Federerovi štěstí nepršelo, první zápas na antuce prohrál s Gulbisem

27. 4. 2010, 20:16
Aktuality 31
ATP ŘÍM - Rogeru Federerovi se vstup do antukové sezony nepovedl. V Římě, kde ještě nikdy netriumfoval, prohrál hned ve svém úvodním zápase s Lotyšem Gulbisem.
Roger Federer

Švýcar Roger Federer prohrál na turnaji Masters 1000 v Římě s Lotyšem Ernestsem Gulbisem 6-2 1-6 5-7 a vypadl nečekaně ve druhém kole. 

"Nestačil jsem rychlostí a nefungoval mi ani servis. Doufám, že se odrazím zpátky nahoru, jako po jiných porážkách," řekl Federer. "Někdy člověk asi musí prohrát, aby něco změnil. Když pořád vyhráváte, zapomenete, jak je to těžké. Proto mě porážka moc netrápí," dodal.

Osmadvacetiletý Federer se na antuce ve dvouhře představil poprvé od loňského triumfu na Roland Garros. Na kurtu se také objevil po téměř měsíční pauze, kterou si vzal poté, co vypadl ve čtvrtém kole v Miami s Tomášem Berdychem.

V úvodu zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že by se měl švýcarský tenista s Gulbisem trápit, a 40. hráče světa porazil v úvodním setu 6-2. O sedm let mladší Lotyš se však nevzdal a ve druhé sadě povolil soupeři jen jediný game.

V rozhodujícím setu měl Gulbis, čtvrtfinalista předloňského French Open, také navrch, ale v závěru bojoval s nervozitou a dovolil Federerovi odvrátit šest mečbolů.  "Nemohl jsem ani podávat, jak jsem se klepal. Vůbec jsem nevěděl co dělat," řekl Gulbis. Zápas za mírného deště rodák z Rigy nakonec ukončil až na sedmý pokus. "V angličtině pro to neznám slova. Je to nepopsatelné," přidal. 

Naopak že je Řím jeho oblíbeným místěm, potvrdil Novak Djokovič. Ve 'Věčném městě' ze tří startů prohrál jen dvakrát s Nadalem - loni ve finále a v sezoně 2008 dokonce triumfoval. Byť se mu poslední turnaje příliš nepovedly, v Říěm deklasoval Francouze Chardyho 6-1 6-1 a ani ve čtvrtém souboji s ním neztratil set.

Čtrnáct dní starý kolaps z Monte Carla, kde uhrál pouhé tři gamy s Kohlschreiberem, nezopakoval Andy Murray. Britský tenista ve svém úvodním zápase nezaváhal proti domácímu Andreasi Seppimu: ani jednou neztratil své podáná a vyhrál 6-2 6-4.

Dnes se také rozhodlo o soupeři Tomáše Berdycha pro druhé kolo. Český tenista se utká se Stanislasem Wawrinkou, který v prvním kole porazil Rakušana Jürgena Melzera 6-1 6-2.

S Wawrinkou se Berdych utká posedmé v kariéře. S aktuálně 26. hráčem světa má pozitivní bilanci 4-2. Naposledy vyhrál loni na Australian Open. Jednu z porážek utržil právě na římské antuce, kde s Wawrinkou prohrál v prvním kole před pěti lety.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
úterní výsledky (27. 04. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Hewitt (Austr.) - Južnyj (9-Rus.) 6-4 4-6 6-3
Wawrinka (Švýc.) - Melzer (Rak.) 6-1 6-2
López (Šp.) - Becker (Něm.) 6-4 6-3
Bolelli (It.) - Greul (Něm.) 6-4 6-1
Troicki (Srb.) - De Bakker (Niz.) 3-6 6-1 1-0 skreč D.
Almagro (Šp.) - Kubot (Pol.) 6-7(3) 6-2 6-3
Bellucci (Braz.) - Mayer (Arg.) 6-4 3-6 6-1
Ferrer (13-Šp.) - Korolev (Kaz.) 6-4 6-1

Dvouhra - 2. kolo:
Gulbis (Lot.) - Federer (1-Švýc.) 2-6 6-1 7-5
Djokovič (2-Srb.) - Chardy (Fr.) 6-1 6-1
Murray (4-Brit.) - Seppi (It.) 6-2 6-4
Hanescu (Rum.) - Monaco (16-Arg.) 7-6(4) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
majjkaa
prsalo/neprsalo....nevydalo :).....Roger ja som hlavne zvedava ako uz zacnes makat...ako si vcera sluboval.
Reagovat
a.magerova
No tak aspoň tu čtyřhru zvládají, kluci jedni švýcarští :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne sorry já zapoměl, že Rožírek se vlastně na jinejch turnajích, než GS vůbec nesnaží....
Reagovat
a.magerova
Slovo zapomněl, podobně jako příbuzná slova (vzpomněl, připomněl, pomněnka) se vždy píše s ?mn?, tedy zapomněl, nikoli zapoměl.
Reagovat
carolyn
ještě ty tady začínej s tímhle:-) at si každej píše jak chce......
jako by nestačilo, že se tu řeší úplné kraviny a ještě se tady bude opravovat, né, jako za starých dob Brože :-D
Reagovat
a.magerova
carolyn: Už se to nebude opakovat SLIBUJI, ale když chtěl být za chytrého, tak se vším všudy !!!
Reagovat
smazaný uživatel
ok příště si dám pozor :-D
Reagovat
smazaný uživatel
On věděl proč se má přihlásit do toho debla.Jen tak dál Rožírku. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Naposled jsem napsal, že elegán vylítne hned v úvodním kole, a včera k tomu došlo. Nejlepší na tom všech však je, že elegánovci(a.magorová, carolyn, viktor, Soob a spol.) tady ještě donedávna vypisovali moudra o tom, jak Rožírek vyhraje na RG. Při jeho formě je to však velmi nepravděpodobné.
Reagovat
a.magerova
No není všem dnům konec.

A o Carolyn vím, že není "elegánovec" a i já jsem byla v soudech o vítězi RG opatrná, takže nevím co plašíš :-((

Ovšem nezapírám, že jsem byla včera šokována až nemile !!!
Reagovat
carolyn
Já tady o rogerovi nepsala vůbec nic, moc mě nezajímá, takže si nejdřív ověř fakta!
A jak si dobrej v předvídání, měl by sis otevřít věšteckou kancelář, možná by ti to přineslo větší úspěch než tady přemlouvat a přesvědčovat lidi k fandění Rafana :-)
JAk už jsem ti napsala, tohle vychvalovaní má přesně opačnej efekt :-P
Reagovat
carolyn
Petr: Jenom chci přesvědčit lidi o tom, že elegán je sebestřední arogant, co neunese žádnou porážku.

Carolyn:Zatím to má přesně opačný efekt, čím víc se vychvaluje Rafa tím víc tady lidem začíná vadit i když třeba někomu nevadil dřív vůbec, alespon co jsem se s někým bavila.
Takto to milý hochu ve společnosti nefunguje, říká se tomu "obrácená psychika" čím víc něco někomu nutíš, tím víc lidí dají od toho ruce pryč.....
Reagovat
smazaný uživatel
jak řekl tomasino, Federerova síla je ve Grand Slam, on prostě ví nebo lépe řečeno, tam umí prodat to nejlepší... nebudu lhát, jsem rád, že Gulbis jde dál, proti Baghdatisovi hrál parádně, proti Federerovi jsem mu moc nevěřil, ale viděl jsem první set, sice dostal 6-2, ale nehrál špatně... výsledek byl pro mě ale překvapením... jsem rád, že jde Gulbis dál, ten kluk má velký potenciál... Federerovi se ale na Masters vůbec nedaří, ale jakmile bude Grand Slam, zas to bude on...
Reagovat
Vojtiik
pro vsechny kdo chcou reagovat na barneyho.. pripadne i pro barneyho samotneho :D
http://farm1.static.flickr.com/75/195983063_e380efd610.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Federer se vrací na antuku, pokusí se zastavit Nadala!

Nejméně oblíbený povrch je i přes loňské zklamání v Paříži doménou Rafaela Nadala a nadcházející turnaj série Masters v Římě slibuje další velkou bitvu dvou největších rivalů současného tenisu.

Na závěr vydařeného dne ještě trochu pobavení na dobrou noc :DDDDD
Reagovat
Frantz
Fedak se muze pokouset zastavit jedine tak letadlo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu Barney, král antuky je Nadal, nepochybuji o tom, že letos vyhraje French Open. Ale myslím si, že Federer ještě neřekl poslední slovo, na antuce asi bude letos marnej, ale na trávě a betonech se ještě ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Budte v klidu, vsak vono Barnikovi zase sklapne, pred AO mel taky plnou hubu kecu a pak se tady 2 mecice neukazal:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Věř, že já ho vůbec nemusím, ale toto je prostě holý fakt. Ne se mu smát a hodnotit podle obyčejných turnajů, kdy hraje tak na půl plynu. Na RG si uhraje minimálně semi, tomu věř. Na tři sety se prostě Federer dá porazit, ale neporáží se.
Reagovat
smazaný uživatel
Zasloužený výsledek, třetí set, který jsem viděl hrál hrozně a jen díky Gulbisové psychice vydržel tak dlouho. Každopádně to není žádná pohroma, děláte, jako kdyby poslední rok na masters něco hrál. Jeho síla je prostě na grandslamech a tam si své vždycky uhraje.
Reagovat
Mercury
letosni Roland Garros pro nej nemusi byt tak snadnym oriskem, pokud se nedostane do vetsi pohody...k jeho stesti neoplyva krome Rafy nikdo velkou formou, Davydenko i Del Potro zatim s otaznikem..je fakt, ze to semifinale nebo finale zase muze vyjit, ale nebude to mit vubec lehke - viz lonske FO..
Reagovat
smazaný uživatel
"Jeho síla je prostě na grandslamech a tam si své vždycky uhraje."

No jsem velice zvědav, jestli to budeš psát i po RG a Wimbledonu!
Reagovat
smazaný uživatel
je obrovsky rozdiel hrat s rogerom na 2 alebo na 3 sety.
kazdopadne dnes hamba. mal by odohrat viac zapasov aby sa dostal do tempa.
Reagovat
smazaný uživatel
w
t
f
Reagovat
smazaný uživatel
článek byl publikován ve 20:16 a Barney reagoval až ve 21:21 aneb BRAVO.
Reagovat
Mercury
! :D
Reagovat
smazaný uživatel
BRAVO, protože se možná odpíchl od počítače. tento člověk u mě budí dojem, že veškerý jeho volný čas tráví propagováním jeho názorů na tomto serveru.
Reagovat
smazaný uživatel
žádná škoda, arogance už bylo za ty léta dost a za chvíli už po něm ani pes neštěkne .)))
Reagovat
Mercury
peRFect
Reagovat
smazaný uživatel
jojo Barney, s tim kolik prekonal rekordu v tenise po nem urcite nikdo nestekne. Ty budes rad, kdyz si na tebe aspon nekdo z tvoji rodiny vzpomene po tvoji smrti (kterou predpokladam zapricini i tvoje naprosta demence), zatimco o Federerovi budes slyset (za predpokladu ze te bude tenis bavit i az on skonci, dle me ho sledujes jen kvuli Rogerovi a vybijis si na nem neco ze zivota) az do ni jako o nejvetsi tenisovy legende. A to si uvedom, ze ja Federera vubec nemam rad, ale ty jsi takovej neskutecnej blb, ze te clovek snad nemuze prejit s klidem a nadhledem.
Reagovat
a.magerova
Chazy: souhlasím, líp bych to ani nemohla napsat, jen s tím rozdílem, že já mám Federera ráda :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist