Ferrer znovu ztratil set, semifinále si ale ujít nenechal

9. 1. 2014, 16:06
Aktuality 0
Dva zápasy, dvě vydřené výhry. Taková je zatím bilance David Ferrera v Aucklandu, kde obhajuje tituly z posledních tří let. Dnes španělský tenista udolal svého krajana Garcíu-Lópeze 6-3 5-7 6-4 a postoupil do semifinále.
David Ferrer

Zatímco svůj první zápas na turnaji odstartoval David Ferrer špatně a až ke konci utkání byl se svým výkonem spokojený, dnes Guillermu Garcíovi-Lópezovi dlouho nedal šanci oplatit favoritovi předchozí čtyři porážky v řadě. Třetí hráč světa odvrátil v úvodním setu oba brejkboly, za stavu 4-3 sám prolomil soupeři podání a s menšími komplikacemi poté set ukončil.

Servis si Ferrer dlouho držel i v následující sadě dějství, které začal svým druhým brejkem v utkání. García-López se při podání svého krajana dočkal až za stavu 4-5, kdy Ferrer podával na vítězství, na které si ale musel ještě počkat. Outsider totiž nejprve srovnal, udržel si podání a druhým brejkem v řadě poslal zápas do třetího setu.

V něm se García-López nevzdal ani tehdy, když znovu rychle přišel o servis, a opět srovnal krok, ale za stavu 3-3 Ferrer prolomil jeho servis znovu, a víc už nepotřeboval. Napodruhé zápas doservíroval bez vážnějších problémů a mohl se tak radovat z druhého třísetového vítězství v řadě.

"Hrál neuvěřitelně, jsem dost unavený," řekl po utkání Ferrer, kterého v semifinále čeká Yen-Hsun Lu z Tchaj-wanu.

I ve druhém semifinále se objeví španělský tenista. Roberto Bautista, který v boji o nejlepší čtyřku porazil Jacka Socka, se nyní utká s dalším Američanem Johnem Isnerem. Ten svedl naprosto vyrovnaný souboj s Philippem Kohlschreiberem, během kterého diváci neviděli jediný brejk. V první zkrácené hře uspěl Němec, další dvě ale ovládl Isner, který po téměř dvou a půl hodinách zvítězil 6-7 7-6 a 7-6.

"Stál jsem proti odvážnému soupeři, takže jsem věděl, že do toho budu muset dát všechno," uvedl Isner. "Asi to ani pro jednoho z nás nebyl pěkný zápas, ale když hrajete s někým tak dobrým, občas to takhle dopadne. Dneska jsem měl docela štěstí."

Výsledky - Auckland (tvrdý povrch, dotace 514.345 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Šp.) - García-López (Šp.) 6:3, 5:7, 6:4
Isner (3-USA) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)
Bautista (Šp.) - Sock (USA) 6:1, 6:3
Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - Johnson (USA) 6:4, 6:4
Semifinálové dvojice: Ferrer - Lu Yen-Hsun, Isner - Bautista
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Bracciali/Dlouhý (It./ČR) - González/Lipsky (4-Mex./USA) 3:6, 6:3, 10:5

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist