Federera mrzí, že Wimbledon bude bez Nadala

20. 6. 2009, 19:26
Aktuality 42
Švýcarský tenista Roger Federer je zklamaný, že jeho hlavní rival a přemožitel z loňského finále Rafael Nadal nebude ve Wimbledonu startovat. Španělskou světovou jedničku nepustí na trávu v All England Clubu potíže s koleny.
Profily hráčů
Roger Federer a Rafael Nadal

"Těší mě, že turnaj opět zahájím," řekl Federer ke svému zápasu s Lu Yen-hsun z Tchaj-wanu, kterým odstartuje v pondělí program na centrálním dvorci. "Letos si to ale nezasloužím, protože šampion je Rafa," citovala dnes Švýcara agentura Reuters.

Nadalovo odhlášení z turnaje dává Federerovi velkou šanci získat rekordní 15. grandslamový titul, pětinásobný wimbledonský vítěz by však radši se svým rivalem svedl další velkou bitvu.

"Za poslední tři roky jsme tady spolu vždycky hráli finále. Mrzí mě, že letos se to nestane, protože bych s ním strašně rád hrál," uvedl Federer. "Je můj největší soupeř a v minulosti jsme spolu hráli velké zápasy. Hlavně loňské finále bylo výjimečné," dodal.

Federer tušil, že Nadal ve Wimbledonu startovat nebude. Ve středu se totiž v All England Clubu potkali. "Chvíli jsme se spolu bavili, rád jsem ho viděl. Ptal jsem se ho na kolena a řekl mi, že jsou ok. Protože ho znám, hned jsem věděl, že se něco chystá," prohlásil.

Zklamaný z Nadalova odhlášení byl i domácí Andy Murray, který se Španělem loni prohrál ve čtvrtfinále. "Dalo se to čekat. Fanoušci budou zklamaní. Vždycky je škoda, když turnaj přijde o takového hráče, obzvlášť když je to obhájce," uvedl.

Nadalova absence mrzí i loňskou finalistku Serenu Williamsovou. "Jsem smutná, protože jsem jeho velká fanynka. Ale určitě se našlo hodně tenistů, pro které to byl důvod k oslavě," řekla.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě k tématu "nejlepší tenista všech dob"-nemůžu si pomoci ale to je jako bych srovrával Ferrari r.1950 a z r.2009-které je lepší,když mají stejně titulů?Dejte je vedle sebe na dráhu a uvidí se!Lavera s jeho badbintonem by dnes spláchla hráčka 3.stovky WTA.To je zkrátka vývoj,za 20 let tady budou noví hráči,co budou hrát druhý servis 250 km/h a dnešní Fedex by si ani neškrtl.Ale nyní je,alespoň podle mého soudu RF nejlepší hráč historie tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
Legrační text. Podobně je tomu snad ve všech sportech, výkony sportovců z let 1909, 1959 a 2009 srovnávat nejde. Ale počty titulů nebo medailí ze šampionátů a OH srovnat lze.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s Tebou ! Treba ale objektivne dodat, ze Laver nemohol startovat na GS. Lebo sa stal profesionalom. Da sa predpokladat, ze tych GS mohol vyhrat viac.
Reagovat
a.magerova
Ale vždyť je to jedno né?!
Zůstaňme u označení, že RF patří mezi nejlepší tenisty historie.
A když už jsme u Ferrari, tak dnes dojeli na bodech oba, tak juchůůů :-))
Reagovat
smazaný uživatel
MP a abudabi, proč teda nejdete ve svých vyšinutých úvahách ještě dál? Může se stát, že tenis udělá v budoucnu další velký vývoj (nové materiály, fyzička a síla tenistů).
Bude moct někdo v roce 2050 napsat o nějakém mírně nadprůměrném hráči té doby, který grandslam vyhraje jenom jednou, že je mnohem mnohem lepší tenista než dejme tomu 16násobný vítěz Federer z dob před 40-50 lety? To je přece absurdní.
Reagovat
smazaný uživatel
To nejni pravda to co pises, az treba za 50 let nekdo vyhraje stejne nebo vic grandslamu jako Roger, bude mit vsechny grandslamy a bude 4 roky a vic cislo 1 ano, bude to nejlepsi hrac vsech dob a vsad se, ze to uzna i Roger:)
Reagovat
no1
za 50 let tu broz uz asi nebude :P
Reagovat
smazaný uživatel
ja to myslel obrazne:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak daleko by som to uz nerozvijal, pretoze tu uz pravdepodobne nebudem. Nech si to rozobera generacia, ktorej sa to bude tykat.
Reagovat
a.magerova
Asi Rogerovi nebude jedno jestli prohraje, určitě chce moc vyhrát Wimbledon - dosáhnout rekord 15-ti titulů...
A to, že mu Rafa chybí ... věřím mu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Alžběto, 15-ti je ale špatně, tenhle "ti" paskvil do češtiny nepatří. Ve škole při výuce ČJ asi moc pozor nedáváš...
Reagovat
a.magerova
No jo máš pravdu, ale na VŠB moc čeština není :-((
Reagovat
smazaný uživatel
VŠB je co?
Reagovat
a.magerova
Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
Reagovat
smazaný uživatel
prej "Víc jak Rožérových 14" tak Roger jeste nekonci s tenisem, jeste to muze klidne 5 let hrat na spici, tak ji bude jeste vic:) nebo si myslis ze uz je starej, a nema na to? No to uz tady nadalovci melou 3 roky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovci jsou ze hry ted, ty sem nepleť.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsme ale na 14 a jeho fans omílají, že díky tomu číslu je nejlepší tenista vůbec. Na vyšachování Lavera ze hry o GS tituly zapomínají (nebo ještě lépe, jméno Laver jim nic neříká), taková historie už naše pubertály nezajímá.
Reagovat
smazaný uživatel
no ja si nemyslim, ze to je jeno kvuli tomu cislu, i kdyby jich Rod uhral tenkrat treba 20, moh by ho Roger stale jeste prekonat, predpoklady k tomu ma. To ovsem nemeni nic na tom, ze rok 1962 a 1969 jen tak nekdo nezvopakuje. To je mozna jediny v cem se mu Roger nevyrovna, myslim, ze na to ma jeste max 2 sezony to skusit. Ale stejne je pro me Roger nej tenista vsech dob, libi se mi jeho styl hry, priozenost na kurtu, vystupovani a proste milacek publika:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam to rad tohle posuzovani kdo je v historii nejlepsi, je to slozity, ale Fedeho tak vidi treba Agassi, Navratilova, Henman, nejen pubertalove a fans.
Reagovat
smazaný uživatel
Si mu to pekne napisal. Je to hrac, tejto generacie. Laver bol asi dobry, vyhral 2x vsetky GS pocas roka, myslim. Ale mi mozme hovorit, kolko by toho uhral Rod v dnesnych casoch a v takej konkurencii, aka je dnes. Kolko hralo vtedy ludi tenis? Sam velky Rod Feda uznal ako najlepsieho hraca, po vitazstve na RG a dodal, ze sucasny a tenis za jeho cias, sa neda porovnavat.
Reagovat
Mercury
aj mě to mrzí Rogere...de videt, ze mame hodne společneho :) třeba dokonalou techniku uderu :))
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha. Může vůbec veřejně Féďa prohlásit, že je velmi rád, že turnaj přišel o jeho největšího konkurenta? Nemůže, samozřejmě.
Myslet si ale může pravý opak, viz poslední odstavec a názor Serrreny. Já dělat sport, tak bych se radoval. Stačí se podívat na výsledky jejich vzájemných utkání z poslední doby.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty s nima asi chodis na pivo, ze o tom tolik vis:)
Reagovat
Mercury
Jsi zbytecne zaujaty Brozi. Z mnoha prohlášení obou dvou je patrné, že se navzajem respektuji a panuje mezi nimi poměrně přátelský vztah. Samozřejmě, že Roger bude mít o soupeře míň jako všichni, ale rozhodně si nemyslím, že by se nějak tetelil blahem, že je Rafa zraneny. Méně unáhlených soudů-domněnek by ti prospělo stejně jako tenisovým fanouškům satelity :)
Reagovat
smazaný uživatel
Grandslamový titul, zvlášť ten wimbledonský je nade vše. Zranění soupeře je regulérní součást každého sportu. Ve statistikách bude jméno vítězů, jak toho dosáhl je vedlejší. Viz Kodeš 1973 nebo Laver v letech 1963-67, kdy teoreticky přišel o velký počet titulů. Víc jak Rožérových 14 by určitě uhrál, nebýt nesmyslného dělení na profesionály a amatéry.
Reagovat
Mercury
To s Tebou samzorejme souhlasim...ovsem myslim, ze muj prispevek byl o necem jinem, ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi asi hodne velky lopatacek co????Roger rikal na FO ze mu nebude chybet ve finale a vis proc???Protoze mu chybel jediny krucek ke zkompletovani sbirky Grandslamu.Ale tedka kdyz uz zkompletoval sbirku vsech Grandslamu tak nebude pod tlakem a bude si to hodne uzivat a tim padem uz mu je jedno jestli prohraje nebo vyhraje takze se ani nedivim ze mu bude chybet ted kdyz uz zkompletoval sbirku!!!!!!!Bude mu hodne chybet protoze spolu svadeli nejlepsi bitvy!!!!A treba minuly rok to byl nejlepsi zapas v historii Wimbledonu!!!!!A hlavne mu to chtel vratit tu porazku z minuleho roku takze prosimte nez tady neco bude psat tak si prvni uvedom co pises LOPATACKU!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem Broziho!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
"...tim padem uz mu je jedno jestli prohraje nebo vyhraje..." Aha :-))
Víš co cháro? Nauč se radši psát slovo grandslam správně, chytráku. Grand Slam a grandslam je něco úplně jiného, ale tohle ti možná ještě nedošlo. A čím víc vykřičníků, tím víc určitě čtenáře těma blbostma přesvědčíš.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mého soudu by se finále z loňska stejně nemohlo opakovat,neboť Rafa by skončil rozhodně před finále,poslední týdny je mnohem zranitelnějším a herně k přečtení než loni,a nebude to pouze těmi koleny,čímž nechci tvrdit,že roger tam dojde automaticky,nicméně si na to půjdu vsadit a nemyslím že tratím:-)
Reagovat
no1
broz plně stebou souhlasím taky sem se tomu smál, že je z toho zklamaný
Reagovat
smazaný uživatel
no to je jasný, ho to nebude bavit hrát proti takovým máčkám co tam zbyli :-) ale s murraym ve finále to bude taky boj, tak snad bude Rogy spokojený
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, preco z toho robit problem, co Fed povedal. Ja tam ziadny nevidim. Alebo napis, co, alebo ako mal, podla Teba, odpovedat novinarom na tutu otazku. Ja si to rad precitam.
Reagovat
majjkaa
Oni sa navzajom stale podrzia....:))) je to funny!
Reagovat
smazaný uživatel
Co to Fedex povídá,že si to letos nezaslouží??("Letos si to ale nezasloužím, protože šampion je Rafa")..Já myslím že si to zaslouží a to hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
nezasluzi si zahajovat pretoze to ma obhajca co Roger nie je
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak Roger přece nemůže za tomže tam Rafa nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
*za to,že tam Rafa nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
to netvrdim a je pravda, ze za to nemoze, a tiez verim, ze ho to celkom mrzi ... ale chapem to jeho vyhlasenie a je opodstatnene :)
Reagovat
smazaný uživatel
jasný,souhlasim:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je celkem jasný, že nejvíc ze všeho si přál porazit nadala ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne jeden rozumny nazor.Vsetko ostatne, to su zakomplexovane nazory anonymov.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist