Ferrer porazil Almagra i podeváté a má trofej z Buenos Aires

26. 2. 2012, 22:33
Aktuality 3
ATP BUENOS AIRES - David Ferrer znovu potvrdil, že zápasy s krajanem Nicolásem Almagrem umí. Pátý hráč světa zvítězil i v devátém vzájemném souboji a z antuky v argentinském Buenos Aires si odváží svůj druhý letošní a celkově 13. titul.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer a Nicolás Almagro se dnes na okruhu ATP střetli už podeváté, přičemž ve všech předchozích zápasech, z toho pěti na antuce, zvítězil devětadvacetiletý Ferrer. A právě on se z výhry raduje i dnes na oranžové drti v Buenos Aires.

David FerrerAlmagro měl sice v zádech šňůru deseti vítězných zápasů na antuce, když pomohl dvěma body Španělsku k výhře nad Kazachstánem a minulý týden obhájil titul na Brasil Open v Sao Paulu, v Argentině ale loňský triumf zopakovat nedokázal. Lépe rozehrané finále s o tři roky starším krajanem dnes prohrál 6-4 3-6 2-6 na premiérový skalp Ferrera si tak musí počkat minimálně do jubilejního desátého střetnutí. 

O první set se Ferrer připravil ve třetím gamu jediným nabídnutým brejkbolem, který Almagro využil a nakonec vyhrál 6-4. Světová pětka Ferrer ale postupně nabíral na obrátkách, více se soustředil a hrál čím dál agresivněji i přesněji. Odměněn byl hned v úvodu druhé sady, kdy se ujal vedení 3-0 a náskok už neztratil. Třetí dějství už mělo jednoznačný průběh, Almagro posílal míčky často do autu a Ferrer mohl po necelých dvou hodinách zvednout ruce nad hlavu.

"S Nicem jsou to pokaždé fyzicky velmi těžké zápasy. Jsem teď opravdu šťastný, protože tenhle titul je pro mě velmi důležitý," řekl krátce po zápase Ferrer.

13 titulů Davida Ferrera:
2012 - Buenos Aires, Auckland
2011 - Acapulco, Auckland
2010 - Valencia, Acapulco
2008 - Hertogenbosch, Valencia
2007 - Tokio, Bastad, Auckland
2006 - Stuttgart 
2002 - Bukurešť

Pátý hráč světa tak hned na prvním letošním turnaji na antuce nenašel přemožitele a k triumfu z Aucklandu přidal už druhou letošní trofej. Jedinou porážku v letošní sezoně tak utrpěl zatím jen ve čtvrtfinále Australian Open s Novakem Djokovičem. Celkově si dnes zahrál v 27. finále (v Buenos Aires podruhé), z něhož vyválčil 13. titul (7. na antuce). 

Šestadvacetiletý Almagro má bilanci ve finálových zápasech stále lepší. Ve finále hrál 16krát (vždy na antuce) a prohrál jen 5krát - z toho 4krát s Ferrerem.

"Hrál jsem dnes dobře, proti jinému soupeři bych vyhrál," myslí si Almagro. "Ani na chvíli jsem neztratil důvěru ve svůj tenis. Pouze se ukázalo, jak dobře David hraje. Zařadil na vyšší rychlost a nemohl jsem nic dělat," pochválil svého přemožitele.  

"S fyzičkou nemám problém. Tvrdě jsem pracoval, abych byl v dobré formě i po zápasech, jako byl ten včerejší," pochvaloval si Almagro alespoň kvalitní fyzickou připravenost po semifinálové výhře nad Wawrinkou, jehož udolal 7-5 ve třetím setu.

Oba finalisté David Ferrer a Nicolás Almagro se nyní přesunou na poslední turnaj čtyřdílné série po jihoamerických antukách (Golden Swing) do mexického Acapulka (ATP 500), kde si spolu před rokem zahráli ve finále a i letos budou nejvýše nasazenými hráči.  

Turnaj v Buenos Aires v patnáctileté historii vyhrál už podeváté tenista ze Španělska. Čtyřikrát zůstala trofej v rukách domácího tenisty, po jednom vítězství slavili v Brazílii a v Chile.

Letos Španělé triumfovali i ve čtyřhře, ve které uspěli David Marrero a Fernando Verdasco, byť spolu před startem turnaje nevyhráli jediné utkání. Španělský pár ve finále porazil druhé nasazené slovensko-brazilské duo Michal Mertiňák a André Sa, kteří prohráli finále i před týdnem v Sao Paulu.
- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 484.100 dolarů)
nedělní výsledky (26. 02. 2012)

Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (2-Šp.) 4-6 6-3 6-2

Čtyřhra - finále:
Marrero/Verdasco (Šp.) - Mertiňák/Sá (2-SR/Braz.) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem rád že Nando s Davidem vyhráli tu čtyřhru. Moc jsem jim to přál.
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat W2A
Feed, frekvence 10995 MHz, symbolrate 6111, polarizace H, parabola 80-90 cm
Reagovat
Mark976
Almagro je jednička v jižní americe vždy......když nehraje Ferrer.o) Bohužel nikde jinde nevyhrává
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist