Ferrer spláchl Monfilse. V Aucklandu útočí na čistý hattrick a rekordní 4. titul

11. 1. 2013, 05:54
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - David Ferrer dnes na čtvrtý pokus porazil Gaela Monflse, kterého z kurtu spláchl za 49 minut a v Aucklandu se tak přiblížil na jedinou výhru k překonání rekordu Roye Emersona. Místní turnaj totiž může vyhrát již počtvrté. Ve finále se utká s šampionem z roku 2008 Němcem Philippem Kohlschreiberem.
David Ferrer

David Ferrer má za sebou životní sezonu a tu novou začal v Dauhá, kde v semifinále trochu překvapivě nestačil na Rusa Davyděnka. Tento týden na oblíbeném turnaji v Aucklandu ale zase řádí: po úvodních trablech s Yen-Hsun Luem smetl Slováka Lukáše Lacka a v dnešním semifinále ztratil pouhé tři gamy také s Gaelem Monfilsem, kterého deklasoval za pouhých 49 minut 6-1 6-2.

David FerrerTřicetiletý Španěl sice s o čtyři roky mladším Francouzem prohrál všechny tři předchozí vzájemné zápasy, dnes ale se soupeřem příliš práce neměl. Monfils, který včera po třísetové bitvě udolal Haase, vypadala unaveně, byl netrpělivý a jeho agresivní hra mu dnes vůbec nepřinášela fiftýny. Výměny často ukončoval nevynucenou chybou, kterých v tak krátkém duelu nastřádal rovných 30, zatímco winnerů trefil jen 6 - ještě o tři méně než Španěl. Ferrer mohl zápas ukončit ještě rychleji, Monfils se ale v závěru přeci jen zmohl na malý vzdor.

"Byl jsem velmi unavený po včerejším zápase, dnes jsem se necítil dobře. David je neuvěřitelný hráč, proti němu je to vždy velmi silový tenis a je to fyzicky velmi náročné," litoval Monfils, že neměl dostatek sil se finále porvat. "Ale odehrál jsem tu nějaké dobré zápasy a jsem rád, že zase mohu hrát," komentoval Monfils, který loni kvůli zranění kolena přišel o tři grandslamy i olympiádu. O nadcházející Australian Open by neměl přijít, už v prvním kole ho však čeká nebezpečný Ukrajinec Alexander Dolgopolov.

"Pro Gaela to byla smůla, že byl po včerejším zápase unavený. Ale já hrál svou hru, byl jsem lepší a myslím, že se konečně dostávám do ideální formy," pochvaloval si pátý hráč světa Ferrer, který v Aucklandu triumfoval v letech 2007, 2011 a 2012. Letos tak útočí na čistý hattrick a jako první v historii může místní turnaj vyhrát už počtvrté. Překonal by tak australskou legendu Roye Emersona.

"Budu hrát o rekord, ale o tom teď nepřemýšlím. Zápas s Kohlschreiberem bude těžký, ale to jsou všechna finále," řekl španělský majitel 18 titulů, který má s o rok mladším Němcem bilanci 6 výher a 3 porážek.

Philipp Kohlschreiber v semifinále zdolal 6-4 7-6 Američana Sama Querreyho a v Aucklandu může navázat na svůj triumf z roku 2008.

"Musím říct, že dnes to byl z mé strany skvělý zápas. Hrál jsem opravdu neuvěřitelně," chválil se Kohlschreiber, který bude hrát o svůj celkově 5. titul.

- ATP 250 AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 433.400 dolarů)
páteční výsledky (11. 01. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Monfils (Fr.) 6-1 6-2
Kohlschreiber (2-Něm.) - Querrey (4-USA) 6-4 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist