Ferrero letos získal už třetí trofej, exceloval v Umagu

1. 8. 2010, 23:59
Aktuality 2
ATP UMAG - Juan Carlos Ferrero vyhrál antukový turnaj v Umagu a letos si připsal už třetí titul, celkově patnáctý. Ve finále porazil dvakrát Itala Potita Staraceho, který se premiérového triumfu nedočkal ani na třetí pokus.
Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero loni v Umagu prohrál ve finále s Davyděnkem, letos tažení dotáhl až do úspěšného konce. Třicetiletý Španěl v boji o celkové vítězství porazil Itala Potita Staraceho 6-4 6-4. Během celého turnaje ztratil set jen hned na úvod s Cuevasem.

Někdejší první hráč světa a vítěz French Open z roku 2003 tak v celkově 33. finále získal patnáctý titul. Letos už vyhrál také v Buenos Aires a Costa do Sauipe.

"S tímhle turnajem jsem moc spokojený. Dodá mi to sebevědomí před tréninkem na betonu," řekl Ferrero. "Byl to úžasný týden. Trochu mě bolelo koleno, ale motivace vyhrát mě držela," přiznal. "To bylo letos mé čtvrté finále a potřetí jsem vyhrál. Jsou to skvělé pocity."

Je to poprvé od roku 2003, co Ferrero během jednoho roku vyhrál alespoň tři turnaje. "Celý týden jsem hrál konzistentně a agresivně," myslí si bývalá světová jednička. "Potito dnes ve výměnách příliš nedominoval. Vím, že dokáže být nebezpečný z forhendu, tak jsem mu to často posílal do bekhendu."

Devětadvacetiletý Starace, antukový specialista, naopak neuspěl ani ve třetím finále. Před třemi lety prohrál v Kitzbühelu i Valencii.

"Dnes to byl těžký zápas. On (Ferrero) hrál dobře, obzvlášť na svém servisu. Já byl unavený, ale on hrál perfektně," hodnotil Starace. "Zkusím uspět příště. Hraju teď dobrý tenis a chci v tom pokračovat. Jsem velmi blízko své nejlepší hře. Během příštích měsíců se chci vrátit do top 30," plánuje Ital.

Nyní před US Open se však bude hrát už jen na betonu. Na jeho oblíbené antuce se bude hrát už jen v září v Bukurešti, nicméně Starace se z Chorvatska přesune na challenger do San Marina, kde bude obhajovat poslední dvě finále. Na podzim pak hraje ještě v Neapoli.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (01. 08. 2010)

Dvouhra - finále:
Ferrero (4-Šp.) - Starace (It.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
nando
Moc mu to přeju, je to jeden z mých nejoblíbenějších tenistů! I když mám radši agresivnější a útočnější hráče, tak Juanovi fandím už delší dobu, a to nejen díky jeho výkonům, ale i díky jeho vystupování. Působí na mě jako asi nejférovější tenista na okruhu.
Reagovat
weak
Smekám klobouk, co Juan Carlos předvádí - hraje fantasticky... ale především si J,C,F, zaslouží poklonu za to, jak dlouho patří do antukové extratřídy... Na jeho hře za těch deset let, co se pohybuje mezi těmi nejlepšími, se prakticky nic nezměnilo - je pořád stejně rychlý, pořád stejně agresivní... Je to paráda se na jeho hru koukat...
Mimochodem je to snad jediný hráč, který se prakticky vůbec nezměnil fyzicky :-) - je to pořád stejný "komár" - třicet kilo i s postelí a pořád má tenisovému světu co nabídnout...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist