Ferrer si zajistil Turnaj mistrů. Dalším v řadě je Berdych

15. 10. 2012, 13:49
Aktuality 5
David Ferrer se stal pátým hráčem, který se kvalifikoval na letošní Turnaj mistrů. V Londýně se 5. do 11. listopadu představí elitní osmička tenistů a hned za Ferrerem je aktuální pořadí sezony český hráč Tomáš Berdych, kterému by s největší pravděpodobností neměla účast uniknout.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer doplnil mezi kvalifikovanými již jisté kvarteto ve složení Švýcar Roger Federer, Srb Novak Djokovič, Brit Andy Murray a Rafael Nadal. Španěl ale od Wimbledonu kvůli zranění levého kolena nehraje a nad jeho účastí tak visí otazník.

Berdych se přiblížil k postupu do Londýna účastí v semifinále na turnaji v Šanghaji minulý týden a další krok může udělat nyní ve Stockholmu. V žebříčku sezony ztrácí Berdych 700 bodů na Ferrera a má náskok 410 bodů před Juanem Martínem del Potrem z Argentiny. Na osmém místě je Jo-Wilfried Tsonga z Francie.

Český tenis má už nyní jednoho zástupce na Turnaji mistrů jistého; ve čtyřhře bude v Londýně hrát Radek Štěpánek společně s Indem Leanderem Paesem.

Český tenis může být letos jediný, který bude mít reprezentanty na Turnaji mistrů i na Turnaji mistryň. V Istanbulu bude obhajovat titul Petra Kvitová.

Bitva o Turnaj mistrů:
1. Novak Djokovič - 11.410 bodů
2. Roger Federer - 9.255
3. Andy Murray - 7.510
4. Rafael Nadal - 6.840
5. David Ferrer - 4.780


6. Tomáš Berdych - 4.080
7. Juan-Martín del Potro - 3.670
8. Jo-Wilfried Tsonga - 3.295
9. Janko Tipsarevič - 2.810
10. Nicolás Almagro - 2.425
11. Richard Gasquet - 2.370
12. Juan Mónaco - 2.340
13. Milos Raonic - 2.290
14. John Isner - 2.205
15. Marin Čilič - 2.150
16. Stanislas Wawrinka - 1.810
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
k úplný jistotě potřebuje získat ještě 240 bodů, protože účast na letošním TM zaručuje zisk 4320 bodů. Příležitost k tomu bude mít jednak ted ve Stockholmu a pak ještě v Paříži. Tomáš ale nejspíš na TM postoupí i kdyby už nezískal ani bod, protože Tipsarevič už má na něj příliš velikou ztrátu a nikdo další ho už nemůže ohrozit ... :)
Jinak ještě znovu připomínám, že ČR bude mít letos zastoupení ve všech 6 finálovejch kláních - na TM mužů i žen v singlu i v deblu, ve finále DC a ve finále FC. Kolega alf vypátral v archívech, že tohle se předtím povedlo jen dvakrát USA v devadesátejch létech ... :)
Reagovat
freeteepek
Tak hlavně aby z toho nebyl rekordní propadák. Známe to ze zkušenosti, že čím víc našich sportovců se kvalifikuje na cokoliv, tím větší naděje s tím spojujeme a tím většího zklamání se následně dočkáme. Z takovýho množství už je skoro povinnost alespoň jeden titul urvat plus 1 až 2 finále. Nic jiného se v tenise nepočítá:-) Jak dopadli v devadesátých letech ti Američané?
Reagovat
tommr
Američani z toho v obou případech vytěžili dva tituly:
v roce 1991 získal titul Pete Sampras v singlu mužů a Navrátilová se Shriverovou v deblu žen
v roce 1995 získal titul Patrick Galbraith v deblu mužů a tým USA v DC (hráli za ně Courier a Sampras)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně na postup na TM stačí jenom 4165 bodů. Těch 4320 bodů je počítáno podle devátého Tipsaraviče, ale to by musel všechno vyhrát (Vídeň, Valencie i Paříž). Pak by ale nemohl Valencii a Paříž vyhrát Tsonga a ten může pak získat už jenom 4165 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
to číslo u Tsongy mi vychází stejně jako tobě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist