Federer zlomil prokletí pařížské haly Bercy. Monfils porazil Murrayho

12. 11. 2010, 22:18
Aktuality 22
ATP PAŘÍŽ - Roger Federer v závěru sezony nabírá na vysokých obrátkách. V evropských halách zatím vyhrál všech 12 utkání a po dnešní výhře nad Melzerem prolomil i dlouholeté prokletí pařížského podniku Masters. Až na osmý pokus se tam dostal do semifinále.
Roger Federer

Roger Federer byl na všech turnajích prestižní kategorie Masters 1000 alespoň ve finále. Tedy až na Paříž. Ve městě módy startoval již sedmkrát, ale vždy bylo jeho maximem čtvrtfinále.

Nyní to ale již neplatí a Federer na cestě mezi čtyři nejlepší tenisty letošního ročníku dokonce neztratil ani jednou své podání. Druhý hráč světa dnes porazil 6-1 7-6  Jürgena Melzera, se kterým neměl v této sezoně v žádném ze tří střetnutí velké problémy. Devětadvacetiletý Švýcar Rakušana, jenž prožívá životní sezonu, zastavil i v osmifinále Wimbledonu a US Open.

Pátek v Paříži:

Llodra v rodné Paříži šokuje životním turnajem ve dvouhře

Zápas v hale Bercy znovu kontroloval Federer. Melzer sice dokázal s favoritem držet krok celý druhý set, jenže v tie-breaku za stavu 4-4 udělal chybu při smeči a rodák z Basileje už pak dvěma skvělými servisy zápas bez problémů ukončil.

Federer si proti Melzerovi vylepšil své maximum es nastřílených v dvousetovém utkání. Během deseti gamů na servisu jich nasázel 18, čímž překonal devět let starý "rekord" z Marseille, kde porazil domácího Saulniera i s pomocí sedmnácti es.

"Myslím že jsem celý zápas dobře podával," uvedl Federer. "On (Melzer) ve druhém setu svou hru zlepšil a začal lépe trefovat servisy. Elitní tenisté zápas nevzdají bez toho, aniž by se alespoň snažili zápas zdramatizovat. Definitivně jsem jeho odpor zlomil v tie-breaku, kdy jsem za stavu 1-2 dvakrát dobře returnoval," dodal švýcarský fenomén.

Šestnáctinásobný grandslamový šampion potvrzuje výbornou formu z poslední doby. V sobotu bude usilovat o čtvrté finále na turnajích ATP za sebou, přičemž ta poslední dvě v Basileji a Stockholmu vyhrál. Od Wimbledonu, kde ho nečekaně už ve čtvrtfinále vyřadil Tomáš Berdych, postoupil do sedmého semifinále v řadě.

Melzer měl před startem turnaje v Paříži teoretickou šanci postoupit na Turnaj mistrů, naději mu však vzali výsledky jeho konkurentů ještě před dnešním zápasem. Přesto se devětadvacetiletý Rakušan do Londýna podívá. Především díky triumfu ve Wimbledonu se společně s Němcem Petzschnerem zúčastní soutěže deblistů.

Federer v premiérovém semifinále v hale Bercy narazí na Gaela Monfilse. Ten dnes už podruhé rozjásal francouzské fanoušky, když vyřadil třetího nasazeného Andyho Murrayho a navázal na nečekaný úspěch krajana Llodry., kolegy z daviscupové reprezentace, kterou za necelý měsíc čeká finále v Srbsku.

Monfils se díky výhře přiblížil obhájení loňského finále, kdy nestačil až na Djokoviče. Dnes proti Murraymu dokázal dobře returnovat a obětavou celodvorcovou hrou Brita zneškodnil.

Monfils má se semifinálovým soupeřem Federerem mizernou bilanci pěti porážek z pěti zápasů.

- ATP 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000 eur) -
páteční výsledky (12. 11. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Melzer (11-Rak.) 6-1 7-6(4)
Monfils (12-Fr.) - Murray (3-Brit.) 6-2 2-6 6-3
Söderling (4-Švéd.) - Roddick (8-USA) 7-5 6-4
Llodra (Fr.) - Davyděnko (10-Rus.) 7-5 6-1

Semifinálové dvojice: Söderling - Llodra, Federer - Monfils.

Čtyřhra - čtvrfinále:
Knowles/Ram (Bah./Izr.) - Dlouhý/Paes (ČR/Indie) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger v závěru hraje na plné obrátky. To je prostě nádhera! "Starouš" Federer ještě má co ukázat...
Reagovat
a.magerova
A ať jsou fanoušci v hale Bercy jací chtěj, hlavně, že Rogerovi zatleskaj až jim v neděli vítěznou řeč přednese francouzsky :-))
Reagovat
smazaný uživatel
to bych si moc přál :D
Reagovat
smazaný uživatel
To se vám jenom může zdát, jak je někdo neschopný!!!! Koleno naposled porazil Berdycha, a teď prohraje s takovým outsiderem, jako je Llodra. Ani se nedivím tomu, proč je ten ruský podvodník až jedenáctý. Za ty své výkony z poslední doby by si zasloužil, aby vypadnul z elitní padesátky!!!

Hlavní však je, že nepostoupil na Turnaj mistrů, z čehož mám obrovskou radost. Spíše Južnému, vojákovi z ruské armády, jsem přál, aby tam postoupil, ale i on se vykašlal na zbytek turnajů v letošní sezoně. Kdyby tam ale postoupil, bezpochyby by zase všechny zdravil tím svým vojenským způsobem, jenž se naučil ve vojenské akademii.

Mimochodem, je vidět, že Koleno nebyl v armádě, podobně jako Michail, poněvadž by byl mnohem motivovanější. Je zkrátka jasné, že bití gumovou hadicí a stříhání dohola je pro toho švindlíře málo.
Reagovat
smazaný uživatel
To se vám jenom může zdát, jak je někdo neschopný!!!! Koleno naposled porazil Berdycha, a teď prohraje s takovým outsiderem, jako je Llodra. Ani se nedivím tomu, proč je ten ruský podvodník až jedenáctý. Za ty své výkony z poslední doby by si zasloužil, aby vypadnul z elitní padesátky!!!

Hlavní však je, že nepostoupil na Turnaj mistrů, z čehož mám obrovskou radost. Spíše Južnému, vojákovi z ruské armády, jsem přál, aby tam postoupil, ale i on se vykašlal na zbytek turnajů v letošní sezoně. Kdyby tam ale postoupil, bezpochyby by zase všechny zdravil tím svým vojenským způsobem, jenž se naučil ve vojenské akademii.

Mimochodem, je vidět, že Koleno nebyl ve vojenské akademii, podobně jako Michail, poněvadž by byl mnohem motivovanější. je zkrátka vidět bití gumovou hadicí a stříhání dohola je na toho švindlíře málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Barney chyběl si mi tady, prostě já se rád zasměju...
Reagovat
Vojtiik
to neni barney, tenhle je mnohem vtipnejsi nez barney, barney totiz ty svoje kecy myslel vazne :D :D :D
Reagovat
UnrealTom
Nice day Murray a Roddick venku. Roger jde dál c`omon Roger!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za prvé bych chtěl pogratulovat Federerovi, teď už ho nikdo nezastaví, Monfils na něj nemá a Soderling na něho prostě neumí, jediný, kdo ho mohl zastavit, byl Murray. Ten si ten třetí set vyloženě posral sám, v druhém si ani neprdl Monfils, jenže Andy mu dal prostor dostat se do laufu a otočit to zpátky, škoda. A ještě jedna poznámka k nejhoršímu publiku na celém světě. Nikde krom Davis Cupu jsem neviděl horší a méně nesportovní publikum, hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
Publikum je vyborne, stejne tak i srbske! Domaci hrac potrebuje citit jasnou vyhodu. Murray by nemel sebemensi sanci, s takovym tenisem co predvadi by sklidil akorat ostudu proti Federerovi! Kazdy z trojice Monfils, Soderling i Llodra ma vetsi sanci proti Svycarovi! Mimochodem nebyl bych si tak jisty finalovou dvojici Federer-Soderling! Llodra ma velke sance uspet. No, takze vlastne nesouhlasim s nicim co jsi pronesl snad jen s gratulaci Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mi je u zadku, jestli s něčím souhlasíš, nebo ne. Murray je 100x lepší tenista než šašek Monfilsa navíc pokud ti něco říká slovo vzájemná bilance, tak ho ber v potaz příště. Murray na dva sety skoro nikdy nesklidil proti Federerovi ostudu, spíš ho většinou vypráská, protože prostě na něj umí, kdežto Soderling ani Llodra. A Monfils už vůbec ne, není schopný zahrát více zápasů, i když doma je silný a kdekoliv jinde by ho zastavil. A publikum je výborné, akorát pro Francouze, zkus se vžít do role, kdy hraje třetí set stav 30-30 má druhý servis a tam ti tisícoviky tupců hučí a řvou, super na koncentraci. To už radši jak jeden známý před chvílí poznamenal amíky šustící s popcornem, než Francouze.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nevis co dela publikum dobrym! Prave to, ze zvyhodnuji jasne domaci hrace. Kazdy hrac nekdy hraje doma a vyuzije one vyhody, je to zcela spravedlive! Mlci se v divadle, troubo! Kaslu ti na vzajemnou bilanci, vzdy musel Mrray predvest mnohem lepsi vykon nez v Parizi a turnaj predtim prevedl. Tentokrat by to nestacilo a pis si co chces. Aktualni situace je dana, podle ni sud ne podle toho co se stalo v Torontu ci v Sanghaji kuprikladu! Americane jsou parodii na publikum i na fanousky. Chodi se na tenis jen najist.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi taky asi hodně velký expert. A kde bereš jistotu, že by hrál tak, jak dneska třeba? A nebereš v potaz, že na každého platí něco jiného? A když kašleš na bilanci, tak jsi prostě blb no. A stím publikem, to nemyslíš vážněže? Říká snad někdo něco o fandění? Mezi výměnama nebo po gamu, ať klidně fandí, ale ne během výměny a mezi prvním a druhým servisem, to není fandění, to je debi*ita a nesportovní chování tohleto. Ale končím, bo co tu teď chodí za tupce, s tím už nejde ani debatovat, buď tu je lopata, který posílá Berdycha pryč ze stovky pomalu, pak vapet, který plácá Davyděnka přes prdel hadicí a nebo někdo jako ty, kdo je úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vis co? Kazdy ma pravo na nazor, tak neurazej ostatni diskutery.
Reagovat
smazaný uživatel
No promiň, ale dementy budu urážet klidně, protože takoví lidé by právo na názor mít ani neměli a měli by být okamžitě mazáni, ted myslím především vapeta nebo warpeta, jak si ted říká. A já nikoho neurážím, jen tady prostě nesouhlasím a divím, že takový člověk můžu něco psát o tenise, když o něm ví starou belu.
Reagovat
tito
také nemám v oblibě francouzské publikum, které fandí velmi nesportovně.Zvlášť v Bercy jsem to zaregistroval již pár sezon zpátky. Výkřiky a pískání do druhého podání, bučení a pískání pokud tenista/ nejlépe soupeř francouzského hráče/ protestuje proti výroku rozhodčího.
Reagovat
smazaný uživatel
Rád by som zaujal názor k fanúškom tenisu. Francúzov považujem všeobecne za hlúpy národ, aj keď krajina je to pekná, hlavne Provence. Neviem, či si videl zápas Federera s Djokovičom v jeho rodnom meste Bazileji, finále, išlo o dosť veľa. Nikto Djokovi nepískal do podania, nikto mu nereval a netlieskal, keď pokazil. Naopak. Keď zahral dobre, zatlieskali mu. To je podľa mňa tenisové publikum. Samozrejme, že domácim treba fandiť, ale všetko má svoje medze, aj súper si zaslúži úctu. Francúzi sú sprostí národ všeobecne, vrece zemiakov ... ďaleko nič a potom oni. Minulý rok, keď v Paríži hral Roddick, s francúzskym hráčom, požiadal o jastrabie oko, ale odmietli mu ho pustiť, loptička bola jasne v prospech Roddicka, podvodníci. Nakoniec musel prísť na dvorec riaditeľ turnaja a urobiť poriadok.
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy jedinec jenz si procetl cele vlakno konverzace usoudi ze jsi zacal s ostrym tonem diskuze ty! Jen jsem napsal ze nesouhlasim s tvymi postrehy, coz neni trestni cin! Priste davej mene ostre najevo sympatie k Murray. Lepsi tenista nez Monfils je nikdo mu tu povest nebere! Ovsem tenis je sport okamziku a Murray nezahral dobre ani ve Valencii. K publiku se nebudu vyjadrovat snad jen ze tenisova spicka je respektovana vsude, i Murray sklidil obcas potlesk publika! A to kdo o tenise neco vi a kdo ne to si udela obrazek kazdy sam, ukazal ses jako sasek.
Reagovat
smazaný uživatel
Šašek, který toho ví 100x víc jak ty. Šaška jsi udělal ze sebe ty svým postřehem k vzájemným zápasům a publiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzajemna bilance s Federerem je alibismus pro fanousky Murray. Ja se soustredim na aktualni vykony a ty jak vidno jsou velmi bidne, pripominaly mi Djokovice na jare, komedie a trapeni. Federer hraje vyborny tenis Skota by smazl z kurtu. Murray se na kazdou vyhru nad nim musel nadrit, vypotit ze sebe ten nejlepsi tenis ktery momentalne nemuze predvest. At tomu sasek jako ty chce verit nebo ne! :-) Llodra porazil dvakrat Soderlinga tudiz dle tve nadrazenosti vzajemnych zapasu by mel byt Llodra finalista! Protirecis si, noumo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nikde nezmiňoval, že Soerling vyhraje. Jen jsem připomněl bilanci Soerlinga s Federerm, což za žádných okolností neznamená, že favorizuju Robina. No a co, že Murray nehrál poslední tři zápasy top tenis? To znamená, že by ho nemohl hrát dneska? Právě, že dneska by to bylo jiné, protože proti Federerovi se dokáže každý vyhecovat a předvést své maximum. A s Djokovičem na jaře to nesrovnávej, ten prohrával i s Rochusem na tvrdém. Andymu se nepovedl turnaj ve Valencii a najednou tady děláš, jako kdyby hrál delší dobu špatně, přitom za poslední dobu vyhrál jeden turnaj stejně tak jako Federer. Federer by klisdně vyhrát mohol, ale nebylo by to, jak píšeš ty, o smíznutí z kurtu experte.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist