Federer: Vím, jak s Rafou hrát

26. 3. 2009, 10:32
Aktuality 69
Na Australian Open nezvládl už pátý zápas proti Rafaelu Nadalovi v řadě, v Indian Wells si stejně dlouhou sérii protáhl i proti Andymu Murraymu. Podle Rogera Federera přesto není nutné nedávné neúspěchy nijak zvlášť analyzovat. Proti Nadalovi musím hrát agresivně, jinak to nejde, tvrdí Švýcar.
Roger Federer

Druhý hráč světa na titul z turnaje bývalé série Masters čeká od roku 2007 a porážka z rakety Andyho Murrayho v Indian Wells mu před následujícím podnikem v Miami určitě nepřidala.

"Mohli byste to analyzovat ze všech stran, ale na druhou stranu - tohle se někdy stává. Samozřejmě jsem zklamaný z toho, jak jsem skončil v Austrálii a taky v Indian Wells, ale není to konec světa," prohlásil ovšem Federer v Miami. "Vážně se mi to nijak moc neusadilo v hlavě, protože pokaždé jdu na kurt a bojuju o každý bod, jak jen to jde," dodal.

Podle Švýcara, kterého na úvod turnaje čeká domácí Kevin Kim, existuje jediný způsob, jak vítěze z Indian Wells Nadala porazit.

"Proti Rafovi už jsem toho vyzkoušel spoustu. Obvykle je to agresivní styl, díky kterému ho porazím, hlavně na tvrdém povrchu. Tam proti němu musím hrát agresivně, jinak to nejde. Vím, jak proti němu hrát, už jsem ho porazil mnohokrát na to, abych to věděl."

Příliš starostí si podle svých slov nedělá ani z porážky od Brita Murrayho, který ho vyřadil minulý týden - už popáté v řadě.

"Proti Andymu jsem prostě neodehrál výborný zápas," vrátil se k prohře druhý hráč světa. "Ale turnaj byl OK, a když jsem hrál s Andym, aspoň jsem se dostal do zápasu. Když jsem loni prohrál s Fishem, neměl jsem to tak pod kontrolou. Chvíli jsem teď nehrál, takže to byl slušný comeback."

Federer, který na okruhu ATP stále čeká na první letošní titul, zároveň popřel, že by jeho výkony ovlivňovala bolavá záda. "Záda jsou v pořádku. Kéž by to bylo lepší, ale když hraju, nijak mě to neomezuje," dodal Švýcar.

Komentáře

69
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neviete, kde sa dnes daju pozerat zapasy z Maiami?
Reagovat
smazaný uživatel
Na www.atdhe.net jsou většinou zápasy, ale asi až od soboty...
Kdyby to tam nepřihodili, nevíte, kde sledovat dnešní zápas Fedexe??
Reagovat
smazaný uživatel
podla vsetkeho, iba vycestovat do Miami. Lebo vsetci sa na to vykaslali.
Reagovat
Forsberg.Peter
Já teda mám trošku i jiný názor na Fedexovu hru a prostě mi zatím nikdo nevytluče názor, že Federer si začal méně věřit od té doby, co se mu dost zhoršil první servis. V dobách jeho kralování mu vzít servis bylo strašně obtížný, a te´d je to úplně opačně. Já bych mu vrátil zpět Tonyho Roche, ten ho ten servis naučil včetně i druhého. Až bude Fedex jistý při servisu, hned mu půjde všechno líp, tomu plně věřím. A teď k tomu, že všichni tvrdí jak je bilance Federer-Nadal 6:13. vypadá to sice jednoznačně, ale pokud vím, tak Nadal nadělil Fedexovi debakl jen jediný, při loňském French Open. A když se sečte bilance na jiném povrchu než antuka, Fedex stále vede. A též na jiném než antukovém povrchu vždy rozhodoval poslední rozhodující set. Tudíž si myslím že Nadal rozhodně není lepší herně, jen je za poslední období nejsilnější mentálně. Byť i Rafova hra je famózní a je v ní zahráno mnoho udivujících míčů.
Reagovat
smazaný uživatel
jistěěěěě - ta utkání byla vždy velmi těsná, tak to taky vidím. Navíc statistika obsahuje nevyváženost povrchů a co vím, tak i na antuce roger také myslím asi dvakrát vyhrál s Rafovcem. Go Roger, Go Go!
Reagovat
Forsberg.Peter
Jojo předloni zvítězil ve finále v Hamburku na antuce, takže i Federer porazil Rafu všude.
Reagovat
smazaný uživatel
celkom si to dobre peto opisal spekulujeme tu co je pre rogera naj a co by mu pomohlo ale za naj pricinu problemov jeho zhorsenej hry je servis tu nik nespomenul a mas parvdu aj ked je jasne ze su tam aj ine dovody motivacia mozno vacsia konkurencia psychika atddd ale ked si spomenieme na to ako si pomahal servisom a ze bolo takmer nemozne mu ho zobrat tak to je spolu so psychikou ten naj dovod preco su rogerove vykony take ake su potrebuje trenera co nanho zase trosku nakrici a donuti ho zase riadne makat a nielen mu pritakavat a chodit s nim po svete ako davis cupovy kapitan svajciarska
Reagovat
smazaný uživatel
a k tomu hamburgu peto tam rafa bol uz unaveny odohral v tom obdobi velke mnozstvo turnajov a hravalo sa na tri vytazne vo finale cim nevravim ze nemal v tom obdobi sancu rafu na antuke porazit ale bol to jeden zdovodov ak si pamatam tak tyzden na to sa hralo RG a vieme ako to dopadlo
Reagovat
Forsberg.Peter
Tak v tu dobu to bylo už jen na dva vítězné v Hamburku,ale jinak je pravda, že dokuď Federer nepochopí, že na antuce musí být s Nadalem mnohem trpělivější a že nesmí tím neustálým vracením se nechat otrávit, tak prostě na 3sety Nadala na French Open neporazí. I když na druhou stranu chápu, že hrát kvůli jednomu hráči zcela jiný styl tenisu,než který platí na ostatní, je dost složitý.
Reagovat
a.magerova
Roger dostal v Miami dvě ocenění: nejoblíbenější tenista u fanoušků, ale hlavně nejoblíbenější u ostatních tenistů a to je něco!!! Vždyť i Roddick v rozhovoru řekl, že by Rogera rád nenáviděl, ale ono to nejde!!!
Reagovat
D.A.N
Stačí, když bude hrát jako na turnaji mistrů 2007 kdy Rafu přejel 6:4 6:1 jednoznažně. Každopádně jako tenista je lepší jen má prostě špatné období ale to se dá pochopit nikdo nemůže hrát pořád na té nejvyšší úrovni, nicméně pořád věřím, že Rogerek se může dostat na svou úrověn aspoň na pár důležitých turnajů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci ti brát tvé rozumy,ale Rafa se od roku 2007 hodně zlepšil takže pochybuji o tom co uvádíš.No lepší tenista ....?Radši nebudu rejpat a nechám tě při tvém :) ;)
Reagovat
smazaný uživatel
taaak taaak rafa je podle roku 2007 na hardu jiný kalibr:-)
Reagovat
smazaný uživatel
nejde srovnávat jablka a hrušky - roger už má přece jenom o ten nějaký rok navíc, ale myslím i že nebýt té indispozice na začátku minulého roku, tak to mohlo být dnes zase o něčem jiném. Každopádně je Roger stále číslo dvě a jen o malinko ho převyšuje ve vzájemných utkáních Rafa, jinak zatím nikdo. (murray je náhoda). No ale myslím si že Rogeridoo ještě neřekl hauk. Klucííí, jen počkejte!
Reagovat
smazaný uživatel
4 krát po sobě je náhoda?:-D přečti po sobě ty příspěvky než napíšeš další blbosti
Reagovat
smazaný uživatel
čtyřikrát po sobě? ale na jakých turnajích ty slepičko? max na turnaji mistrů to má nějakou váhu, ale jinak se s tím můžeš jít vyfotit třeba na václavák. mno a o blbostech tady mluvíš jen ty majkle...
Reagovat
smazaný uživatel
O malinko ho převyšuje?13:6 je o malinko?Turnaj mistrů a IW jsou náhody heh tak v tom případě Roger porazil Rafu plnohodnotně jen 2x na Wimb. to je super!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ok turnaj masters 1000 je fakt shit to chápu co bys jako potřeboval jako důkaz?? za to že to neumíš unest tak za to ti nemůžu,ale blbosti fakt nepíšu
Reagovat
smazaný uživatel
hele o murraym se s vámi bavit nebudu, až vyhraje grandslam, tak si ho sem třeba vyvěste. a ty tvoje statistiky 13:6 - no jestli si myslíš že o nečem vypovídají... nemám co bych k tomu řekl, ale určitě sám uznáš že se do korektní diskuse moc nehodí.
Reagovat
smazaný uživatel
secca to sou zarytí rogerovci i kdyby murray vyhrál 20 krát po sobě a nadal měl skore jakekoli tak na objektivní vyjádření nikdy nezmůžou
Reagovat
smazaný uživatel
hráč není povinen vyhrát GS aby byl uznavaný a když tak podle čeho se řídíš ty kdež ne podle statistik podle kterých se to bere odjakživa podle kalendáře?
Reagovat
smazaný uživatel
kdo letos vyhraje garros, wimbledon a new york - to je oč tu běží. jestli se chceš něco dozvědět o té tvojí statistice tak si dej srovnání obou hráčů - tam se dozvíš víc.
Reagovat
smazaný uživatel
k murraymu sa velmi vyjadrovat nejdem. porazil rogera niekolkorat za sebou a?je dobry zlepsuje sa beriem, no napr v IW skor porazil roger seba ako murray jeho :)vo finale US ho fedex zfukol ako skolacika, pretoze hral to co vie a ako vie.
co sa tyka diskusie typu kto je lepsi tenista, o tom mozme(te) polemizovat donekonecna. niekto ma radsej BMW iny mercedes:) skratka obaja su skveli, odhliadnuc od momentalnej (ne)formy fedexa,to ako vie hrat, utocne,presne,s lahkostou, skratka to netreba viac opisovat,nie nadarmo sa mu hovori tenisovy virtuoz...kto ma rad takuto hru ten bude fedexov fanda. na druhej strane rafova bojovnost a mentalna odolnost su uzasne, co sa mi paci ze niekolko rokov cakal na svoju sancu nepolavil,trenoval a v tom najvhodnejsom case (pre neho) ho zastihla zivotna forma, prave v case ked fedexovi odisla jeho zivotna forma:) taky je sport. rafa moze statisticky dosiahnut este aj viac ako roger, pretoze je este mlady (aj ked styl tenisu atd sa asi casom prejavia aj na zdravi) no podstatnejsi faktor je uz jeho spominana vytrvalost atd...pevne vsak verim ze fedex najde motivaciu a pekne si to obaja osladia....pomyselna remiza by bola asi najspravodlivejsia a taktiez natahovacky o tom ci je lepsi jeden alebo druhy by dostali pekne "na frak " :)
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, nemá cenu bojovat o to kdo je lepší nebo kdy byl a bude - jedna éra končí a druhá začíná - jde o to, aby se roger ještě vzpružil a oba předvedli nádherné zápasy a posunuli hranice tenisu ještě ještě dál. to je oč tu běží - jinak at si vyhrává kdo chce co chce kdy chce - tennis bude a my nebudem - dnes je na pořadu dne federer x nadal!!! co víc si přát?
Reagovat
smazaný uživatel
Murraye vůbec nemusím stejně jako Djokoviče,ale Murray je mladý jeho účelný tenis jak je vidno platí i na Nadala s Federerem,takže je třeba brát ho plnohodnotně do žebříčku na nějaké náhody se nehraje.Popisujete tu Rafovu bojovnos a mentalitu ale já (a nejsem sám) obdivuju i jeho hru jeho prohozy,pohyb,forehand,beckand pro mě prostě nemá chybu to vám ovšem nevnucuju.A tento nejlepší tenis hraje Rafa predevším v zápasech s Rogerem i to je jeden z důvodů proč mu přeju aby se dostal do formy.Já jsem tu s tím porovnáváním tenistů nezačal :)
Reagovat
smazaný uživatel
:) jop. obhodenia,forehand,backend (ten obojrucny cross fakt stoji zato,asi jeho naj uder :) jasne beriem. mentalitu a vytrvalost som spominal ako vlastnost ktora je pre neho najpriznacnejsia. ja tiez nerad zacinam s touto nikam neveducou temou porovnavania a natahovania sa atd. ty secaa mas rad nadala, mne zas imponuje viac fedex a tiez jeho forehand, backend hra na sieti, no hlavne priamociarost,utocnost, akasi lahkost v uderoch, proste virtuoz :) nikomu nejdem ale nic vnucovat ci hadat sa uz vobec nie. obaja su skvely. o par rokov tu budu novi, a vsetci sa len zhodneme na tom ze tak fedex ako aj rafa boli uzasni tenisti, jedni z najlepsich, tak ako napr pistol pete ci agassi,hoci boli tiez rivali ako sa patri :)
Reagovat
smazaný uživatel
Táááááááák přesně si tořekl.Naprostou souhlasim!
Reagovat
smazaný uživatel
jj, myslím že ted si na to uhodil, právě to jejich rozlišné pojetí tennisu a vzájemné střetnutí těchto dvou stylů jsou to proč každého tyto zápasy tolik baví a musím říct že mě se líbí styly také oba dva, ale vrozenou mám spíše eleganci a ta přímočarost těch úderů se mi taky moc líbí, takže v tom se mi líbí víc roger. Účinnější se ale v současné době jeví rafovo stylus maximus spinus zákrutus...
Reagovat
smazaný uživatel
:))som rad ze sme sa zhodli:) este by som to zhrnul ais takto: ci uz bude mat viac titulov rafa alebo fedex, pre kazdeho bude lepsi ten jeho bez ohladu na toto cislo....o tom je fandenie atd ...osobne momentalne nepozeram rogerove zapasy velmi rad, je to take paintfull vidiet ako sa trapi a "poraza" a pritom viete coho je schopny....ale to nie je dovod na odpis:)tak teda roger daj sa dokopy nech si uzijeme tie super zapasy :)
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslim si ze pre niekoho ako je roger je tak podstatne byt znovu svetovou 1. skor su pre neho dolezite vytazstva na velkych turnajoch proti jeho najvacsim superom-najma rafaelom. boli casy ked roger vyradzoval nadala na turnajoch tak ako ho teraz vyradza rafa. malokto veril ze sa to moze raz obratit a obratilo sa. fandim rogerovi a dufam ze anjde tu svoju istotu, pretoze ked ju ma je to uzasny tenis, radost pozerat. rafa je skvely a co momentalne nema konkurenciu, ma najlepsiu formu aku kedy mal, vela sa zlepsil no a dalsi faktor jeho dominnancie je to ze kym rafova forma stupa,fedexova ma posledny rok zjane klesajucu tendenciu. bolo by velmi na skodu keby sa fedex nedal dokopy, momentalne je jediny kto mu dokaze konkurovat, aj ked murray zahral tiez par dobry zapasov proti rafovi. kazdopadne bolo by skvele vidiet rogera znovu v jeho starej forme. tiez si myslim ze na tom s trenerom nieco bude, no to uz musi zvazit roger sam. uz len to ze dokazal dominovat stylom akym dominoval, valcovat s uplnou lahkostou a eleganciou, utocnou a presnou hrou, a to vsetko bez trenera...respect.jednu vlastnost ktoru ma rafa vyrazne lepsiu je jeho vytrvalost, a to nemyslim fyzicku ale najma tu mentalnu. u rogera to teraz chce hlavne tvrdy trening a trening, vsetkym uz dokazal ze to vie a ze to vie genialne, musi to len znovu dostat do ruky.drzim palce !
Reagovat
smazaný uživatel
hmm no za poslední dobu na tomto portálu asi nejinteligentnější příspěvek jen tak dál:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) thx
Reagovat
smazaný uživatel
Hm máš sice pravdu jen bych trochu opravil to že Roger vyřazoval Nadala skóre 13:6 je tomu příkladem.Ano porazil Rafu 2x na trávě (tomu bych neřekl že ho vyřazoval.Snad jen tvrdý povrch by se takto dal brát.A u Rafaela je to totéž ten také zatím Rogera porazil jen párkrát na betonu a jednou na trávě,jen na antuce by se dalo říct že ho Rafa vyřazoval.Jinak kvalitní a rozumný příspěvek.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda,asmozrejme myslel som povrchy mimo antuky. bez debaty co sa antuky tyka (na rogerovu smolu-FO-3x prehrane finale:( s rafom ) je nadal asi najlepsi co po antuke behal. nebyt rafu rogerova zbierka by bola kompletna uz davno a nie raz v jednom roku :) v tomto smere skoda pre rogera, no ich vzajomnu konkurenciu vnimam skor ako prinos pre oboch...pomimo vitazstiev je to jeden z dalsich dovodov drzat sa vo forme a zlepsovat sa....
Reagovat
smazaný uživatel
Né tím jsem nechtěl nějak upozorňovat na Rafu pač Roger to měl lepší zas na tvrdém s Rafou (tráva se moc brát nedá pač těch turnajů je jen minimum).
Reagovat
smazaný uživatel
ja viem Secaa, ja som to tak nebral zeby si upozornoval.pohoda. diskusie na tomto portale sa mi zdaju vcelku korektne oproti inym a to sa mi paci. vacsia fanuskov ma svojho favorita, bez ohladu na bilancie a statistiky, no je dolezite uznat kvality superov, a rafa je jeden z mala skutocnych superov pre fedexa a vice versa:)obaja maju sice ine no spickove kvality :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok jasné
Reagovat
smazaný uživatel
jj asi tak,ale 4 po sobě není náhoda za tím si stojím,tím nechcu do nikoho rypat,ale taky je fakt,že federer je tedka trochu z formy
Reagovat
smazaný uživatel
to byla nadsázka - murray je pašák
Reagovat
smazaný uživatel
si moj clovek, pis castejsie!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
patrilo tdk
Reagovat
smazaný uživatel
K poražení Nadala mu stačí jediné.. úderová jistota a méně chyb...
Reagovat
smazaný uživatel
JJ to se ale lehko říka,jestli bude pokračovat federer, tak jak hraje tedka ,tak nadala porazí leda v piškvorkách:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, je jasná věc, že on na to bezesporu má, ale všichni víme, že musí zamakat...
Reagovat
smazaný uživatel
No, já taky vlastně taky vím, jak s Rafou hrát - nedělat žádné chyby, perfektě podávat, být skvělý na příjmu, nekazit voleje, být psychicky odolný, nenechat se rozhodit tím jeho "vamos", nebo správně "nosotros vamos", jak říká karolína, atd - jinak řečeno - Nadal teď neporazí nikdo, ani kdyby proti němu hrálo deset tenistů zároveň:-))) Toť vše...
Reagovat
carolyn
okoune, ty sis to snad zapsal, ne? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
nosotros vamos?? To jsem si nezapsal, ale zapamatoval,je to takové vtipné...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
jako jdeme jo? he, to je dobrý - no vlastne to samý jako come on! to je dobrý rafa tam řve jdeme, jdeme - takhle to zní docela vtipně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tohle fakt není žádný objev, že Rafa se dá udolat agresivní hrou na hranici rizika, vůbec ho nepustit do delší výměny. Jen si nejsem jistý, zda na to Roger v současné době má, jeho útočná hra teď není tak přesná jako dřív... Pokud nezíská zpět úderovou jistotu, tak Nadalovi bude stačit hra do Rogerova bekhendu, tak jak to předvedl Murray v IW. Uvidíme..každopádně Fedex by potřeboval vítězství nad Rafou jako sůl..zbavil by se toho postrachu a nalilo by mu to novou sílu.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafovi do dvou tří let odejdou kolena a pak může Roger klidně znova nastoupit na trůn:) Otázka je jestli ho Mirka nebude chtít mít spíš doma. Kdyby ještě osm let létal všude po světě a dál hrál s takovým nasazením, tak s výchovou svého budoucího potomka asi moc nepomůže. Buďme rádi za to, co už Roger dokázal a nečekejme od něj nesplnitelné.
Reagovat
a.magerova
Roger chce hrát do 35 let, takže nevidím důvod proč by nemohl být znovu No.1. Agassi byl jedničkou i ve 33 letech!!! Neodepisujte super hráče Fedexe!!!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
jj tak tez suhlas ale s andreho psychikou nik tak nekyval ako s rogerovou
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to jsem teda nečekal.Roger oběvil Ameriku!!Tohel už přece dávno všichni ví (i ten chytrej Pouva).Jinak si myslím že jestli se Roger nezlepší,tak bude jen těžko Nadala poráže.Ano může ho porazit ale v současné formě asi né porážet.
Reagovat
carolyn
Pouva :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Secoo, možná to všichni ví, ale je důležité to vyslovit. Roger dal tímhle jasně najevo to, o čem už mnozí pochybují nějakou dobu, to že má vůli ale i víru, že Rafu porazí. A Dokonce ví, jak na to!!! To je skvělá zpráva, co říkáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně v tom případě neprotestuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapoměl jsem dodat,jen jestli to že to řekl k ničemu bude.No uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
no ještě aby :-)
Reagovat
ArcusII
Roger si to musí srovnat v hlavě a nechtít bejt znovu světová jednička. Což si myslim, že už prostě nebude (nemá už na to). Podle mě je na něj tlak ze strany diváků, sponzoru a všech lidí okolo "Rogere ty musíš bejt jednička" Rogger začne hrát dobrej tenis až se smíří s tím, že už nikdy jednička nebude... Jinak budeme vidět spoustu podobných zápasů, kde Rogger "celkem hladce" prohraje. Fandím Rogerovi... ale jednička už z něj nikdy nebude... Světový tenista číslo 1 pro mnohé z nás dál zustaneš !!!
Reagovat
smazaný uživatel
bla bla bla - takových už tady bylo... ale je fakt, že na jedničku je třeba být konzistentní po celou sezonu, tam si myslím že roger byl 1 už dlouho. TEd by se mel soustředit na ty svoje GS - ale kdo ví, ještě by mohl jít na trůn, byla by to senzace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
no zní to docela jednoduše... :-) tak ted ještě aby přišly ty výsledky a bude to jak má být! GO ROGER, GO GO!!! PS: rada pro všechny: tennis je velmi jednoduchý - stačí ho umět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono ta porážka Nadala od Rogera jednou přijde a to pak budou všichni koukat... Go Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, myslím, že Fedex bude Rafu už asi jenom těžko porážet, je prostě horší, už nemá takovou herní kapacitu jako Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
okoune, řekl bych že to nikdo nemůže vědět lépe než velký Rogeridooo!!! GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Okoun: nechápu proč by ho jen těžko porazil. Možná by to tak bylo kdyby s ním hrál jednoznačný zápasy pro Nadala ale vždy jsou ty zápasy na nejvíc setů jak to jde a vždy jsou ty zápasy hodně vyrovnaný a Rogerovi chybí snad krůček k tomu aby ho porazil. Takže opravdu si myslim, že to přijde...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to viděla tak, že vzhledem ke komplikovanější fyzické a rozhodně i psychické "pohodě" se na Rogerovi začalo podepisovat to, že tak dlouho nemá trenéra. Je prostě potřeba mít někoho, kdo objektivně zhodnotí hru a poradí atd.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, plný souhlas se Šroubovákem. Nadal bez porážky už nemůže jít dál, jeho hra se už nemůže zlepšit bez toho, aby ho přetloukl opět někdo velký a ten je jenom jeden - ostatní jsou jenom vystýlka v ATP - je jen jeden muž!!!
Reagovat
smazaný uživatel
taky si myslím Alessi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist