Federera bolesti zad nezastavily, nastoupí ve finále Davis Cupu

20. 11. 2014, 13:24
Aktuality 141
Roger Federer nastoupí i přes problémy se zády do páteční dvouhry finále Davis Cupu proti Francii. Na antukovém kurtu postaveném na fotbalovém stadionu v Lille se ve druhém utkání střetne s domácím Gaëlem Monfilsem. Souboj o "salátovou mísu" rozehrají od 14:00 Stan Wawrinka a Jo-Wilfried Tsonga. Rozhodlo o tom dnešní losování.
Roger Federer (© Davis Cup)

Slavná salátová mísa je jedinou velkou trofejí, která sedmnáctinásobnému grandslamovému vítězi Federerovi v úctyhodné sbírce úspěchů chybí. V letošní sezoně hrál výtečně, útočněji než v předchozích letech a má první a možná i poslední šanci Davis Cup vyhrát.

Jeho touhu po titulu z týmové soutěže ale výrazně ohrožuje jeho zdravotní stav. Po výhře v semifinále Turnaje mistrů nad Wawrinkou totiž v neděli kvůli bolestem zad vzdal bez boje zápas o titul proti Novaku Djokovičovi a ve Francii poprvé trénoval až včera večer.

O svém startu se Federer definitivně rozhodl až po dnešním tréninku. "Ráno to bylo opravdu dobré. Měl jsem velkou radost z toho, jak jsem se cítil," uvedl Švýcar, jenž nechtěl spekulovat, zda je v pořádku na 100 procent. "Odpověď vám dá pouze zápas. Mně ke spokojenosti stačí, že budu moci zítra hrát," dodal.

Federerova nominace do zápasu Francouze ani v nejmenším nezaskočila. "Není to pro nás překvapení, připravovali jsme se na Rogera a Stana," řekl kapitán domácího výběru Arnaud Clément. "Musíme se soustředit na sebe, na náš výkon a nezabývat se soupeřem. Potřebujeme perfektní výkon, hrát skvělý tenis a nic jiného neřešit," řekl nejlepší domácí tenista Jo-Wilfried Tsonga, který zítra rozehraje finále utkáním se Stanem Wawrinkou. Po nich půjdou na kurt Federer a Gaël Monfils.

Švýcaři byli ve finále Davis Cupu jen jednou v roce 1992 s Rossetem a Hlasekem, tehdy prohráli s americkými hvězdami Agassim, Courierem, Samprasem a McEnroem. Francie získala trofej devětkrát, naposledy před 13 lety. Z dvanácti předešlých vzájemných zápasů se Švýcarskem deset vyhrála.

Vítězný tým převezme do své moci "salátovou mísu" po českých tenistech, kteří slavnou trofej vyhráli loni a předloni. Letos svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila prohráli v semifinále s Francií a mají jistotu, že bez ohledu na výsledek finále zůstanou první v daviscupovém žebříčku ITF.

Program daviscupového finále Francie - Švýcarsko (Lille, hala, antuka):
Pátek (14:00):
Tsonga - Wawrinka
Monfils - Federer
Sobota (15:30):
Benneteau/Gasquet - Chiudinelli/Lammer
Neděle (13:00):
Tsonga - Federer, Gasquet - Wawrinka
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

141
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak dneska to začíná. Ještě nikdy jsem se tak netěšil na daviscupový víkend. Dnes sice uvidím jen půlku prvního utkání, ale od zítřka už snad nic nevynechám. Doufám, že nás čeká vrchol sezony, k čemuž je nejdůležitější, aby byl Roger stoprocentně fit. Děsí mě jenom skutečnost, že se hraje na tři sety. To je opravdu hodně, kor ještě na pomalé antuce. Ale Roger se vymyká všem kategoriím a já mu věřím, že tento víkend dokonale zakončí úspěšnou sezonu.
A už první zápoas slibuje opravdu skvělou bitvu. Wawrinka: Tsonga. Hne čtyřikrát z pěti jejich zápasů na antuce (není bez zajímavosti, že kromě antuky se potkali v kariéře jen jednou v roce 2007 v Métách), museli oba borci jít do rozhodující sady. Ve dvou případech to byla pětisetová bitva na Roland Garros (2011 vyhrál Wawrinka, o rok později Tsonga) a dvakrát třísetová (v Monte Carlu 2013 vyhrál Tsonga, v Madridu v tom samém roce Wawrinka), takže tohle bude zápas jako řemen bez favorita.
Reagovat
steve79
Souhlasím. K tomu ještě 28 000 diváků a elektrizující atmosféra.
Reagovat
taffer
Taky souhlas, já si na odpoledne raději beru dovolenou, abych se mohl u TV soustředit. Zase si říkám, že na záda je lepší měkká antuka než tvrdý povrch. No, uvidíme ...
Reagovat
r.Fever
práve antuka je špecifická v tom, že núti hráča "vykrúcať" chrbticu zvláštnymi spôsobmi, inými ako na harde a trochu komplikovanejšími...
ale najhoršie na chrbticu je tráva.
Reagovat
smazaný uživatel
Já hrála chvíli na antuce a super, jednou jsem šla na hard a od té doby je ze mě chudák, takže Rafína začínám zcela chápat, taky bych všude nacpala antuku :D:D
Reagovat
r.Fever
antuka je príjemná na kolienka ;) samozrejme preto je Rafitko počas antukovej sezóny fit ako rybička /irony on/
Reagovat
SwissMaestro
a třeba pro mě jako amatéra je antuka lepší i kvůli té menší rychlosti odskoků míčků...sem si šel zahrát do tělocvičny na tvrdej a nebyl jsem daleko od zrušení rakety.....nicméně jsem se zachoval jako správnej Federerovec a nervy udržel :D:D
Reagovat
panzer.dragon
já si taky vzal dovolenou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat, jestli finále bude někde v televizi, třeba i na zahraničním kanálu. Nebo se budu muset koukat na stream. Strašně rád bych to viděl. Díky za odpověď
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Je to ostuda České televize. Ještěže chytám Sport 1 Hungary, ale je na zamyšlení, co psal Stan pod tím článkem předchozím: "Smutné na tom seznamu je, že finále DC budou přenášet třeba Rumuni nebo Maďaři, kteří tenisem asi moc nežijí, ale daviscupová - a dá se říct, že i tenisová - velmoc to nepovažuje za důležité..."(Borowitz: 2014)
Hanba Čt Sportu, doufám, že si Bosák svůj golf v noci užije.
Reagovat
Kozoroh
ČT tím vlastně ukazuje, jak moc je pro ní DC "prestižní".
Reagovat
steve79
Já mám Digisport naštěstí :D
Reagovat
steve79
Jinak je fakt ostuda, že česká televize finále nevysílá. Blbci
Reagovat
gigin
Hele kdybys ty byl RF a já Mirka...naštval by ses na mne, že bych provokovala tvý soupeře nebo bys to bral jako znak lásky?

:DDDDD
Reagovat
George_Renel
Já se spíše divím té náhle Wawrinkově útlocitnosti na údajnou hlášku z boxu. Sám vidím jako daleko větší prasárnu jeho ťukání si ukazovákem na kebuli s významným pohledem na soupeře po delší povedené a vyhrané výměně. To předvádí pravidelně, naposledy i na TM. Tím se mi zcela zprotivil.
Reagovat
gigin
No ale tím on ukazuje, že to zahrál hlavou, fakt ale, to není nic na protivníka. Aspoň teda já si to tak vysvětluju. Možná se pletu, jas...
Reagovat
VlS
Já mám stejnej názor
Reagovat
taffer
Nedívá se na soupeře, ale do svého boxu, takže to opravdu má význam jak píše gigin.
Reagovat
a.magerova
A cos Té své Mirce odpověděl?
Reagovat
gigin
Že, co by chtěla po 4 děckách....
Reagovat
a.magerova
No nevím, jak tu Tvoju, ale mě jsi svou odpovědí neuspokojil :-/
Reagovat
blixa
Inu, odpovědí je těžké uspokojit ... to fakt nevím, jak bych udělal .. :D
Reagovat
VlS
No tak nemůže tady napsat, že jí nabančil, ne?
Reagovat
gigin
Vám se to kecá :DDD Byl jsem v tísni no :DDD
Reagovat
Roger_Federer
jses uz na miste? videl jsi vcera nejake trenink? Jak vypada Roger..?
Reagovat
gigin
On letěl dnes ráno v 6:50...
Reagovat
gigin
do Bruselu a pak cukem do Lille. Abys teda byl komplet informovaný :)
Reagovat
Roger_Federer
dik, takze zatim nevyme nic poradneho:).Psal jsem jeste v noci kamaradovy, ale ten podle me nestihne ani vztat na zapas.
Reagovat
Denis92
Both players were in good spirits and optimistic enough about Federer?s condition to joke with the press ahead of the tie.

?We're going to wait until you're all outside before Roger stands up because he has trouble standing up,? Wawrinka said with a laugh.

?I'm going to stay here until tomorrow, not moving,? added Federer with a smile.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
panzer.dragon
dík za ty videa co sem dáváš, se na tom vždycky příjemně zaseknu :-)
Reagovat
muranovec24
Proč nehraje čtyřhru Roger-Vasselin?
Reagovat
Davor1
Nie je v nominácii- mal katastrofálnu sezónu, do dvojhry by bol nepoužiteľný, antuka je jeho najslabší povrch, musel by byť na jeho úkor vyradený jeden z trojice Tsonga/Gasquet/Monfils alebo Benneteau, ktorý je v debli aj tak lepší...francúzi poskladajú kvalitný deblový pár aj bez neho...
Reagovat
muranovec24
,,Jedinej velkej turnaj, kterej Féďa nevyhrál." Podle mě mu chybí ňáký 1000ovky, ale ty asi neberou jako velkej turnaj.
Reagovat
a.magerova
Jo chybí mu Monte Carlo i Řím.
Reagovat
Denis92
skoda toho MC tento rok.. Ale Rim uz zrejme nikdy nevyhra tiez.
Reagovat
panzer.dragon
toho říma je taky škoda, jestli se nepletu tak sem tu teď nedávno čet, že tam snad měl v minulosti i mečboly..
Reagovat
Denis92
Tam prehral v roku 2006 s Nadalom v 5.sete v TB.. V tom 5.sete mal vedenie 4-2 ale neudrzal to.
Reagovat
jackiec
1000 se nepočítaj, jak říká kukal, důležité jsou grandslamy, vše ostatní je jen dobře placený trénink
Reagovat
SwissMaestro
Golden Slam je podle mě kkotina, protože v budoucnu stejně jeden či dva Masters přibudou
Reagovat
a.magerova
Taky si myslím, že to nemá tu pravou hodnotu, protože třeba Roger vyhrál několikrát Hamburk, když byl ještě jakože Masters čili 1000.
Reagovat
Denis92
Tak co sa tyka Masters tak je to trosku ine oproti GS..tam sa hraju stale tie rovnake.
ALe Masters sa za posledne roky dost menili. Ubudol Hamburg na antuke a Madrid sa zmenil z tvrdeho povrchu na antuku a namiesto toho je Shanghai. V buducnosti sa zase moze nieco zmenit..
Reagovat
SwissMaestro
Právě!
Reagovat
spaniel
Mozna to mysli obecně, ze ma GS, M1000 atd, jen Davis Cup ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiáda :-)))
Reagovat
steve79
Já bych si přál, aby v budoucnu byl nějaký masters na trávě před Wimbledonem na úkor Říma. Prostředí v Římě se mi z nějakého důvodu nelíbí.
Reagovat
r.Fever
ani mne sa to nové foro italico nepáči, starý štadión mal väčšie gule :)
Reagovat
darek.vrana
Řím byl vždycky jeden z největších turnajů, dřív byl prestižní skoro jako grandslamy, tak tradice nebourat.
Reagovat
Kozoroh
Řím bych nechal. Má tradici a je to nejprestižnější antukový turnaj po RG. Já bych zrušil Madrid.
Reagovat
blixa
Madrid je zase nejrychlejší antuka, ten bych nerušil.
Reagovat
VlS
Madrid nechat a vrátit tam modrou antuku!
Reagovat
Kozoroh
Anebo tam dát trávu :-D
Reagovat
Padme
zítra mě čekají státnice a vidím to bledě, tak mi udělejte radost aspoň vy... nemůžu přece probulet celý den! Tak hodně zdaru chlapci! A vy ostatní mi taky držte palce, třeba to pomůže :))
Reagovat
Pe3k
Gl. Nechť tě provází síla.
Reagovat
gigin
Tak já tě určo budu mega tlačit... pojď, pojď, pojď...
Reagovat
blixa
To dáš ! ;-)
Reagovat
Padme
Díky díky... jestli tu školu dodělám, tak to bude i vaše zásluha... :D Má periodicky opakující přítomnost se váže k přípravě ke zkouškám :D
Reagovat
smazaný uživatel
let's go, Padme, let's go! :))
Reagovat
a.magerova
A pak šup šup v TV fandit ;-)
Reagovat
panzer.dragon
taky přeju hodně štěstí, pořádně to tam ukaž těm vědátorům :-) v kolik máš státnice?
Reagovat
mrafe
taky se připojuji, hlavně pevné nervy a nenech se o těch vědátorů rozhodit.
Reagovat
smazaný uživatel
hezky se na to ulizni jako Milos, ver v nemozne jako Standa a na stesti jako Marin! Odpinkni kazdou jejich otazku jako Djokovic, dobihej jako Ferru, sifruj sifry jako Andy, nikdy se nevzdavej jako Rafa, tanci jako Monfils, mej solidnost Berdi v zone, vedomosti jim tam sazej jak John servy, prekvapuj je jako Nishi, odlehci to jako Conga, hraj si jako Grisa, ver si jako Gulbis, chyt je u srdce jako Tommy, vrat se vzdycky jako Goffin... a predevsim, predevsim to hezky slad a zahraj jim tam jako pravy (a nas) MAESTRO! ;-)
Reagovat
gigin
Tommy... německý nebo katalánský?
Reagovat
smazaný uživatel
bozsky.. :-)
Reagovat
gigin
Takže německý :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
panzer.dragon
klobouk dolu..
Reagovat
VlS
Jen bych k sojčinně výčtu dodal " vyhni se sudím jako Mourier" :-)
Reagovat
Fandina
Nádherné, výstižné a vtipné od soječky a moc mě potěšil i božský Tommy, pro mě je to nejtop v žebříčku souasných tenistů co se týká nejpřitažlivějšího tedy Božského chlapíka. Super!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
dotáhni to k vítěznýmu mečbolu a udělej radost na oplátku Rogerovi:))
Reagovat
gigin
Němečtí pořadatelé nemají peníze, a tak antukový podnik v Düsseldorfu nahradí ve dnech 16. až 23. května Ženeva, kde se elitní turnajový mužský tenis hrál naposledy před 24 lety.
Reagovat
gigin
Jen několik týdnů trvala spolupráce trenéra Xaviera Malisseho s Australanem Bernardem Tomicem, který se po zkušební době přece jen rozhodl, že se bude i dál zdokonalovat pod vedením svého otce.
Reagovat
Davor1
ok, takže najbližší čas môže na nejaký "breakthrough" zase zabudnúť :-)
Mladého ešte viem pochopiť, že sa nevie odpútať od otca, ale že starý nemá nejaký väčší záujem o synovo zlepšenie... Tomiča nemám rád, ale škoda ho, potenciál mal niekde úplne inde...
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/B24DtbjIEAApSxi.jpg
Reagovat
Davor1
cry baby :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak :DD
Reagovat
pockerface
Tak Stane je to na tobě. Ty musíš urvat 2 body a o ten třetí se pokusí buď Roger nebo to s Rogerem urvete ve čtyřhře, případně Chiudinelli/Lammer. I když ti se do hry asi ani nedostanou. Tak kluci švýcarští do toho! Držím palce!
Reagovat
Davor1
Chiudinelli s Lammerom by mali v singli asi takú šancu, ako ja, keby ma tam postavili proti Monfilsovi alebo Tsongovi na 3 víťazné...takže to ostáva na tých dvoch no :/
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se da pres net sledovat zitrjsi finale v dobre kvalite? Mate nekdo zkusenost s daviscup.tv? Nabizeji 24hod prihlaseni za 6eur...
Reagovat
smazaný uživatel
celkem masivně drahé no
Reagovat
smazaný uživatel
Prave ze je to dost za jeden den, kdyby to bylo aspon na cely vikend... ale nevim o nicem, kde by se dalo koukat na stabilnim a kvalitnim streamu jako je napr tennistv.com
Reagovat
Stan_Borowitz
http://www.ran.de/tennis/live/davis-cup-finale-frankreich-schweiz-im-kostenlosen-livestream
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude to vysílané na Super Tennisu?
Reagovat
smazaný uživatel
bude
Reagovat
smazaný uživatel
díky, super zpráva Leni :)
Reagovat
gigin
http://www.supertennis.tv/
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
13:15 běžela Kamilka zrovna :( sakra, tu sledovat v HD je parádní
Reagovat
Nola
vysiela priame prenosy od piatku az do nedele :
http://www.digisport.sk/program/
Reagovat
Chandler
Předpokládám, že na ČT to nebude co? :(
Reagovat
PetaM
Ne.
Reagovat
Kozoroh
Pátek -
Rally VB
Plavání, ČP
České a Total ragby
Deník NHL
Sobota -
SP-cyklokros, Belgie
Hvězdy v záři Komety, dokument
Neděle -
Sanya Ladies Open, golf
Deník NHL
Magazín Ligy Mistrů
Plzeň-Bohemians

Aneb vyváženost vážení :-D :-P
Reagovat
smazaný uživatel
aneb Č-E-S-K-Á- televize, nějací hodináři a žabožrouti je netáhnou, stručně řečeno :D
Reagovat
Chandler
Nic proti těm vypsaným sportům, ale finále DC, i když bez našich, by rozhodně mělo větší sledovanost. Škoda no. Přeci jen díky Fedexovi to má docela náboj, tak hlavně, že ušetřili za televizní práva.
Reagovat
pockerface
jo, hlavně ať žije golf, tam tedy taky máme hoooodně českých zástupců, jen co je pravda, proto běží na ČT téměř každý týden a live :-(
Reagovat
smazaný uživatel
snad nejnudnější sport, co jsem kdy sledoval, vydržel jsem 1,5 vteřiny
Reagovat
pockerface
přesně, mě tam chybí to napětí, drama. Na golfu si přijde chlapík k míčku, odpálí do dálky, čím dál tím lépe, sbalí si bag a jde dlouhé metry k další jamce a se soupeřem se téměř nepotká a zápolí o body mezi sebou na dálku. Fakt napínavý sport do televize. Ani to není Olympijský sport, ale máme ho na veřejnoprávní TV.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě formule už nejsou, co bývaly, jak tam není MSC, je to o ničem
tímto přeji Michaelovi, aby se z toho všeho už dostal :(
Reagovat
pockerface
škoda, že Bosák nekomentuje a nemiluje tenis. Kdyby ano, tak věřím, že by byl tenis min. každý druhý větší turnaj. Bohužel pro nás si zamiloval golf a taky si ho prosadil to TV.
Reagovat
steve79
Ještě, že mám O2TV :D
Reagovat
Stan_Borowitz
špatně. V podstatě má hrát tři dny po sobě na 3 vítězné sety. Na antuce, která nesvědčí rychlým výměnám. Už na TM měl úspěšnost 1. podání pod 50%, a to ještě ani nevěděl, že záda odcházejí.

Samozřejmě, že Švýcaři nemůžou prohlásit, že je to hra vabank, ale i oni to dobře vědí. Byl jednou takový film o pistolnících z Divokého Západu, hrál tam v hlavní kladné roli Russel Crowe a hlavní záporné Gene Hackman, ještě tam hráli tuším di Caprio a Sharon Stone. Crowe byl nejlepší pistolník a měl se zúčastnit nějakého klání na život a na smrt organizovaného Hackmanem. No a ten mu nechal noc před rozhodujícím soubojem polámat prsty na rukou. Což byl dost velký handicap i pro toho nejlepšího z nejlepších.

Švýcaři s Federerem jsou teď v úplně stejné situaci...
Reagovat
r.Fever
jj, Quick and the Dead, dobrá oddychovka ;) bohužiaľ, nutno súhlasiť aj s komentárom...
Reagovat
Kozoroh
Bude to na bedrech tvého jmenovce (pozitivum - antuka je jeho nej povrch, negativum - psychika).
Reagovat
smazaný uživatel
pokud rozhodující bod urve Stan, tak si podle mě zaslouží, aby ho nosili na rukou (ramenou) jako Rogera :))
Reagovat
smazaný uživatel
V pátek hraje první Stan? Čistě teoreticky - pokud by vyhrál, můžou ještě Švýcaři na poslední chvíli změnit nominaci k 2. zápasu? Kdyby případně měli bod od Stana, tak by hodili do hry náhradníka smíření s tím, že to bude 1:1 (po deblu asi 2:1 pro FRA) a Rogera se pokusili do neděle co nejlépe vykurýrovat pro klíčový zápas s JWT. A pak spoléhat na to, že Stan zvládne 5. zápas. Protože pokud by v pátek RF nebyl fit a šel proti vyhecovanému Monfilsovi, tak ten bod není nikde jasně daný a nakonec by na to Švýcaři mohli ještě pořádně dojet (Gael win v pěti a Rog odrovnaný pro zbytek víkendu).
Reagovat
EllNino
to ne to se nesmí podle mě ...hodinu před zápasy se to musí nahlásit asi, vsobotu to pak už jde, aspoň myslím :)
Reagovat
rod_laver
Super! Pokud budete chtít, hodím tady potom nějaké fotky přímo z dění.
Reagovat
Fandina
Určitě. Foto to chce. Super!
Reagovat
r.Fever
neskutočne ti to prajem rod, 30k ludí, skanduj Hopp Schwiz! :D
Reagovat
rod_laver
Sice je kapacita cca 30 tisíc, ale do prodeje šlo jenom 8 tisíc vstupenek, byly za pár minut pryč, tak uvidím, jestli jsem nepořídil přes net levoty :) Prodávaly se jen na jednom serveru, ale Francouzi jim zakázali je prodávat, docela sranda..

Jinak šlo 10 tisíc vstupenek Švýcarům, myslím, že to bude v publiku minimálně vyrovnané :)
Reagovat
gigin
Užij si to draku...
Reagovat
rod_laver
Díky, mám pozdravit Mirku?
Reagovat
gigin
:DDDDDDD
Reagovat
rod_laver
Předpokládám, že ta teď bude v nějaké zastřešené boudě, ve které si hokejisti odpykávají trestné minuty :D
Reagovat
gigin
Proč? Však Francouzi by jí mohli být ještě vděční :DDD
Ale vlastně mrak Švýcarů tam bude. Tak hlavně, aby jednu nechytla od nějakého Čecha :DD
Reagovat
rod_laver
Nebo od krajana, už to trénuju.. "takú ti jebnem!" :D
Reagovat
gigin
Po vyhodňarsky.. Cico ti určo poradí, jak se to řekne po jejich. Když tak to pak hodíš na něj.. :DD
Reagovat
rod_laver
Ah tak, podle jejího chování jsem předpokládal, že je tak z Michalovce. :D
Reagovat
Denis92
Uzi si to a poriadne tlac Rogera! :)
Reagovat
rod_laver
Díky, snad Švýcaři pořídí dle našich představ, ideálně až v neděli.
Reagovat
mrafe
Tak ať se výlet vydaří, a uvidíš hodnotné a poutavé zápasy.
Reagovat
rod_laver
Díky, zítřejší zápasy vypadají hodně dobře :)
Reagovat
a.magerova
Tak tam povzbuzuj Švýcary, prosím, i za mě !!!!

Užij si TO.
Závidím, ale přeju Ti TO ;-)
Reagovat
rod_laver
Budu se snažit hulákat i za tebe :) Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
měl sis připravit transparent pro nás na tenisportálu, až tě zaberou do kamery :D :D pořádně si ten kotel užij ;)
Reagovat
rod_laver
Jsem se raději připojistil, kdyby se náhodou strhla mela :D
Reagovat
smazaný uživatel
Měj se skvěle, moc ti to přeju a závidím v jednom. A ty fotky určitě postuj, těším se. :) Musí to být neskutečné.
Reagovat
Mayo
ak vyhrá Švajc, tak budem rád kvôli RF, ak vyhrá Franc, tak budem rád kvôli JWT ... ale radšej helvétom
Reagovat
Kozoroh
Tak jako tak budeš slavit, obojetníku! :D
Reagovat
Lina
Zpráva mě potěšila tím, že Roger bude hrát, zároveň i nepotěšila, protože bolesti přetrvávají, hlavně aby se mu bolest nezhoršila.
Přeji klukům švýcarským hodně štěstí!

Souhlasím s Padme, že by Francii mohlo momentálně stačit 9 titulů. :D
Reagovat
steve79
Takže Roger není zcela fit??
Reagovat
ptpc
Ak skutočne Rogera bolí chrbát, robí veľkú chybu...
Reagovat
Padme
z DC... Tak by to letos mohli nechat Švýcarům... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Vynikajuuuca sprava ! Cmon Roger ! :)
Reagovat
Cico93
Strašne moc by som to doprial tomúto borcovi!
https://www.facebook.com/tsonga/photos/a.10152578249957637.1073741881.215021952636/10152578250012637/?type=1&theater

Ale na druhú stranu aj Rogerovi.
Som fakt zvedavý, tipovať sa to asi ani nedá.
Reagovat
a.magerova
Zde na odreagování z francouzské šou :-)))

http://www.flixxy.com/towel-comedy-act-by-les-beaux-freres.htm
Reagovat
spaniel
Hlavně, aby ho to neseklo a ještě se to nezhoršilo. Nechtěl bych další 2013, kdy byla chuť a nešlo to.
Reagovat
r.Fever
2015 bude podľa mňa zrkadlový obraz 2013. Takisto ako 2014 bol skoro zrkadlový obraz 2012 (chýbal len premenený brejkbal proti Djokovicovi za stavu 3-3 v piatok sete :))

To by mu prinieslo titul z Wimblasu a aj svetovú jednotku zrejme, ako v 2012.
Ide hlavne o to, že je veľmi ťažké v takom veku a s takým množstvom propagačných akcií a sponsoringu udržať nejakú tréningovú úroveň medzi turnajmi a sezónami. Dovolím si povedať, že nebyť reklám a účasti na Gillette Federer Tour by mal 2013 omnoho omnoho lepším. Takisto sa bojím o 2015 z tohoto dôvodu, myslím, že sa bude snažiť časovať formu len na Australian Open a potom až na Wimbledon.
Reagovat
Marduch
No dejme tomu, jenže pokud jeho příjmy z reklam několikanásobně převyšují turnajové výdělky, tak nejspíš nemůžeme čekat nějakou změnu ve prospěch samotného tenisu..:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist