Ferrer na závěr sezony vyhrál exhibici v Malaze

8. 12. 2008, 08:58
Aktuality 0
Tradiční exhibici na závěr sezony ve španělském městě Malaga vyhrál domácí David Ferrer. Dvanáctý hráč světa si ve finále poradil s krajanem Felicianem Lopezem a mírně si spravil chuť po nezdařené druhé polovině letošního roku.
Profily hráčů
David Ferrer

Exhibice v Malaze se zúčastnilo šest tenistů. V pátečním předkole se domácím tenistům nedařilo, když Moya v souboji dvou bývalých světových jedniček podlehl Maratu Safinovi a Juan Carlos Ferrero Francouzi Monfilsovi.

Vítězové se v sobotu střetli s domácími tenisty, kteří byli do semifinále nasazeni přímo. Prvním finalistou se stal David Ferrer, který i ve druhém letošním vzájemné duelu porazil Rusa Safina. I další semifinále se rozhodlo ve dvou setech, když si levoruký Feliciano Lopez poradil s Monfilsem.

O titul si tak zahráli vítězové letošního ročníku Davisova poháru. Oba dali oproti minulé sezoně přednost exhibici v Malaze před Mistrovstvím Španělska. Litovat toho nemusí především David Ferrer, který po dvou letošních porážkách od Lopeze svého o rok staršího krajana konečně porazil a exhibici vyhrál.

Ferrer si tak alespoň částečně napravil dojem ze špatné druhé poloviny této sezony, kdy od triumfu na trávě v s-Hertogenboschi na žádném turnaji nepostoupil dál než do 3. kola.

Obhájce Rafael Nadal v Malaze letos kvůli zranění chyběl.

EXHIBICE MALAGA MASTER (Španělsko, hala / tv. povrch) - kompletní výsledky:

Finále (neděle):
Ferrer (Šp.) - F. Lopez (Šp.) 6-4 6-2

Semifinále (sobota):
Ferrer (Šp.) - Safin (Rus.) 6-4 6-3
F. Lopez (Šp.) - Monfils (Fr.) 6-4 7-6

Předkolo (pátek):
Safin (Rus.) - Moya (Šp.) 6-4 7-6
Monfils (Fr.) - Ferrero (Šp.) 7-6 7-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist