Ferrero vládne antuce v Jižní Americe. Titul má i z Buenos Aires

22. 2. 2010, 07:58
Aktuality 7
ATP BUENOS AIRES - Španěl Juan Carlos Ferrero během 14 dní na jihoamerické antuce vybojoval dva tituly. V nedělním finále turnaje v Buenos Aires porazil svého krajana Davida Ferrera a svou neporazitelnost protáhl už na 10 zápasů.
Juan Carlos Ferrero

Oba nejvýše nasazení tenisté strávili na antukovém dvorci více než dvě a půl hodiny, po kterých se z výhry 5-7 6-4 6-3 radoval Ferrero.

Sedmadvacetiletý David Ferrer vyhrál pět ze šesti dosavadních vzájemných duelů a lépe zahájil i ten poslední. Po vyhraném prvním setu držel krok s o tři roky starším Juanem Carlosem Ferrerem až do stavu 4-4, pak ale ztratil klíčový servis.

Ferrero proměnil dva brejky i v rozhodující sadě a vyhrál již desáté utkání za sebou. Minulý týden se radoval z prvenství na jiném antukovém turnaji v Costa do Sauipe. Celkově má na kontě 14 titulů.

"Po těch dvou titulech se cítím neuvěřitelně," rozplýval se třicetiletý Ferrero. "Klíčem k úspěchům byla moje tvrdá práce v nabírání fyzické kondice. Teď totiž vím, že na kurtu můžu vydržet věčně. Pomáhá to mé hře, protože se dostanu k více míčkům a můžu hrát více agresivněji," říká bývalá světová jednička. 

Oba finalisté se nyní přesunou do mexického Acapulka, kde je čeká poslední antukový turnaj před Davis Cupem a turnaji Masters v Indian Wells a Miami. V Mexiku se koná podnik kategorie ATP World Tour 500 a Španělům se tak zvýší i konkurence - favority budou Verdasco a Fernando Gonzalez.

"Bude to velmi obtížné vyhrát tři tituly v řadě," uvědomuje si Ferrero a zároveň myslí na návrat do elitní světové desítky. "Top 10 je zase mým snem a cílem."

- ATP 250 BUENOS AIRES (Argentina, antuka, 475.300 dolarů) -
nedělní výsledky (21. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Ferrero (2-Šp.) - Ferrer (1-Šp.) 5-7 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Prieto/Zeballos (Arg.) - Greul, Luczak (4-Něm./Austr.) 7-6(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
ist do top 10. Otazne je ako dllho sa udrzi v top 20 kedze teraz budu dake hardove turnaje. Ale na top 10 proste nema nech si to uvedomi. Hrac co chce byt v top 10 musi vediet hrat aj na harde a ked si predstavim ze by na harde hral so sucasnymi hracmi top 10 tak si myslim ze by neuhral ani set
Reagovat
skott
A ty jak dlouho sledujes tenis, kdyz dokazes rict, ze Ferrero neumi hrat na harde?Jeden rok?Ferrero je naopak jeden z mala Spanelu, ktery umi i jinde nez mimo tyhle mini antukove turnaje po Jizni Americe.On se pravidelne dostaval i do finale Masters na hardech, kdyz byl na vrcholu, dokonce i na US Open ci Turnaji Mistru byl ve finale.Nechci jeho tituly nejak extra precenovat, ale az do Wimbledonu nema co obhajovat (konkretne Miami a IW loni ani kvuli rankingu nehral) a pokud udrzi antukovou formu i na velkych turnajich po Evroepe a uhraje neco na FO, tak tam muze zas byt.Otazkou je, jak dlouho, prece jenom uz ma svuj vek.Podle me je realne se tam dostat na par tydnu, coz by byl i tak velky uspech.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi dobre viem ze bol svetova 1ka a bol fakt dobry ale pisal som ze v neviem si predstavit na harde zapasy so sucastnymi hracmi to p 10 cize mam na mysli momentalne na harde. Neviem si predstavit ako by porazil na harde na GS napr. Verdasca ci Soderlinga pokial by fakt nemali totalne zly den a toto su este ti najslabsi hraci z top 10.
Reagovat
skott
Samozrejme, ze teprve uvidime jestli je schopny vitezit i na tvrdym v Miami, ale kdyz se podivam na dnesni vydani zebricku, tak ta ztrata na prvni desitku neni kdovijaka a jak rikam, ve svetle lonskych vysledku, to muze do Wimbledonu stahnout.A ani nemusi porazet Top 10 hrace, staci, aby aspon zhruba obhajil svoje nasazeni v turnajich.Tzn. pravidelne osmifinale, sem tam neco navic a to je v jeho silach.No a Verdasco nebo Soderling zas nejsou buhvijaky neporazitelny esa, Ferrero v nejlepsich letech cvicil na hardu i s Agassim;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslim, ze s trochou stesti a udrzenim formy by se tam dostat mohl. Otazka je motivace. Ale podle me stejne jako Haas a Hewitt tu motivaci diky neustalym zranenim v poslednich letech motivaci ma. Vsichni musi mit pocit, ze polovinu kariery, ktera mohla bejt daleko uspesnejsi, promarodili a ted se to snazi jeste napravit. Takovy Roddick je na tom jinak, ten uz hraje jen o to, jestli nekdy dokaze vyhrat grand slam.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to skvělý antukář, ale to, že by měl jít zase do Top10, se mi jaksi nepozdává...moc tomu něvěřím, vlastně by mně asi v nejlepší desítce moc neseděl, nevím, no...
Reagovat
smazaný uživatel
bravo JCF, jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist