Federer zastavil Štěpánka, posledního Čecha ve dvouhrách

31. 8. 2008, 21:27
Aktuality 2
US OPEN MUŽI - Poslední český zástupce ve dvouhrách Radek Štěpánek vypadl na US Open ve třetím kole. Osmadvacátý nasazený hráč dnes nestačil na vítěze posledních čtyř ročníků newyorského grandslamu Rogera Federera, kterému podlehl 3-6 3-6 2-6. Štěpánek tak nevylepšil své maximum na tomto turnaji a stejně jako v roce 2003 pro něj bylo třetí kolo konečnou.
Roger Federer

Radek Štěpánek na jaře porazil Rogera Federera na turnaji v Římě, ale dnes od začátku na favorizovaného soupeře nestačil. Ztratil hned svůj první servis a především vinou vlastních chyb prohrával záhy 0-3. V sedmém gamu se mu skvělým prohozem podařilo vzít si brejk zpátky, ale vyrovnaný průběh netrval dlouho.

Vzápětí Štěpánek při svém podání nezahrál dobře forhend a udělal dvojchybu, čímž pomohl Federerovi znovu odskočit. Turnajová dvojka pak set bez problémů dopodávala.

V úvodu druhé sady Štěpánek zpřesnil hru a držel s favoritem krok, ale v sedmé hře se vývoj setu zlomil znovu na Švýcarovu stranu. Štěpánek při svém podání nedotáhl do konce vedení 40-15 a nevynucenými chybami prakticky daroval soupeři brejk. Federerovi se dařilo českého tenistu prohazovat a ziskem dalších dvou her za sebou vybojoval druhý set.

Švýcarský tenista diktoval tempo hry, ale Štěpánek se mohl v úvodu třetí sady dostat do vedení, když měl ve třetí hře brejkbol. Federer ho však odvrátil skvělým servisem a vzápětí opět sebral Štěpánkovi podání, když český tenista opět nevyužil vedení 40-15. Druhý hráč světa pak už bez problémů dotáhl utkání do vítězného konce a postoupil do osmifinále, kde narazí na Rusa Igora Andrejeva. Ten si dnes hladce ve třech setech poradil se Španělem Fernandem Verdascem. Ruský tenista si zahraje poprvé grandslamové osmifinále na jiném turnaji než na antukovém French Open.

130. hráč světa Müller vyřadil Almagra
Lucemburský kvalifikant Gilles Müller, až 130. hráč světa, postoupil na US Open už do osmifinále. V dnešním duelu se Španělem Nicolasem Almagrem prohrával stejně jako v předchozím kole s Haasem už 0-2 na sety, ale i tentokrát dokázal utkání otočit. Přestože Müller prolomil soupeřovo podání až v 11. gamu rozhodující sady, podařilo se mu šťastně vyhrát 6-7 3-6 7-6 7-6 7-5. Pětadvacetiletý Müller, jenž hrál dosud pouze jednou 3. kolo grandslamu, dnes odvrátil dva mečboly. V dalším kole narazí na Rusa Davyděnka.

Pátý nasazený Rus Nikolaj Davyděnko porazil svého krajana Dmitrije Tursunova, kterému nepovolil uhrát ani set. Sedmadvacetiletý Davyděnko, který obhajuje loňské semifinále, se proti Müllerovi pokusí vylepšit své letošní grandslamové maximum. Tím je osmifinále z Australian Open.

Čtyřhra: Dlouhý je ve čtvrtfinále
Český tenista Lukáš Dlouhý postoupil ve čtyřhře společně s Indem Paesem do čtvrtfinále US Open. Dnes porazili jihoafricko-australský pár De Voest/Fisher dvakrát 6-3. V dalším utkání mohou narazit na nejvýše nasazené duo Nestor/Zimonjič, se kterým na posledních třech turnajích pokaždé prohráli. Písecký rodák obhajuje finále, kterého loni dosáhl společně s krajanem Víznerem.

US OPEN - nedělní výsledky mužů:

Dvouhra - 3. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Štěpánek (28-ČR) 6-3 6-3 6-2
Davyděnko (5-Rus.) - Tursunov (26-Rus.) 6-2 7-6(3) 6-3
Müller (Luc.) - Almagro (18-Šp.) 6-7(3) 3-6 7-6(5) 7-6(6) 7-5
Andrejev (23-Rus) - Verdasco (13-Šp.) 6-2 6-4 6-4

Čtyřhra - 3. kolo:
Dlouhý/Paes (7-ČR/Ind.) - De Voest/Fisher JAR/Austr.) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No podle mě hrál Štěpánek špatně, naivně a navíc mizerně podával. Čekal jsem od něj lepší výkon a vyrovnanější zápas. Ale možná ho limitovalo to nachlazení..nevím. Nicméně to nesnižuje výkon Rogera..hrál solidně, dokonce si myslím, že už tam byly záblesky jeho staré pohody a jistoty. Z toho mám radost a těším na jeho další zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist