Ferrer se odhlásil z Aucklandu, Veselý má jistotu startu v hlavní soutěži

11. 1. 2015, 20:15
Aktuality 23
Čerstvý vítěz turnaje v Dauhá David Ferrer se odhlásil z generálky na Australian Open v Aucklandu. Španělský tenista se pořadatelům omluvil až po losu a tím pádem vznikla volná pozice pro jednoho z poražených kvalifikantů. Tím by se v případě zítřejšího neúspěchu stal Jiří Veselý.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer si na úvod sezony naložil až příliš turnajů. Před Australian Open si naplánoval zastávky v Thajsku, Kataru a na Novém Zélandu. Po včerejším triumfu v Dauhá, kde ve finále zdolal Tomáše Berdycha, ale svůj program před prvním grandslamem sezony upravil.

Dvaatřicetiletý Španěl se rozhodl nezúčastnit turnaje v Aucklandu, kde v minulosti čtyřikrát triumfoval a letos měl plnit roli nasazené jedničky. Ferrer se odhlásil kvůli problémům se zády, jeho start na Australian Open by ale neměl být ohrožen.

Odstoupení desátého hráče světa však přišlo až po losu a v hlavní soutěži se tak uvolnilo jedno místo pro žebříčkově nejlépe postaveného poraženého kvalifikanta ze třetího kola, tzv. lucky losera.

V kvalifikaci se daří Jiřímu Veselému, který dnes porazil Itala Thomase Fabbiana a postoupil do závěrečného kola, v němž ho zítra čeká Francouz Lucas Pouille. Ovšem i kdyby prohrál, získá jako nasazená jednička pozici lucky losera. Žádný jiný český tenista na turnaj v Aucklandu přihlášen není.

Ferrer je už třetím nasazeným hráčem, který se z generálky na Australian Open odhlásil. Před ním start na Heineken Open vzdali americký obhájce titulu John Isner, který je prý unaven z Hopmanova poháru, a Francouz Gäel Monfils. Ten se omluvil z osobních důvodů.

V Aucklandu tak zůstali nejvýše nasazenými Lotyš Ernests Gulbis, Jihoafričan Kevin Anderson a Španělé Roberto Bautista-Agut a Tommy Robredo. Všichni mají v úvodním kole volný los.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
janek_da
Mohu říct, že mě tedy Pouille nemile překvapil. Možná do haly by se jeho tenis jakž takž hodil. Tady si ale postup z q vůbec nezasloužil. To by musela být velká komedie, aby prohrál tento zápas.
Reagovat
janek_da
jakože aby Jirka prohrál :)
Reagovat
tommr
a postoupil do hlavní soutěže po výhře v posledním kole kvalifikace. Myslím si, že udělal dobře když hrál naplno - získal tak pár bodů navíc do žebříčku a navíc si zvýšil sebevědomí. Ted ještě aby mu taky přál los ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Ve chvili kdy tato informaci vylezla ven, se kurz na Veseleho vitezstvi v kvalifikaci zcela otocil a Poullie je jiz favorytem.
Reagovat
Cico93
kvaifikáciam sa vyhýbam.

Inak už dlhšie podávam celk. víťazov GS, ale tochtoročný AO nemám nič čoho by som sa chytil.
Ty budeš dávať niekoho?
Reagovat
Cico93
myslim mužov.
Reagovat
Roger_Federer
Ja se urcite kvalifikacim nevyhybam, naopak.A velmi casto pak sazim na hrace/y kteri postoupily z kvalifikace.
Reagovat
Davor1
kvalifikáciam sa netreba vyhýbať, treba sa vyhýbať len určitým hráčom, u ktorých je predpoklad, že sa na to po pár nevydarených gamoch vybodnú, ako napríklad včera Haase, Lacko a podobný odpad. A taktiež zápasom ako Veselý- Puille, kde nevieš, ako k tomu pristúpi ten, čo už má istý postup... :-))
Reagovat
Cico93
Sú to opačne prašiny;) to boli časy neunašania vedľa v diskusii. Teraz už to tam neni ono.
Reagovat
Roger_Federer
Nepsane pravidlo je jasne, Vesely by mu to mel nechat.

Cico
Uz jsme se o tom bavily raz.Ano obcas vsadim viteze v nejakem solidnim kurzu za vetsi penize, stim, ze pak treba od semifinale polozim neco proti, abych eleminoval pripadnou ztratu.
Nee, na AO 2015 to nemam v planu, dle nme je to hodne otevrene..Muze to byt opet nekdo novy.
Reagovat
Davor1
ja by som asi skúsil Murrayho, s Nadalom aj na HC vyzeral super, keď zase neschytá Djoka vo štvrťfinále, tak vidím jeho šance dosť vysoko...
Reagovat
Cico93
Davor. Už som rozmýšľal aj nad Andym. Uvidím.....ešte porozmýšľam.
Reagovat
janek_da
Tak nepsane.

Ono je to výhodnější i pro Jiřího se v zápase nevyšťavit a naopak si vyzkoušet nové prvky.
A i kdyby makal, tak motivace bude přece jen nižší, i když si řekne, že nebude vypouštět.
Reagovat
janek_da
No, ale tyhle zápasy ani moc neberu jako tipování :-/
Reagovat
Roger_Federer
Stalo se mi za ty roky mnohokrat, ze jsem projel presne na tomhle nepsanem pravidlu.:)..Ne vzdycky ta informace ze nekdo oddtoupil z hlavni souteze je tak rychle venku, jako v pripade Davida.
Reagovat
janek_da
Myslím to jinak. Co chceš analyzovat u jejich zápasu, když záleží, jak se k tomu Veselka postaví.
Reagovat
janek_da
OSobně jsem, ale ještě před odstoupením F. vsadil na Francouze
Reagovat
Roger_Federer
jj, rozumim..
Me ten zapas Vesely-Puille pred zverejnenim nezaujal.
Reagovat
Davor1
tak žabožrút veľmi na výhru nevyzerá :(
Reagovat
Cico93
Domino a ten GS;:(
Reagovat
Cico93
Mlaďas toje;)
Reagovat
LubosZabloudil
překlep, díky :)
Reagovat
Cico93
Škoda, že mu naozaj neni třiadvacet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist