Finále DC tenistům zkrátilo dovolenou. Ale stálo to za to, shodují se

7. 12. 2009, 12:30
Aktuality 0
Davisův pohár natáhl tenistům sezonu o několik týdnů. Zatímco jindy už měli v tuto dobu za sebou dovolenou a nabírali fyzickou kondici na další rok, díky postupu do finále zakončili sportovní rok teprve nyní.
Český daviscupový tým

"Moc času na nějaký odpočinek a přípravu není, ale třeba s tím nebude žádný problém," uvedl včera Tomáš Berdych v Barceloně, kde český tým nestačil na Španěly a na antuce podlehl 0-5. "Moje sezona trvala padesát týdnů, ale stálo to za to," řekl Radek Štěpánek. "Dá se říci, že dvě sezony spojím do jedné," smál se tenista.

Po návratu ze Španělska oba čeští hráči odloží na čas raketu, ale na déle než týden to asi nebude. "Já budu mít dva dny volna a v nich rozhodně raketu v ruce držet nebudu," měl jasno Štěpánek.

Zatímco Španělé mluvili o tom, že se těší na pláže a na golf, Štěpánek myslel na své nejbližší. "Určitě si chci teď užít svou rodinu. Doma jsem nestrávil během posledního půl roku ani týden," řekl. Berdych si bude doma dávat pozor, aby neonemocněl. "Nebylo by příjemné lehnout do postele," podotkl.

Oba začínají už 3. ledna v Brisbane
Žádný velký klid nemá v plánu ani kapitán Jaroslav Navrátil. V Prostějově se hodlá věnovat v tréninku Dušanu Lojdovi a Janu Hájkovi. "Slíbil jsem, že jim budu pomáhat se připravit na Austrálii, kam letí za čtrnáct dnů, takže od úterý jdeme trénovat," prohlásil.

Oba lídry daviscupového týmu čeká první turnaj roku 2010 v Brisbane, kde se startuje již 3. ledna. Pro Štěpánka to bude zároveň obhajoba titulu a doufá, že prodloužení letošní sezony o Davis Cup ho nepoznamená. "Může to být i pozitivní, že člověk pořád hraje. Uvidíme, jak se to projeví na fyzické a psychické únavě," řekl svěřenec Petra Kordy a kondičního kouče Marka Všetíčka.

Vánoční svátky stráví každý z nich jinde. Berdych zůstane doma v Prostějově a zřejmě se s dalšími členy týmu objeví na vyhlášení ankety Sportovec roku, kde by měli tenisté dostat cenu pro nejlepší kolektiv. Štěpánek podle svého zvyku odletí za teplem na Floridu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist