Ferrer: Jsem smutný, ale na jednom zápase svět nestojí. Teď už se těším na antuku

1. 4. 2013, 15:52
Rozhovory 28
David Ferrer měl šanci stát se prvním španělským vítězem turnaje Masters 1000 v Miami. Šanci však nevyužil, ve finále proti Murraymu neudržel nadějné vedení, neproměnil mečbol a nakonec ve třech setech prohrál . Chci na ten zápas rychle zapomenout a s čistou hlavou vstoupit do antukové sezony, řekl Ferrer v rozhovoru.
Profily hráčů
David Ferrer

Davide, byl to velký boj a pro vás to bylo také jistě hodně náročné. Byl jste tak blízko, ale mečbol jste proměnit nedokázal a v následné zkrácené hře jste už působil unaveně a zlomeně, jak jste se cítil vy sám?
No, ano, bylo to hodně blízko, měl jsem velkou šanci to ukončit a vyhrát. Pak jsem ale udělal chybu a už jsem nic nezmohl. Byl jsem unavený a Andy byl na konci prostě lepší.

Myslíte, že byste ten míč na mečbol zahrál jinak, když o tom teď tak přemýšlíte?
To nemám moc rád, protože když o tom budu přemýšlet, budu se na sebe zlobit a hledat zbytečné chyby. Prostě jsem se rozhodl v daný okamžik a bohužel to tentokrát bylo špatné rozhodnutí. Už na to nechci myslet, chci na to co nejrychleji zapomenout a jít dál s čistou hlavou.

Vy jste hodně známý tím, že máte skvělou fyzičku a umíte ty náročné zápasy zvládat jak psychicky, tak i fyzicky, nedělá vám to problém. Přeci jen jste tu ale odehrál několik dlouhých zápasů - čtvrtfinále i semifinále jste hrál na tři sety, jak jste se cítil před tím finálovým duelem?
Cítil jsem se poměrně dobře, nebyl jsem unavený, spíš jsem se obával těch podmínek, které byly doopravdy hodně náročné. Bylo velké horko, více než předtím, takže to se na tom vždycky nějak podepíše, bohužel. S Andym je to vždy těžký zápas, protože oba máme trošku odlišné pojetí hry, takže musíte bát dobře připravený, jinak by to nešlo. Ty podmínky nám to ale dnes rozhodně neulehčovaly.

David FerrerTakže ten samotný finálový zápas hodnotíte jak?
Měl jsem dobrý pocit, když jsem vedl, to je asi normální, ale nyní jsem samozřejmě smutný. Byl jsem blízko, stačil jeden míč. Ale tohle já nějak umím zvládat, zítra si na tom všem zase najdu něco pozitivního a budu myslet dál, nebudu se ohlížet do minulosti, to moc nedělám. Ano, byla to velká šance, ale na tom přeci svět nestojí. Musím dál tvrdě pracovat a být připravený na další turnaje, z jedné porážky se nemůžu sesypat a neustále dokonalo o tom přemýšlet, to nejde.

Víte, že jste u fanoušků tenisu hodně oblíbeným hráčem? Jste řadě lidí hodně sympatický, co na to říkáte?
Je to vždycky moc příjemné. Podpora lidí je velmi důležité a je krásné vidět i tady v Americe poměrně dost fanoušků z naší země. Moc si toho všeho vážím. I Andy tu měl řadu fanoušků z Anglie a to je skvělé. Děkuji za to!

Kdy jste začal mít křeče, nebo se cítil unavený?
Na konci třetího setu.

Takže to ovlivnilo ten tie-brejk?
Asi ano, bylo toho už moc, byl jsem zlomený a nedokázal jsem se znovu zvednout.

Už jste dokázal v kariéře porazit velké hráče, máte už pocit, že máte nějaký respekt? Přeci jen ve Španělsku máte stále velkou konkurenci Rafaela Nadala, jak to cítíte?
Já jsem v pohodě. Snažím se hrát každý zápas co nejlépe a chci prodávat to, co mám natrénováno. Neřeším to, jestli jsem jedničkou nebo dvojkou, to pro mě není až tak důležité. Chci hrát dobrý tenis, to je základ. Každý týden je jiný, teď budu odpočívat a trénovat na antukovou sezonu, na kterou se moc těším. Určitě budu mít šanci udělat dobrý výsledky, tak toho chci využít.

Pil jste v zápase nějaké speciální energetické tekutiny?
Ani ne, nic jiného než v předchozích zápasech. Nebylo to nutné, jsem v pořádku.

Myslíte si, že byl Andy na konci v horším stavu než vy?
Ne, já nevím. Myslím si, že byl také hodně unavený, ale to je v těch podmínkách a v tom horku normální, ne? Zaměřoval jsem se na sebe, Andyho jsem nijak zvlášť nepozoroval.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Velký to hráč, doufám, že do sbírky přidá alespoň jeden titul z GS, Paříž by mu slušela :)
Reagovat
Vojtiik
David je rozhodně velký dříč, férový borec, ale svým stylem hry mi nikdy sympatický být nemůže ani nebude... aspoň že to je přesně ten styl hry, který hraje do karet Rogimu :D .. ale má u mě malé bezvýznamne plus za to, že na RG dohrál zápas, odešel z jednoho z vedlejších dvorců a zapálil si hned klasické červené Máčko:)))
Reagovat
smazaný uživatel
A ja ze sa uz Hlavackova spamäTala je mi jej luto dpc uz toho je vela:DDDD
Reagovat
Titan
To je materiál před FED Cupem, že? Ještě, že tam nemáme co ztratit. Případná výhra by totiž byla zázrak...
Reagovat
smazaný uživatel
voo Fed cupe to budete mat tazkeeeee
Reagovat
smazaný uživatel
Vy takyyyyyyyyy
Reagovat
smazaný uživatel
Take patrim k fanouskum Davida a bylo mi ho na konci lito. Opet se ukazalo jak dovede byt tenis kruty. Mela bych poznamku k poradatelum. Nechapu proc finale tak velkeho turnaje se hralo o pul dvanacte, kdyz pak se mela hrat uz jen ctyrhra?Bylo urcite ukrutne vedro a i takovi hraci jako je Andy a David, kteri vydrzi opravdu hodne a oba po tak narocnem semi utkani toho meli urcite plne kecky a spise to bylo o tom, ktery toho druheho udola, Urcite utrpela kvalita hry, vzdyt tolik breaku ve tretim setu, to se malo kdy povede i zenam!
Reagovat
smazaný uživatel
AJ MNE BOLO CUDNE ZE sa hra tak skoro pominule roky sa hralo ak si dobre pamätam okolo 20:00
ale uz min. rok sa hralo skor ako v roku 2011
Reagovat
smazaný uživatel
Házel jsem to tu včera, večer v Americe začínala sezona MLB, velký tahák, úvodní kolo, tak klasciky americky nechtěli přijít o prachy. Nic víc, nic míň.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... to je dobře, že si to sem házel, hlavně že si nepřehodil ... úsměv
Reagovat
rubens
Jednou to David zlomí, doufám, že to nebude proti Andymu. Teď působili oba hrozně unaveně. Andy mu titul doslova sebral. Tak mu přeju vítězství na RG. Vamoš, Španěle!
Reagovat
smazaný uživatel
není mi ho líto, je to pouze sport. Ale přeji mu velké vítězství, alespoň jeden GS. Když se sejde pár věcí, může ho získat. když pánbůh dá, i jalovice porodí, to jsme viděli nyní u Murrayeho.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, proti hráčům top 4 ve finálových zápasech 0:13, to je fakt špaténka.
Reagovat
smazaný uživatel
MOZNO este len pride jeho velke vitazstvo
Reagovat
Roger_Federer
Kdyby se David nenarodil do teto generace hraču, mel by min 5 granslamu..je to pan hrač.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer nemal v dobe od 03-09 skoro žiadne riadne výsledky, a to bola vraj doba slabá :) Zaujímavé že sa chytil až pri tridsiadke vo vraj supernáročnej dobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz v roku 2007 bol vyborny ale teraz je bombovy:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, trošku mu krivdím. Myslel som to z hľadiska GS zárezov. V roku hral finále Masters, stretol však Federera v nehrateľnej forme. Tam by ho neporazil asi ani miešanec Borga/Nadala/Samprasa.
Reagovat
smazaný uživatel
+ hrál SF US Open 07, kde porazil Rafu, pak prohrál s Djokerem. Pak útlum a pak návrat. Někdo holt dozraje později.
Reagovat
smazaný uživatel
sympaťák jak hrom :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi ho hrozne lito...
Reagovat
smazaný uživatel
Frajer :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davida nejde nemít rád.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je super
Reagovat
smazaný uživatel
Čím si vysvětluješ že tak skvělého hráče jako je Ferrer dokázal porazit takový amatér a nula jako je Murray?
Reagovat
smazaný uživatel
tak asi stastie pri tom matchbali rozhodlo
Reagovat
smazaný uživatel
a vcera ani jeden nehral dobre
Reagovat
smazaný uživatel
David je borec !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist