budeš prohrávat 1:0 na sety
Reagovat
spaniel
Měl jsem to rozepsane :)
Reagovat
spaniel
Normálně... Vyhraješ svoje podání a soupeř při něm uhraje 2 fiftyny. On svoje vyhraje čistou hrou. Rozdíl 2 fiftynu. Opakuje se to a rozdíl se zvětšuje. Pak třeba za stavu 5:5 máš 20 fiftynu ale on 30. Pak ho třeba brejknes po výhodě a máš 25 a on 32...dopodavas, on získá 2 fiftyny a set je tvůj s 29 body, i když on ma 34 bodů.
Reagovat
safi1313
Mám to lepší, sory...:-D :-D :-D
Reagovat
rusedski
Ještě větší extrém může být v deblu, kde se vyhrávají gamy přes No Ad...jednou jsem zažil zápas, kde při výsledku 6-2 6-4 vítěz vyhrál méně fiftýnů než poražený...
Reagovat
safi1313
Fascinuje mě, jak jednoznačně všichni favorizují Nadala. Jsem obrovský fanda Rafy a stejně mám rád i Rogera a finále těchto dvou, je pro mě naprosto úžasnou záležitostí a nemohu se ho dočkat... Přesto - sledoval jsem zápasy obou dvou o prvního kola až do toho posledního, nevynechal jsem jediný... Finále nebude mít vůbec nic společného s těmi předchozími. Oba hráči jsou úplně někde jinde, úplně v jiných pozicích -jak psychických, tak i fyzických, než tomu bylo dřív. Já vzhledem k výkonům které jsem sledoval ve všech zápasech favorizuji Rogera. Má hru a styl, kterým je schopen Rafu utlouci, Rafa naopak občas mívá slabší gamy - naštěstí soupeři nikdy nevyužili takovéto příležitosti k zisku celého zápasu. To Roger využije. Tipuju -nechci říct hladké vítězství Rogera - nicméně bude to zápas, který bude mít Fedex od začátku pod kontrolou. Tip 3:1 Roger
Reagovat
W.G.M.
Souhlasim, take me prekvapuje, ze i po tolika letech od jejich posledniho duelu se stale hraje s kartou komplexu. Navic Roger mohl pekne sledovat Rafuv upadek, to, ze jeho psychika opravdu neni tak silna jako drive (tedy letos to zatim vypada slibne), ze nehraje tak dobre jako drive... Zkratka v tom finale budou dve znama jmena, ale ne uplne zname promenne :). A ja, ac budu Rafu tlacit a moc bych mu to prala, se tez spise priklanim na Rogerovu stranu.
Reagovat
Marduch
vystřihnout 4 winnery v patem setu za stavu 3:4 a 15:40 zvládne snad jen Rafinho. Tyle momenty z něj v mých ocich delaji favorita.
Reagovat
a.magerova
Tajně doufám v nedělní POMSTU za všechno !!! ;-)
Reagovat
FulnekUltras
tak je v tom zase osmička, kwa... ;)
Reagovat
a.magerova
Kéž by tentokrát přišla a přinesla i radost převelikou... ;-)
Reagovat
Torresek
Podle mě poslední finále těchto tvou na GS a možná v celé kariéře obou. Tato úžasná sága 36+neděle nejde zapomenout (:
Oba mají formu, oba jsou stále hladoví po úspěchu a celé AO hrají perfektně.
Neděle bude úžasná
Reagovat
dappe
Od toho zápasu kvalitativně zase tolik nečekám. Oba jsou za svým zenitem, přesto se ještě jednou spolu utkají ve finále, tak uvidíme...Pro Nadala hraje pozitivní vzájemná bilance, ale nemyslím si, že to tentokrát bude až tolik směrodatné. Naopak je to z mého pohledu dost o Federerovi, on musí věřit, že vyhraje. Tohle je fáze kariéry, kdy on bude mít nad Nadalem navrch (samozřejmě je ještě o 5 let starší), hraje se na poměrně rychlém povrchu, za poslední dva až tři roky hraje o třídu lepší tenis než Nadal, což by se mohlo do zápasu promítnout. Pokud je Federer zdravotně ok, tak je pro mě favoritem zápasu. Tip: 3-1
Reagovat
MarcelPersch
Loni i předloni hrál Roger určitě líp jak Rafa, ale je třeba říct, že se letos Rafa, zvlášť proti minulému roku zvedá.

Jinak Federer to zmínil i po včerejším zápase, že je si vědom, že je to rychlý povrch a to je jeho výhoda. Rozhodne první set, pokud ho Federer prohraje, tak by mohl být rychle konec.
Reagovat
Ma3ek
Nezabudaj že Rafa od FO 2014 až do začiatku januára tohto roku nebol tak silný ale teraz je späť a v skvelej forme navyše aj fyzicky a uňho najdôležitejšie že si zase verí je zase hladny po tituloch bol uz minuly rok v monte carle a v barcelone až do toho osudneho zranenia v semifinale v madride s murrayom
Reagovat
stopan
https://www.youtube.com/watch?v=mZZ6QK52aic
aby to nedopadlo zase takto.
Reagovat
Roger_Federer
Proti Rogerovi bude stát nejslabsi souper z poslednich 5 finale na Granslemu (pri vsi ucte k Rafanovi, Nolemu 14-15 se ani ne blíží), takze bud nato Roger jeste má, nebo nema.
Nic jineho.
Reagovat
stopan
Roger nevyhra, herne by mal, ale tenis je o detailoch, a tie vo vzajomnych H2H zvlada vyhravat na svoju stranu Rafan, Federera doslova ustve a bud sa vyhadze alebo ho prekvapi uderom na ktory nestihne zareagovar, naviac ma zranenu nohu, to je dalsie - pre Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
S tým dodatkom, ze tráva je Rogerov naj povrch a Noleho najhorší...
Reagovat
ipko
íl horší, aspoň štatisticky..
Reagovat
MarcelPersch
Na FO vyhrál jen jednou, ale stačí se podívat, jak se pohybuje na trávě a je každému normálně vidící člověku, který trošku rozumí tenisu jasné, že hra na trávě sedí jeho stylu zdaleka nejméně, to že vyhrál tolikrát Wimbledon záleželo na mnoha faktorech, zatímco na antukových turnajích většinou narazil na nejlepšího antukáře všech dob.
Reagovat
Ma3ek
Takto arogantny titulok moze napisat iba niekto kto berozumie tomu čo piše aj Roger by sa za teba hanbil
Reagovat
Herbert_Hoover
Takový postoj k finále jsi ale předtím neměl ne? Nebál ses Rafy víc? :) Možná to byl spaniel, kdo byl odměřenější..každopádně tohle je dost troufalé. :)
Reagovat
Roger_Federer
Pletes si me z Pe3kem, naopak, cely tyden rikam, ze pokud finale tak Rafa..
Reagovat
spaniel
Já nesdílím optimismus některých...ať už fandů RF nebo RN. Nebýt posledního zápasu s Wawrinkou, byl bych klidnější. Buď se zranil nebo měl výpadek, obě možnosti jsou stejně špatné.
Reagovat
Marduch
Jj ja videl teda jenom casti HL, a me se ten zapas nejak nedotknul. Kouskovany, jakoby bez emoci, bez vyšponovanych vymen, Roger se po posledním balonu ani nějak extra neradoval, coz ve me budi urcitou nedůvěru pred finale..ale zas HL někdy zkreslujou a jak rikam neviděl jsem je ani cely.
Reagovat
Mayo
Bude mat proti sebe najhoršieho súpera ale uz za zenitom. Takze RF ma veľkú šancu.
Reagovat
Mayo
Za mna naj finále naj hráčov. Fandim Rafovi ale pokial vyhra RF je to v pohode. Titul bude za mna tak ci tak v dobrých rukách.

Vamos.
Reagovat
Kozoroh
... aneb co z toho vyplývá pro No1eho

Budu evidentně patřit mezi menšinu, když dám ve známost můj názor, že toto finále jsem si nepřál. Mám k tomu dva důvody - první je, že jsem opět chtěl vidět v boji o titul No1eho, který mohl v letošním sedmičkovém roce dosáhnout na 7. titul. Bylo by to symbolické vyvrcholení AO, které by ukázalo, jak vyjímečnou personou pro tenis Serbinátor je.
A ten druhý - Novak po celou svou kariéru doháněl Rogera a Rafu, ať již úrovní hry nebo dosaženými výsledky. Z velké části se mu to podařilo, tak jako oni se stal dominantní světovou jedničkou, vítězem dvojciferného počtu GS turnajů a držitelem kariérního GS. Ale na celkový počet majorových triumfů zaostává a v neděli se ztráta na jednoho nebo druhého soka zvýší. Pokud vyhraje Roger, tak získá 5. titul na AO, čímž se k No1eho rekordu přiblíží na ztrátu jednoho titulu, dále by dosáhl cifry 10 majorových triumfů na hardu, Djoker na hardovou 10 dva poháry ztrácí. Když zvítězí Rafa, podruhé zkompletuje kariérní GS jako vůbec první v open éře a ziskem 15. titulu se odpoutá od Peta, čímž bude pro Djokera těžší v historických tabulkách dosáhnout alespoň 2. místa. Ani jedna varianta není pro Djokera a jeho fanklub příznivá, spíš si můžem vybrat mezi špatnou a horší variantou, která je která si odpovězte sami. A pokud už k tomu muselo dojít, je paradoxní, že zrovna na No1eho balkóně svedou boj o trofej jeho největší konkurenti.
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker herně nemá ani na Nadala ani na Federera a tolik fanoušků mít taky nikdy nebude
Reagovat
Kozoroh
Herně :-) No1e 23x z 45 soubojů porazil Fedexe a 26x z 49 konfrontací přetlačil Rafu. Ale asi jsi pár let žila na Marsu.
Reagovat
turista
A to ještě z těch 23 výher Rafy nad Novakem Rafa 2x vyhrál Novakovou skrečí. Takže v dokončených zápasech Novak vede nad Rafou 26:21. A tenisově je Djoker lepší než Rafa i než Fedex. I mě Novak ve finále AO chybí. Kozorohu, Novak se vrátí tam kam patří a možná už v Indian Wells a v Miami své tituly obhájí.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Herbert_Hoover
Je neskutečné, jak takový hráč může mít tak prašivé fanoušky.
Reagovat
FulnekUltras
?????
Reagovat
Marduch
Kde zapíjíš dnešní zapas? Nejspíš hodne dobrý pití..
Reagovat
Herbert_Hoover
Kdysi se tu fanatici veřejně lynčovali, mohli by to zavést opět ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Zapiju až titul a to vydatně, to teprve bude fičák :)
Reagovat
Nola
masku dole :D nikto nie je dokonaly, par panakov to spravi...
Reagovat
Herbert_Hoover
Masku nenosím, ale sestřenice má zanedlouho karneval ve škole, tak bych si měl nějakou pořídit :)
Reagovat
turista
Hmm.
Reagovat
turista
Co je na tom prašivého, že máme rádi Novaka?
Reagovat
Ma3ek
Bilancia s Rafom je skreslená od roku 2014 všetci vieme prečo inak bilancia na Majoroch je jasna pre Rafu s obidvoma
Reagovat
turista
Hmm. Jakýmsi zkreslením se ale statistiky nezabývají.
Reagovat
Kozoroh
Zkreslený je akorát tvůj komentář.
Reagovat
brixner
Depá, Srb bude vždycky ten třetí vzadu!
Dej si lexaurin!
Dovolte mi odejít :-))
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Marduch
Zmizzzz! ;-)
Reagovat
Mayo
Kozorohu, Noje Rogera nikdy nedostihne, takze skôr by si mal podľa mna fandiť RF.
Reagovat
turista
Kozorohu, Novak na tohle finále nějakou odpověď určitě najde. Na ten 70.titul nebude snad čekat dlouho a v Masters turnajích všem vypálí rybník. Už teď má 30 kousků a zůstává sám. Teď si zahraje Davis Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni si odpovedia, a čo si odpovieš ty?...Zaujíma ma tvoja preferencia...

Byť v tvojej koži, asi volím menšie zlo a titul prajem Nadalovi. Predsa len 18GS by bol asi definitívny knockout pre Noleho. Ja mu mimochodom stále verím kludne aj na 17GS, stačí poslušné zdravíčko, výkonnost a troška šťastia na okolnosti (forma Noleho, neforma sokov, zreb, atd). A ak bude pripájať min 1GS ročne, v 32.r uz moze mat 15-16.
Reagovat
Marduch
Nemyslim. Jeho styl je strasne náročný na pohybový aparat a na regeneraci. Obojí jde podle me už ted co ctvrtleti o 1% dolu. Snad kdyby se mu vrátil jeho teleskopicky BH, pritvrdil na servisu a díky tomu mohl zkrátit a zefektivnit výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
stopan
neprovokuje :D , tazko sa na to spomina, ale cas 14:03 hovori za vsetko, zufalstvo, prekvapenie, beznadej.
Reagovat
Nola
ak mu vydrzi forma a telo mu nevypovie sluzbu moze tento rok oslavovat na FO, co je dost realne, moze vystriedat Andyho na cele rebricka,a ak predtym vyhra aj zajtrajsie finale, bude len krocik k tenisovej nesmrtelnosti....
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni, to je vsetko daleká buducnost. Nedelne finale moze byt pre Rafu kludne posledné celkovo..hoci myslim si, ze na RG jedno z mrtvychvstanie este nastane..
Reagovat
Nola
fantazii sa medze nekladu....na antuke si moze postavit zaklad, co je realne, v 2. polke sezony Andy obhajuje mraky bodov, vyhral takmer vsetko, na scenu sa dostavili hladni vlci v podobe Fedexa a Rafu, ak sa zdvihne Nole, Grigor je na dobrej ceste + mladasi si zacnu viac verit, tak to Andy tak jednoduche ako vlani mat rozhodne nebude
Reagovat
Mayo
Uz stačilo srandy :D
Reagovat
turista
To je nepravděpodobné. Na FO se klepe Andy a Novak taky bude chtít obhájit FO. Neodepisoval bych je. A tenisově nesmrtelný je Rafa už teď. To se musí uznat. Když přidá 15.GS tak unikne Samprasovi o 1GS což významné je.
Reagovat
FulnekUltras
avšak nijak náhodný - Venus, Rogerovi a vlastně i Rafovi to moc přeju. Škoda jen, že veteránské kvarteto nedoplňuje Mirjana.
Reagovat
smazaný uživatel
je největší ostuda za poslední roky. Jak muži, tak ženy. Finále důchodci, hrůza.
Reagovat
kada.tom
ostuda to je, ale pro všechny ty mladší tenisové hvězdy ... mazáci je naprosto předčili :-)
Reagovat
Nola
mladi na nich zatial nenasli recept, Grigor sance mal, ale zase on nepatri k omladine, ktovie ake zazracne elixiry pozivali pocas prestavky, vynechali cast sezony a ukazali ostatnym tenistom, ze zazraky sa deju aj vo vyssom veku, Serena ak bude vynechavat cast sezony moze hrat do 40-tky, v pohode 1-2 tituly GS rocne da, treba sa hodit na marodku po vzore tenisovych legiend a dat si zreparovat unavene sasi
Reagovat
Denis92
5setova bitka v piatkove semifinale a vitazstvo Nadala? Co vam to pripomina? Spravne, AO 09 sa opakuje. Akurat si nemyslim, ze to bude take vyrovnane. Roger uhra max set.

Zapas som nevidel, ale v nedelu nas caka rovnaky matchup s rovnakym vitazom. Staci mi to vidiet raz.

Kazdopadne, finale Federer - Nadal a Williams - Williams? Kto by to bol povedal? Vraciame sa niekde do roku 2008..
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, ta podobnost tam je, Roger čekal tenkrát na svého soupeře a Rafa vyhrál 3. TB, 4. TB prohrál a v pátém rovněž 6:4...akorát Roger nehrál pět setů, ale lehce vyprovodil Andyho. :) Doufejme ve stejného vítěze finále! :)
Reagovat
Nola
gratulucia s/ne/priatelenym taborom, s uzasom sledujem ako prospela obom hracom prestavka, Rafa bol hratelny v uvodnych kolach, prelomova bola vyhra proti Sashovi,postupom casu nastartoval mod zabijaka, tak,ako si ho pamatame v tych najlepsich rokoch
k finale - nech vyhra ten lepsi, ziadny z nich nema nic iste, aj v roku 2014 bol Rafa favoritom.... kazdpopadne si zapas uzijem
PS: verim, ze tieto zapasy sledovali vycpeli tenisti na spici rebricka a vezmu si ponaucenie, ze niekedy menej znamena viac....
Reagovat
stopan
v nedelu to bude rychle, 3-0 na sety pre nadala, roger vydri do straty servisu, potom to budu uz jatky.
Reagovat
turista
Jatka to teda určitě nebudou. Není mezi nimi valný rozdíl. Bude to jen o psychice. Rogerova mizerná H2H bilance jde proti němu. Je to asi 25:11 pro Rafu. Rafa má kliku, že na druhé straně kurtu nebude nažhavený Novak, který má mnohem lepší BH než Rafa a navíc to na něj umí i na antuce. Celkově to má Novak s Rafou 26:21 v dohraných zápasech plus dvě skreče pro Nadala.
Reagovat
stopan
ak mame sumarizova viacere zapasy, takv Miami 2005 Federer dost stastne otocil s Nadalom zo stavu 0-2 na sety, myslim ze vtedy pomohol tesny aut federerovi ktory ciarovy nenahlasil a hralo sa dalej, Rafan sa rozculoval. rok 2006 mal Federer vynikajucu sancu Nadala porazit aj na antuke, v Rime mal matchbaly odautoval ich, v tiebreaku spravil zle rozhodnutie na sieti a Nadal ho obdhodil, prehral, na French open skvely prvy set 6-1, druhy uplne odsiel, nevyuzil tiebreak a stvrty set bol uz len formalitou, vo Wimbledone 2006 Rafan hral na neho katastrofalne, vela chyb, v 2007 Roger podobne ako minuly rok prehral vo finale french open 3-1 na sety, vo wimbledone usiel hrobarovi z lopaty, v 2008 uplne fiasko Federer vykonom na french open vo finale vybuchol skor ako sa zacal zapas tak aj skoncil, cely zapas mu nic neslo, vo wimbledone sa ukazal pre vyvoj a konecne vitazstvo rafana federerov herny vypadok zo stavu 4-1 prehral 4-6, aj ked to dohnal, v takom vyrovanom zapase super malokedy vyhra tri sety v rade. NO a AO je kapitola sama o sebe v 2009 mal o den volna Nadal mal v nohach 5 hodinovy zapas, no ale mohli sme vidiet co robi psychika, prvy set nezvladol po ziskani breaku, dalsi dve tri boli ako nahajdacke, brakbaly mal jeden aj druhy,ten tiebrak bol ako vzdy v takych zapasoch klucovy, v poslednom sete sa Roger zlozil a vyuatoval, a o dalsich grandslamoch skoda hovorit, velke oci nemam, Rafan je jasny favorit a bolo by naozaj velke prekvapenie ak by Federer vyhral, to by musel zvladat klucove momenty a tie proti novakovi ani nadalovi proste nezvlada.
Reagovat
Mayo
To je neskutocne. Fed Vs Nad a aj tam zapleties Novaka Djokoviča :D veď je to odpadlik, treba venovať pozornosť tým ktorí hrajú na GS AO 17 (:
Reagovat
turista
Fedex získal za poslední 3 roky 11 titulů, Rafa 9 titulů a ten tvůj tzv.odpadlík Novak Djokovič 26 titulů!
Reagovat
Mayo
Kto by to bol povedal, ze sa v roku 2017 dočkáme tohto finále (: Uz sa teším na nedeľu.
Reagovat
Pe3k
Sou tu lide co to predpovedeli, vsechna cest...pak jsou tu dalsi co si to prali to taky chapu, ale od fandu RF to teda nechapu. Asi maji nejake info, ze mu to Rafa pusti...
Reagovat
MarcelPersch
a napadlo tě, že si to nepřáli jen z důvodu výhry Rogera, ale třeba i oživení téhle už dávno mrtvé rivality, dost možná je to naposledy, co tyhle 2 uvidíme ve velkém finále proti sobě ;)
Reagovat
Pe3k
Jasne davno mrtva rivalita, hlavne ze spolu hrali v Bazileji 15. Sory, ale nebudu s tebou ztracet cas, dalsi co mluvi za ostatni a pritom vi houno.
Reagovat
Kozoroh
:-D LOL.
Reagovat
Krisboy
Dovedu si představit, jak si tady ty přiblblý žabomyší války užíváš :D
Reagovat
spaniel
Zabomysi? Žába i myš už je venku, hrát budou legendy ;)
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
Lina
Já jsem psala, že jsem si to přála i nepřála. Přála jsem si to přesně z důvodu, který zmínil MarcelPerch. Finále v Basileji není jako finále na GS. A nepřála jsem si to proto, že je Nadal těžší soupeř než Dimitrov. Jenže na našich přáních nezáleží a proto Tě nemusí pohoršovat, co si někteří fandov RF přejí. Přeji si, aby vyhrál Roger, ale nic s tím nezmůžu, je to pouze a pouze na něm, akorát se můžu nervovat, mít radost nebo uronit slzu. Doufám v radost fanoušků Rogera.
Reagovat
Amputace
Velké finále v Basileji :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Sláva víťazom, česť porazeným. Obrovská česť. Dimitrov hral dnes tenis grandslamového víťaza. Naozaj ním človeka privádzal do zúfalstva, nebolo strany, cez ktorú by ho Nadal pretlačil, nič nekazil, všetko returnoval, útočil a bránil tak, že sa RafaFans zvierala ruka v päsť!!..

Môžeme povedať, že sme videli najlepší GS zápas posledných rokov. Prečo nie?..Lebo tam hral Dimitrov?..Ak by tam bol RF, ND, tak to povieme celkom jasne.

Misky váh sa prelievali zo strany na stranu, totálna emocionálna nálož, ktorú ja sám nepamätám, hoci Nadal má tých 5 seťákov požehnane. Ten stav 3:4, 15:40 vyzeral beznádejne. Rafa však zrazu zahral 4 winnery, gem získal a momentum sa odrazilo aj do začiatku deviateho gemu, kde Nadal rýchlo ušiel do vedenia.

Snáď Rafa zregeneruje, predsa len nepíše sa rok 2009. Ale finále je skvelý výsledok, po tom všetkom čo si Nadal za posledné dva roky prežil. Je to skvelá satisfakcia. A áno, tieto 5-seťáky sú satisfakciou aj za tie 3-päťsetové porážky z AO, či USO. Všetko je tak ako má byť.

Pred finále som ostražitý, ale optimistický aspoň z toho pohľadu, že Federer nebude tak dobre brániť a returnovať. Domnievam sa, že dnešný výkon by v nedeľu mohol stačiť, ale každý zápas je iný. Navyše, tak ako karma odmenila Rafu za nedávne prehry, tak isto je v týchto zápasoch niečo dlžná ROgerovi. Navyše je to jeho stý zápas na AO, pre poverčivých medzi ktorých sa sám radím tieto štatistické hlúposti veľa znamenajú :)
Reagovat
spaniel
Neblázni...
Reagovat
brixner
Prostě jako prognostik stojím za hovňo...
Když pominu všechny ty věci kolem bekhendů, forhendů, pohybu, motivací...Myslím si, že v neděli vyhraje Rafa, ač si, samosebou, přeji opak! Všichni nějak zrajeme, tedy i Roger, ale já myslím, že ten psychický blok z Rafy bude mít Roger v hlavě už nadosmrti!
Takže ve finále bude Rafa prostě o kousek vpředu a tohle nejspíš rozhodne.
Reagovat
littlegeorge
Game,set and Mats- John McEnroe byl zábavný na kurtě tak i nyní mimo něj, rád jej poslouchám
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, ale na kurtu byl zábavný tak trošku jiným stylem imho :D Ale už jsem několikrát napsal, že ten jeho pořad je geniální.
Reagovat
Herbert_Hoover
Semifinále Serena - Lucic 52 minut..
Semifinále Griša - Rafa --> 4 sety delší než SF Sereny

> rovné prize money
Reagovat
MarcelPersch
Serena za to nemůže, že je o tolik lepší než zbytek startovního pole, kdyby tam byla Vika nebo Kerber bylo by to samozřejmě zajímavější, ale Rena i Lucic jsou obě spíš ranařky zatímco dneska hráli 2 běhaví hráči ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale to není jen otázka střetu hitterka vs. hitterka..je to i případ kdy se setká hitterka vs. grinderka, popřípadě pusherka, mezi tím až takový rozdíl už není :) není to jen o Sereně..dá se říci, že bychom se mohli spoléhat hlavně na zápasy Wozniacké s Radwanskou, ty holky si to umí užít, Radwa si připravuje vítězný úder i dva dny a Carol dřív pro jistotu ani žádný nezahrávala..ale tak obecně to tak nějak bije do očí. Neříkám, že by se měly rovné prize money zrušit a ani nevím, jak by to mělo být rozdělené co nejspravedlivěji..asi zavést hodinovku ;D Jen to vždycky člověka praští do ksichtu, když to uvidí. :)
Reagovat
Pe3k
Je to divne, ale je to atp\wta vec.
Me spise nejde do hlavy tech 20 sekund mezi podanim. Rika se tomu pravidlo, ale pravidlo to neni. Je to spise doporuceni a hraci, kteri to nechteji dodrzovat to proste nedodrzuji. Ve finale W 08 to jeden nejmenovany opaleny tenista natahoval pres 40 sekund. Pro hrace, kteri se snazi pravidla dodrzovat je dost nefer, ze nekteri je dodrzovat nemusi. Atp to neresi, jim o cisty sport nejde, jde jen o prachy. Ale tak porad lepsi nez Fifa (nebo wada) to je sidlo kotupce jak visite.
Reagovat
MarcelPersch
bitter much?
Reagovat
spaniel
Bitter lemon.
Reagovat
Amputace
Prosím tě, sklapni už, zalez si někam a těš se na finále. Prospěješ tím všem.
Reagovat
Pe3k
Klasicky fanda Nadala. K tematu nic, jen same urazky. Nechapu proc Nadalovi fandi sami takovi... takovy skvely hrac si zaslouzi lepsi fanousky.
Reagovat
smazaný uživatel
daj sa na teologiu,vymakal by si sa vysoko
Reagovat
Krisboy
Jj, to je vysoká škola demagogie...
Reagovat
MarcelPersch
stejně tak Roger -.-
Reagovat
smazaný uživatel
klud,zapas este nezacal,ak by si bol ticho a Roger vyhra,mohol si v nedelu pisat aky je Rafy vynikajuci super...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak samozřejmě, kde není žalobce, tam není soudce. ;) Musí se holt někdo extra snažit na to upozornit, aby ATP jednala..ale největší hvězdy se stejně neodváží klepnout přes prsty. :) Rafa, Novak..si dál budou padesátkrát driblovat a utírat se ručníkem co minutu..taky se mi zrovna tohle u Rafy nelíbí, ale taky mi přijde žalostné, že to každý antifanda vytahuje v diskuzích jako trumf, je to už ohrané. :)
Reagovat
Pe3k
Jaky trumf? Jako trumf to pri kazdem vypjatem momentu vyuziva Nadal. Ja jen napsal, ze mi vadi nedodrzovani pravidel.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak co si budeme, už během prvního setu se u některých projevilo, že je to pomalu to jediné, o co se můžou opřít, když hrál Rafa top tenis. Nejsi první, kdo to tu vytáhl dnes. ;) Přitom je to známý dlouhodobý fakt. Šampioni by měli vypjaté momenty zvládat a tedy i Rafovo překračování limitu. Někdo s tím nemá problém, jiný jo, není to rozdílový faktor. Ale obecně máš pravdu, je to proti pravidlům, takže je to špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Len dodám, že Rafa mal 27 sekund, Dimitrov 23.

Fakticky teda obaja porušujú pravidlá, napomenutý bol iba Nadal.

Ale toto je podľa mňa totálna chujovina riešiť a Valverdu sa ukázal ako bonzák. Áno, je to v pravidlách. Rovnako je v pravidlách, že v hokeji sa dá premerať súperová čepel hokejky a fasujú sa za to dve minúty za nepovolenú výstroj. Ale nikto to nerieši a každý druhý hráč má hokejku proti predpisom. ROvnako má stáť futbalový brankár pri penalte na bránkovej čiare, ale v skutočnosti stojí meter pred ňou. Proste sú pravidlá a pravidlá. Tie, ktoré priamo neovplyvňujú zápas sú a vždy budú druhoradé a tak sa na ne bude vždy pozerať. Myslím si, že správne.
Reagovat
spaniel
Kdo určí která pravidla se porušovat můžou a která ne?
Jsou hráči, kterým to vadí a na jejich výkon to má vliv...
A momentálně je taky problém s TV, které mají problém s délkou tenisových utkání.
Reagovat
Roger_Federer
96 roce ve finale Cesko-Kanada nechaly Kanadane premerovat hokejku 20 sekund pred koncem..to pravidlo plati a kdokoliv ho kdykoliv muze vyuzit..pokud je porusenoo nasleduje trest..
Casovy limit je taky pravidlo, nekteri ho porusuji nonstop..bez trestu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predsa len si niekto pred 20 rokmi na to spomenul

Dominik, dnes ti Rafa spravil radost?...Uz ho mas o nieco radsej?..
Reagovat
Roger_Federer
Pokud narazis na penize,,tak me dneska Rafan vydelal pekne, ihned po vypadnuti Novaka jsem podaval, ze se Nadal dostane do finale..1-2..Ta strana byla "hrozne slaba", hrat na 3 vitezne sety z prumernym-az slabim Nadalem( v letech 15-16), neni to same jako hrat ze 70% Nadalem..
A Nadal opravdu sel nahoru, ze vsim stestim to zvladl..
No nemusis mi verit, ale ja jsem hrozne rad ze je tam Rafan, ten nema Rogera cim prekvapit(Mysllim si ze Dimitriov z dnesni hrou by sance na titul rozhidne proti Rogerovi mel..) a tentokrat verim Rogerovi...
Pokud prohraje, prohraje..Rafan se zvedl..hodne.
Vsechno je to krasna souhra okolnosti..oba finaliste..
Povrvh, zacatek sezony, slabi pavouk(vypadnuti Murray a Djokovice), ze Wawrinka nebyl v Nadalove pulce..
Reagovat
smazaný uživatel
So vsetkým suhlasim, az na toho Wawrinku...Ten na Rafu vobec nevie, dobre hrajuceho Nadala vzdy porazil len dobrehrajúci defenzívny hrac. Aj Roger medzi nich patri, ale Stan nie.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo hrac s aj vybornou defenzivou, aby ma zas niekto nechytal za slovicka.
Reagovat
Tornes
Možná proto, že to pravidlo porušuje pravděpodobně cca 2x až 3x častěji? Kdyby byli při těchto délkách napomenuti stejně častokrát, tak tehdy by bylo něco špatně.

V jednom jeho zápase ukazovali statistiku, kolikrát kdo překročil limit. Rafa ho překročil v 88 % případech, jeho soupeř v 22 %. Rafa dostal jedno varování. Za překročení pravidla v 9 případech z 10...

Měli by to upravit. Zvýšit limit třeba na 30 (+ možná nějaké výjimky po dlouhých výměnách), ale následně ho opravdu začít vymáhat a řešit. Protože takhle je to fakt k smíchu.
Reagovat
MarcelPersch
zato si nikdy nebere taktické MTO, že?!
Reagovat
Pe3k
Jednou za 1300 zapasu, ale byloto mto, nikoliv takticke mto.
Reagovat
MarcelPersch
po zápase to i přiznal, ale jako celkem to beru, dělá to spousta hráčů, ale Rafa teda rozhodně ne.
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když jim to vadí, mají právo se ozvat, a dotyčný hráč dostane napomenutí případě dostane bod soupeř.

Taky když jedeš po dálnici 130km/h, kde je povoleno 110km/h asi víš, že můžeš dostat pokutu.
Reagovat
Tornes
No přiznal, že má problémy s nohou. Tj. bylo to oprávněné. Zároveň řekl, že mu pomohlo - "magical hands".

A ohledně Rafy - zatím jsem našel víc MTO, které si Rafa vzal proti jednomu soupeřovi - Rogerovi - než jsem našel celkových Rogerových MTO za celou jeho kariéru...
Reagovat
smazaný uživatel
A, co tím chceš říct? :D

Taky se víc potí, škrabe na prdeli, má rituály.
Reagovat
spaniel
Jsi dost mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně neřeším voloviny a užívám si tenisu .)
Reagovat
Tornes
Když chceš argumentovat ohledně prize money, argumentuj průměrem, ne jedním zápasem. Průměr ti munice dodá i tak víc než dost a na rozdíl od jednoho zápasu to dává smysl.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na hledání průměru nemám čas, kdybych tak řešil každou statistiku třeba jako ty, tak nedělám nic jinýho. :) Nechtěl jsem přesvědčovat, spíš nadhodit téma k volné diskuzi. Já sám vím, že tohle není ojedinělý fakt. :)
Reagovat
Pe3k
Finale v 35 po operaci kolene > titul ve 30 s lehkym zrebem
Reagovat
smazaný uživatel
ty nikdy nesklames,mam ta rad:))
Reagovat
smazaný uživatel
Co je tohle za týpka?
Reagovat
Pe3k
Ten co se neboji napsat pravdu :)
Reagovat
Fandina
To se snad nebojí nikdo napsat pravdu, otázka je jaká ta pravda je.
Reagovat
smazaný uživatel
zostanme pritom,ze kazdy ma svoju
Reagovat
Fandina
A o tom to pak je. Že když si hájí každý tu svou pravdu, mohou vznikat rozpory, pokud není u všech stejná.
Reagovat
Pe3k
Podle me je pravda vzdy jen jedna.
Reagovat
smazaný uživatel
to je logicke,ak by si mal dve,bol by si niekam zavrety ako schizofrenik
Reagovat
smazaný uživatel
zaujimave je,ze s tebou sa neda dohodnut ani na tom,ze existuju viacere uhly pohladu
Reagovat
Pe3k
Pohledu muze byt hodne, ale pravda jen jedna.
Reagovat
Fandina
Ale když je tvůj pohled z špatného úhlu, tak nemusí být správný.
Reagovat
smazaný uživatel
podla teba mal Rafa lahky zreb,je to pdla teba pravda alebo uhol pohladu?
Reagovat
Pe3k
Musis rozlisit mezi cilenym rypnutim a pravdou. Pravda je jen jedna a netvrdim, ze ji mam vzdy, naopak uz me unavuje mit neustale pravdu. Co se tyce zrebu tak uprimne ho Rafa mel papirove tezky. Nejtezsimu souperi se vyhnul, to RF ho dostal do finale (ikdyz na AO je pro Rogera Nole i Raf hodne tezci).
Reagovat
smazaný uživatel
nesuhlasim,Dimitrov,Raonic a Zverev sa vyrovnali Nischikorimu a Wawrinkovi,mam pravdu alebo som si vybral,len blby uhol samozrejme z tvojho uhla
Reagovat
Pe3k
Nauc se cist ty pravdo...
Reagovat
Fandina
To ano, ale ne každý ji nutně musí znát. Můžeš znát jen jednu část pravdy a ostatní zase jinou část pravdy a pak může být problém.
Reagovat
Amputace
Mistr Jan Hus :D
Reagovat
Tuttovka
Nechápu, na co si tu někteří stěžovali. Podle mě to byl skvělý zápas. Bitva hodná semifinále, jakou jsem již dlouho neviděl. Oba se snažili hrát Rafael byl sice pasivnější, ale mělo to úroveň. Za mě nejlepší zápas AO. Kéž by finále mělo takovouhle úroveň. Ukázala se Rafova velká zkušenost, kterou tady prodal. Grigor na druhé straně na konci trošku pasivní. Myslím si, že se mu něco stalo s nohou. V druhé polovině setu mi přišel trošku pomalejší a občas měl bolestivé grimasy.

Moje predikce pro finále je poměrně jasná. Přestože jsem spíše fanoušek Federera, tak si myslím, že Rafael to vydře. Federer by ho musel leda zválcovat ve třech setech. Čím déle zápas bude trvat tím spíše vyhraje Nadal. Má lepší fyzičku, i když má kratší dobu na regeneraci. Důležitou roli může uhrát i fakt, že Fedex má něco s nohou, která mu patrně trochu znepříjemňuje hru. Pokud to bude podobná bitva jako dnes, tak se určitě nebudu zlobit a rád poblahopřeji vítězi tady na internetu :D.
Reagovat
Labi
souhlasím, titul pro Federera by byl parádní, bohužel i z minulosti je patrné, že Rafa není zrovna soupeř, který Rogerovi sedí
Reagovat
peggy
Vamos,Vamos RAFA!!!bylo to vyborne,ale musis jeste lepe.Vraci se stary dobry Rafa,bude to pravda az po finale.
Reagovat
ipko
jedno je isté.. ak chce Roger vo finále uspieť, nemôže hrať ako Grigor..
Reagovat
Marduch
Takovéhoto Rafu udolat hrou z baseline je téměř nemožné. Soupeř ho musí bít výraznými úhly zakončenými náběhy na síť od samýho začátku až do samýho konce. Roger na to snad herně má, byť s Wawrinkou to bylo takové rozhárané, ale musel by si dát dva frťánky a na Rafu skutečně euforicky vlítnout, protože právě Rafa má první sety pravidelně výborné a se setem v kapse je pak klidnější. Na rozdíl od Rogera, tomu to většinou dva, tři gamy trvá..
Reagovat
turista
To je sice pravda. Andy a hlavně Novak dokážou Rafu udolat i ze základní čáry díky lepšímu BH, nejsou tady. Tak snad aby Nadalovi rovnou ten pohár předali.
Reagovat
spaniel
Roger nehraje jak Grigor a nikdy nehrál.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Neskutečné. V neděli to bude hodně zajímavé.
Reagovat
smazaný uživatel
Na zacatku turnaje bych asi moc nadseny nebyl, z takoveho slozeni finale, no uprimne... rekl bych ze vuuubec...spis bych bral Istomin x M.Zverev, nebo trebas derby Zverevu...1111ho atp. Jak je uz mym zvykem...;)
Ale, jak sel turnaj, tak vic jsem si toto slozeni finale pral, a ted jsem uplne nadseny;)))
Bude to takova pekna tecka za tim nasim AO17 pripadem.
Reagovat
janek_da
1111 to podupal. Jeho turnaj, to by bylo rekordu zase.
Reagovat
smazaný uživatel
ani nehovor...dost jsme v krizi, Lucy v porovnani s 1111ym, ma absolutne famozni singlove herni vysledky...
Reagovat
Krisboy
Opakuji: Bude to takova pekna tecka za tim nasim AO17 pripadem.
Reagovat
Matti
Myslím, že to bude nejen tečka za AO 17 , ale i bitvami těchto dvou hráčů. Ikdyž u nich člověk nikdy neví. :-))
Reagovat
babolat.cz
Paříž za chvíli
Reagovat
spaniel
Být tam tebou zmínění hráči, bylo by z toho nejméně sledované finále v historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je celkem zichr...
...ani o tom nepochybuji.
Me sledovanost opravdu zily netrha;)
Reagovat
spaniel
Jistě...ale tenisu jako sportu by to moc neprospělo. Kdežto toto finále ano. Cokoliv pomůže tenisu, beru...dnes je velká konkurecne sportů.
Reagovat
Krisboy
No sledovat ve finále GS třeba Isnera si teda fakt nedovedu představit. Zabitej čas...To bych radši šel v sobotu zakalit a finále v klidu zaspal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sim te, jak by hral s Berdychem, tak cele CR bude v gauci a sledovat...vcetne tebe;)
...neco podobneho Korda x Rios. Sledovali i lidi, kteri tenisu neholdovali.;)
No a myslis, ze ve Svete byli TVspolecnosti nadseni z takoveho finale?:)
To vis, ze si prali Samprase, Changa atd. uz SF musela byt pro ne bida z nouzi...Kucera x Korda / Escude x Rios
To v te dobe doslovne marketingove tahlo...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Podivej, nejak chapu, asi o co ti jde, ale ja tyhle veci proste neresim...protoze na to nemam stejne vliv...
ale jak uz si to nakousl...
Myslim si, ze tenis si tu cestu najde vzdycky i v te konkurenci jinych sportu.
Zadna katastrofa po finale Bartoli x Lisicki nenastala,
a to finale se jeste dost nepovedlo...;) A byl to jeste Wimblas - dost sledovane.
V Nemecku nepsali a neplkali o nicem jinem, letely porad obrazky ze Steff, Sabinou atd.
Jasne celosvetove asi nektere TVspolecnosti zaznamenaly pokles divaku,,,tenis ale jede dal...
nakonec stejne jednou na to dojde, je to nevyhnutelne, prijde obmena generaci,
a lidi si najdou proste nove hrdiny...
...a pokud nenajdou, jedno finale to nezachrani.;)
Reagovat
Lina
Roger s Rafou ve finále bomba. Kdepak jsou ostatní hráči, že si zahrají dva tzv. invalidí? Chtěla jsem tohle finále i nechtěla :), pro Rogera asi přijatelnějsší soupeř Dimitrov. Snad ho koleno nebude limitovat a zvládne to?
Reagovat
brixner
Lina, Lina...to jako kus lina?
:-))
Reagovat
Lina
Jsem Lina s Velkým L ani kus mě není. :D
Dotaz na otázku, proc jestli je Lina kus lina?
Reagovat
stopan
Federer Nadala neporazi, nema na to psychiku, a chyba mu castokrat aj kus stastia, nejaky maly aut, nadalovi to na druhej strane lizne ciaru, nevyuzije breakbal, zlomi ho to, presne ako dnes Dimitrov co mohol viac chcciet vyhral tildenov game, mal dve breakbaly za sebou a ostal pasivny a cakal na chybu nadala ta neprisla, mal tam vela moznosti na jednorucka po ciare a vacsinou to stale hral kdesi krizom alebo do stredu, tak ako som vravel Nadala nevedel prekvapit v tych dolezitych chvilach.
Reagovat
insanezy_
Dimitrov mel sam stesti vic nez rozumu, porad big serve na BP. Lajny, site hrala pro nej.
Reagovat
Hypertac
Přesně tak. Asi viděl jiný zápas.
Reagovat
Vojtaakk
Ten důležitý gem v 5.setu kdy měl 2 BP zahrál pasivně, v tom má pravdu. V řadě míčů ho rafa do výměny nepustil, ale za stavu 15:40 to odpinkal, 2x to měl na fh a mohl přitlačit.
Reagovat
Amputace
Omg. Nadal mohl hned z kraje setu vést 2:0, kdyby proměnil BB. Co ty jsi za klauna?
Reagovat
ipko
a premenil ich? Nie, v tom zápase bolo toľko stavov 30:30 že to ani nespočítaš
Reagovat
Amputace
Tak si přečti, na co jsem reagoval a pak na mě teprve reaguj.
Reagovat
stopan
To mohol kludne aj Dimitrov hned na zaciatku prveho setu, nevyuzil breakbaly a sam prehral podanie, co ho stalo aj uvodny set
Reagovat
Marduch
Měl bys vsadit balík na Rafu, kdyžtak slušný zarobíš a když náhodou Roger vyhraje, tak tě ty prachy mrzet vůbec nebudou. Mám pravdu?:)
Reagovat
stopan
poslem Mirke spravu nech mi to Roger vykompenzuje :D , ale nevyhra,neverim mu vobec, Nadala je tazke zlomit, Federer nerad hraje dlhe vymeny, skor nez by ho zlomil sa vyhadze z kurtu kdesi do Perthu.
Reagovat
Marduch
1,8 na Rafíka, to ujde.
Reagovat
yenda1
Takže tenisportal se v neděli bude topit ve zvratcích, žluči, slzách štěstí i smutku, krve z prasklých žilek a ve spoustě a spoustě nastřádaného hnisu.

:)
Reagovat
misa
Jsi dobrý prognostik :)
Reagovat
brixner
Vod toho tu asi jsme, né ty jendo! Já se tu s radostí vybleju, až dostane Roger pohár! KLidně lapni svýho čokla(?) a dej si v neděli 30 kiláků, to bude taky dobrá volba!
Vámos Roger!!!
Reagovat
yenda1
Já konstatuju. Není to povzdech ani morální výtka. Jen konstatování.

A máš pravdu, od toho ty kanály/fóra jsou, aby to tudy odteklo, lidem se udělá dobře a budou v reálu hodní a milí.

:)
Reagovat
brixner
Já ti rozumím...Ale na rozdíl od jiných kanálů/fór je tady spousta super lidí, co tenisu i rozumí, mají smysl pro humor...Kdybych začal vysvětlovat přítelkyni, že Rafův čop stojí za hovňo, přetáhne mě pánví po tlamě a v tu ránu mám nasazenou dietu! Vono už stačí, že mám Rogerův plagát nad postelí :-))) No a tak se raději z těch hluboce niterních pocitů, které samosebou všechny strašně zajímají, vypíšu zde, na nejlepším TP, co kdy existoval! Zde mě totiž každý pochopí a mě se tím neuvěřitelně uleví :-)))
Reagovat
babolat.cz
a když na tobě přítulkyně sedí, kouká na něj nebo ...
Reagovat
brixner
Ta by mě rozmáčkla jako švába! Když se chystá nasednout, prchám jako Kárl Lujs, vono je to jistější :-)))
Reagovat
babolat.cz
:-))))
Reagovat
Herbert_Hoover
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/16195279_1174341742684486_2233116724610257709_n.jpg?oh=886e2a68bd2c15e8a086284ad0b6318e&oe=594AA7D7

Souhlas, nej zápas turnaje, bezkonkurenční bitva.
Reagovat
Krisboy
:DDD
Reagovat
ipko
finále bude ešte väčšia !!!
Reagovat
Herbert_Hoover
Já si myslím, že nebude. Ale samo o sobě bude mít to finále velký náboj. ;)
Reagovat
Krisboy
Jasně, bude to třikrát 6:2 za 90 minut. Ale ještě nevím, pro koho :)
Reagovat
janek_da
tak extra běhy tam nebudou, spíš tam bude souboj útoku s obranou
Reagovat
ipko
asi ho už kleplo :D
Reagovat
Tornes
Tak je tady nejstarší finále plnohodnotného GS v historii :)

V průběhu zápasu jsem se přistihl, že i přes svá předchozí slova fandím spíš Dímovi. Nakonec to nezvládl, ale za mě to bylo v posledním setu v podstatě hození mincí a jestli ti vyjde správný bod. Na druhou stranu Rafa nakonec asi měl víc BP a víc ze hry, takže si to zasloužil.

Nechápu, jak tady každej druhej nadává, jak hraje Rafa hrozně. Podle mne oba předvedli skvělý výkon. A tím, když říkáte jak hraje Rafa trapně akorát zhazujete všechny jeho soupeře a děláte z nich nemožný a neschopný paka. Není vám to trapný?

Za mě to byl asi nejlepší zápas, co jsem letos na AO viděl. Pokud Rafa a Roger zopakují svoje výkony ze SF, nevydím to moc dobře. Na druhou stranu tohle byl podle mne nejlepší výkon Rafy na turnaji, u Rogera nikoli. Pokud předvedou oba své nejlepší výkony z letošního AO, tak jsem optimistou.

Největší otázkou před finále pro mě tak zůstává zdravotní stav Federera. Ve čtvrtém a pátém setu v SF mi přišlo, že se hýbal mnohem hůře než dřív, tak doufám, že se dá do pořádku. Rozhodně to bude pamětihodné finále :)
Reagovat
Marduch
S predikcí pro finále souhlas, obávám se, že si Rafínho ten titul vyběhá, vydře, vybejkuje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky nechápu to kritizování, Rafa hrál skvěle.
Reagovat
Stan_Borowitz
Teda alespoň n tom pátým setu, který jsem viděl.
Reagovat
janek_da
jj, v patem hral skvěle, to same Dimi. Předtím ale hodněkrát spoléhal na UE Dimiho, forehand dost mimo (na jeho poměry)
Ten druhý vyharný set hodně pomáhá. V tak vyrovnaném zápase vyhrát 2 sety za sebou je těžké
Reagovat
Matti
První a pátý set skvěle, zbylé už taková hitparáda nebyla, ale připouštím, že na Rafu jsme asi občas přísní. Myslím my fanoušci.
Reagovat
Tornes
No hlavně si asi neuvědomujete, jak strašně velké nerespektování soupeřů z vaší strany to je. Když Rafa prohraje, tak je to proto, že hrál naprosto strašně. Když je zápas vyrovnaný, je to proto, že hrál strašně a soupeř skvěle - přesně takové komentáře jsem četl třeba tady teď.

Co z toho vyplývá? Když Rafa hraje dobře, nikdy ho nikdo neporazí. Když hraje soupeř skvěle, má šanci jen když Rafa hraje špatně. Rafa je natolik nad všemi ostatními tenisty, že i jeho špatný výkon stačí na skvělý výkon kohokoli jiného (snad kromě Djokoviče). A to všechno ve chvíli, kdy za poslední rok prohrál málem tolik zápasů, co vyhrál...
Reagovat
Matti
To jsem neřekl a ani si to nemyslím. Jen mi prostě u Rafy pořád chybí ta jistota na forehandu - možná už jí nebude mít nikdy. Takové úseky, kdy kazil 3-4 lehké míče za sebou nemíval, když byl v top formě.
Reagovat
Tornes
Tak všichni víme, že Rafa, potažmo Roger, a vlastně už ani Novak nikdy nebudou takový hráči, jako když byli na totálním vrcholu a drtili všecky na okruhu.

Ale o tom to není. Je to o komentech jako byli ty od Forehanda. Když bych ti přečetl komentáře, které napsal, tak bys hádal že Dimitrov vyhrál 63, 62 a 60, protože pořád dokola opakoval, jak strašně Rafa hraje a občas do toho prohodil, jak skvěle hraje Díma. A to fakt není nic jinýho než naznačování "i Rafa na 20 % maxima porazí Dimitrova (a vlastně kohokoli, protože komenty tohoto typu se opakují minimálně celé AO) hrajícího na 120 % maxima".
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím?....:))

Tak tebe možem udeliť jednotku s hviezdičkou zo selektívneho vnímania, "vidíme, čo chceme vidiet"..

Dimitrova som xy-krat chvalil, prakticky uz od zaciatku...Pisal som o zivotnej forme, Nadalovi som neveril, napisal som, ze hral úplne uzasne v druhom sete, kritizoval som ho herne prakticky len v druhom sete výrazne...

Si úplne v lese :)
Reagovat
smazaný uživatel
27.01.2017 09:56Od: Forehand
Neviem preco Rafa pri vitaznom zrebe nevolil príjem, ako obvykle. Este ze sa ukazal ako mentálny titáln uz v prvom geme...

Dimitrov sa ale ukazuje v obrovskej forme, skvele cita Rafov servis.

27.01.2017 10:10Od: Forehand
Dimitrov hra zatial výborne, dobre servuje, returnuje, od zakladnej čiary snad len jedna chyba, onehdy z FH...

Ale Rafa hrá zatial úplne bez najmenšej chybičky. Zatial.

27.01.2017 10:33Od: Forehand
Klobuk dole pred Dimou teraz. Tych 10:0 dava zmysel, asi fakt zivotka no

27.01.2017 11:47Od: Forehand
Jedného balkánca s vynimočnou defenzívou strieda druhý. Do prdele aj s celým balkánom.

27.01.2017 13:00Od: Forehand
Dimitrov hrá ale super zápas. To jak returnuje a bráni, klobuk dole. Nemam strach o nasledujúcu generáciu..Opat sa dostáva na koňa, je lepší..

27.01.2017 13:02Od: Forehand
Čo sa Nadal musí nadrieť na jeden spotený fiftín, kazda lopta cez pot a krv..

27.01.2017 13:13Od: Forehand
To je to, čo mi osobne najviac udrelo do očí...Úžasný je v defenzíve. Bez urazky, ale ak toto Nadal zvládne, Federer sa k tomu vo finále nepriblizi..

27.01.2017 13:18Od: Forehand
Dima hrá dnes tenis prvej kategórie, kazdy kto to nevidi je slepy alebo zaslepený...A to co predvadza na returne a v defenzíve?...Sorry Roger, ale toto nedáš.

27.01.2017 13:28Od: Forehand
Dimitrov je ako vypustený besný pes, ktory bol cely zivot v klietke a prvykrat vidi denne svetlo.

27.01.2017 14:04Od: Forehand
Neuveritelné, co hra teraz Dima. To je az proti fyzike.

Prepac, asi som sa Dimimu venoval naozaj málo..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale mas pravdu, Rafu som aj kritizoval. Najma v druhom sete, ako som pisal. Tam si kritiku za 3 stratené servisy zo 4 aj zasluzil. Alebo nie?..Ale je to v hlbokom NEPOMERE s pochvalami pre súpera...

27.01.2017 11:04Od: Forehand
Nadalovi uplne odisiel servis s forehandom. Navyse si prestava verit, prichadza nervozita..

27.01.2017 11:27Od: Forehand
Zrejme klucovy gem Nadal prehral. Herne je teraz úplne ale úplne mimo. Toto sa nemože dobre skončiť.

27.01.2017 11:19Od: Forehand
Rafa si vyhral servis, kde to napísat. Oslavujme.

27.01.2017 12:01Od: Forehand
Zas nepotvrdený break s dvojchybou a momentum v ťahu...Toto je typický Nadal 2015-16...Pritom Rafa začal set aktívne, ale zas sa zlakol a je zakriknutý..Navyse Stále chodi cez druhy servis..

27.01.2017 12:18Od: Forehand
Styri vyhodené rutinne FH v geme, kde mal Nadal na break...Nic z toho a Historia druheho setu klope na dvere

27.01.2017 14:15Od: Forehand
Dalsi vyhodený BB...Toto uz ani vtipné neni..
Reagovat
Tornes
Přečti si ještě jednou, co píšu. Já neříkám, že ses nevěnoval Dímovi, já naopak říkám, že tím způsobem jakým ses mu věnoval jsi ho vlastně snižoval, i když jsi ho chválil.

Dimitrova jsi chválil jak skvěle hraje. Souhlasím, hrál skvěle. Ale do toho jsi furt dokola (od druhého setu až do konce) opakoval, jak špatně hraje Nadal (s čímž já zásadně nesouhlasím) a tím jsi neustále navozoval dojem, že špatný Nadal z roku 2017 je lepší hráč než skvělý Dimitrov z roku 2017. Což ve výsledku znamená, že snižuješ Dimitrova, protože velmi špatný Nadal je podle tebe pořád lepší než dokonalý Dimitrov.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja sa teda pýtam, z čoho konkrétne si teda navodzoval dojem, ze naznačujem, ze Dimitrov vyhráva len preto, ze Nadal hrá zle?...Kde, kedy ako?....Nedomýšlal si si náhodou?...Ani trochu?...

Cim naznačujem, ze 20% Nadal porazil alebo porazí 100% Grigora?...Ved to je čistý blud, ktorý negujú samotné príspevky....

Počas zápasu som bol ako fanusik samozrejme nervózny, ale ked napisem, ze Nadal premrhal 3BB v piatom sete a ze to sa trestá, to v ziadnom prípade neznamená tvoje slová..
Reagovat
Tornes
Velká většina tvých komentářů týkajících se Rafy byla kritická. Kdybych neviděl zápas a nic jiného nevěděl a jen si přečetl tvoje komentáře, tak bych čekal, že Rafa prohrál ve třech setech a minimálně jeden z nich byl kanár, takovým způsobem jsi se vyjadřoval o jeho hře - a zároveň i o Dímově. Ve chvíli kdy sleduješ ten zápas, vidíš jak oba (tedy i Rafa) hrají, tak takové hodnocení jednoznačně musíš vnímat jako urážku nejen svého hráče, ale i toho druhého.

Díma podle tebe prohrál s hráčem, který "je herně zcela mimo", "bez servisu a forhandu" a který by "měl odevzdat papíry a tenisovou ragistračku". Co takové hodnocení podle tebe říká o Dímovi?

Neuznáš sílu soupeře dokud neuznáš sílu vlastní. A ty jsi tu takřka stále (až na pár výjimek) snižoval Rafovu hru a tím de fakto i soupeře.
Reagovat
spaniel
Podle mě je to hodně ovlivněno tím, že to prožíval a byl nervózní. Vzpomeň na tomasinha ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesúhlasím. Možno si tu diskusiu čítal s odstupom času a príspevky si nechápal v kontexte danej situácie na kurte (rozumej aktuálny gem). Každopádne napísal som ti správu.

Jj, spaniel. Už dávno tak nie. Ale vďaka bohu za to, chýbalo to tie roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska mě ten zápas mezi nimi taky vtáhl. Rafa takhle bojovně nehrál už hodně dlouho, a Dimi ho před finále prověřil maximálně. Každopádně to vypadá, že ve finále nechá duši.
Dimi taky dneska neskutečně, pokud udrží takový standart, tak půjde vysoko a nějaké tituly letos pozbírá.
Reagovat
smazaný uživatel
-standard-
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím absolútne do bodky. ;)
Reagovat
turista
No snad aby mu ten 15.GS rovnou předali. Fedex si na něj nevěří na rozdíl od Novaka.
Reagovat
Krisboy
A teď mi řekněte, kdo vyhraje v neděli?
Reagovat
svetova.dvojka
Rafael Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Roger 3:1!
Chces i presne gemy?;)
Reagovat
Krisboy
Ne, díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, teď se dát rychle do kupy a v neděli to Rogerovi co možná nejvíc stížit!
Reagovat
stefankelner
mňa sa zápas zlomil, keď Brigi nedopodaval 2.set na 6:3... Mohol vyhrať 3:1.
Reagovat
ipko
to skorej 3.set TB, alebo 2 BB za stavu 4:3 v 5.sete
Reagovat
bIbec
viděl sem pátý set a moc pěkný. Asi sem maličko víc přál Dimimu, ale smutnej rozhodně nejsem. Už se těším na neděli :-)
Reagovat
Fandina
jsem smutná, že nevyhrál Gríšulka, ale na druhou stranu, zápas vždycky vyhraje ten, kdo vyhraje ten rozhodující míč a to Rafa převedl dokonale, protože dva poslední game zahrál jako z partesu. Takže gratulace Rafo.
Reagovat
stopan
jj z partesu, zato neviem kolko UE mal Dimitrov, totalne sa podelal v poslednich troch gamoch, a to vyhral este tildenov gam
Reagovat
Amputace
To se tak občas v tenise stane, že někdo udělá chybu, třeba i úplně zbytečnou, zvláště po pěti hodinách hry. Nadal Grigorovi také věnoval spoustu zbytečných fiftýnů, viz ty dva BB v závěru.
Reagovat
Fandina
Gríša měl 79 vítězných úderů a 70 nevynucených chyb a Rafa 45 W/43 UE. Tady jde o to, že ty rozhodující body byly na straně Rafy.
Reagovat
babolat.cz
byla by to ostuda prohrát s Dim, ten měl cestu do semi úplně lehkou.
Reagovat
fialka
Dima hral celý turnaj výborne.
Reagovat
Kytka
Měl, ale uměl využít situace a dostat se až do semifinále. Ale když to tak vezmu, tohle měl vloni i náš Tomáš ve Wimbledonu a došel tak taky až do semifinále. Rozdíl je ale v tom, že Dima se rval do posledního míče, ve fantastické bitvě a Tomáš Můrovi ten zápas prostě odevzdal.
Reagovat
fialka
tak, tak, Dima to za žiadnych okolností nevzdáva. Chalan dozrel. Tom ak vidí, že je to asi stratené, nebojuje.
Reagovat
stopan
skor ostuda je ako si Dimitrov nechal utiect zaver zapasu v dvoch breakbalov
Reagovat
stopan
z dvoch breakbalov
Reagovat
Matti
Ty jseš ostuda.
Reagovat
Kytka
Co jsou to breakblly? Nic, dokud není break. To žádná ostuda není.
Reagovat
fialka
Rafa, vyčerpávajúci duel, Dima výborný a Rafa ešte lepší. Teším sa na Fedal
Reagovat
kada.tom
Noo, Grigor se po odchodu na někoho v chodbě usmíval. Asi to bere tak, že pro něj to je super vstup do turnaje. Upřímně jsem rád, že je ve finále Rafa, u Grigora by asi hrozil ten stav "jéé, já hraju finále ... naproti je Federer ..." ... tohle u Rafy nehrozí a pokud jo, tak spíš v pozitivním smyslu :-)

Grigorovi všechna čest za dnešní výkon :-))
Reagovat
EllNino
super vstup do turnaje : :D
Reagovat
kada.tom
ááá, do sezóny samozřejmě :-D
Reagovat
Kytka
Škoda. Fandila jsem Gregorovi. Už by to konečně chtělo nové tváře ve finále a i s pohárem pro vítěze. No ale v neděli v každém případě fandím Rafovi. Měl těžkou cestu do finále, mnohem těžší než ten mazánek Federer, který navíc má o den volna před finále navíc.
Reagovat
babolat.cz
mazánek :-)
Reagovat
Kytka
No, je. Zrychlili tam povrch, sestavili mu program tak, aby on měl co nejvíce odpočinku a ještě k tomu měl štěstí na los, na to, že vypadl Murray atd. rafa to musel poctivě vydřít.
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
Reagovat
janek_da
a už to začíná, dokonce předem
Reagovat
stopan
so robis srandu? ze tazsi los :D :D :D
Reagovat
dadaft
výhra nevýhra, jak říká komentátor, ještě větší radost by byla, kdyby Grigor takhle hrál i do budoucna.
gratulace Rafovi.
všechna čest Grigorovi.
Reagovat
Matti
jj ten 5 set od Grigora byl super. Ještě štěstí, že Rafa odvrátil brejkboly ve famózním stylu, to ho nakoplo.
Reagovat
blixa
Tvl. Finále žen WW, finále mužů Fedal. Mládí vpřed a staří na svá místa :D :D
Reagovat
brixner
Až sem z toho musel letět praštit s kabelem :-)))
Reagovat
babolat.cz
pomohl Iron Maiden a píseň The Legacy. Nosí mi štěstí.
Reagovat
Amputace
Výborná záležitost. Mám rád, jak se to z té úvodní deprese za polovinou zlomí prakticky do optimistické nálady.
Reagovat
babolat.cz
ano, a tohle byl dnešní zápas
Reagovat
smazaný uživatel
Super, tak to priprav na finale,
a ja budu poustet Runnig Wild - Under Jolly Roger
Toz uvidime, co vic zabere;D)
Reagovat
babolat.cz
tož uvidíme, nastavím si smyčku...
Reagovat
Krisboy
Jestli budou hrát pět hodin, jebne ti z toho :)
Reagovat
babolat.cz
jenom v těžkých chvilkách, jako v závěrečném setu za stavu 4:4, kdy Rafa prohrával 0:30 a 15:40, pak jsem to spustil to už jsem nevěřil
Reagovat
Krisboy
Tak to jo, já myslel, že to hodláš pustit preventivně už od rozehrávky.
Reagovat
babolat.cz
třeba ji ani nebudu muset pouštět...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
Krisboy
Nádhernej zápas, fantastická bitva. God bless Denis & Mischa!
Reagovat
bIbec
jj, jak tam není Žok a Můra, tak je hned na co koukat.
Reagovat
Serpens
Zaplaťpámbu, to by byla obrovská škoda
Reagovat
Kytka
Jaká škoda? Pořád ty samé okoukané tváře. Chtělo by to konečně nový vítr.
Reagovat
Krisboy
Dej jim ještě jednu sezonu. Teď si to tady rozdají o Melbourne, potom Rafa vezme desátou Paříž, Roger Wimbledon a pak už půjdou :)
Reagovat
kada.tom
Jako bychom se vrátili o pár let zpátky:

Wiliams X Williams
Federer X Nadal
Reagovat
misa
gerontokracie
Reagovat
blixa
Vývoj probíhá ve spirále ....
Reagovat
FulnekUltras
a skutečná kvalita se dřív nebo později projevit musí
Reagovat
brixner
Zatím dobrý rok!
Neskutečné!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi, epické!

Klobouček Grigorovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Já měla pravdu Williams vs Williams a Nadal vs Federer!!!!
Reagovat
Fandina
věřila jsem, že Gríšulka vyhraje. Tak příště. Gríšo go go go!!!
Reagovat
Frantz
Tak a teď už konečně můžeš vysmahnout, gríšo, ne?
Reagovat
Fandina
Neotravuj blbe.
Reagovat
babolat.cz
ty si věř v Boha a nezapomeň zapálit kadidlo
Reagovat
Fandina
zalez ubožáku
Reagovat
smazaný uživatel
PaneBože.
Reagovat
EllNino
už jsi doplakal ?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno..Teraz mozes zacat ty :)
Reagovat
EllNino
mně chlapský tenis nechává docela chladným :D
Reagovat
blixa
Jo, občas mi přijde vtipný ;-) Snad jen když hraje Delpo tak si zafandím.
Reagovat
Matti
Ten poslední gam podržel servis, milimetrové eso, body přímo z podání, paráda.
Reagovat
janek_da
jsem si oddech, že ten předposlední return byl aut, to by Rafa asi přihrál
Reagovat
Herbert_Hoover
VAMOOOOOOOOOOOOOOS
Reagovat
janek_da
no sláva, Rafa ve finále
Reagovat
janek_da
i když už vidím ty kecy až ho RF spláchne, že byl unavený ze sf :-/
Reagovat
kada.tom
aby ses nedivil, až vyhraje RN :-)
Reagovat
janek_da
tak at ho porazí, je to na ferovku. s tím problém nemám
Reagovat
Pe3k
Tys videl Nadala nekdy unaveneho?
Reagovat
janek_da
píšu "kecy"
Reagovat
Amputace
Ty ne? Sleduješ tenis dva dny?
Reagovat
Krisboy
Já ho viděl unaveného jen jednou. Po finále AO 2012 :)
Reagovat
Pe3k
Jo, jenze to bylo az po. Nikdy nebyl unaveny z predchoziho zapasu...
Reagovat
janek_da
unaveny byl po bitvě s Južnym, tuším, a po nejdelším zápase s Djokem na 2 vítězné, v Barceloně tušim
Reagovat
Amputace
Nebo ve finále s Federerem v Madridu 2011 - po nejdelším zápase na dva vítězné. Petříku, prostě opět plácáš nesmysly... Kdy byl ve finále unaven Federer po semifinálové bitvě?
Reagovat
spaniel
Po třicítce vždy...
Reagovat
Mayo
El Matadooooooooooooooooooooor!!!!

Legendárne finále Rafael Vs Roger je tu!!!!!!!!
Reagovat
kada.tom
Reagovat
dadaft
borci si to umí vychutnat, jen co je pravda.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ukončete to už tvl
Reagovat
Krisboy
Umpire borec! :)
Reagovat
kada.tom
klobouček Pascalovi .. :-)
Reagovat
kada.tom
30-30 ... hmm :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
že tak vyrovnaný zápas rozhodne nějaká maličkost. Dvojchyba Grigora a pak ta páska do autu...
Reagovat
Roger_Federer
Ty ses uplne pomatl..
Reagovat
Davor1
To je len taktika. Alibisticky si vyfňukal finále...
Reagovat
Roger_Federer
Atak vsichni uz pochopily, ze mu spis jde oto aby Roger prohral, nez Rafa vyhral..ze..
Reagovat
Krisboy
...jako většině "fanoušků" Nadala i Federera zde.
Reagovat
Roger_Federer
To je nesmysl
Reagovat
Krisboy
Bohužel není. Čtu to tady hodně a co někteří jsou schopni vyplodit za nenávist je k nevíře. A to mám ty nejhorší v ignoru!!!
Reagovat
smazaný uživatel
zkouska:D)
Reagovat
Krisboy
Čeho?
Reagovat
smazaný uživatel
Áno!!...Z mojich 100 prispevkov padlo meno Federer jedenkrat...Ale tlieskam, ze si ho takto vytrhol z kontextu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozes mi vyskocit na moju finálovú salámu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol som skeptik, čo je na tom?..
Reagovat
dadaft
jó jo, tenis umí být takový,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
janek_da
30:0, tak tohle už snad Rafa nepodělá
Reagovat
smazaný uživatel
ted uz asi ne...;)
Reagovat
Matti
30/30 :-(
Reagovat
smazaný uživatel
alke pockej, nadeje jeste zije ;D)
Reagovat
smazaný uživatel
myslim na prodlouzeni tohoto dramatu...;)
Reagovat
Dobry-den
Zdá se, že Dimitrov nám krapet zberdychovatěl ;-)
Reagovat
Davor1
Typický Dimitrov no... a tiež typický Nadal.
Reagovat
Krisboy
To nedoservíruje. Tak jednoduché to nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Piánko...5:7, tento zapas ma uz v nicom neprekvapí.
Reagovat
Matti
Do p*dele neser!!! A fandi!!!!
Reagovat
Herbert_Hoover
On to dělá ale schválně, aby Rafa vyhrál :D
Reagovat
Matti
jenže to je kontraproduktivní
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je!!...Vyslo to!...:)
Reagovat
mahycek
Nechci FEDAL !!!!!
Reagovat
blixa
Nechceš, musíš ! :D Já jsem taky nechtěl W+W.
Reagovat
janek_da
no, sláva. Tak je 5:4 a Rafa snad nevykape :-O
Reagovat
PetaM
To spíše tady se bude stříkat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja verim v rebrejk;)
Reagovat
smazaný uživatel
no tipuji rebrejk...;)
Reagovat
kada.tom
A je to tady. Nedáš - dostaneš.
Reagovat
Herbert_Hoover
VAMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOS
Reagovat
janek_da
ovšem teď si snad Rafa myslí, že to Dimi podělá sám
Reagovat
smazaný uživatel
vsak jo, Grigor 2 DeFka;)
Reagovat
janek_da
v hypnotizovani je Rafa top :-)
Reagovat
Roger_Federer
Uffff
Reagovat
Krisboy
To je řezničina.
Reagovat
Herbert_Hoover
Vallverdu jako Grigorův starší brácha
Reagovat
Krisboy
Taky mě to napadlo :)
Reagovat
kada.tom
ale ne o moc starší :-)
Reagovat
Tuttovka
Uvidíme, jestli se z toho Dimitrov zvedne. Měl Nadala skoro na lopatě, ale ten zahrál neuvěřitelně.
Reagovat
Roger_Federer
Rafo poddd uzzz
Reagovat
Vojtaakk
Za stavu 15:40 zbytečná pasivita, tam do toho mohl jít. Teď už je v podstatě hotovo, Rafa je jako kdyby si dal lajnu koksu
Reagovat
janek_da
ale no tak, Rafa moc šanci nedal do toho jit
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Herbert_Hoover
+111111
Reagovat
Vojtaakk
v ostatních míčích ne, ale za stavu 15:40 se dostal do výměny kde nebyl pod takovým tlakem a mohl převzít iniciativu. Nepřevzal...
Reagovat
kada.tom
a Grigor už padá ..
Reagovat
baggik
Tenhle gem nemel vyhrat Nadal. Chjo.
Reagovat
Matti
To je bitva jak řemen v tom pátém setu. Rafo vamoooos!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda...tak blízko to bylo :-/
Reagovat
Herbert_Hoover
To sou nervy tpč, nebudu to dělat! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto neskutečné
Reagovat
kada.tom
Rafa jak dojde na lámání chleba, tak úžasný :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
VAMOOOOOOOOOOOOOOS
Reagovat
Davor1
Grigore davaj
Reagovat
Davor1
Tak nič. Asi kľúčový moment. Toto Rafikeho neskutočne nakopne a Grigor sa zoserie.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak od pátého setu to už sleduju, skvělá bitva, Rafa běhá jak zamlada a Grigor hraje skvěle. To jsem zvědav, jak to dopadne...
Reagovat
MarcelPersch
podle očekávání
Reagovat
Roger_Federer
Kolik uz Rafan zahodil breikbolu v setu.
Reagovat
kada.tom
v 5. setu zahodil 4, Grigor 1
Reagovat
kada.tom
akutualizace: Grigor 3
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem po rychlem obede, malem nakupu a rychle schuzce...
...a kluci furt jedou;)
Sem tusil dobre, ze zaver mi neutece.
Podle mne budou hrat do svitani,,,
...myslim australskeho svitani;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty nadýchané padáčky na servisu jsou velmi efektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tie sú jeho...Šmak.
Reagovat
mahycek
Podobné ve stejné fázy turnaje v r. 2009 na AO v semif. Nadal s Verdaskem, také na 5 setů. A měl o den méně odpočinku, před finále s Rogerem a vůbec to pak nebylo znát. Ale, přece v tom rozdíl bude, pokud dnes vyhraje. Je totiž o 8 let starší, ale Fedex také. Ten má, ale přece jen větší čas na regeneraci.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já myslím, že spíš můžeme řešit, jak se s tím vypořádá Dima.
Reagovat
kada.tom
no, pakliže postoupí Rafa, nebylo by od věci, kdyby se vítěz z roku 2009 opakoval :-)
Reagovat
janek_da
snad Rafa nevykape za stavu 4:5

Už měl být na hotelu :-/
Reagovat
Davor1
Ty máš Škrabala za koľko? :D
Reagovat
janek_da
nemam. chci at je Fedal
Reagovat
Davor1
Mne to zase žily absolútne netrhá. Fedalov som už videl aj v najlepšej forme toľko, že ďalšie kľudne oželiem. Je mi jedno, ako to zloženie bude vyzerať, hlavne nech je dobrý tenis
Reagovat
janek_da
jde o ten povrch, konečně je po dlouhé době rychlý
Reagovat
Davor1
To je jedno. Nadal ho dal aj v Dubaji či Cinci.
Reagovat
janek_da
já bych to chtěl vidět
Reagovat
Vojtiik
rafuv vykon ale excelentni, takhle branit jsem ho nevidel uz nejakych par let :)
Reagovat
MarcelPersch
jen škoda že na tomhle povrchu postrádá schopnosti ofenzivní.
Reagovat
aligo
Bitva hodna finále
Reagovat
kada.tom
škoda že se nejedná o finále :-(
tam musí smrdět ten de*il švýcarskej ... :-/
Reagovat
aligo
Hele bacha jak mluvíš o legendě... Já třeba nesnáším Nadala a taky tu nepíšu kdo ví co
Reagovat
Bob
funkční stream?
Reagovat
Fandina
http://live.robinwidget.com/streamvideo8/nadal-vs-dimitrov-rod-laver-arena-live-stream-110252.html
Reagovat
smazaný uživatel
Vám to jede normálně? Já mám slideshow o 1sn./5s.
Reagovat
Krisboy
Mě se to taky seká víc než obvykle.
Reagovat
Krisboy
http://www.sportingvideo.org/20170115/vv587b32257e7fb2.55202253-1549850.html
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem zjistit jestli je to mojím super internetem nebo tím, že se na to díva 1 mil. lidi a nestíhá to zdroj vysílání...
Reagovat
Krisboy
U tebe to myslím nebude. Mě to v 95% běhá plynule, jenom občas se to sekne, ale to fakt nestojí za řeč. Ten druhej link se mi zdá lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Luxus, tento se neseká. Děkuju!
Reagovat
Fandina
já nevím, jen jsem to sem dala, já se dívám na TV
Reagovat
smazaný uživatel
Rafane Rafane Rafane ach jo
Reagovat
Ma3ek
Pri Dimitrovovi stoja všetci svätý pri tych milimetrovych zaležitostiach v rozhodujucich chvilach
Reagovat
smazaný uživatel
Horší hru na BB jsem ještě od Rafy neviděl
Reagovat
Herbert_Hoover
Koleda, koleda, Rafane..co to neseš ve džbáně..tak dlouho budeš žonglovat s těmi brejkboly Rafo, až se Dima utrhne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dalsi vyhodený BB...Toto uz ani vtipné neni..
Reagovat
janek_da
:) :(
Reagovat
Herbert_Hoover
To mělo jít po lajně a ne rovnou na raketu aby ti to poslal do open kurtu..boha Rafo!
Reagovat
insanezy_
Hlavne něml jít na BP ten úder do autu klasicky, když mu ta jugoslávská držka dá příležitost
Reagovat
MarcelPersch
Hraje to takhle celý zápas, co se divíš?
Reagovat
Herbert_Hoover
Však právě proto se divím, ne asi? Divím se znova a znova s každou takovou situací, kterou zahraje stejně blbě.
Reagovat
Fandina
Gríšo vydrž vydrž vydrž. Zatím hraješ super.
Reagovat
Serpens
Být nestranným fanouškem, tak se rozplývám blahem, ale teď už je to k nesnesení
Reagovat
kada.tom
já bych finále přál oběma, ale je otázkou, kdo má vyšší šanci porazit Federera, patrně Rafa, takže postup přeji jemu o něco víc
Reagovat
Herbert_Hoover
:D Petřík hadr..to je jen o něco míň vtipnější než Rafovo zahazování BB
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna z těch čárovích ta Číňanka to je ta samá jak zahlásila Sereně foot falt v SF na US Open 2009 :D
Reagovat
Krisboy
Jak ji chtěla zabít? Asi trénuje na ženské finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je ona :D
Reagovat
EllNino
kolik ti bylo ? 11 ?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo 11, ale viděla jsem to asi 1000x na youtobu je ten záznam ještě dnes, a v těch 11 roce 2009 jsem se dívala na zápas Petry ze Safinou
Reagovat
smazaný uživatel
v 11 jsem se na tenis koukala, ale žebříčky jsem neřešila ani jsem nevěděla že je nějaký race ranking a věděla jsem co je forehand a backhand a to je tak všechno
Reagovat
kada.tom
jo, ta je snad nesmrtelná :-D vídám ji na zápasech často :-D
v Aucklandu třeba byla na zápase Sereny s Parmentier :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Býk supí...dobrý signál, VAMOS!
Reagovat
Ma3ek
Skvely zapas ako z cias nadal djokovic ked boli v najlepsom ďakujem že sme sa ešte toho dožili
Reagovat
smazaný uživatel
Neuveritelné, co hra teraz Dima. To je az proti fyzike.
Reagovat
stopan
Rafan hraje proti fyzike celu karieru, konecne sa mu niekto aspon trosku vyrovnal
Reagovat
Tuttovka
Snad se nezraní :(. To by byla velká škoda.
Reagovat
Tuttovka
Má asi něco s nohou.
Reagovat
dadaft
brutální mač
Reagovat
janek_da
no konecne. Grigor má hotšotovou periodu
Reagovat
spaniel
To bylo vždy jeho, sice prohrál ale hotshot měl vždy. Tak nevím jestli je to dobré znamení.
Reagovat
janek_da
tendle zápas je jedno už jak dopadne
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím. Grigor už má splněno.
Reagovat
spaniel
LOL
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že tohle může jít klidně přes 5 hodin
Reagovat
Krisboy
Komentátor o Rafovi: peRFect!
Reagovat
dadaft
docela se Gríša s tím odskokem na bekhend srovnal, teď to tam poslal po lajně brutálně ve výskoku,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Tuttovka
Ten Grigorův backhand na 30:40 :D ?
Reagovat
janek_da
tlačil jsem Rafu, ale to rači ať postoupí Grigor. To by byl hrozny vyplach
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, 3 premrhané BB v piatom sete, to je na odobratie papierov a tenisovej registračky.
Reagovat
Tuttovka
Proč se tady začínají objevovat ta vulgární slova a osobní útoky? Vždyť jde o tenis :D.
Reagovat
Krisboy
Když hraje Rafa nebo Roger, vulgarit je tady vždycky nejvíc. Tenis jde stranou, to máš pravdu. Stupidní haštěření zakomplexovanců na úrovni Sparty x Slavie.
Reagovat
smazaný uživatel
Tie challenge :)

Vesmir ten 18GS Rogerovi asi fakt dopraje...

Toto boli podla mna posledne Rafove BB na turnaji..
Reagovat
babolat.cz
to ses rozhodl dnes sýčkovat???
Reagovat
smazaný uživatel
Nedas/dostanes...Star tenisova pravda, potvrdila sa aj vcera.
Reagovat
baggik
Forehand dnes hraje z backhandu.
Reagovat
yenda1
Takže jde o to, aby hlavně nevyhrál Federer?
Reagovat
Roger_Federer
Nechapu, jde ti oto aby Rafa vyhral a postopil do finale, nebo Roger prohral?
Reagovat
janek_da
jsem nejdřív četl, "ty challangery" :)
Reagovat
baggik
Vsichni kjeteni co pouzivaj to nejhloupejsi slovo na svete moment.. vylizte si kada. tom, ale Grigor ted jéde na kóni.
Reagovat
janek_da
na lajny má teda Dimi Haluz jak prase
Reagovat
janek_da
ale ta Rafova baba je top topu
Reagovat
Mayo
Ježiš to je Id!ot omg
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyuzite BB a strata piateho setu. Obe SF ako cez kopirak..Na toto sa dalej ani neoplati pozerat..
Reagovat
janek_da
snad Rafa nedopadne jako Stan :-O
Reagovat
Ma3ek
To je zapas vcera to bolo nič oproti tomuto
Reagovat
janek_da
deja vu :) dobře Grigore
Reagovat
babolat.cz
to je žert? Vždyť je to Bulhar. Kdyby prohrál se Zverem, Monfilsem, Raoničem, vše beru,ale s Bulharem? To je jako by prohrál Sergei Bubka s Albáncem ve skoku o tyči.
Reagovat
baggik
Hloupejsi primer jsem jeste nevidel
Reagovat
W.G.M.
Uff, tak ja nemam nervy ani na sledovani skore, jesteze ted musim na rehabilitace, a tak to neuvidim a pak se jen podivam na vysledek. Je mi smutno, ze to Rafa tak masti, ale zase oproti predchozim sezonam je potreba to brat vlastne jako vynikajici vysledek.
Reagovat
dadaft
mnóó, to je tedy maso
Reagovat
Tuttovka
Podle mě tomu pátý set sedí :). Je to vyrovnané. Dimitrov teď zahrál vážně skvěle a Rafu tlačí. Pátý je vždy loterie. Těžko vybírat, který soupeř by byl lepší do finále na koukání, protože oba hrají dobře, ale Grigor je asi zábavnější :).
Reagovat
FulnekUltras
pokračuje
Reagovat
kada.tom
Hmm, měl jsem pravdu, Grigor ten 4. set ustál, přežil dvě hry, kdy musel a v TB byl lepší. Teď jsem na vývoj 5. setu fakt zvědav!
Reagovat
Pe3k
Gratulace tem co zacatkem turnaje tipovali finale Fedal. Myslim ze to byl Stan a nekdo dalsi.
Grigor a Rao: kecu plno pritom to nezvladli jak herne, tak fyzicky. Jsou to precenovani komedianti, ztracena generace. Vi presne co je ceka a stejne se na to neumi pripravit...
Nadalovi je 30 a ma lepsi fyzicku nez vsichni 20-30(vyjma DjokoMurarny). O psychicke strance se ani nemusime bavit, Nole a Rafa jsou top, herne Roger a Novak.
Finale bude podobne jako dnesni zapas, Roger ma sice zbrane, na rozdil od Grigora (ty jeho bochanky jsou pekne, ale neefektivni) ale na 5 setu nema proti Nadalovi sanci.
Btw. Ti co zde psali, ze je Roger favorit diky povrchu, asi nevideli zaden jejich zapas, nazor nikomu neberu, ale s realitou to moc spolecneho nema.
Reagovat
Tornes
Víš že ještě nikdo nevyhrál a právě začínají s pátým setem? :D
Reagovat
FulnekUltras
jseš o set pozadu
Reagovat
Pe3k
No Grigor se mel polozit ve 4, tak to jsem ho podcenil, polozi se az v 5.
Reagovat
Davor1
Čo to melieš preboha? :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
A jéje
Reagovat
Fandina
Pěkné Gríšo a teď ještě jeden set! Go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo!
Reagovat
janek_da
adopr.

Grigor má výhodu prvního servisu. Snad ji brzy ztratí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kedy Nadal uhral naposledy priamy bod na servise?...Pred pol hodinou?...V Oboch TB neuhral ani jeden. Zazrak ze vyhral aspon jeden. S touto statistikou je piaty set formalita.
Reagovat
Krisboy
Kujva to je bitva. Dobře Gríša, to si zaslouží pátej set.
Reagovat
smazaný uživatel
????????????????????????????????????????????????????????????
Reagovat
Herbert_Hoover
tvl Rafo to je bída
Reagovat
smazaný uživatel
5 set se musí hrát jen na 3 vítězně gemy, rád bych šel už po noční spát
Reagovat
smazaný uživatel
Tak blizko bol Nadal finále. A zaroven tak daleko..Stacilo vyhrat TB stvrtého setu, alebo mat na svojej strane toho jastraba...Tenis je velmi vrtkavý šport...
Reagovat
janek_da
:DDD
Reagovat
janek_da
ještě že neni Rafa jako jeho fanoušci
Reagovat
janek_da
twl :-OOO
Reagovat
janek_da
Rafuv homerun. To je parketa Grigora
Reagovat
baggik
Tentokrat Grigor v tiebreaku jina sila.
Reagovat
janek_da
8:12 v TB u Rafy za lonský rok je hodně špatné číslo
Reagovat
smazaný uživatel
Pojď Dimitrove, pojď si pro set
Reagovat
stopan
Hodne posobny zapas ako pred tromi rokmi, Dimitrov nezvaldol dva tiebreaky a mam ten pocit aj dnes ich doslova zahodi a prehra zial
Reagovat
kada.tom
tak trochu jsem očekával, že Grigor si za stavu 5-4 anebo 6-5 prohraje servis, ale překvapil :-)

takže další TB ... tipuji, že ho urve Grigor
Reagovat
janek_da
dyk si tipoval 4 sety
Reagovat
kada.tom
to joo, ale v závěru 4. setu mi přijde Grigor trochu pevnější a možná by ten TB mohl dát
Reagovat
smazaný uživatel
Místo aby Dimitrov chodil na síť když rafu tlačí tak radši s ním bude hrát ty nekonečné výměny, které rafa nekazí
Reagovat
smazaný uživatel
Místo aby Dimitrov chodil na síť když rafu tlačí tak radši s ním bude hrát ty nekonečné výměny, které rafa nekazí
Reagovat
turista
No jo oba hráči, Novak a Andy, kteří ve výměnách dokážou zahrát o míček víc než Rafa jsou pryč. Zatracený Istomin!
Reagovat
Krisboy
Tenisový bůh mu žehnej. Letošní AO je jeden z nejlepších GS za iks let.
Reagovat
Fandina
To je škody, to je škody. Ach jo Gríšulko.
Reagovat
Serpens
Poojď Rafa, zbývá už jen game, ten zápas s Federerem musí být, přeje si to 80% tenisové veřejnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Super Rafa, ale Grigora tohle může hoodně mrzet šanci měl velkou
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, zatím Dima skoro podle původních SF notiček z Wimbledonu 2014 proti Djokerovi..takže pokud historie nelže, tak prohraje TB 4. setu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov je ako vypustený besný pes, ktory bol cely zivot v klietke a prvykrat vidi denne svetlo.
Reagovat
stopan
ked Dimitrov je vypusteny besny pes co je potom Nadal :D ?
Reagovat
janek_da
byk
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle Grigor pos
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafo, 5. set už ne, musím jít na nákup kurde. :D
Reagovat
janek_da
ted si zatipuju, že Rafa ztratí servis
Reagovat
janek_da
radši bych ale čerstvějšího Rafu do finále
Reagovat
janek_da
0:15
Reagovat
Herbert_Hoover
30-15
Reagovat
janek_da
30:30
Reagovat
Herbert_Hoover
40-30
Reagovat
Herbert_Hoover
6-5
Reagovat
janek_da
uff, málem to vyšlo. super
Reagovat
Frantz
Gríšo, poser se teď! I s Fandinou
Reagovat
Fandina
má pemprsky, takže snad se nic nestane, až se to stane
Reagovat
Fandina
jako každé baby
Reagovat
stopan
Dimitrov posobi bezradne, nema cim Nadala prekvapit, takto to nepojde teraz prehra podanie a bude koniec pribehu
Reagovat
janek_da
2 gemy, to snad už doklepe
Reagovat
Matti
Grigor neskutečně vyběhá míčku.
Reagovat
smazaný uživatel
To je to, čo mi osobne najviac udrelo do očí...Úžasný je v defenzíve. Bez urazky, ale ak toto Nadal zvládne, Federer sa k tomu vo finále nepriblizi..
Reagovat
janek_da
a proč by se měl přibližovat?
Reagovat
smazaný uživatel
Dima hrá dnes tenis prvej kategórie, kazdy kto to nevidi je slepy alebo zaslepený...A to co predvadza na returne a v defenzíve?...Sorry Roger, ale toto nedáš.
Reagovat
Matti
Neblbni, Rafa tam ještě není. Až pak můžem začít špekulovat případně.
Reagovat
smazaný uživatel
To som tým ani nechcel povedat. Len porovnavam defenzivu Grigora a pripadne Rogera..
Reagovat
Matti
opět neuvěřitelně vracel.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze Rafa moze tento zapas vyhrat, ale len v styroch setoch...
Reagovat
janek_da
tak co zas provedl z fh byla sila. Neboj Grigor by byl v 5.hotový
Reagovat
Fandina
Škoda, že Gríšánek prohrál TB, teď je Rafa míň pod tlakem a navíc první na podání, které si teď oba začínají držet.
Reagovat
stopan
Zapas vyhra nadal Dimitrov nema zbran, ktorou by prerazil Nadalovu obranu a casto chybuje, ten tiebreak bol klucovy moment zapasu
Reagovat
Tuttovka
Podle mě je to zatím zápas turnaje. Oba se snaží a hrají pěkný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa Nadal musí nadrieť na jeden spotený fiftín, kazda lopta cez pot a krv..
Reagovat
FulnekUltras
však má vždy na začátku o 50% delší přípravu
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zato ty to vždycky pálíš bez přípravy, potom to taky tak vypadá :D
Reagovat
janek_da
jdi někam Rafo, s takovoudle hrou si radši pohlídej H2H s Rogerem a radši nepostupuj :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov hrá ale super zápas. To jak returnuje a bráni, klobuk dole. Nemam strach o nasledujúcu generáciu..Opat sa dostáva na koňa, je lepší..
Reagovat
babolat.cz
tentokrát musím spíše říct že mě Rafa se.re jak hraje a Dimi nemusí nic extra předbádět.
Hlavně ať vyhraje Rafa a ve finále se uvidí
Reagovat
turista
No jo holt tady moc chybí Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Dimi ukazuje, že letos bude opět hrát tenis.
Reagovat
Fandina
Pořád doufám, že Gríš ještě otočí.
Reagovat
janek_da
tak snad už Dimi přestal trojčit a pošle Rafu do finále
Reagovat
babolat.cz
to doufám
Reagovat
janek_da
3 pásky v gemu :D
Reagovat
janek_da
jaktože ten BH nebyl out?
Reagovat
mahycek
Ať je to tady na 5 setů.
Reagovat
babolat.cz
jestli Rafa neporazí takového floutka, tak už nevím...
Reagovat
vrabejka
Parádní bitva!!
Vítěz max ve 4 setech přejede Federera :)
Reagovat
MarcelPersch
Nejinxuj! Já myslím, že Federer porazí kteréhokoliv z nich :P
Reagovat
vrabejka
Federer měl štěstí, že nemusel hrát s nikým fyzický tenis jako Rafa s Grigim. Tu cestu do finále měl lehkou. Ve finále ovšem padne kosa na kámen,
Reagovat
babolat.cz
ano, nalejme si čistého vína
Reagovat
Herbert_Hoover
Já myslím, hoši, že je zcela brzy na jakékoliv soudy.
Reagovat
yenda1
Slaboučký výkon obou akterů. Chyba střídá větší chybu. Federer vítěz a je jedno proti komu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Každý zápas jiný, víme? ;) Při pohledu na backhandové UE bych nebyl tak jasnozřivý. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včerejší zápas nemůžeš vůbec srovnávat, tady se bojuje o každý balon. Víme!
Reagovat
Herbert_Hoover
Co s tím má společný včerejší zápas? Já myslím Dimiho UE...jednoručák faktor. A to se s ním Dima vypořádává ještě docela obstojně. Co Roger? ;)
Reagovat
MarcelPersch
Co si budeme povídat, FH je v tuhle chvíli spíš jeho druhořadý úder
Reagovat
Herbert_Hoover
V prvním setu to fungovalo. Pokud by vyhrál Rafa první set proti Rogerovi v podobném stylu, tak to s ním může fest zamávat.
Reagovat
MarcelPersch
Jenže hrát dobře jen v prvním setu nemusí stačit.
Reagovat
Herbert_Hoover
No já si myslím, že proti Rogerovi to může být právě alfa a omega, větší efekt to může vrhnout než proti komukoliv jinýmu. :)
Reagovat
Tuttovka
Snad to Grigor nezabalí a půjdou do pěti setů :).
Reagovat
smazaný uživatel
epic battle.

Pro Rafu zatím nejtěžší soupeř na turnaji.
Reagovat
baggik
Byl Kuznetsov. Jenze ten kluk je jeste moc mlady na tri vitezne sety.
Reagovat
baggik
Teda sorry Zvereev.
Reagovat
babolat.cz
myslíš Zvereva
Reagovat
Fandina
Škoda pro Gríšu, třetí set byl vyrovnaný. Tak uvidíme, jak ve čtvrtém. Gríšo go!!!
Reagovat
Frantz
A co kdybys šla do prd3le?
Reagovat
Fandina
A co kdybys tam šel ty. Zmizni
Reagovat
babolat.cz
ne fakt běž, třeba nemusíš do pr.dele, ale do řiti bys fakt mohla
Reagovat
Fandina
popros
Reagovat
smazaný uživatel
Takze tych 5 setov, co som tipoval je predsa aktuálnych.
Reagovat
Roger_Federer
Jeste ze tak..
Reagovat
smazaný uživatel
Uuf...Skoro mi vyskočilo srdce z tela.
Reagovat
kada.tom
Rafa ten set nakonec získal, ale teda to bylo trápení ... :-/ :-D
Reagovat
turista
Haluz.
Reagovat
MarcelPersch
V průběhu TB jsem si už říkal, že je lepší prohrát dneska než ve finále s největším sokem :-D Mentalita dělá hodně, ale s tou nekonzistentností nebude mít ani jeden ve finále šanci.
Reagovat
Amputace
Neviděl bych to tak černě... Proti Federerovi si nadal věřil na 100%.
Reagovat
janek_da
proti Dimimu ne?
Reagovat
MarcelPersch
Tak s Dimitrovem už prohrál v poslední době a ví, jak těžké je ho vždy porazit..
Reagovat
janek_da
Rafa nemá rád když v TB vede
Reagovat
janek_da
děs
Reagovat
janek_da
tak naštěstí
Reagovat
smazaný uživatel
citim maraton, snad MB stihnou pred moji veceri...
vklidu opustim tenhle zapas, si myslim, za zaver vpoho stihnu...
Reagovat
MarcelPersch
Tak teď jsem si už vážně jistý, že Rafa za žádnou cenu po lajně nezahraje, škoda, mohlo by to být o dost jednodušší...
Reagovat
Roger_Federer
Zabeeeer
Reagovat
janek_da
zase dava žblabuně :-/
Reagovat
kada.tom
něco mi říká, že kdo vyhraje TB a tedy i 3. set, vyhraje zápas ve 4 setech ..
Reagovat
smazaný uživatel
Som v poriadku, ten divak nie som Ja.
Reagovat
MarcelPersch
ale nedivil bych se potom, co Rafa předváděl :D
Reagovat
yenda1
Nadal řikal ať tam nefilmujou a jedem :)
Reagovat
Fandina
Jestli Rafa nějak nezrychlí víc hru, aby nemohl Gríša reagovat, to vidím pro Grigora dobře.
Reagovat
Serpens
Grigor celý gem bez prvního podání.... a nic
Reagovat
Fandina
Gríšo vytrvej, zatím je to hodně vyrovnané, tedy co vidím od druhého setu, předtím jsem se nedívala. Go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Styri vyhodené rutinne FH v geme, kde mal Nadal na break...Nic z toho a Historia druheho setu klope na dvere
Reagovat
janek_da
no, tak podání si drží. Ale ty fh byl děs ...
Reagovat
Matti
a ten prohoz do sítě při shodě :-(
Reagovat
Matti
Konečně pořádná výměna od Rafy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle měl Rafa dát sakra
Reagovat
Fandina
Gríša ještě letos neprohrál, takže něco umět musí.
Reagovat
janek_da
Rafo, Rafo ... tohle si dycky dával
Reagovat
janek_da
tvl, co to dává za žblabuňy za síť???
Reagovat
Davor1
Akurát, že dycky sa skončilo zhruba v polovici roku 2014
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa 7:4 v TB, zjevilo se mi to v pivní pěně.
Reagovat
janek_da
TB by byl těžká loterie, asi
Reagovat
Herbert_Hoover
Těžká loterie je to bohužel už nějakou chvíli..ale věřím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to bude těžké pro Rafu, cítím průs.er
Reagovat
janek_da
to bude asi jenom u tebe
Reagovat
smazaný uživatel
Hm to bude z té mé polívky a já si říkala že cítím něco jako naftu
Reagovat
Amputace
Díváte se někdo přes stream? Případně přes jaký, prosím, ten "můj" se nějak zhroutil...
Reagovat
Tuttovka
https://www.batmanstream.com/tennis-live-streaming-video-2016-21.html
Reagovat
Amputace
Ten se mi právě nějak začal sekat :) Ale přesto dík.
Reagovat
kadol
Předplať si eurosport palyer na měsíc. Stojí to 5 Eur. To se vyplatí za tu kvalitu :-)
Reagovat
FulnekUltras
místo čt
Reagovat
janek_da
já su v cajku
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=c2JyY3ZsK2FuY3VkcWdZ&c=en&i=eWl6aXFnc2hxZQ%B9f%B9f&hc_location=ufi
Reagovat
Fandina
Dobře Gríšo a teď prosím zase brejk. Go!!!
Reagovat
kadol
Přidávám se. Go! :-)
Reagovat
janek_da
tak co teď Rafa předved s fh :-/ Dyk on to hrál málem jako stopbol topspinem
Reagovat
smazaný uživatel
A teď brejk Rafo pojď sakra!
Reagovat
Tuttovka
Grigor si začíná věřit a Nadal mu pomáhá svou pasivitou a chybami v rutinních úderech. Může se stát, že labilnější Grigor se vyhází, ale to by Rafa musel přidat. Pasivní odrážení balónů na to stačit nebude. Grigor už umí lépe bránit tomu ubíjení v beckhendovém rohu.
Reagovat
yenda1
Boha jeho. Rafovi fandové musí zkousnout hodně tvrdej chleba, když vidí, že na Bulhara by stačil i silně průměrný výkon.
Reagovat
George_Renel
Kdyby pískali Rafovi ty o 30% přetahované časy, tak by fiftýny naskakovaly tak, že by ani nemuseli hrát....
Reagovat
babolat.cz
ty seš taky de.bil co? fandiny brácha
Reagovat
Mercury
co ty jsi za vola kristepane? :)
Reagovat
Herbert_Hoover
dyk má pravdu, zbytečně jízlivá poznámka ;)
Reagovat
Mercury
zbytečné jsou spíš jeho útoky na každého, kdo si dovolí cokoliv poznamenat na adresu Rafy
Reagovat
Herbert_Hoover
Nesoudím útoky na každého, jen tento případ :)
Reagovat
George_Renel
To byl můj první post zde od rána...
Reagovat
Herbert_Hoover
viz. 12:13 :)
Reagovat
George_Renel
Co je jízlivého na poukázání na porušování pravidel? Vždyť je to až směšné. Dá eso, jde se utřít. Dá druhé v řadě, jde se utřít. Soupeř udělá dvojchybu, jde se utřít....
Přijde ti to normální?
Reagovat
Herbert_Hoover
Přijde. Já kdybych se tak potil, tak se utírám taky co chvíli. Naopak mi nepřijde normální pořád řešit dokola to, co se už těžko změní a co je zřejmé několik let. Zvlášť v případě Rafy, který má zautomatizovaných tolik věcí, aby vůbec na kurtu "přežil". :) A v tom je ta jízlivost. ;)
Reagovat
George_Renel
Hele, mně je úplně jedno kdo vyhraje, ale pravidla platí pro každého a překračování času o 30% je prostě přes čáru a nefér a nezasloužená výhoda oproti soupeři.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ty to počítáš před každou výměnou? ;) To by se mi nechtělo.
No, on to nebude ten rozdílový faktor. ;)
Reagovat
FulnekUltras
Já bych z empajru prohnal Nandala i Mařenu tak, že by se nestačili divit - ať třeba vypadnou ze stovky. Ustupování jakkoliv vyšinutým "autoritám" je bohužel průvodním znakem doby.
Reagovat
janek_da
neměl by mít Rafa i 3 podání? Nebo třeba hrát na deblový kurt?
Reagovat
smazaný uživatel
Zas nepotvrdený break s dvojchybou a momentum v ťahu...Toto je typický Nadal 2015-16...Pritom Rafa začal set aktívne, ale zas sa zlakol a je zakriknutý..Navyse Stále chodi cez druhy servis..
Reagovat
kada.tom
od 2. setu se to zvrtlo k festivalu nevynucených chyb a ztracených podání ...
Reagovat
Fandina
Super Gríšo, brejk je zpět. A teď prosím podání. Go.
Reagovat
smazaný uživatel
Jžš Rafo boha
Reagovat
Roger_Federer
Uz to zacalo..Rafa, vraci kratke balony cindal vic do kurtu a zase jenom ceka na chybu..
Reagovat
Matti
rutinní forhendy kazí...
Reagovat
insanezy_
Zapas se prelil hlavne k nevynucen3jm chybam a bitve, nez ze by to byl pohlednej tenis
Reagovat
yenda1
Tragéd Grigor není hoden finále. Neskutečný minely. Už ho vypráskej.
Reagovat
Vojtaakk
Grigor teď game zdarma.. hlavně ten výhoz za stavu 30:30..
Reagovat
Fandina
Chudák Gríšulka teď, Rafo ho málem uhnal k smrni na 2:2
Reagovat
smazaný uživatel
Jedného balkánca s vynimočnou defenzívou strieda druhý. Do prdele aj s celým balkánom.
Reagovat
Tuttovka
Ten Nadal je ale nápaditý soupeř :D.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyuzité dva BB, to Rafovi urcite pridá už na tak stratenom sebavedomí.
Reagovat
Roger_Federer
Furt nebrec.., Rafa nato urcite ma.
Reagovat
babolat.cz
přesně, ztracené sebevědomí, není to vyplašený mladík
Reagovat
smazaný uživatel
Budem si brečet, kolko uznam za vhodné..

Za kolko si nalozil Rafu?
Reagovat
Roger_Federer
Hodne
Reagovat
Fandina
Dobře Gríšo, tak a teď se pokus zase o brejk. Ono to půjde, postupně ale půjdo. Go!!!
Reagovat
insanezy_
To vis ze jo, tahni ke sporaku radsi
Reagovat
Fandina
nerozumíš tomu
Reagovat
babolat.cz
to je hrozná p.íča. ta jestli je vdaná, tak brzo bude vdova nebo protějšek vdovec
Reagovat
Fandina
zalez blbe, nikdo se tě na nic neptal
Reagovat
babolat.cz
jediný kdo se vtírá jsi ty, já psal insanezy-nechápeš vlákna?
Reagovat
Fandina
zalez blbe
Reagovat
Roger_Federer
Makej..doprdele.
Reagovat
Roger_Federer
Nadal to mel rozehrane na 3:0, Grigora uplne zbytecne pustil do zapasu..
Oproti 1setu jeho vykon dolu o 40%.
Reagovat
janek_da
jj, a přesto měl Dimi takové problemy vyhrát set
Reagovat
stopan
skor by som povedal ze dimitrov zacal oproti prvemu setu hrat agresivnejsie a udery hral viac ku ciaram
Reagovat
smazaný uživatel
Dima hral v druhom sete horsi tenis jak v prvom. Bolo to o Nadalovi.
Reagovat
Amputace
Souhlas.

Když už to chce hrát všechno křížem, tak alespoň co nejagresivněji a dál do kurtu.
Reagovat
Davor1
Rozohrané na 3-0? A na to si prišiel ako? Šak Dimitrov bol od začiatku druhého setu jasne lepší, celkovo je to úplne vyrovnaný zápas, aj ten prvý set bol akurát o premenení BP...
Reagovat
steve79
Rafa zacina odchazet. Tolik chyb v koncovce setu nemuze delat.
Reagovat
Stan_Borowitz
co do kvality hry? Dnes musím (sám sebe) vykořisťovat, takže můžu sledovat jen scoreboard. Podle toho to vypadá na nějakou obdobu WTA, to hrajou na servisu tak blbě?
Reagovat
janek_da
Rafa musel Dimimu hodně pomoct, aby si vyhrál aspoň jeden set. Normální Rafa Dimu spláchne jak nic
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal je pasivní, čeká na chyby no pokud nepřijdou, tak Nadal nemá co nabídnout a prohraje 1.3...
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík!
Reagovat
Mayo
Zase trápny servis, kde pri každom téme na podaní čelí brejkbolom omg. Na returne zase nevymysli nic.
Reagovat
Mayo
Geme
Reagovat
yenda1
Zatím tedy tragikomedie. Rafovi by stačil i průměrný výkon ve druhém setu. Tak jedem na třetí.
Reagovat
svetova.dvojka
RAfa zápas nezlomil a teď to bude mít už strašně těžké...
Reagovat
Fandina
Joooooooo tak ještě dva sety Gríšo.
Reagovat
stopan
no konecneeee
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme klucovy gem Nadal prehral. Herne je teraz úplne ale úplne mimo. Toto sa nemože dobre skončiť.
Reagovat
babolat.cz
zase nemůže jít na Rogera odpočatý, to by bylo vůči němu nespravedlivé. Víš kolik MTO by si musel brát?
Reagovat
kada.tom
A máme to vyrovnané, Grigor nakonec asi po zásluze ten set urval :-)
Reagovat
Vojtiik
kamoon
Reagovat
janek_da
tak jak Dima ted zazdi BP?
Reagovat
janek_da
aha Rafa konečně UE
Reagovat
janek_da
trošku mě Dima překvapuje kvalitou hry. Ale s hlavou mě teda nepřekvapuje vůbec
Reagovat
mahycek
To bude Grigorova mrzet. Nevím, proč to hraje při výměnách doprostřed, nebo 2 metry od Nadala ? Žádná pestrost, zkrácení atd.
Reagovat
janek_da
tak nevim, ale zkracovat Nadalovi je velká blbost.
Reagovat
Fandina
poslední dobou hraje výměny a snaží se zvyšovat v nich tlak
Reagovat
Fandina
Dobře Gríšo, tak držím palce, aby set byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze teraz Rafa nepritvrdil na príjme, Dima bol nalomený. Ale opat sa dostal na koňa a ratam s tym, ze Nadal bude mat opatovný problem vyhrat servis.
Reagovat
yenda1
Zatím velmi příjemný soupeř ten Grigor.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si vyhral servis, kde to napísat. Oslavujme.
Reagovat
pauloX
Super gem dufam ze Bulhar teraz strati
Reagovat
kada.tom
si tak říkám, kolik těch breakballů/setballů by Grigor ještě chtěl
Reagovat
stopan
pri prvom stbale mu to nadal nahral a on? vratil return ako baba
Reagovat
Tuttovka
Jestli Grigor tohle neurve, tak pravděpodobně prohraje zápas, protože to by musel Rafa začít hrát hroznou tužku.
Reagovat
janek_da
to je nový Rafův tik, to zdvihání obočí u servisu nebo jsem si toho ještě nevšim?
Reagovat
MarcelPersch
Rafa se musí hodně zlepšit ani na vysoký míče na téčku není schopen po lajně zakončit, vše křížem
Reagovat
Vojtiik
z hlediska kvality zapasu by to urcite chtello v yrovnat.. jinak docela hezky tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Scenář je jasný - Rafa to uhraje a následně bude 7:5 pro Rafu...
Reagovat
Krisboy
Těsně vedle :)
Reagovat
yenda1
Nadal daruje druhý set?
Reagovat
stopan
alebo dimitrov ho nechce vyhrat a daruje ako milos a monfils ?
Reagovat
babolat.cz
na dary je tu včerejší Stan
Reagovat
Krisboy
Santa Stan.
Reagovat
Krisboy
Stana Claus.
Reagovat
stopan
co te dimitrov na setbale pri returne dorobil nadal mu nahra a on pluvatko mu vrati spat
Reagovat
janek_da
tak na síti je Rafa s trochu náročnějšími volejemi hodně mimo. Snad už skončí ten mýtus o dobrém volejáři
Reagovat
Tuttovka
Tahle část zápasu je trochu zklamáním. Doufal jsem, že Dimitrov doservíruje druhý set a bude to 1-1 :D.
Reagovat
mahycek
Ne, to snad není pravda, takhle to zahodit . Je připo...nej, nebo co ? Už to mohlo být 1 - 1, ku.va.
Reagovat
kada.tom
Patrik sedí v RLA, místo aby se věnoval Sereně :-D tss
Reagovat
janek_da
Dima byl v jeho akademii
Reagovat
Fandina
má na Eurosportu své koutky, musí být v obraze
Reagovat
yenda1
Nadal hraje strašný prd. Dimitrov dvě. Kdyby dneska hrál ten Junior Oliel tak už musí mít proti Nadalovi druhej set v kabely.

Směšný výkon Dimitrove.
Reagovat
Vojtiik
prijde mi ze grigor uz nevi co ma v tom utoku vymyslet... do toho busi a furt se mi vraci kopečky zpet, mohl by to zmenit trochu
Reagovat
stopan
no neni ten dimitrov magor, dvakrat tak odovzdat podanie po breaku
Reagovat
Krisboy
Co to tam vyváděj s těma servisama?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Dima je vacsi gentleman. Vyhráva v tejto disciplíne 2:1. Rafa, nevyrovnat!!
Reagovat
Amputace
Hm. Oba si teď pěkně zalabili.
Reagovat
Pe3k
Dimitrov :D
Reagovat
stopan
jaky pozicat taky vrat, to snad ani nie je pravda
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovi uplne odisiel servis s forehandom. Navyse si prestava verit, prichadza nervozita..
Reagovat
Roger_Federer
Nevsiml jsem si..
Reagovat
Amputace
Co to teď bylo?
Reagovat
kada.tom
no toto :-D
Reagovat
Tornes
Nadal je gentleman... vrátil Dímovi laskavost... :D
Reagovat
janek_da
panáčku :-o
z 40:15 proti Grigorovi pustit gem takovými minelami :-/
Reagovat
Fandina
Tak a teď Gríšo dopodávej na set. Go!!!
Reagovat
Vojtiik
rafa je velky gentleman! oplaci darek stejnym stylem, navic ze 40-15
Reagovat
Tuttovka
Grigor teď na Nadala tlačí. Je škoda, že ztratil výhodu breaku, ale jde mu po krku docela dost.
Reagovat
janek_da
hele, SABR
Reagovat
svetova.dvojka
dvojchyba na break point..., už je jak Djokovič.
Reagovat
mahycek
Myslíš jako, hned na to ???
Reagovat
janek_da
jj
Reagovat
Krisboy
Der Break ist da!
Reagovat
yenda1
Zase Bulhar vybouch. Berdych v nejlepších letech hadr. Jasný míč na síti zabuchtí. Nadal v suchym, i když nehraje top.
Reagovat
mahycek
Dobře mu tak, že prohrál servis. Správné napomenutí za to zdržování. Nevím , čemu se divil. Mnoho let si myslím , že soupeře tím vyvádí z rytmu. Kdyby podával, nebo měl přípravu na servis, jako třeba Fedex, tak by vzájemná bilance byla úplně jiná. Nestíhal by !!! Manželka je sice Nadalovec, ale ta příprava ji přímo rozčiluje. Mimochodem, neviděl jsem dnes prvních gamů.
Reagovat
janek_da
manželka má asi ráda dlouhou předehru ...
Reagovat
janek_da
oprava: nemá ráda
Reagovat
Vojtiik
presne, pojdme k veci, zadne kecy:))
Reagovat
Davor1
V prvom sete úplne vyrovnaný zápas s tým rozdielom, že Nadal využil svoje možnosti na returne, zatiaľ čo Dimitrov zahodil. Od druhého ale Dimitrov jasne lepší. Ak udrží túto úroveň a Nadal nezačne hrať agresívnejšie, tak to môže byť zaujímavé..
Reagovat
yenda1
To má Nadálek rád, soupeře, který utočí a velmi mu pomáhá naprosto amatérskými chybami. Pokud Bulhar nezpřesní, tak klidný 3 setíky a ještě stihnou brunch. :)
Reagovat
svetova.dvojka
On hlavně Nadal musí zpřesnit hru...
Reagovat
VlS
ani Maria nebude smět sedět Rafovi na Umpire? Dovolil si ju dát warning.
Reagovat
svetova.dvojka
Fakt moc zdržuje, Agassi,Federer,Roddick to byla jiná káva, skončila výměna a pár vteřin se hrála další...
Reagovat
kada.tom
i s Milosem dostal Rafa warning, jestli se nemýlím, tak zápas rozhodovala Eva Asderaki-Moore :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Valverdu tam jen sedí a sleduje hodinky, jestli Rafa nepřetahuje :) A po napomenutí řádně zatleská :)
Reagovat
smazaný uživatel
Valverdu, ty bonzák....Do limitu sa nezmestí ani Dimitrov...

Rafa spasívnel.
Reagovat
janek_da
jooo, davat warning dycky, když přetáhneš. To by bylo super
Reagovat
24tomas
jenže Dimitrov se tam dostane aspoň občas :)
Reagovat
janek_da
právě. A jsem rád, ale divím se, že by si to přál fanoušek Rafy :D
Reagovat
kada.tom
to by byl rychlý zápas :-D
Reagovat
Vojtiik
pojd mi!
Reagovat
Krisboy
Der Break ist da!
Reagovat
svetova.dvojka
nejlepší forehand na okruhu...
Reagovat
MarcelPersch
Ten Rafův return se mi nezdá, měl by to alespoň kombinovat a stát blíž BL, zvlástě při těch servisech na téčko ho to strašně znevýhodňuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. Na returne zbytocne daleko, hned sa dostane pod tlak, alebo Dima rovno pripise priamy bod.
Reagovat
svetova.dvojka
Dvojnásobek vítězných úderů proti nevynuceným chybám, zatím parádní tenis, rozhodně o dost lepší než semifinále č.1 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Klobuk dole pred Dimou teraz. Tych 10:0 dava zmysel, asi fakt zivotka no
Reagovat
Matti
Vybral Rafovi dvě dělovky z rohu kurtu a donutil ho ještě k dalším úderům. Rafa zatím drží vysoko svou hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvely tenis, nastastie hrá Nadal dobre, hoci teraz mam pocit, ze trocha ubral na dĺžke a Dima to okamzite vyuziva..
Reagovat
MarcelPersch
Stejně jako proti Milošovi, vyloženě dobře hrál jen první set.
Reagovat
Herbert_Hoover
FH znásilnění v přímém přenosu, neskutečné! Samozřejmě i klobouk za tu defenzívu :))
Reagovat
dadaft
jak Muratoglu říkal, že musí Dimitrov hrát topspinový bekhend, tak je teď vidět, jak je to pro něho těžké - Rafa mu do něj hraje z forhendu s gigantickým topspinem a kousek za lajnou, kde by Grigor v ideálním případě ty bekhendy měl trefovat, je míček po odrazu hrozně vysoko a blbě se mu to hraje,,,,,,,,,,,,,,,,,
spíš bych to viděl na slajsy a přechod na síť
Reagovat
svetova.dvojka
a Nadal na returnu zase stojí 2 metry za nápisem Melbourne...
Reagovat
svetova.dvojka
Nadal bude letos nebezpečný, uvidíme jaké rivality budou letos pokračovat...
Reagovat
Herbert_Hoover
FH znásilnění v přímém přenosu, neskutečné! Samozřejmě i klobouk za tu defenzívu :))
Reagovat
Herbert_Hoover
Patřilo vejš, jinak rivality?

Gombos vs. Kovalík
Fognini vs. Fognini
Kližan vs. Facebook haters
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten servis sa uz nápadne podobá na servis z USO10.

A FH?..Dnes píše snad najlepšie od 2013.
Reagovat
Amputace
S tím servisem mě to také napadlo. Vážně čumím.
Reagovat
Vojtaakk
Příjem rafova servisu čopem... asi nejneúčiněší věc, která se dá zkusit. Roger to zkoušel 3 roky a jak dopadl.
Reagovat
janek_da
jak se Valverdu chytá za hlavu :))
Reagovat
janek_da
nojono, uklízečka by to tam zvládla líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov hra zatial výborne, dobre servuje, returnuje, od zakladnej čiary snad len jedna chyba, onehdy z FH...

Ale Rafa hrá zatial úplne bez najmenšej chybičky. Zatial.
Reagovat
stopan
Dimitrov hraje houby zatial, malo agresivny bez potrebnej dlzky uderov.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol.
Reagovat
Herbert_Hoover
:D ty jdi fakt radši svrnkat kuličky, když jde o Rafu, tak hrají všichni špatně dle tebe :)
Reagovat
Herbert_Hoover
*cvrnkat :(
Reagovat
stopan
ono je to tak ked nadal hraje na tecko tak hraje zle, ak hra super nadalovi na tecko, tak ten koment len zhadzuje nadala :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa roztáčí už kladiva, ten BH brut zlepšení :) VAMOS!
Reagovat
Roger_Federer
Tady vidim..zablesky Nadala z doby pred 4-5 lety.
Reagovat
Tuttovka
Grigor má dvoje fusekle :D.
Reagovat
stopan
grigori hraje presne tak jak nema makko a do prostred kurtu a preto aj prisiel o podanie, to sa radsej mohol vyhodit, ale toto je pre mna uz nepochopitelne, vedia ze Nadal je na baseline silny ale stale mu to tam nalievaju na obhodenie.
Reagovat
Tuttovka
Na to urputné tlačení do beckhendu bude muset Grigor nějak zareagovat.
Reagovat
tito
Z forhendu chyboval Grigor v posledních zápasech více.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem preco Rafa pri vitaznom zrebe nevolil príjem, ako obvykle. Este ze sa ukazal ako mentálny titáln uz v prvom geme...

Dimitrov sa ale ukazuje v obrovskej forme, skvele cita Rafov servis.
Reagovat
stopan
A Dimitrov nevyuzil 2 breakbaly, to Nadala posilni mentalne
Reagovat
svetova.dvojka
Dimitrov má ještě docela velké rezervy v pohybu, to jde vidět na první pohled, a taky na servisu s jeho výškou by rozhodně mohl podávat lépe.
Reagovat
dadaft
jelikož jsem tipoval Dimitrova na šampiona AO, musím mu fandit.
ale myslím,
že ho Rafa nakonec fyzicky i psychicky zničí.
Reagovat
smazaný uživatel
Zalezi na kolik bude Grigor v zapase aktivni...
uz ted jak ho vidim, ze je u tecka a vraci se hned zpet za lajnu, mam obavy, ... nastesti pro nej Rafa skazil uder,
...a asi o tom to bude, kolik toho Rafa pokazi v takovych situacich, a nebo me Grigor prekvapi,... ale nejak v to neverim...
Asi lepsi pro finale bude Rafa vs. Roger...bude to aspon mazec...takhle si myslim, zeby si Roger Grigora vodil po kurtu...ale jen tak odhaduji...
Nechme se prekvapit;)
Reagovat
kada.tom
Jsem zvědav, jak ten Grigor pojme. Myslím, že to bude o Grigorovi :-)
Reagovat
Tuttovka
Je pravděpodobné, že pokud bude sloužit hlava, tak to bude pěkný zápas :).
Reagovat
PetaM
Překaz, překaz :)
Reagovat
svetova.dvojka
Tak co jste Ready... ?
Reagovat
Tornes
Rafa-Grigor. Jak už jsem psal dříve, jako favorita vidím spíš Rafu a osobně bych mu taky spíš přál, ale ani vítězství Dimitrova by ničemu nevadilo :)

Doufám, že bude fajn tenis a to mi k radosti bude stačit.

Věkové okénko - pokud vyhraje Rafa, bude to nejstarší GS finále od roku 1972, kdy hrál Rosewall s Andersonem na AO, oba ve věku 37 let. Na druhou stranu na tomto turnaji hráli pouze 2 hráči z tehdejší světové desítky a nasazenou trojkou byl hráč, který do té doby nevyhrál jediný turnaj a jehož nejvyšší postavení v žebříčku ATP je 15, takže co se týká opravdu turnajů první třídy, bylo by to nejstarší finále historie...
Reagovat
safi1313
a ty jeho kecy jak si hrozně nepřeje finále federer nadal :D... fakt k smíchu
Reagovat
Stan_Borowitz
O co mu jde? Nechápu...
Reagovat
Mercury
Ani já.
Reagovat
Tuttovka
Potřebuje si udržet práci, a tak říká věci, které jsou jasné. Já bych si také přál, aby grandslam vyhrál někdo nový, ale k tomu máme hodně daleko. Dnes by k tomu mohl udělat krok Dimitrov, který na to soudě podle letošních výsledků má. Už sehrál jedno neúspěšné semifinále ve Wimbledonu. Je jasné, že to tu staré páky jako je Roger či Nadal, kteří se potýkají již se zdravotními problémy a nestabilními výkony, nemůžou táhnout věčně. Bohužel nikdo nenastupuje. Wilander se snaží o to, aby byl zajímavý, a proto říká tuhle věc, která je zřejmá a nevyhnutelná. Je to čistý kalkul.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepovedal to až takto okázalo, ze si to hrozne nepraje...Len podotkol, ze by privital novu tvar ako vitaza GS.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist