Federer získal v Halle už pátý titul

15. 6. 2008, 18:11
Aktuality 0
ATP HALLE - Švýcarský tenista Roger Federer dnes porazil Philippa Kohlschreiberea a ani v 59. zápase na trávě za sebou nenašel přemožitele a stal se popáté vítězem turnaje v Halle. Od roku 2003 zde neprohrál jediné utkání, pouze loni při jeho neúčasti získal titul Tomáš Berdych.
Roger Federer (© AP Photo)

V dnešním finále si Roger Federer poradil ve dvou setech s domácím Philippem Kohlschreiberem, když svému soupeři vždy jednou za set dokázal vzít podání a vlastní si bezchybně podržel. "Hrál jsem tu skvěle celý týden. Za tu dobu jsem ani jednou neztratil podání, což se mi zřejmě ještě nikde nepodařilo," komentoval svůj ojedinělý počin. Ve skutečnosti se mu to povedlo v roce 2005 v katarském Dauhá.

"Je to nepochybně dobré znamení vyhrát tady ve Wimbledonu, promiňte, v Halle - německém Wimbledonu," vtipkoval na tiskové konferenci.

Světová jednička vyhrála letos teprve svůj druhý titul, poprvé se radovala na antuce v Estorilu. Díky triumfu v Halle si Švýcar v žebříčku ATP Ranking polepší o 225 bodů a přípíše 115.500 Eur.

Němec Kohlschreiber tak druhý letošní titul nepřidal. S Federerem prohrál i druhé vzájemné utkání. Poprvé se spolu střetli rovněž v Halle - před třemi lety vyhrál Švýcar 6-3 6-4.

Ve finále čtyřhry nedotáhl vedení do úspěšného konce česko-indický pár Lukáš Dlouhý / Leander Paes. Ten nestačil na Rusa Michaila Južného a Němce Mischu Zvereva v rozhodujícím super tiebreaku.

ATP HALLE (tráva) - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Južnyj/Zverev (Rus/Něm) - Dlouhý/Paes (4-ČR/Indie) 3-6 6-4 10-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist