Ferrer porazil Fogniniho i poosmé a získal rekordní sedmý titul z Golden Swing

22. 2. 2015, 23:32
Aktuality 33
ATP RIO DE JANEIRO - David Ferrer ve finále antukového klání v Riu de Janeiro porazil Itala Fabia Fogniniho, s nímž si poradil i v osmém vzájemném střetnutí, a získal rekordní sedmý titul ze série Golden Swing. Letos triumfoval už podruhé.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer vyhrál dva ze tří letošní turnajů. Po lednovém triumfu na tvrdém povrchu v Dauhá nenašel přemožitele ani tento týden na antukovém podniku ATP 500 v Riu de Janeiro. Ve finále druhý nasazený Španěl porazil 6-2 6-3 Itala Fabia Fogniniho, proti kterému si vylepšil vzájemnou bilanci už na 8-0.

Dvaatřicetiletý Španěl si ve čtrnáctém zápase sezony připsal už třináctou výhru, když jedinou porážku utrpěl v osmifinále Australian Open s Nišikorim. Dnes ve svém 48. finále na okruhu ATP vybojoval před zraky někdejší světové jedničky Gustava Kuertena či bývalého fotbalisty Ronalda už 23. titul.



Z toho už sedmý zaznamenal na akcích Golden Swing (série čtyř únorových turnajů na antukách v Jižní Americe), čímž vytvořil nový rekord. V minulosti zvítězil třikrát v Buenos Aires a třikrát v Acapulku. Šest titulů na Golden Swing získal pouze další Španěl Nicolás Almagro, pět trofejí mají na kontě Carlos Moya, Gustavo Kuerten a Rafael Nadal.

David Ferrer, Gustavo Kuerten a Fabio Fognini"Jsem šťastný, že se mi povedl takový úspěch. Tituly z Latinské Ameriky pro mě mají velkou váhu," řekl devátý hráč světa Ferrer. "Dnes jsem hrál dobře, ale myslím, že na abiovi se projevila únava z předchozích dnů," komentoval své dnešní vítězství španělský tenista, který bude v příštím týdnu startovat na turnaji v Acapulku. V Mexiku se musí rychle přizpůsobit přechodu na tvrdý povrch, v prvním kole se utká se Sijslingem.

Sedmadvacetiletému Fogninimu, který v prvním kole přežil tři mečboly proti Jiřímu Veselému, ve čtvrtfinále vyhrál více než tříhodinovou bitvu s Argentincem Delbonisem a v semifinále vyřadil Rafaela Nadala, se dnes nepodařilo proměnit své deváté finále ve čtvrtý titul. 

Ital, jenž před měsícem překvapil s krajanem Bolellim deblovým triumfem na Australian Open, v Riu alespoň ukončil výsledkovou mizérii ve dvouhře. Z devíti turnajů od loňského srpna byl totiž jen třikrát ve druhém kole.

"Když prohrajete finále, tak jste vždy zklamaní. Ale včera jsem porazil Rafu a celkově to pro mě byl velký turnaj. Jsem šťastný, protože jsem do něj vložil hodně sil i psychické energie," uvedl 28. hráč světa Fognini, kterého v příštím týdnu čeká turnaj v Buenos Aires. V prvním kole má volný los.

ATP 500 RIO DE JANEIRO
Brazílie, antuka, 1.548.755 dolarů
nedělní výsledky (22. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Ferrer (2-Šp.) - Fognini (4-It.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
Mayo
Roger s prehľadom.
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13C
Dubai Sports 3 - frekvence 11747 MHz, symbolrate 27500, polarizace H

nebo
26 stupňů východně: Badr 4
Dubai Sports 1 - frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
Reagovat
EllNino
Gulba chytil kapesníček :D ...
Reagovat
Cico93
Bol celkovo vo svojej kariére 48krát vo finále, ale...
až 23 krát od roku 2012 (rok keď oslávil 30 rokov).
Dá sa povedať, že ožil vo veku, keď už nie jedna hviezda končila.
Reagovat
babolat.cz
a kouří ještě?
Reagovat
Cico93
Už asi nie, aj keď kto vie možno si zapáli občas..-)
Reagovat
Vojtiik
Sám o sobě tvrdí, že už dlouho ne... ale nezapomenu na video, které mi kdysi ukazoval někdo z klubu, že na FO dohrál maratonsky zápas s někym a jen co vyšel za ochozy kurtu, už hledal pakl zlatých maček a pálil :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/DjokerNole/status/569190869280153601
Reagovat
smazaný uživatel
teda Dubaj :D
Reagovat
SwissMaestro
Federera bych tam ani nepoznal snad :D
Reagovat
Kozoroh
Jj je to paradox, že nejhůř rozpoznatelný je Roger...
Reagovat
babolat.cz
přitom ho vidíme denně v reklamách na kuře 3x jinak
Reagovat
babolat.cz
mě těší, že 3rd skončil Kuerten
Reagovat
smazaný uživatel
mě pobavilo, jak ho zabírali v SF Fognini-Nadal při pauze a on tam asi minutu dělal kraviny na kameru :D Asi mu ta pozornost chybí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Davidovi, Ivovi a Gillesisovi ;) Hlavně Davidova výhra mě nějak těší, nechápu proč :D
Reagovat
tommr
mě naopak Ferrerova výhra hodně štve, protože se díky tomu hodně přiblížil Tomášovi a může ho velmi brzy vystrnadit z elitní osmičky ... :(
Reagovat
babolat.cz
Tom musí zabrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, Tom musi hrat lepe, mysleno zejmena zavery turnaju, jinak v elitni 8 nema co delat
Reagovat
smazaný uživatel
tak ho hned nevyháněj :D Aspoň že se do těch závěrečných kol dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
z pohledu alespon na fotky jsem take potesena: sympatak, sedivak, fesak... a Guga! :-))
Reagovat
Davor1
Ferrer si poradil s Fogninim úplne hladko a ukázal, že to nie Fognini bol včera príčinou Nadalovej prehry, ale sám Nadal a jeho slabúčky výkon. Fognini zatiaľ nehrá ani na antuke svoj top tenis, tu mal obrovské šťastie už v prvom zápase s Veselým, ktorý sa klasicky zosypal, keď mal premeniť MP a takisto s Delbonisom, ktorý bol síce v TB tretieho setu lepší, ale v koncovke spravil DF a vyhádzal sa. Aj challengerista Haider- Maurer včera potrápil Davida viac, ako dnes Fognini.

Ferrerovi gratulácia, tá juhoamerická antuka mu sedí, škoda, že vynecháva Buenos Aires, kde by mal na finále a titul oveľa väčšiu šancu, ako bude mať na harde v Acapulcu. Síce tam budú väčšie prize money aj body, ale zase prechod z antuky na hard a oveľa silnejšia konkurencia- podľa mňa sa David nerozhodol dobre. Možno ale chcel nechať Nadalovi šancu konečne získať nejaký titul a tak mu uvoľnil miesto :-))
Reagovat
spaniel
Podle očekávání. Je zajímavé jak pro některé hráče je Ferrer nejhorší možný super (treba pro Nishikoriho, Berdycha, DelPotra) a lépe se jim hraje s Federerem, Nadalem a Nolem. Ferrer je proste rozrazec, který se da porazit buď vlastním stylem na vyšší úrovni (Nadal) nebo kreativitou a kvalitním útokem (Roger). Cokoliv jiné spolehlive selže.
Reagovat
Davor1
Pre Nishikoriho že je Ferrer najhorší súper? To si si asi poplietol. Kei s ním má vysoko aktívnu bilanciu, dokonca aj na antuke :-))
Reagovat
spaniel
Je pravda ze se Nishikori od Ferrera minuly rok odpoutal, ale všechny zápasy byly strašně těsně, pokaždé to šlo to 3 setu a skoro vždy TB. Nishikori ma vždy kvanta chyb, což je to co Ferrer děla.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Berdycha??
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak nejhorší možný je trochu eufemismus, ale má s ním poměrně špatnou bilanci H2H. Zajímavé přitom je, že čím rychlejší povrch, tím horší. Navíc David je dlouhodobě rozhodně lepší hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Berdycha je z uvedených určitě nejhorší Djokovič, zvlášť po posledních vzájemných zápasech (Peking 2-6, 0-6, TM 2-6, 2-6).
Reagovat
smazaný uživatel
na IPTL proti němu vyhrál setík :P
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak jsem na to občas kouknul, tak na IPTL bych setík uhrál možná i já...
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych urcite by si ferrera vzal radeji nez djokera, fedexa, muurayho, wawrose, cilice, raonice ci nishiho... To jsi se nejak ustrelil
Reagovat
Cico93
Tretí turnaj a druhý titul. Začiatok sezony výborný. Len tak ďalej.
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist