Ferrer už zase není finálovým otloukánkem, v Buenos Aires zkompletoval hattrick

16. 2. 2014, 22:44
Aktuality 1
ATP BUENOS AIRES - David Ferrer ukončil šňůru sedmi finálových porážek. Na antuce v Buenos Aires porazil Itala Fabia Fogniniho a turnaj vyhrál třetí rok v řadě.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer slavil svůj poslední titul loni právě v Buenos Aires, od té doby prohrál sedm finále včetně svého premiérového grandslamového na Roland Garros. Finálové prokletí zlomil po 12 měsících až po návratu na antuku v argentinské metropoli, kde neprohrál už 15 utkání v řadě.

Jednatřicetiletý Španěl si v dnešním finále poradil s ve formě hrajícím Fabiem Fogninim. V prvním setu sice ztratil vedení 3-0 a dovolil soupeři vyrovnat, další brejkbol už však nenabídl a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-3. Itala porazil iv sedmém vzájemném střetnutí.

"Dnes bylo klíčové, že jsem hrál po celý zápas konzistentně a v důležitých okamžicích jsem hrál lépe než Fabio," komentoval Ferrer svou 12. výhru v sezoně. "Jsem šťastný za můj nový titul. Posledních sedm finále jsem prohrál a teď se mi to konečně povedlo zlomit. Vždy se snažím hrát co nejlépe a konečně jsem si vybojoval titul," radoval se zkušený Španěl.



Ferrer v Buenos Aires zkompletoval jako první hráč v historii turnaje hattrick, neboť dokázal obhájit tituly z předchozích dvou ročníků. Vyhrát jeden turnaj tři roky po sobě se mu povedlo už potřetí v kariéře: v sezonách 2010 až 2012 vládl na antuce v mexickém Acapulku, v letech 2011 až 2013 vítězil na tvrdém povrchu v novozélandském Aucklandu. Všechny tři turnaje jsou v kalendáři ATP v prvních dvou měsících sezony.

Ve svém celkově 43. finále Ferrer vybojoval 21. trofej, díky které se zítra posune z pátého místa na post světové čtyřky.

14. hráč světa Fognini hrál na pátém antukovém turnaji v řadě ve finále, na čtvrtý titul ale nedosáhl. I tak má od loňského Roland Garros na antuce výbornou bilanci 23 výher a pouhých dvou porážek. Dnes našel přemožitele po sérii deseti vítězství.

"Hrát proti Davidovi je vždy velmi náročné, protože on je velký bojovník. Ale jsem šťastný, protože to pro mě byl další skvělý týden," řekl Fognini, který před týdnem slavil v chilském Viňa del Mar. "Hrál jsem druhé finále během dvou týdnů a to je dobré. Nyní je čas na odpočinek a uvidíme se v Riu," připomněl šestadvacetiletý Ital své další plány.

Oba finalisté se nyní přesouvají na premiérový ročník antukového turnaje v Rio de Janeiru, kde se za dva roky budou konat letní olympijské hry. V Brazílii na sebe mohou narazit už v semifinále, neboť v horní polovině pavouka jim bude konkurovat Rafael Nadal.

"Čeká nás nový turnaj, velký turnaj, a doufám, že tam budu hrát minimálně stejně jako tady. Mám teď radost z titulu a věřím své hře, ale musím se soustředit na Rio de Janeiro," dodal Ferrer.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 567.760 dolarů)
nedělní výsledky (16. 02. 2014)
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Fognini (2-It.) 6-4 6-3
Čtyřhra - finále:
Granollers/López (1-Šp.) - Cuevas/Zeballos (4-Urug./Arg.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
David radne otluceny, bude si jen piskat.. :-) gratulace!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist