Ferrer obhájil triumf v Buenos Aires a získal už 20. trofej

24. 2. 2013, 20:23
Aktuality 5
ATP BUENOS AIRES - David Ferrer letos dokázal obhájit už dva tituly. Po Aucklandu triumfoval také na antuce v Buenos Aires, kde v dnešním finále zdolal ve třech setech Švýcara Stanislase Wawrinku. Celkově si světová čtyřka ze Španělska připsala jubilejní 20. titul.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer na začátku sezony ovládl třetí rok po sobě turnaj na Novém Zélandu v Aucklandu a tento týden dokázal obhájit také titul na antuce v Buenos Aires. Nejvýše nasazený hráč si v dnešním finále i díky úspěšným obratům nepříznivých stavů poradil po setech 6-4 3-6 6-1 se Stanislasem Wawrinkou.

Ferrer přitom v každém setu přišel jako první o podání. V první i druhé sadě prohrával 1-3, ale zatímco úvodní dějství otočil, ve druhém Wawrinka na rebrejk zareagoval a vynutil si třetí set. V něm šel Švýcar okamžitě do brejku, jenže Španěl od té chvíle získal 17 z 18 fiftýnů, nakonec i šest posledních gamů a parádní sérií utkání rozhodl. S aktuálně 17. hráčem světa vyhrál sedmý z 10 vzájemných zápasů.

David FerrerPro třicetiletého rodáka z Alicante je argentinský triumf již 20. titulem v kariéře. Letos vyhrál už 17 zápasů, prohrál pouze v semifinále turnaje v Dauhá s Davyděnkem a v semifinále Australian Open s Djokovičem. Příští týden bude navíc obhajovat tituly z posledních dvou let na antuce v mexickém Acapulku.

"Vyhrát 20 turnajů ATP, to dá docela zabrat. Nikdy v životě jsem si nemyslel, že bych mohl dosáhnout na 20 titulů. Je to něco jako sen, který se splní víc, než byste čekali," řekl Ferrer, který dokázal ve vítězství proměnit již šestou finálovou účast v řadě. Naposledy ve finále neuspěl loni v dubnu proti krajanovi Rafaelu Nadalovi v Barceloně.

"Jsem velmi šťastný, nedokážu teď své pocity vyjádřit slovy. Je velmi těžké obhájit titul a tento turnaj v Buenos Aires je vždy těžký. Jsem na sebe pyšný," dodal Ferrer, který prodloužil nadvládu Španělů nad místním turnajem už na 5 let.

"Španělský tenis prochází úžasným obdobím. Za posledních 10 až 15 let máme skvělé hráče. Vždy máme více hráčů v Top 10 a asi proto tady Španělé vítězí už od roku 2009," řekl Ferrer, před kterým v Argentině triumfovali Almagro, Ferrero a Robredo.

Sedmadvacetiletý Wawrinka hrál ve finále poprvé po dvou letech a celkově podesáté. Ve sbírce má zatím pouze tři tituly: z Umagu 2006, Casablanky 2010 a Čennaí 2011.

"Myslím, že David byl dnes lepší. Byl silnější než já a vítězství si zasloužil. Ale s celým týdnem jsem spokojený, bylo to pro mě důležité hrát dobře a vyhrát nějakévelké zápasy, což se mi povedlo především ve včerejším semifinále (prti Almagrovi). Byl to skvělý týden, takže si něho musím vzít jen to pozitivní," řekl Wawrinka, který se mohl stát prvním vítězem od roku 2001 nepocházejícím z Jižní Ameriky či Španělska.

- ATP 250 BUENOS AIRES -
(Argentina, antuka, 598.535 eur)
nedělní výsledky (24. 02. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Šp.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 3-6 6-1

Čtyřhra - finále:
Bolelli/Fognini (It.) - Monroe/Stadler (USA/Něm.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
blahozelam k titulu.. Stan mu dal zabrat..
na druhej strane, Feru moc nemusim.. radim ho do kategorie tenistov ako Schiavonne, Stosur, Errani, Vinci, Li Na.. celu karieru hraju viac menej priemerny tenis, ale ako nahle sa zacne priblizovat 30tka, koniec kariery, tak zacnu vyhravat tituly... Petr Korda asi o tom tiez vie svoje.. Nadal je tiez v podozreni.. hlavne ako prepukli afery s tymi spanielskymi doktormi a bezkynou Domingezovou.. Contadorom.. & Co.
Reagovat
a.magerova
Ovšem co ten Tvůj parťák (Feliciano) udělal se svou vizáží :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer asi pre mna najsimpatickejší tenista !!!!!!!!!!!!!
Super výkony podáva prajem mu Granslam aj keď to neni asi možné lebo na Djoka a Murrayha nema a nema ani na Rafu a Rogera ale všetko je možne.
Reagovat
smazaný uživatel
cim ti je sympaticky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak celkovo spravaním a tak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist