Ferrer se odhlásil z generálky na Wimbledon. Možná poprvé přijde o grandslam

17. 6. 2014, 09:44
Aktuality 27
WTA HERTOGENBOSCH - Davidu Ferrerovi hrozí, že poprvé v kariéře přijde o start na grandslamovém turnaji. Španělský tenista se včera kvůli zdravotním potížím odhlásil z turnaje na trávě v Hertogenboschi a není jisté, zda stihne Wimbledon. Prestižní tenisové událost v All England Clubu startuje už za šest dní.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer hrál naposledy na Roland Garros, kde ve čtvrtfinále podlehl pozdějšímu šampionovi Rafaelu Nadalovi. Po návratu z Paříže ho ale skolila chřipka a kvůli přetrvávajícím žaludečním potížím se dosud nedostal k přípravě na trávě.

Tento týden měl dvaatřicetiletý Španěl startovat na turnaji v nizozemském Hertogenboschi, kde v letech 2008 a 2012 triumfoval, uzdravit se však nestihl a sedmý hráč světa se ze soutěže odhlásil. Místo se něj se v prvním kole proti Portugalci Joao Sousovi postaví italský lucky loser Paulo Lorenzi.

Ferrer navíc připustil, že je ohrožen i jeho start ve Wimbledonu, který začíná už za šest dní. Od začátku kariéry přitom na žádném grandslamovém turnaji nechyběl. Od sezony 2003 jich odehrál už 46 v řadě, na posledních deseti byl finalista loňského French Open vždy minimálně ve čtvrtfinále.

"Nejsem si jistý, jestli budu schopný hrát ve Wimbledonu. V úterý si promluvím s lékařem ve Valencii a uvidím. Už to trvá deset dní a to je na tento problém dost dlouho," řekl Ferrer.

V pondělí do turnaje úspěšně vstoupil pátý nasazený Dmitrij Tursunov. Vítěz z roku 2011 si na úvod poradil s Američanem Bradleym Klahnem, kterého porazil 6-3 7-6. Jednatřicetiletý Rus využil dva ze sedmi brejkbolů a připsal si 14. výhru v sezoně.

O postup do čtvrtfinále se utká s domácím až 143. hráčem světa Thiemem De Bakkerem, který na úvod porazil krajana Igora Sijslinga a zaznamenal teprve třetí letošní výhru na okruhu ATP.

- ATP 250 HERTOGENBOSCH -
(Nizozemsko, tráva, 486.760 eur)
pondělní výsledky (16. 06. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Becker (Něm.) - Granollers (4-Šp.) 4-6 6-3 6-4
Tursunov (5-Rus.) - Klahn (USA) 6-3 7-6(3)
Pospisil (6-Kan.) - Lajovič (Srb.) 6-4 7-5
Lacko (SR) - Hanescu (Rum.) 6-3 6-4
De Bakker - Sijsling (oba Niz.) 6-4 7-6(4)
Johnson (USA) - De Schepper (Fr.) 7-6(3) 7-5
Ebden (Austr.) - Mannarino (Fr.) 6-3 4-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Rafaeoli25
Opravdu mě znechucuje, kolik plivanců schytává takovej hráč jakym je David. Ano, jeho hra není vyjímečná a v soubojích s top trojkou nemůže až na vyjímky uspět, jen proto si ale takový zkazky nezaslouží, jeho bojovnost je obdivuhodná a příkladná, kolik hráčů má takovej přístup?
Reagovat
spaniel
Já teda plivance nevidím. Vidím jedno konstatování, že je šedý průměr, což je špatné vyjádření, ale oba chápeme co tím PS myslel. A trochu kritiky jako napsal rFever si opravdu zaslouží za to, jak vzdal na RG.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale oba cítíme, že poznámky typu tak ten mi určitě chybět nebude a šedý průměr jsou přes čáru, on svůj deficit talentů kompenzuje nezměrnou pílí a bojovností, zkrátka vzorovej přístup jakej měl málokdo nejen v současnosti, ale i v celý historii, za to si zaslouží velkej respekt, jinak to nebylo jen letošní RG, on vyhořel ve všech klíčovejch zápasech na gs, jak ale říkám, jen proto ho nebudu snižovat, prostě na tři nejlepší nemá, ale i tak je to úctyhodný hráč, který deset let drží výbornou výkonnost..
Reagovat
Vojtiik
šedý průměr je asi ne dost přesné vyjadření, ale co je špatného na tom, že ani mně nebude chybět? Já ho samozřejmě respektuji za to, co dokázal, a nijak mu jeho úspěchy, které nepochybně vydřel litry potu, neberu. Bohužel jeho hra je zkrátka pro mě naprosto nic neříkající, nudná a právě až přespříliš upracovaná, jeho zápasy nevyhledávám a chybět mi nebude.
Reagovat
Karolko2
Mne by chyběl,je to neuveritelnej bojovník,běhá a bráni neuvěřitelně a dokáže krásné přejít do útoku,ano není to tenis na trávu,no a co,kněz by alespoň polovinu toho nadšeni a bojovnosti měl Berdych....
Reagovat
vojmut
Souhlasím, myslím si že David si úctu rozhodně zaslouží a vyčítat mu jedno semifinále na RG, no nevím no. Upřímně mě teda Djokovič ve finále nepřišel od třetího setu o moc lepší....
Reagovat
spaniel
"jinak to nebylo jen letošní RG, on vyhořel ve všech klíčovejch zápasech na gs"

Nejde o to, že prohrál, ale o to, že řekl, že hodil ručník a vzdal. Možná si to nezaznamenal, ale snesla se na něj velká kritika, že to přiznal. A u něj to nepamatuju, protože to vždy byl bojovník.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak asi ho zlomil ten druhej set a on vycítil, že už to asi opětně nedá, tak jako ve všech předchozích vypadnutích na velkejch turnajích s Rafou, Nolem nebo Rogem, ono už bylo jedno jestli to bude 0:6, 1:6 nebo 2:6, i tak to ale byl jeho nejvyrovnanější souboj s Rafou na RG, takže bych tak kritickej nebyl, je to prostě i otázka psychickýho bloku, kterej se u něj skoro vždycky v těhle zápasech dostaví, ať už na začátku nebo v průběhu..
Reagovat
r.Fever
Ktorý profesionálny hráč na svete si za stavu 1:1 na sety povie, že nemá šancu ? Najmä keď je plne fit a takpovediac vo forme ?

Nechápem túto obranu Ferrera, jasne sa priznal, že proste hodil ručník do ringu, to je neospravedlniteľné a preto u mňa skončil. Môže bojovať koľko chce a kde chce, charakter sa ukazuje v krízových situáciách.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych měl Davida Ferrera charakterizovat, tak je to "šedý průměr". Nemá sice výpadky a stabilně drží svou výkonnost, vyniknout však nedokáže. Z historického hlediska je tak lepší náhlý vzestup a následný pokles formy (Wawrinka na AO) než "šedá" stabilita (Ferrer, který GS pravděpodobně už nevyhraje). Co si však budeme namlouvat, úplně nejlepší je "zlatá" stabilita (Federer, Nadal, Djokovič).
Reagovat
Vojtiik
úžasná charakteristika, děkujeme :D
Reagovat
gigin
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t31.0-8/1888997_652648371486211_4677438004931068914_o.jpg
Reagovat
J.M.
Je dobře, že má Dominic možnost se na trávě rozehrát (a to, že ho tam pozvali, znamená, že už je to atraktivní hráč). Zatím je ale s Andersonem vidět, že ta praxe na trávě je opravdu nulová. Ernests je o hodně dál.
Reagovat
r.Fever
Absolútne mi chýbať nebude, s tým jeho porazeneckým prístupom môže ostať veru doma.
Reagovat
vojmut
A to mě by zase chyběl, hráč kterému bych ten GS přál asi nejvíc. Zato jak dlouho se drží ve špici by si ho určitě zasloužil, otázkou zůstává kde má šanci ho vyhrát (leda tak jak Roger ja RG, když by vypadl Nadal i Djok)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to bys moh říct o více hráčích, stejně tak o Berdychovi, Tsongovi nebo Gasquetovi..
Reagovat
r.Fever
Berdych a Gasquet by mi nechýbali takisto, a o Tsongovi som nezageristroval, že by mal porazenecký prístup, práve naopak.
No ak áno, nechýbal by mi ani ten. Uplatňujem totižto rovnaké merítko.
Reagovat
vojmut
Myslím si, že hráči jako gasquet a tsonga na špičku už nemají, tsongovo AO byl úlet, ale David tam bude chybět až na to nebude mít fyzicky a né morálně. On má vítězné myšlení a to ho požene pořád dopředu, problém je že pak se objeví ten Nadal :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy bude znám los, prosím, v pátek? Davide, to ty cigarety, vykašlali se na to!
Reagovat
gigin
Však on už dávno nekouří.
Reagovat
Cico93
jj už dávno prestal
Reagovat
smazaný uživatel
tak je to jasny, ma to z toho ze prestal...
Reagovat
smazaný uživatel
Jej, tak to se mu omlouvám...:-( promiň Dave.
Reagovat
Cico93
David to daš, už ťa vidim jak behaš na centru jak motorova myš. Vamooooos!
Reagovat
kada.tom
Tak ten by mi ve Wimbledonu nechyběl :-)
Reagovat
Cico93
no no ten je asi najväčši bojovnik a ta jeho seria GS, resp aspoň 4 finale na GS je paradna je to borec!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist