Ferrer v Aucklandu překonal rekord Emersona, je už čtyřnásobným šampionem

12. 1. 2013, 04:44
Aktuality 2
ATP AUCKLAND - David Ferrer se stal nejúspěšnějším hráčem v historii turnaje v Aucklandu. Třicetiletý Španěl letos soutěž kategorie ATP 250 na Novém Zélandu vyhrál třetí rok po sobě a s titulem z roku 2007 je už jejím čtyřnásobným šampionem. Tím překonal rekord legendárního Australana Roye Emersona.
David Ferrer

David Ferrer má za sebou životní sezonu, během které urval nejvíce titulů (7) ze všech tenistů. Také letos už stihl před Australian Open získat jednou turnajové prvenství, když třetí rok po sobě vyhrál podnik ATP 250 v Aucklandu. A jelikož na Novém Zélandu triumfoval už i v roce 2007, s celkově čtyřmi tituly z místního turnaje se stal nejúspěšnějším hráčem v historii. Od loňska se o prvenství dělil s legendárním Roym Emersonem, který v soutěži dominoval na přelomu 50. a 60. let. Sám Emerson Ferrerovi v průběhu týdne přes email popřál hodně štěstí.

Třicetiletý Španěl sice odstartoval třísetovým vítězstvím nad Yen-Hsun Luem, pak ale smetl Lacka i Monfilse a set neztratil ani v dnešním finále s Philippem Kohschreiberem. V první sadě k tomu ale neměl daleko, neboť musel dvakrát dohánět manko po ztraceném servisu a za stavu 4-5 dokonce odvracel setbol. Všechny kritické situace ale ustál a po rychlém druhém dějství zvítězil 7-6 6-1.

David Ferrer"Znovu jsem v Aucklandu vyhrál a teď si chci tento okamžik užít, protože je to pro mě velmi speciální. Zítra už ale odletím do Melbourne a budu zase trénovat," řekl pátý hráč světa Ferrer po zisku svého celkově 19. titulu.

"Začal jsem docela dobře, ale proti Davidovi je to vždy velmi těžké, nikdy se nevzdává. Hrál jsem neuvěřitelně, ale první set jsem nezískal a on (Ferrer) zvedl úroveň své hry. Proto byl druhý set tak rychlý," komentoval Kohlschreiber, který v Aucklandu triumfoval v roce 2008 po výhře nad jiným Španělem Juanem Carlosem Ferrerem.

Devětadvacetiletý Kohlschreiber plánuje, že se příští rok turnaje zúčastní už podesáté. "Je to skvělý turnaj, mám to tu opravdu rád. Jediným rpoblémem je, že se sem David pořád vrací," smál se 19. tenista světa Kohlschreiber.

A Ferrer pohotově reagoval. "Je mi líto, Philippe, ale pokud nebudu zraněný, vrátím se i za rok."

- ATP 250 AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 433.400 dolarů)
sobotní výsledky (12. 01. 2013)

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Kohlschreiber (2-Něm.) 7-6(5) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Bob
Ferrer a Radwanska..
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos David !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist