Ferrer si potřetí zahraje na Turnaji mistrů, volná zbývají tři místa

13. 10. 2011, 11:36
Aktuality 4
David Ferrer si jako pátý hráč zajistil účast na Turnaji mistrů, na kterém se představí potřetí v kariéře. Volná zbývají ještě tři místa a nejblíže k obsazení jednoho z nich má nyní Tomáš Berdych.
Profily hráčů
David Ferrer

Davida Ferrera do Londýna posunul už postup do 3. kola právě konaného turnaje Masters 1000 v Šanghaji, kde dnes odvrátil tři mečboly a dostal se již do čtvrtfinále. 

"To je to, o co jsem bojoval celý rok. Měl jsem skvělou sezonu s mnoha výhrami a teď se nemůžu dočkat, až se do Londýna vrátím. Je to velká událost, je to něco speciálního dostat se znovu mezi osm nejlepších hráčů. Atmosféra tam je neuvěřitelná," řekl Ferrer, který letos vyhrál turnaje v Aucklandu a Acapulku. Na Australian Open si zahrál v semifinále, o další triumfy ho ve finále turnajů v Monte Carlu a Barceloně připravil Nadal, v létě v Bastadu pak Söderling.

Devětadvacetiletý Španěl si na Turnaji mistrů zahraje pořetí v kariéře. Při přemiéře v roce 2007 prošel přes Nadala, Gasquet, Djokoviče a Roddicka se ztrátou jediného setu do finále, v něm ale podlehl 0-3 Federerovi. Loni naopak ve třech zápasech neuhrál ani set. 

Start na závěrečném podniku sezony si před Ferrerem zajistili také světová jednička Novak Djokovič, Rafael Nadal, Andy Murray a Roger Federer. 

Turnaji mistrů se dnes může také přiblížit Tomáš Berdych, který si odpoledne zahraje se Španělem Felicianem Lópezem. České jedničce v ročním žebříčku, který rozhoduje o osmi účastnících závěrečného podniku sezony, zatím patří šesté místo a dnes si v případě výhry může polepšit o dalších 90 bodů. Jeho pronásledovatelé Fish, Tsonga a Almagro navíc už v Číně dohráli.

Pořadí pro postup na Turnaj mistrů k 12. 10. 2011
(po dvou kolech turnaje v Šanghaji)

1. Djokovič 13.295
2. Nadal 9500
3. A. Murray 6290
4. Federer 5185
5. Ferrer 3790
6. Berdych 2940
7. Fish 2875
8. Tsonga 2790
9. Almagro 2370
10. Simon 2155.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
VlS
Tak Mayer vyslyšel zde uvedené přání a poslal domů Rafu. Překvapení je na světě, ale vítězství Mayera bylo naprosto zasloužené, prostě hrál líp.
Z ranního zápasu Davida jsem viděl jen první set a David hrál špatně, pak se musel zvednout. No zajímavé výsledky jsou v Šanghaji k vidění.
Z přímých adeptů na postupová místa vypadl už i Simon, tak Berďo zaber.
Reagovat
Pe3k
Ano Tomášovi se prakticky otevřela cesta až do finále, což by krom fantastického výsledku znamenalo i téměř jistý postup na závěrečný turnaj mistrů...I takový odborník jako je Lopata musí uznat, že Berdych tam za současných okolností prostě patří!
Reagovat
Pe3k
Slovo odborník samozřejmě v uvozovkách...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist