Ferrer po 15 letech mění trenéra. Pilese střídá Altur

22. 12. 2013, 22:17
Aktuality 10
David Ferrer dnes oznámil, že před pár dny ukončil spolupráci s trenérem Javierem Pilesem, který ho vedl od 16 let. Jednatřicetiletý Španěl, jenž si letos zahrál finále French Open a rok zakončil jako světová trojka, začne novou sezonu s koučem Josém Alturem.
Profily hráčů
David Ferrer

"Zítra vydám prohlášení, protože jsem před třemi, nebo čtyřmi dny ukončil spolupráci s mým trenérem Javierem Pilesem," oznámil David Ferrer prostřednictvím webu sport360.com.

"Jsem smutný, protože jsme měli velmi familiární vztah. Neměli jsme žádné osobní problémy, ale pracovali jsme spolu už mnoho let a společně jsme se rozhodli ukončit trenérskou spolupráci," řekl jednatřicetiletý Španěl, kterého Piles vedl dlouhých 15 sezon.

Španělé k sobě měli blízko, zcela bez problémů ale jejich vztah nebyl. Piles prý jednou zamknul svého svěřence do skříňky za to, že netrénoval naplno. Nicméně Ferrera letos dovedl poprvé do grandslamového finále (na Roland Garros) a na post světové trojky.

"Příští rok začnu s trenérem Josém Alturem a mým týmem, s nímž pracuju už dlouhou dobu," dodal Ferrer, který novou sezonu odstartuje už ve čtvrtek na exhibici v Abú Dhabí, kde se ve čtvrtfinále utká se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou a v případném semifinále s krajanem Rafaelem Nadalem.

Tento týden je to už druhá výměna trenéra hráče Top 3. Před pár dny se na spolupráci domluvili také bývalé světové jedničky Novak Djokovič a Boris Becker. Ve vzduchu navíc visí i dohoda mezi Rogerem Federerem a Stefanem Edbergem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
steve79
Ted jsem koukal na trenik fedexe a všimnul jsem si, že více trénoval s raketou 98, takže to vypadá že bude hrát s větši hlavou. Co myslíte vy?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem slysel, ze bude hrat s vetsi hlavou. Pry mu ji doporucil Will Smith :-)

http://www.terezowens.com/wp-content/uploads/2012/05/will-and-Roger.jpg
Reagovat
Pe3k
No Roger měl v plánu už od léte v zimní pauze o5 zkoušet větší raketu, neznamená to nutně, že s ní bude hrát...Já osobně bych byl radši, kdyby zůstal u staré...Přecijen všechny úspěchy slavil s tou starou a za ty roky je na ní zvyklý, navíc v čem mu může pomoci větší rám?
Reagovat
steve79
Já četl, že s větší raketou se dá hrát více agresivně.
Reagovat
smazaný uživatel
da, na ukor presnosti. Vsichni ale nakonec konci u vetsi hlavy, k tem lajnam to clovek nejak hodi i po slepu, rasance se ale s vekem ztraci a kazdy mm ctverecni prijde vhod.. :-)) Osobne si myslim, ze Fedex prejde na tu vetsi hlavu a nijak me to neurazi.
Reagovat
smazaný uživatel
taky bych to Davidovi přál, ale dokud ve finále bude potkávat djokovice, murryho a spol, tak prostě nemá šanci....světová trojka je jen proto, protože po celý rok podává vyrovnané výkony, ale na větších turnajích nestačí, když se láme chleba, škoda, mám ho rád, je to dříč a bojovník na kurtu, kterej nevypustí ani míček..... ale opravdu, na to, aby vyhrával velké turnaje asi nemá....navíc už není nejmladší... ;)
Reagovat
LukasH
To je asi pravda. I když, třeba teď ke konci roku, kromě Londýna hrál hodně vyrovnaně i se špičkou. Na Djokoviče asi nemá, ale třeba Murray je nevyzpytatelnej a často bejvá k poražení. David by potřeboval trochu štěstí.
Reagovat
Sonja
David by potřeboval, aby pro něj hrálo jestřábí oko, když si ho příště veme na championship point.
http://rediseno.vanguardia.com.mx/images/2013/03/31/David_Ferrer_miami.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
LukasH
David Ferrer je opravdu jeden z mála, kterýmu bych přál vyhrát GS. Doufám, že se mu to ještě podaří. Potřeboval by taky trochu štěstí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist