Ferrer zaskočil Murrayho. Brit z Londýna možná odstoupí

21. 11. 2011, 18:55
Aktuality 19
TURNAJ MISTRŮ - Boje ve skupině A na Turnaji mistrů začaly překvapením. Z kvarteta, ze kterého bude chtít do semifinále také Tomáš Berdych, si první bod připsal David Ferrer. Španělský tenista zaskočil domácího favorita Andyho Murrayho, kterého trápilo zranění kyčle a páchal spoustu chyb.
Profily hráčů
David Ferrer

Andy Murray po US Open vyhrál 17 zápasů v řadě a připsal si tři tituly. Prohrál až v Paříži ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem, do Turnaje mistrů v domácím prostředí v Londýně ale vstupoval jako jeden z favoritů.

Po prvním zápase má ale boj o postup ze skupiny značně zkomplikovaný. Čtyřiadvacetiletý Brit soutěž zahájil proti Davidu Ferrerovi, se kterým v pěti vzájemných duelech na rychlém povrchu ztratil jediný set a loni na stejném turnaji hladce zvítězil, dnes se však trápil a po dvou hodinách prohrál 4-6 5-7.

Světová trojka Murray začal utkání lépe, brejk ze třetí hry ale nepotvrdil. Za stavu 4-4 měl další možnost k brejku, šanci ale neproměnil a navíc sám po změně stran ztratil důležité podání. Set tak prohrál 4-6 a vyžádal si pauzu na ošetření v oblasti kyčle a třísel.

I druhou sadu měl Murray rozehranou dobře, jenže ani nadvakrát brejk neudržel. Naopak sám neodvrátil pět z deseti brejkbolů, spáchal 44 nevynucených chyb a zápas a možná i celý turnaj pro něj skončil.

Andy Murray se nechává ošetřovat"Necítím se vůbec dobře," narážel Murray na problémy s třísly, které si poranil při tréninku. "Možná jsem si to vsugeroval, takže uvidím, jak to bude vypadat dál a podle toho se rozhodnu. Odstoupit můžu klidně ve středu minutu před zápasem," uvedl. "Uvidím, jak to bude vypadat zítra. Podle toho se rozhodnu. Kdyby nešlo o takový turnaj, tak už bych odstoupil," citovala Murrayho agentura Reuters.

"Měl jsem dnes pár šancí, hlavně ve druhém setu. V obou setech jsem byl brejk nahoře, ale pokaždé jsem prohrál, takže jsem pochopitelně zklamaný," dodala domácí naděje.

Pokud by se Murray nestihl dát do pořádku do středy, kdy ho čeká druhý duel proti poraženému dnešního večerního zápasu mezi Tomášem Berdychem a Novakem Djokovičem, v Londýně by ho zastoupil náhradník Janko Tipsarevič ze Srbska.

Devětadvacetiletý Ferrer startuje na Turnaji mistrů potřetí. Zatímco v roce 2007 prohrál až ve finále s Federerem, loni neuhrál ve skupině ani set. "Jsem šťastný. Porazil jsem Andyho, navíc na jeho domácí půdě a to není jednoduché. Po celý zápas jsem hrál konzistentně, v prvním setu možná o trochu lépe. Ve druhém setu jsem byl trochu nervózní, ale v důležitých chvílích jsem to ustál. Nic jiného v tom nebylo," uvedl Ferrer.

"Tohle je důležité vítězství. Obzvlášť výhra ve dvou setech je pro vývoj tabulky cenná. Ale stejně potřebujete vyhrát víc jak jeden zápas, protože postoupit do semifinále s jednou výhrou je velmi složité. Je to velmi speciální turnaj," dodal španělský hráč.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN -
(Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.930.000 eur)
pondělní výsledky (21. 11. 2011)

Skupina A:
Ferrer (5-Šp.) - Murray (3-Brit.) 6-4 7-5
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (7-ČR) ... od 21:00 hodin

Čtyřhra - skupina A:

Lindstedt/Tecau (6-Švéd./Rum.) - Bhúpathí/Paes (4-Ind.) 7-6(6) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/tennis/15828774.stm

Tady více o Murrayho zranění.
Reagovat
smazaný uživatel
já vám říkal že david vyhraje nad murrayem
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tak když Berdych nevyužil ten brejk ve třetím setu (a vzhledem ke způsobu, jakým prohrál svoje podání hned poté), jsem si řekl, že to nejspíš prohraje v tiebreaku. A tak se i stalo. Naprostá analogie koncovky zápasu Fish-Nadal. Akorát měl Berdych výhodu mečbolu. Prostě ti nejlepší to (většinou) dají, ti ostatní holt ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je bohužiaľ len pre silné povahy..Djokovič sa ňou medzičasom stal, hoci ňou tiež nebol..Nenarážam na TB, ten bol darovaný..Ale posledné dva gamy na servise Nole ukázal svoju genialitu..Nemá síce NY formu, ale nemá k nej ďaleko. Hráč bez slabiny, momentálne zaslúžená jednotka..Backhand, kde mu väčšina hráčov adresuje údery má úplne najradšej, forehandový švih rovnako svetový, return a pohyb najlepší..Je veľmi ťažko zdolateľný, to že bol Berdych blízko v konečnom dôsledku nič neznamená..
Reagovat
petrulinka
Já tedy Tomášovi fandím, ale dnes bych ho s prominutím propleskla. Musím přiznat, že jsem si dost zanadávala. Tak snad příště.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš si dneska zasloužil vyhrát, hrál opravdu dobře, ale chyběl ten poslední krok .. a to je rozdíl mezi šampiónama a "jenom" výbornejma hráčema .. škoda,škoda, dnes byl Djok určitě k poražení
Reagovat
smazaný uživatel
Do pr... Tohle byla obrovská škoda, takhle to tomu hnusákovi darovat. Ale zase, procento 1.servisu naprostá katastrofa. Přesto byl Tomáš kousíček od vítězství. Když ho ale brejknul ve třetím na 4:2 a pak to hned při vlastním servisu podělá dvěma dvojchybami. Já myslel, že mě u toho trefí.
Reagovat
VlS
Škoda Tome, bylo to kousíček, tak dál, hrál jsi dobře (až na ten servis, to je slabý)
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi přijedu do Londýna a tomu Berďovi vlepim.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andy prohrál. Stále může postoupit. Bude to sice velmi složité, ale zvládnout se to dá. Důležité pro něj bude, rychle to hodit za hlavu a maximálně se soustředit na další zápasy.

Kupodivu mě tahle porážka ani zas tak moc nenaštvala. Zatímco po porážkách s Nadalem ve Wimbledonu a především UO jsem doslova supěl vzteky. Asi to bude tím, že ve zmíněných zápasech prohrál tak nějak divně. Prostě vždycky nezvládnul ty klíčové momenty, ale dnes hrál prostě špatně celý zápas a někdo tak zkušený jako je Ferrer toho prostě dokázal využít.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak co bych pochválil je retro triko Murrayho, není to taková paráda jako loňské kossočtverce s mou oblíbenou zelenou, přesto zajímavý vzor od Adidasu. Vždy uměli něčím překvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
To zranenie bude skôr psychického, než fyzického charakteru...Nepostrehol som, že by mal Andy problémy s pohybom a ošetrovať sa nechal až po prehratom prvom sete. V takých situáciách to je vždy podozrivé, takže možno odišla skôr psychika a nie zdravie.
Reagovat
smazaný uživatel
Zranění nemusí být na pohybu zřetelné, my lajkové to takhle nepoznáme. Třeba to může za jeho pozdní přístuo k bekhendu, ale kdo ví. Postup bude mít složitý i zdravý.
Reagovat
gigin
A nastávají horké chvilku pro sojku :-)))))))))))
Reagovat
gigin
chvilky
Reagovat
smazaný uživatel
jo taaak, ono se muze syckovat, ale jen vyberove, ze??? ;-) Ale mas pravdu, ze se pode mnou strazni vetev okamzite po "vyhozeni" te zpravy sem paradne zatrasla!
Reagovat
VlS
A co jsi z tý strážní větve sledovala? Že ty jsi slídila po Rogerovi a pak jsi se divila ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist