Ferrer v Kuala Lumpur znovu neuspěje, vyřadil ho Sousa

27. 9. 2013, 22:30
Aktuality 5
Jediné překvapení, ale zato pořádné, přinesly čtvrtfinálové duely v malajsijském Kuala Lumpur. Největší favorit turnaje David Ferrer ani nezopakoval loňské semifinále a po porážce s Portugalcem Sousou se s turnajem rozloučil.
Profily hráčů
David Ferrer

Čtyřiadvacetiletý Joao Sousa už minulý týden v Petrohradu naznačil, že v podzimní halové části sezony nechce být jen do počtu. Když se v Rusku dostal až do semifinále, dostal od pořadatelů podniku v Kuala Lumpur výjimku, aby se nemusel probíjet kvalifikací. Portugalec se jim dnes za důvěru odvděčil: za 98 minut porazil největší hvězdu turnaje Davida Ferrera a díky své první výhře nad hráčem Top 10 v kariéře postoupil znovu mezi nejlepší čtyřku.

Loňský semifinalista Ferrer se mohl loučit s Kuala Lumpur ještě o chvíli dříve. Poté, co Sousa vyhrál první set přesvědčivě 6-2, vedl Portugalec ve druhém 5-4 a při svém podání měl mečbol. Ten španělský tenista odvrátil a vynutil si zkrácenou hru, ale v ní obrat nedokonal, přestože měl dva setboly. Méně chybující Sousa od stavu 4-6 vyhrál čtyři výměny v řadě a zvítězil 6-2 a 7-6.

"Nikdy předtím jsem hráče Top 10 neporazil, natož někoho z nejlepší pětky. Tohle je bezpochyby moje největší vítězství," radoval se 77. hráč světa.

Ferrer, který se v Kuala Lumpur nikdy nedostal do finále, nyní doufá, že se mu příští týden v Pekingu povede lépe. "Samozřejmě jsem zklamaný, znovu se mi tu nedařilo, ale Joaovi gratuluju k vítězství. Je to velmi slušný hráč s dobrým forhendem," ocenil soupeře poražený favorit.

Potřetí v letošní sezoně se do semifinále turnaje ATP probojoval někdejší osmý hráč světa Jürgen Melzer. Rakušan prochází podnikem v Kuala Lumpur bez ztráty setu; hladce si poradil také s Argentincem Federikem Delbonisem, kterého porazil 6-3 6-2. Pomohl mu při tom i jeho mladší bratr Gerald, který mu dal před dnešním čtvrtfinále několik rad.

"Zavolal jsem mu a zeptal se ho, protože už Delbonise porazil. Zeptal jsem se ho na radu, a všechno, co mi řekl, byla pravda! Vypadá to, že můj malý brácha je takticky velmi vyzrálý hráč," žertoval manžel Ivety Benešové po postupu do semifinále.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 984.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Sousa (Braz.) - Ferrer (1-Šp.) 6:2, 7:6 (8:6), Wawrinka (2-Švýc.) - Tursunov (6-Rus.) 2:6, 6:3, 7:6 (7:3), Melzer (4-Rak.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 6:2, Benneteau (5-Fr.) - Mannarino (Fr.) 6:3, 6:3.

Semifinálové dvojice: Sousa - Melzer, Benneteau - Wawrinka.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
že sis všimla. Fakt nevypadá marně. antukář jeden.
Reagovat
Sonja
Všimla jsem si ho až na USO no...nepochybuju, že ty už dávno předtím:-(:-D
Reagovat
Sonja
Něco na tom Sousovi bude...na USO vyřadil Dimitrova, Nieminena a přestože proti Nolemu uhrál jen 4 gamy, vůbec nebyl tak marný a Nole se na cestě za vítězstvím dost zapotil.
Docela bych Sousovi přála finále. V něm už ale budu držet palce soupeři (snad Stanovi):-)
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně :)
Reagovat
Sonja
?:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist