Federer v Šanghaji neobhájí titul, vyřadil ho Ramos!

13. 10. 2015, 14:21
Aktuality 293
Turnaj Masters v Šanghaji se už ve druhém kole dočkal obrovského překvapení. Postaral se o něj Španěl Albert Ramos, který dnes porazil 7-6 2-6 a 6-3 loňského vítěze Rogera Federera.
Roger Federer

Roger Federer se na turnaji objevil po měsíci od prohraného finále US Open a od začátku nepůsobil proti levorukému Albertu Ramosovi jistě. V prvním setu zahodil dva brejkboly a po chybách z bekhendu ztratil sadu ve zkrácené hře.

Druhý set favorit jasně ovládl, 70. hráče světa to ale nezlomilo. Ramos v rozhodující sadě nemusel odvracet žádný brejkbol, v osmé hře pak Federerovi sebral servis a po více než dvou hodinách vybojoval první mečbol. Vrátit do zápasu už se Federerovi nepodařilo, soupeřovo podání poslal bekhendem do autu.

Ramos se tak poprvé po patnácti porážkách dočkal na okruhu ATP vítězství proti hráči z elitní desítky. "Vždycky jsem obezřetný. Nikoho nepodceňuju, nechybí mi respekt. Všichni tady jsou profesionálové, kteří dobře vědí, co dělají," řekl Federer, který se naposledy s Ramosem utkal v roce 2012 ve Wimbledonu, kde s ním ztratil jen tři hry.

"První kola v Šanghaji byla i v minulosti vždycky těžká, zvykání si na podmínky, povrch a míčky," řekl Federer s připomínkou loňského roku, kdy v úvodním zápase s Leonardem Mayerem odvrátil pět mečbolů, než mohl slavit postup. "Vloni jsem měl štěstí, letos ne. Škoda," konstatoval.

Mezi US Open a dnešní Šanghají Federer zajistil Švýcarům vítěznou baráž v Davis Cupu s Nizozemskem. Nyní se z Číny vrátí do Evropy a připraví se na domácí turnaj ATP v Basileji.

Výsledky - Šanghaj (tvrdý povrch, dotace 7.021.335 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Raonic (9-Kan.) - Bellucci (Braz.) 7:6 (7:5), 7:6 (7:2)
Simon (10-Fr.) - Basilašvili (Gruz.) 6:3, 4:6, 6:0
Gasquet (11-Fr.) - Müller (Luc.) 7:6 (7:4), 6:2
Anderson (12-JAR) - Haas (Něm.) 6:3, 7:5
Pospisil (Kan.) - Bolelli (It.) 6:3, 6:4
Goffin (Belg.) - Soeda (Jap.) 6:4, 6:2
Sock (USA) - Kubot (Pol.) 6:4, 6:2
Troicki (Srb.) - Cuevas (Urug.) 2:6, 6:4, 6:4
Fognini (It.) - Sousa (Portug.) 7:6 (7:2), 6:3.
Dvouhra - 2. kolo:
Ramos (Šp.) - Federer (2-Švýc.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:3
Čilič (14-Chorv.) - Čorič (Chorv.) 6:1, 6:2
Tsonga (16-Fr.) - Estrella (Dom. rep.) 6:3, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

293
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Už se to tu asi řešilo skrz naskrz, proč Roger skončil v Šanghaji tak brzo a bude to jak nerozehranost, tak životní zápas Ramose. Teprve teď jsem se podívala na highlights a nezdálo se mi, že by Roger hrál tak špatně, zvlášť ve 2. setu a velkou část 1. setu, jen tu koncovku v první sadě si nepohlídal a ve třetím nedokázal Ramose brejknout, naopak sám zvoral 8. gem, myslim, že tam spáchal i dvojchybu, ten konec jsem už viděla. Na trénincích i na tiskovce mi sice přišel takový ne úplně v pohodě, ale pochybuju, že by tam přijel bez motivace obhájit cenný titul, prostě to ten den nevyšlo a soupeř měl zrovna svůj den, tak to snad Roger napraví v Evropě :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jsem okolnosti toho zápasu před jeho začátkem vůbec nekoumal, na první pohled mi to přišlo jako jasná záležitost, ale po konci jsem zjisti, že vlastně není Ramos v Šanghaji žádný šumař. :) Už tam měl zajímavý skalp top 10 hráče (v současné době člena top 10) a se Stanem prohrál ve dvou TB. Takže mu to tam asi docela svědčí a na Rogera se namotivoval o to víc. Když k tomu připočteme, co tu bylo zmíněno (delší soutěžní prodleva Rogera + aspekt vyhoření v dalším finále s Novakem), tak se může zdát ten výsledek o něco více logičtější, ale přesto masakr. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Pardon, mega fail, Marin už samozřejmě není člen top 10, pořád ho mám zafixovaného vysoko po tom loňském USO. Ale i tak, prostě top hráč. ;D Měl bych jít spát.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, no vidiš, to jsem o Ramosovi netušila, ale zase Čilič byl tehdy kolem 20. místa žebříčku a Wawrinka je teď už jinej level, teda když chce :D nejdřív jsem si říkala, že to Roger asi podcenil, ale ono se s tím asi nedalo moc dělat, rozhodl hlavně ten špatnej gem ve 3. setu, šok to rozhodně byl, ztratil hodně bodů, ale co už, jede se dál :)
Reagovat
Kozoroh
Jak jsem nadhodil dole, prohra s Ramosem má podle mě souvislost s porážkou Fedexe ve finále US Open. Neúspěch v New Yorku Rogera nejšpíš zviklal a ten teď nehraje s takovou sebejistotou. Ale může se to hned změnit ziskem titulu v Basileji.
Reagovat
smazaný uživatel
je to možné, to víš, že ho musí Novak deptat ;) v Basileji si snad spraví chuť 7. titulem, i když teda je to tam letos našlapaný co do obsazení (Wáwra, Samuraj, Rafa, Milouš...) a na Fedala tutově zase nedojde :( :D
Reagovat
Roger_Federer
Ne to nema, pokud bys mel Rogera dostatecne nasledovaneho nemohl bys to napsat, je na nem v poslednich letech poznat, kdy ho svazuje nervozita a na kurts mu o "neco jde"z toho kazi pak hru.
Byl uplne v klidu.
Proste se to seslo a Ramos vyhral, myslim ze Roger to ve tretim setu podcenil, cekal ze Ramos se sesype, nestalo se a potom breiku uz nemel cas to zvratit, castecne na ten zapas hodil bobek.
Reagovat
Mayo
nechcel opäť zobrať ostatným Šanghajský titul, tak to zabalil hneď v prvom (:
Reagovat
smazaný uživatel
tos mohl rovnou napsat, že si chtěl udělat menší výlet do Číny :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Škoda, že jsem si dnes nemohl vsadit, včerejší noční tipy na středeční Šanghaj mi prakticky všechny vyšly. :/ :D Akorát jsem neodhadl Tomice. :) Největší majstrštyk byl Rafa. Tipoval jsem že vyhraje ve třech setech s TB v rozhodujícím. Ale tak tohle se podaří málokdy, často mě překvapí spousta zápasů. :) Ale stejně to naštve. :P :D
Reagovat
EllNino
Škoda Jacku :( ...bylo to dobře rozehraný, ale Tomáš vyl nakonec šťastnejší v koncovce :) no ale i tak zase cenná zkušenost
Reagovat
kada.tom
Novak nádherně rozmetal Kližana na kusy !! :-)
Paráda :-)
Reagovat
Mayo
Cobolak dostal nalozene.
Reagovat
gigin
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-3272013/Nick-Kyrgios-face-28-day-ban-latest-outburst-against-Kei-Nishikori-Shanghai-Masters.html
Reagovat
smazaný uživatel
Kua, v tom Šangaji je ale smog!...Martin by mal prekopať celý svoj turnajový program..
Reagovat
gigin
"Pokojne to takto napíšte: 'My, chlapci z Petržalky, sme zvyknutí na trošku iné veci. Nejaké 'teplúčko' nám nemôže prekážať. Ostatní tu skrečujú, ale ja som si išiel svoje a dotiahol som to do úspešného konca. Je to aj o kondičke, ale i mentálnej sile. Človek sa do toho zaprie, aj keby bolo päťdesiat stupňov. Ďakujem Bohu, že som z Petržalky,"...

Škoda, že tam nemáte aj smog, byl by jasná No.1.
Reagovat
smazaný uživatel
Australian Open 2014

"Pokojne to takto napíšte: 'My, chlapci z Petržalky, sme zvyknutí na trošku iné veci. Nejaké 'teplúčko' nám nemôže prekážať. Ostatní tu skrečujú, ale ja som si išiel svoje a dotiahol som to do úspešného konca. Je to aj o kondičke, ale i mentálnej sile. Človek sa do toho zaprie, aj keby bolo päťdesiat stupňov. Ďakujem Bohu, že som z Petržalky,"...

O rok neskor v Austrálii...-> do pozornosti dávam hlavne fotku :))

http://www.teraz.sk/sport/tenis-australian-open-klizan-skrec/115770-clanok.html

Peking 2014...

Najlepšia noc mojej kariéry. Myslím si, že tento zápas bude pre mňa prelomový. Určite si z neho odnesiem veľa pozitívnych vecí. Mám na to vyhrať GS a budúci rok chcem skončiť v TOP 10.

Peking 2015

"Bez ohľadu na výsledok v dnešnom zápase.. Dnes tu v Pekingu bol taký extrémny smog, že po pol hodine hrania som začal extrémne kašľať po každej výmene a po zápase som musel ísť vracať. V tomto meste je taký extrémny smog, že kvôli môjmu zdraviu, ktoré by malo byť prioritou každého usporiadateľ, budem musieť tento turnaj vynechať z môjho kalendára pre zvyšok mojej tenisovej kariéry...

No neni cocot?..
Reagovat
gigin
:DDD

Je to borec z Petržalky prostě.
Reagovat
smazaný uživatel
Cenna vyhra pro Berdycha, ubojovana, coz u nej neni rozhodne zvykem. Celkem sem hledel, ze snad poprve mel Tomas podporu publika. Ze by Zeman v Cine nechal fakt stopu? :D
Reagovat
tommr
tak on ten Sock je mimořádně nesympatickej takže žádnej div, že mu moc lidí nefandí ... :)
Reagovat
bIbec
já si spíš myslím, že je to tím čínským publikem. Všude jinde na světě mají diváci tendenci přát outsiderům (pokud zrovna nehraje Federer nebo Nadal), ale v Číně mi to tak nepřijde.
Reagovat
Kytka
Sock není nesympatický Jako soupeř jó, ale jinak je to hodný kluk. Vždyť kvůli nemocnému bratrovi přerušil i kariéru. Kdo by to udělal.
Reagovat
EllNino
Sock je nesympatickej ? ...mně je teda dost sympatickej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sock je jeden z najsympatickejších hráčov..Vo vseobecnosti..
Reagovat
kada.tom
Tak fajn, Tomáš postoupil, trochu víc jsem ale přál Jackovi, a to i proto, že v dalším kole Tomáš bude čekat pravděpodobně Gillen Simon a víme, jak má tohoto hráče Tomáš v oblibě ...
Reagovat
tommr
Simon už je skoro jistej a tím pádem akcie na Tomáše letí strmě dolů ... :(
Reagovat
Kytka
No los není vždycky dobrý. Zkraje roku na něj měl Tom štěstí, poslední dva turnaje smůlu. Každý má oblíbené a neoblíbené soupeře. Kdyby měl třeba L. Mayera nebo třeba Troického, na kterého umí, mohlo to být snadnější. Na druhé kolo byl Jack Sock těžký soupeř. Už prohnal i jiné hráče Tomova kalibru.
Reagovat
Fandina
Berďa v posledním game proti Sockovi odvrátil několik BB a nakonec proměnil třetí MB. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
babolat.cz
on ten turnaj vyhrál?
Reagovat
Fandina
máš dojem, že se ve středu hrávají finále?
Reagovat
babolat.cz
tak nebuď tak afektovaná, když jde o 2.kolo. To, že nemáš co dělat neznamená, že 2.kolo je úspěchem pro hráče TOP10
Reagovat
Fandina
nikomu neraď, co má dělat a co má psát. Nikdo ti o to nestojí. Ubožáku.
Reagovat
Fandina
Navíc, když to byl vyrovnaný zápas s dobře hrajícím a celkem mladým tenistou. Klidně to mohl projet.
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně ani ty nemáš co na práci, když máš čas na ni reagovat.
Reagovat
Fandina
Přesně tak, on se dívat může a druhý ne. Ubožák.
Reagovat
slacker
Ubozacka
Reagovat
babolat.cz
frndina retardovaná
Reagovat
Fandina
jdi si hrát na píseček, tam možná někoho oslníš, tady těžko s tvým nesnášenlivým přístupem k druhým nickům
Reagovat
babolat.cz
k tobě frndo
Reagovat
Fandina
to stačí
Reagovat
slacker
Nelzi, me tim oslnil
Reagovat
Fandina
Oslnil tě, že útočí na druhého? Tak to máš nějaké divné myšlení.
Reagovat
slacker
Oslnil me tim jak te pravdive oslovuje
Reagovat
Fandina
Nadávat druhému umí každý. A on nic jiného nepsal. To není nic k oslňování. Naopak, k pohrdání.
Reagovat
slacker
ano pohrda tebou
Reagovat
Fandina
Neuznávám lidi, kteří na veřejném webu druhého oslovují blbka. Takových lidí je mi líto. A on to dělá.
Reagovat
babolat.cz
já nazývám věci (a lidi) pravými jmény. Máš něco proti?
Reagovat
Fandina
Neuznávám lidi, které druhé oslovují blbkami. Jsou to pro mě ubožáci.
Reagovat
Fandina
A jinak s tebou končím debatu, nebaví mě s bavit o ničem.
Reagovat
Fandina
Jo Berďo, brejk potvrzen, 4:2 tak ještě dva game.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejne si nemuzu pomoci, ale Berda Zmurrovatel. Driv se predhanel s del potrem, kdo da tvrdsi forehand. Dnes uz i Andy hraje agresivneji a to nemluvim treba o Nishim, nolem atd.
Reagovat
tommr
jj Tomáš hraje víc na jistotu hlavně když se mu nedaří nebo když hraje proti silnějším soupeřům ...
Reagovat
Bee
Za poslední dobu poprvé vidím, že Berďa prohrává, ale nazabalí to a otáčí. Kdy naposled jsme tohle viděli? Když se nedařilo, tak se nedařilo a nedopadlo to. Teď snad...?
Reagovat
kada.tom
ještě není konec zápasu, Tomáš teď sice brejk potvrdil, ale že by to bylo nějak přesvědčivý, to zase nee
Reagovat
Bee
já vím, přesvědčivý to není, ale třeba aspoň první vlaštovka...:-) Fakt si nemůžu vzpomenout, kdy naposled tekl, ale zabejčil se a otočil...
Reagovat
darek.vrana
Třeba proti Tomicovi.
Reagovat
kada.tom
Jack nedal, takže dostal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky ho rozhodily ty 3 nevyuzite breakbally. Ted jen to dotahnout
Reagovat
kada.tom
Andy pěkně ve 2. kole, jen ať jede, chci, aby byl No. 2 na konci roku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To už bude tak či tak. Leda, že Roger obhájí Basilej, vyhraje Paříž a bude v TM ve finále, tak možná ne.
Reagovat
kada.tom
Bernie to dneska zvládl parádně, jsem rád, že vyhrál :-)
A Jack vs. Tomáš, nějak je mi jedno, kdo vyhraje, možná dokonce víc fandím Jackovi :-)

A teda ještě, že to Nishi uhrál, Andy a Leo jsou taky na dobrý cestě :-)
Reagovat
sprchon
Konečně se taky shodneme. Sockova hra se mi líbí, dneska bych mu vítězství přál. Na 2. set jsem mu věřil, kurz 2,4 byl hezkej. ;)
Reagovat
kada.tom
já Jackovi fandím už nějakou dobu, takže mu obvykle přeju v každém zápase, leda když hraje s jinými mými oblíbenci, tak tam třeba váhám :-)
Reagovat
Fandina
Ježiš, Berďa druhý set 4:6 a počty wítězných jsou nižší než UE. V prvním setu to bylo opačně. Tak doufám, že Berďa ten třetí set dá. Berďo pojď.
Reagovat
smazaný uživatel
Aspon to tak vypadalo, ze strachy se bal hrat
Reagovat
Fandina
Berďa má pěkné oblečení. Super. Jinak TB se Sockem. Je to hodně vyrovnané. Berďo pojď!!!
Reagovat
Fandina
Takže super, nakonec v TB byl Berďa lepší 7:3 a první set je tady. Tak ještě jeden Berďo, pojď!!!
Reagovat
Lunej..
Tomovi to slusi jeste chybi vyhra. Venku je seredne tak by mohl Berda udelat den hezci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera vypadl Federer, dnes Ferrer, myslela jsem, že vypadne i Nishikori, ale naštěstí to otočil. Kdyby vypadl i on, bylo by divné, že už by 3 hráči z top 10 byli pryč ve 2 kole. No a Berdych taky na tom neni uplně nejlíp, a mám obavy, že dnes vypadne. Takže další z top by byl pryč. Těšila jsem se na napínavé finále např. Roger - Novak, protože jsem velká fanynka Djokovice, ale to už tak stejně nebude. Tak aspoň aby postoupil Murray a Wawrinka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nole vypadne dneska. Mám vsazeno ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
A je vůbec možné, aby Djokovic vypadl s Kližanem? :)
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím. Ale za těch pár korun se ten risk vyplatí.:) Já jsem za ty roky viděl tolik zápasů kdy jsem si říkal "Není možné že prohraje" a hola hop :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, stát se může vše, ale je to velmi nereálné :) na 99,9% vyhraje Djokovic :-)
Reagovat
babolat.cz
Slováci jsou v euforii-Sagan, fotbalisti, tak do třetice musí zazářit Kližan
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem si říkal i včera u Federera :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vsadil symbolických 100 Kč na Kližana. Snad mě Novak potěší a vyletí jednou za rok v prvním kole. Jednička na konci roku je jasná, teďka vyhrál Peking a o nic moc nejde. Snad bude mít Kližan životní den. Šance je asi 1%, ale proč to nezkusit.
Reagovat
Lunej..
taky rve jak Tarzan :) 3:0 come on !!
Reagovat
Lunej..
Nicku nedelej sceny a hraj.
Reagovat
Lunej..
Nicku ty jsi pako mohl jsi vyhrat 2. set.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nabízí spoustu poutavých klání. Ty, které mě zaujaly nejvíce, jsou - Goffin-Isner, Thiem-Feli, Rafa-Karl a taky Nishi s Gyrosem. Podle mě bude hodně překvapení, protože papíroví favorité hrají proti hráčům ve formě nebo proti hráčům, kterým by měl/mohl docela sedět povrch. Těžké to bude mít jak Rafa tak i Nishikori. Feliciano chytl fazonu a rychlejší povrch by mu měl vyhovovat, no má těžkého soupeře, který si podle všeho povrch taky vychvaloval, tak uvidíme, jestli na jeho slovech něco bude.

Zcela jistě by měl postoupit Novak (jak překvapivé), Murray, snad jihoafrický Kevča, obhájce Simon (chytl ale prvokolového mečboláře z loňského roku proti Rogerovi), takže to nebude lehké. Dál je těžké tipovat. Ale tak zkusím - Isner porazí Goffina, Feli Thiema, Nishi po boji Gyrose a Rafa zvládne přetěžký souboj s Kárlem ve třech setech, s tiebreakem v rozhodující sadě. Nevsadil bych na to však ani děravé ponožky. :) Dále nutno věřit Stanovi, Ríšovi a Tomovi. Party at the Bernie's by měla skončit opět nepříznivě pro australského bohéma, ale věřme tomu že..příjemné chvíle u sledování mnoha a mnoha atraktivních špílů.
Reagovat
gigin
Jj, fajne špíly zítra. Ponožka bude dřina pro Toma. Jak je na tom Rafa s nohou? Kvarteto zrušil...
Reagovat
smazaný uživatel
What??? Kde to ctes??? To snad neeeeeeeeeeeee!
Reagovat
gigin
Tak měl hrát s Ferdou, ale zrušili to. Nevím jestli kvůli problémům Býka, nebo Nando to zabalil, když hukl s Cobrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Zjisti to prosim, ty jsi v tom dobrej ;-) Muj pritel Monk :-D
Reagovat
gigin
Co za to?
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys rad? ;-)
Reagovat
gigin
Když jsem se ptal co za to, tak mne napadlo příjmení našeho ministra zahraničních věcí...
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD ted jsi me dostal!
Reagovat
gigin
:-DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Dělá machra a hajzl mají na chodbě!
Reagovat
smazaný uživatel
Dělá machra a hajzl mají na chodbě!
Reagovat
gigin
Ani tam ne. Chodím ven.
Reagovat
gigin
Ferda má hip injury. Rafa je cajk, trénuje jak o dušu.
Reagovat
Herbert_Hoover
No vida. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Fuuu nestraš, to by byla citelná rána pro Rafu. Podle mě to zabalil spíše Ferda, tak nějak jsem s tím počítal, tak jsem po tom ani nepátral. :) Jo, pro Tomáše může být ohrožením v současném rozpoložení leckdo, ale snad to zvládne a naladí jakous-takous formu před TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Středeční Šanghaj nenabízí nic, alébrž nejlepší tenista všech dob už tam nebude !!!!!!
Reagovat
gigin
Tak on by stejně zítra nehrál. Na funkci rostlináře by to ve středu nemělo žádný vliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si muze uzit dnes i zitra, coz se jinak nedoporucuje ;-) Pred zapasem..aby se nevysiloval :-D
Takze kdyz se to tak vezme, vcera musel radit..asi zadelaval na dalsi dvojcata :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
:D Trénink dělá mistry, říkává Jarda Jágr, zajímavé je, že stále žádné dítě nemá... :)) A to má ke všemu prý famózní střelu z voleje.
Reagovat
Mayo
Jarda a strela z prvej? :D On vie strielať len zápästím, teda inak som ho ešte nikdy nevidel :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Střelu obecně lze brát jako jeho velkou devízu, taky chudák prostřílel nejedno odpoledne na rybníčku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ze nema dite..hlavne nema zenu. Nechapu proc, to si jako nemuze vybrat v tom zastupu?
Ale tak asi s tim ceka az definitivne sekne s hokejem..dnes muze byt tata klidne v 50 a nebude to divny :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, v podstatě by mohlo být divný z toho jiného pohledu, že má dítě tak brzy. Asi bude na jednu stranu rozumné počkat. :D Podle mě lze hledat rozřešení proč nemá Jarda ženu, u jiné ženy, a sice jeho maminky. :) Sice nedávám na drby, ale i mně to kdysi přišlo jako celkem logické osvětlení celé kauzy Jarda a ženy. Anebo fakt není snadné žít s hokejovou mega star, osobností..spousta žen po tom jistě prahne, ale nejspíše to nebude až takový med.
Reagovat
gigin
Se nechce vázat a užívá si, popichuje si různě, pohoda.
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná stav věcí v osobním životě mu dává motivaci hrát stále hokej. Pokud by skončil, musel by přímo čelit tomu, že nemá rodinu. Těžko říct. Jako je stále dobrej, to je jasné, ale přesto si myslím, že i tohle je jeho motivace.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim.
Reagovat
Herbert_Hoover
Možná ani sám Jarda neví, proč ji nemá. :D To jsme pak my nahraní v hledání pravdy. :/ :D
Reagovat
smazaný uživatel
A co s tou barvou? jěště mně zelená zbyla!
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je strašně těžké předvídat tyhle turnaje na konci roku po skončení posledního GS sezóny. Tam se na to může první polovina TOP 10 úplně vybodnout a nebo se nahecovat a vyhrát. Ti nejlepší za sebou mají už tolik turnajů, že musí být strhaní do morku kosti.:)
Reagovat
Roger_Federer
Djokovic je letos proste nekde jinde, od AO, jedine 2 starty nepromenil v titul. Sice i Rg, asi ten o ktery stal nejvice..
At se to libi nebo ne, proste hraci mu nejsou schopni stabilne konkurovat.Ani jeden.
Je proste ted o dva levly jinde nez cely zbytek konkurence, stejne jako Roger 03-08, nebo Rafa celou dobu na antuce.
Moc nevidim duvod, proc by se to do sezony 2016 melo zmenit, Djokovic nevypada unaveny, zdravotni problemy nema, v kazdem turnaji se od zacatku zlepsuje, vykon gradu vetsinou na 1/4 nebo finale, kdyz uz ma blby den, stejne nakonec ten zapas ubojuju, protoze souper to nezvladne hlavou.Tohle vsechno mu hraje do karet.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhral Dubaj, RG, Cinnci.
Reagovat
Mayo
Montreal
Reagovat
Roger_Federer
Mate pravdu..vubec mi to nedoslo, kratkodoba pamet spatna.
Mel jsem si to overit.
Myslel jsem jenom Dubaj a RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak předčasné finále má být zítra od 14:00, to bych měl stihnout.
Reagovat
George_Renel
Takže překvapení prvního dne odnesl Roger. Co zítra?
Mám trochu obavu, že to může být Tomáš. I když, v tom případě, s daleko silnějším soupeřem.
Nebo ho předstihne Nishi .-).
Reagovat
babolat.cz
myslím, že to zítra odnese Nole. Kližan překvapí.
Reagovat
smazaný uživatel
Neverím.
Reagovat
smazaný uživatel
Nabízí se to. Ale byl by to při současném rozložení sil pořádný fail, vzhledem k tomu, že počet titulů z Masters je jediný rekord, který je pro něj reálně dosažitelný. Ale je fakt, že v Šanghaji to může mít náročnější, Wawrinka má formu, Můra je otazník, ale tenhle turnaj mu sedí.
Reagovat
Kozoroh
Co to meleš? Jediný dosažitelný rekord??? A co třeba rekord v počtu vyhraných GS na betonu? Ty si vůbec nepřipouštíš možnost, že v tomto parametru předstihne Federera?? Nebo rekord v počtu titulů, i toho může Djoker dosáhnout!
Reagovat
D@nny
Klid, vždyť jen vyjádřil svůj názor:) Určitě tvou modlu nechtěl nijak urazit. Tvl ty toho Djokovice musíš řááádně hltat:D
Reagovat
Kozoroh
* rekord v počtu titulů z TM jsem měl na mysli. Connorsův rekord 109 vyhraných turnajů Djoker nedá, je to na něj příliš velké sousto.
Reagovat
Tornes
Škaredé překvapení takhle navečer... Hrál špatně, nebo měl Ramos dokonalý den?
Reagovat
Kozoroh
Teda nečekal jsem, že Fedex vypadne už v 2. kole s Ramosem, pro kterého je tato výhra životní. Mám za to, že dnešní krach souvisí s Fedexovou prohrou v New Yorku. Druhé prohrané finále na majorovém turnaji v řadě, se svým aktuálně největším protivníkem a to přitom v předcházejících zápasech hrál výborný tenis... To muselo Rogerem otřást a dnešní porážka je toho důsledkem. Uvidíme, jak bude hrát Roger na TM, ale na titul ho nepasuji, ba dokonce ani na finálovou účast.
Reagovat
Nola
jedna prehra nic neznamena, favoritov je najjednoduchsie vyradit prave v uvodnych kolach, su nerozohrani, v 1. kole maju volno... ktovie, ako zajtra dopadne Nole, Martin mu naposledy celkom zatapal...
Reagovat
gigin
Ale ho*no s ním otřáslo. Prostě nehrál delší dobu ostrý zápas no..
Reagovat
Kozoroh
V Cincinnati hrál po víc jak měsíční pauze a nebyla na něm znát nerozehranost, stejně tak v Dubaji. Tudíž příčiny prohry je třeba hledat jinde než v pauze...
Reagovat
gigin
Tak dnes měl asi zdatnějšího soupeře no.
Reagovat
Roger_Federer
:)..tento turnaj neni podle vysledku pro Rogera nijak perfektni, hraje se tady od roku tusim 09 a hral 2xfinale, kdy jednou prohral z Murrayem a loni ve finale 7:6 7:6 porazil necekaneho finalistu Simona.
Reagovat
kada.tom
Po celým dni mimo net dorazím domů a co nevidím :-D

Arogant a egoista ze Švýcarska krásně zbabral 1. kolo v Šanghaji, no paráda :-DDD

Takže celý týdne pohodička, už se nemusím obávat, že by to tam vyhrál, jen ať hezky odpočívá (nejlépe už pořád) :-D
Reagovat
Lunej..
Bože, jak málo stačí k lidské radosti..
Reagovat
Frantz
Jen skoda, ze turnaj prisel o 90% prestize :DDDD
Reagovat
kada.tom
pro mě naopak teď prestižní začíná být :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Pokud by vypadl i Novak, tak to dostane grády co se týče zajímavosti. Ani to není někdy na škodu. Když selže přímá konkurence Novaka, co si přát víc než aby selhal i sám Novak ku prospěchu atraktivity bojů o trofej.
Reagovat
steve79
Je to šok, ale život jde dále. Je to teprve druhý slabší turnaj spolu s Australien Open. Doufám, že Federer porádně potrénuje a v Basileji nebo v Paříži získá trofej.
Reagovat
Herbert_Hoover
A co Monte Carlo a Madrid? :)
Reagovat
steve79
To je antuka a na antuce se s Fedexem už moc nepočítá.
Reagovat
Herbert_Hoover
To je zajímavé. :) Přesto by s Kyrgiosem prohrát neměl, zvlášť ne v Madridu..dle mého :)
Reagovat
gigin
https://twitter.com/SHRolexMasters/status/653859977006714880/photo/1
Reagovat
Nola
prosim Davor1 nezasielat odkazy, dakujem
Reagovat
gigin
Čo ste si porobili? Nebláznite.. :((
Reagovat
Davor1
Len som jej slušne naznačil,že sa mi nepáčia tie nezmysly, ktoré tu pravidelne vypisuje na moju adresu, ako napríklad naposledy obviňovanie z používania dvoch nickov (spájala ma tu a nie práve vyberavým spôsobom s používateľom naturalgut, s ktorým nemám nič spoločné), či predtým drísty ako že neznášam českých a slovenských tenistov a podobne...
Reagovat
gigin
Tak to mne moc mrzí :-( jste oba fajní uživatelé, eskáčka..
Reagovat
Lunej..
Čézety se hádají mnohem víc :)
Reagovat
gigin
Tak je nás tu jak škaredých psů.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejaké prasačinky, že?..

Typický Davor, no..:)
Reagovat
rod_laver
Last year I got lucky. This year I didn't. So it's a pity.
Reagovat
ipko
https://www.youtube.com/watch?v=d82fjwPkVH4 nebolo to až také zlé, ale Ramos hral fakt skvele.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Takže lupeny už asi máš i ubytování a letenky. Jedeš sólo, nebo s cestovkou?
Reagovat
Herbert_Hoover
V Austrálii si zahraje Kyrgios semifinále s Hewittem. Novak prohraje 14:16 s Dolgopolovem v osmifinále. Wawrinka využije příležitosti a potáhne to až do finále. Během něho se ale zraní a Rafa mu oplatí potupnou porážku z roku 2014. V Paříži prorazí Coric. Postupně vymlátí Andyho, Nishikoriho, Tsongu a ve finále vyhraje 3:1 nad do té doby dominantním Novakem. Wimbledon ozdobí epická bitka v úvodním kole mezi Veselým a Pavláskem. Veselý ale nepotvrdí fantastickou formu a ve druhém kole překvapivě skončí na raketě Raonice. Rafa vypadne s Kližanem v pěti setech ve 2.kole. Gulbis prohraje s kvalifikantem v pěti setech. Baghdatis zlomí 15 raket při cestě do druhého kola. Monfils se Simonem osmkrát překonají vlastní světový rekord v nejdelší výměně. Ve finále Karlovič porazí Rogera. Na US Open bude dominovat Novak způsobem do té doby v roce 2016 nevídaným. Ve čtvrtfinále spláchne Isnera, v semifinále Berdycha. Federer prohraje ve čtvrtfinále ve 4 setech s Tsongou. Andy se protrápí ve čtvrtfinále přes Thiema. Nadal prohraje se svým kamarádem Fogninim v osmifinále a ztratí vedení 3:0 na sety. Ve finále však Novak okusí hořkost porážky, nepromění dvanáct mečbolů, na nichž zahraje 6 dvojchyb. Bjorn Borg to ocení potleskem, Boris Becker sáhne po láhvi whisky, Marián Vajda volá Lackovi, jestli by ho nemohl trénovat. Kokkinakis slaví titul v mixu s Donnou Vekic. Gulbis opět začíná pít, kouřit a ponocovat. Titul v singlu nakonec, po 8 hodinách a 30 neproměněných mečbolech Novaka, slaví Gilles Simon.

Report ze Cincinnati, Pekingu a Šanghaje: V Cincinnati Novak opět nevyhrál. V Pekingu neztratil ani gem a v Šanghaji prohrál v 1. kole s Ramosem, uhrál pouhé dva gemy.
Reagovat
smazaný uživatel
Podaj tento scénar za 1cent v niektorej zo stávkových kancelárii a keď to výjde, staneš sa okamžite najbohatším človekom plánety..:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Já se bojím, že bych nevěděl, co mám s tolika penězi dělat.. :)) V tom lepším případě. V tom horším by mě takový náhlý příliv peněz mohl ohrozit na životě.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre...vtipne :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Děkuju :) To byl cíl, snad to fanoušky moc nepohoršilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Super, jsem se fakt zasmala a hltala to...a uz si i predstavovala prubeh. Hlavne toho Rafana..ale Nole a nepromeneni 30matchbalu je nej!!! :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
:D Bezva, to mě fakt těší, je to jistý příslib do budoucna pro mě. :) Mohlo to být delší a promakanější, ale toho je na TP škoda. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to vitam :-) lepsi nez nekonecne hadky a urazky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kde to můžu podepsat? :P :D
Reagovat
babolat.cz
Nadal prohraje se svým kamarádem Fogninim v osmifinále a ztratí vedení 3:0 na sety...
nee
Reagovat
smazaný uživatel
To je prave ten paradox :-D
Reagovat
Herbert_Hoover
Jsem rád, že ti přijde jinak vše ok. :D Máš zdravý smysl pro sci-fi, to je fajné. :)
Reagovat
babolat.cz
vše je víceméně reálné, i když :-) ale to 3:0 je nesmyslné...
Reagovat
Herbert_Hoover
Nepovídej. :) O to právě šlo. Uhodit hřebíček na hlavičku takzvaně.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale neboj, já proti Rafovi nic nemám, naopak. Nutné to brát s rezervou. :)
Reagovat
Frantz
LOL elegán :D maestro nambrvanforevr GOAT..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chystate sa niekto na ATP masters in London? Ceny vstupeniek vobec niesu astronomicke,na to ze uvidite top ten
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jsem tam vloni a bylo to super, i když úvodní zápasy byly hrozně rychlé, jednoznačné. Letos zatím zvažuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som bol takisto minuly rok..a ano bolo to velmi rychle...Djokovic zrusil wawrinku za menej ako hodinu...tak som tento rok,pre istotu kupil viac tickets :)
Reagovat
rod_laver
Letím potřetí, letos finále a obě semifinále dole.
Reagovat
gigin
Tak to už Rogera nestihneš.
Reagovat
a.magerova
Stejně ho nemá rád :-P
Reagovat
rod_laver
Ale mám :-)) ani nevíš, jak mě dneska při sledování livescore polilo horko..škoda
Reagovat
a.magerova
Já TO sledovala v TV :-/
Reagovat
rod_laver
Viděl jsem jenom statistik a v nich byl Roger lepší. Předpokládám, že rozhodly důležité výměny a neproměnění BP.
Reagovat
rod_laver
Tak to je jas, vidím to letos na Rafu, TM je jeho turnaj.
Reagovat
gigin
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:) Kdyby to fakt vyhrál, tak se WTA se svou nepředvídatelností může jít zahrabat.
Reagovat
rod_laver
Abych byl upřímný, doufám, že uvidím např. v SF souboj Rogera s Rafou, moc bych si to přál. Pár turnajů už jsem objel, viděl jsem ho hrát s Nolem i Andym, ale zápas s Rafou mi pořád uniká.
Reagovat
a.magerova
Jj, babolat.cz už spřádá plány oslav :-))))
Reagovat
rod_laver
Myslím, že duševní mrzák kada.tom by slavil víc :-)
Reagovat
anajka
Mám lístky na dva dni v skupinách.
Bez problémov priznávam, idem tam kvôli Rogerovi. Takže dúfam, že sa nič mimoriadne neudeje a budem si vychutnávať jeho hru konečne naživo.
Reagovat
Mayo
NO kde je Kozoroh ako tvrdil, že Borna Marina vyklepne :D ... dobre som tvrdil, že Čilič vs Čorič 2-0 ... a darmo sa Marin v prvom kole trápil, každý zápas je INÝ (:
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jsem si taky myslel, že má Coric velkou šanci. :) Bohužel Marin byl dnes service-bot.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi mu kouč vyčistil žalúdok, lebo ozaj hral žalostne a tá bezmocnosť v očiach, uff
Reagovat
smazaný uživatel
ups, to patrí Mayovi. ;)
Reagovat
Mayo
:)
Reagovat
Kozoroh
To máš radost z toho, že sem se spletl, že? :D
Marin byl dnes na Borníka moc skvělý. Jakoby měl Borna respekt ze svého staršího a úspěšnějšího krajana. Potkali se poprvé, až se střetnou podruhé, Borna nebude vyklepaný. To si piš!
Reagovat
Mayo
Hej mám ohromnú radosť, že preceňovaný Čorič pukol suverénne s Marinom.
Reagovat
Pe3k
Přesně jak říkal komentátor skysportu. Ramos zahrál životní zápas a získal životní skalp. Gratulačka. Škoda jen, že turnaj přišel o 90% prestiže...Roger se šetří na WTF a AO :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nech to tam Ramos teraz všetko vyfacká
Reagovat
smazaný uživatel
To bych neřekl, Roger hral velice špatně a o tom to bylo, asi trenink a formu soustředí na turnaj mistrů, ..tak blbě jsem Rogera hodně dlouho neviděl hrát
Reagovat
smazaný uživatel
S touto Rogerovou výkonnosťou turnaj o nič neprišiel, práve naopak, turnaj získal aspoň vo forme hrajúceho Ramosa.
Reagovat
smazaný uživatel
No, pokud se nepletu, už loni v prvním kole na Rogera měl mečbol L.Mayer, od vítězství ho dělily asi tak tři centimetry. Když si u sítě podávali ruce, chudák Leo měl slzy v očích. Takže Rogerovi to tam asi nějak nesedí a co nedokázal loni Leo, udělal teď Albert. Gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Karma.
Reagovat
smazaný uživatel
Těch matchbalů bylo myslím dokonce 5 :) - Loni upletl z hov*a titul a letos prostě smůla.
Reagovat
gigin
ano 5
Reagovat
smazaný uživatel
Karma, dobře napsané.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja letím domov, aby som ho podporila a on sa tam flákal. Akoby bol prispatý či čo, nechápem, žiadna bojovnosť, odhodlanie. :( Sklamal ma. To je trubka! Srbovi zamietol časť cestičky. Zdá sa, že turnaj bude o5 jeho.
Reagovat
Mayo
To si robí srandu zo mňa :O fúú, tak to je šok, to čo tam stváral...no, tak sa Djokovičovi otvára cesta kks...tak už iba Andy tam môže zamiešať asi
Reagovat
Vojtiik
Kei preškolí
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Federer měl hrát v Pekingu, sice tam nestartuje, ale měl. Připravil by se na Shanghai líp, kdyby hrál ještě v Pekingu. Takhle hrál naposledy na Us Open ve finále, kde prohrál s Djokovicem a od tý doby nic ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No možná ho ta prohra ve druhém finále GS po sobě zase s Djokovičem psychicky unavila stejně jako Serenu.
Reagovat
smazaný uživatel
I to je možné :-) Taky mě to napadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer uprednostnil Bazilej pred Pekingom, celkom správne a logicky podľa mna..
Reagovat
smazaný uživatel
Já hraju takovou tenisovou ligu u nás ve městě a je tam 10-15 turnajů v roce. Pravidelně se mi stane, že začnu v nějakém a v prvním kole prohraju stylem, že to odchodím protože mě to prostě vůbec nebaví a jenom přemýšlím, že si dám odpoledne pivko a půjdu někam na výlet a na pivo.

Roger měl dneska asi stejný stav. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Hezky. Je dobré si sem tam uvědomovat, že v samé podstatě jsou to lidi jako my a že můžou zažívat podobné stavy jako my. Tak proč by si nemohl dát Roger v Šanghaji pivko a jen tak prostě povegetit. :D I když nevím, jestli je pivko zrovna to pravé ořechové, co si dát v Šanghaji. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Vedľa sa začala zaujímavá diskusia o štatút legendy, komu prináleží a komu nie..Čo si myslíte, kto je tou legendou, čo sa počíta?...Rátajú sa samozrejme GS triumfy, počet turnajov, rivalít, jednotiek v rebríčku, atd..Čo ešte?..Aký je váš zoznam?...Je počiet legiend na jednu etapu dostačujúci?..

2000-2015 Legendy...Federer, Hewitt, Nadal, Djokovic, Murray...
2000-2015 nezmestili sa...Roddick, Safin, Wawrinka, Del Potro, Ferrero, Davydenko.

1985-2000 Legendy..Becker, Lendl, Sampras, Agassi, Courier...
1985-2000 nezmestili sa...Kafelnikov, Rafter, Ivanisevic, Chang, Moya, Henman..

1970-1985 Legendy...John Mcenroe, Bjorn Borg, Mats Wilander, Jimmy Connors
1970-1985 nezmestili sa...Tu si už netrúfam menovať..:)

A čo zoznam 2015-2030?

Aby za tých 15 rokov nevyhral najviac GS Djokovic..:)..Neprekvapilo by ma to..
Reagovat
smazaný uživatel
Plus Stefan v druhom zozname hore :)
Reagovat
smazaný uživatel
+1!
Reagovat
smazaný uživatel
No když se podíváš na dnešní mládež a budoucnost tenisu jako takového - kde není žádná MEGASTAR jako Rafa,Nole,Roger už v útlém věku, tak Nole vyhraje 3-5 GS od r. 2015 do konce kariéry a nikdo ho do roku 2030 nedožene protože každý GS vyhraje někdo jiný
Reagovat
Herbert_Hoover
Odhad kolik Novak vyhraje ještě GS je těžký. 3-5 GS se může zdát někomu málo, ale nakonec se může ukázat, že je to strašně moc. Od roku 2011, kdy sešlápl Novak pořádně plyn a pelášil jako Fittipaldi za úspěchy, byly sezony, kdy vyhrál 3 GS v roce, ale taky sezony, kdy na GS docela shořel před cílem. Takže může vyhrát příští rok opět 3 GS ale může taky mít třeba jen jeden. Těžké odhadnout, protože 3 GS za sezonu jsou fakt hodně.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak...Budúca sezóna bude pre Novaka kľúčová, kariéra od roku 2017 sa už bude dať predvídať o niečo ľahšie, keďže Novak dosiahne 30r...Ak teda budúcu sezónu vyhrá len 1GS, pochybujem, že po 30. pridá ďalších 5...

Moj odhad je okolo 15...Ako som vsak naznacil, Boh vie, či niekto v tomto 15r. období vlastne vyhrá viac ako 5-6GS..
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak tak, i pokud Novak nedosáhne na počet GS, který mu leckdo předurčuje, tak je dost možné, že ho stejně v následujících 15 letech nikdo nepřekoná.
Reagovat
smazaný uživatel
Budou mít problém překonat Wawrinku :))
Reagovat
smazaný uživatel
A stejně teďka přichází v této debatě na povrch jak brutální je Rogerův počet vyhraných GS. Tahle meta je prostě šílená. Pokud to nedá Nole, tak to nedá nikdo dalších 50 let. A to už Nole má co dělat a možná to ani nedá.
Reagovat
Vojtiik
před 12 lety se taky psalo o tom, jak nikdo příštích 100 let nepřekoná Samprasův rekord v počtu GS... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tých 14 posobilo astronomicky a neprekonateľne...Podľa mňa je v ľudských silách získať cca. 20 GS..Viď Serena, Grafová...Samozrejme na to potrebuje človek vychytiť priaznivé okolnosti, čo sa zdravia, konkurencie a hlavne vlastnej dlhovekej špičkovej výkonnosti týka..
Reagovat
smazaný uživatel
získal de facto 23 nebo 24 GS titulů. Tak dominantní tolik let ale už asi nikdo nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím...Rod Laver posobil ešte v čase amartérskejšieho tenisu, kedy atletičnosť bola podriadená technickej vyspelosti..Dnes ti "umenie" nestačí, potrebuješ aj stíhať fyzicky a táto sféra má svoje limity súvisiace s vekom..
Reagovat
Tornes
Takhle to brát nemůžeš - tehdy byly okruhy rozděleny na dva. To pak naskakuje najednou mnohem spíš. A po vyhrání sezonního GS mezi ametéry si v další sezoně mezi profesionály nevedl zrovna dobře => kdyby profesionálové hráli, rozhodně by ho nezískal. A i mezi profesionály to měl lehčí, páč pár kvalitních hráčů prostě chybělo - řekněme jako prvních 20 hráčů žebříčku bez třeba Murrayho, Berdycha, Wawrinky a Čiliče, kteří válcují ten druhý okruh. Vítězství ani na jednom okruhu není stejně hodnotné jako vítězství na celkovém okruhu. A na tom horším (= amatérském) je to ještě horší - Murray by v mém příkladu mohl být něco jako Emerson.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pravda, že pokud má někdo reálnou šanci připravit Novaka o GS v následující éře, tak to bude určitě Stan. Otázka je, jak se u něj projeví věk. Jestli nebude za chvíli uspokojený tím, co dokázal. Ale snad ne, protože zápasy Novaka a Stana mají říz a Stan se z něj jako bonus prostě nepotento tamto ono. :D Zatímco Novak už z něj respekt má.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Stan s jeho základní školou nad tenisem moc nepřemýšlí. On to prostě mlátí a mlátí a když to nelítá, tak to stejně mlátí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je typ tenisty (přesně jak zaznělo výše) který je schopný vyhrát většinu turnajů v roce. Ale taky nemusí vyhrát v r. 2016 žádný GS a třeba 2 masters. Letos je brutálně na koni a málokdo jej zastaví. Můžou se spoléhat jenom na to, že už bude na konci roku unavený. Přece jenom má o 4 roky více, než v úspěšné sezóně 2011.
Reagovat
rusedski
Bohužel Novak tři sezóny "promrhal". Pokud se někdo chce stát GS rekordmanem, tak je přílišný luxus v nejlepším věku dávat jen po 1 GS tři roky v řadě :/ díky tomu Federera na 90% nedožene :/
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, že Federer má šanci ještě GS přidat. A taky by si to zasloužil za to co tenisu obětoval a zasloužili by si to i jeho fans a tenis celkově. Tak mu přeju ať se mu to povede v příštím roce. Nejkrásnější by to bylo samozřejmě ve Wimbledonu. A pak se na to může už s klidem vys*at. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja by som si zaslúžil vyhrať GS pre to všetko, čo som tenisu obetoval, alebo aspoň milión eur od Rafu za moje advokátske služby v rámci srednej Európe, ktoré pre neho vykonávam...:Na zásluhy sa nehrá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Si ma predbehol. :-) Kým som napísala a obnovila stránku, už si dal koment s podobným obsahom. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to je bežné..Stáva sa ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"A taky by si to zasloužil za to co tenisu obětoval a zasloužili by si to i jeho fans a tenis celkově."
Táto veta ma zaujala. Aj iní tenisti veľa obetovali a to sa nám ani len vo sne nezdá. Za zásluhy sa GS nedávajú. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem to blbě, samozřejmě se nedává nic za zásluhy.

Spíše jsem to měl napsat takto "Pro tenisový svět a Rogerovy fans by bylo symbolické, kdyby ještě jeden GS přidal"
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně jak píše Valkyria..Novak musí vyhrávat GS a přitom stačí, aby jednou vyhrál Roger a zase se mu tento cíl na hony vzdálí. Protože i jeden GS se může v konečném zúčtování zdát jako velký schod.
Reagovat
rusedski
To jo...a vyhrát Federer jeden místo Noleho (tj. jedno z dvou posledních finále), tak je to v řiti už úplně :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Federer má pořád reálnou šanci další GS přidat. Ono pokud nechytne někoho v brutální formě "Stan na RG, Cilič US Open" tak jej de facto zastaví jenom Djokovič. A nemyslím si, že Nole bude příští rok ve finále všech GS jako letos.
Reagovat
Mayo
Djokovič vyhrá 4 GS.
Reagovat
smazaný uživatel
A Nadal všechny Masters a Jirka Veselý bude na TM příští rok.
Reagovat
Mayo
a ešte som zabudol, že aj olympijský turnaj
Reagovat
smazaný uživatel
Otazka je, ci si myslis, ze Federer bude v 2 finále ako letos?...Lebo to je tiež nadštandard...Ja si myslim, ze aj Djokovic aj Federer budu mat slabsie sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Sami víme jak to dopadá. Vždycky se řeší co bude příští rok a ono je to úplně jedno. Já si myslím, že POKUD RF UDRŽÍ LETOŠNÍ VÝKONNOST, tak má šanci zopakovat finále GS alespoň 1x. Uvidíme co konec roku a jak dopadne TM. Nemyslím si, že Nole + RF budou jen tak k poražení v příštím roce. Tak špatně na tom zase nejsou. Pořád to jsou 2 top hráči.
Reagovat
rusedski
Myslel jsem "kdyby byl býval vyhrál" buď WIM nebo US...
Reagovat
smazaný uživatel
Viem...Reagoval som na príspevok pod tebou...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je strašně nevyzpytatelný. Vždy, když měl v posledních letech někdo dominantní sezonu, tak potom přišel velký útlum. Novák - 2011 (3 tituly) a následující rok jen jeden. Rafa 2013 dva tituly a 2014 jeden na svém balkóne v Paříži. Nová sezona podle mě zamíchá kartami. Navíc bychom měli počítat,že v následujících dvou letech může vyletět nějaký mladý na tolik, že dokáže Noleho sundat na GS. A to ještě neberu v potaz někoho jako Wawrinka, že třeba někdo jako Tsonga nebo Monfils (zní to šíleně, ale kdo by tipl Čiliče?) vyletí a taky třeba něco vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc příští sezona má pět vrcholů a to je na serbinátora až moc.
Reagovat
smazaný uživatel
RG, W, OH, Toronto, Cinnci, USO...Rad za radom..Ak Nole vyhrá vsetko v rámci týchto vyše troch mesiacov, na zvyšok sezóny sa može vykašľať a je nesmrteľný :)
Reagovat
Herbert_Hoover
U Nadala to na GS nevnímám jako významný seskok. 2013 hrál 3 GS a shořel tradičně ve Wimbledonu, o rok později hrál opět 3 GS, shořel ve Wimbledonu, ale tentokráte až později, už už se blížil té vyšlapané trávě nebo možná už na ní dokonce hrál, nevím jak to Tornes zařídil. :) Byl ve finále v Austrálii a vyhrál RG. Takže RG obhájil a de facto si pohoršil jen tím, že namísto titulu prohrál ve finále druhého GS. Tedy vítězství na USO vyměnil za finále na AO. Všichni asi vědí, že Nadal nebyl ve finále úplně ve své kůži. Byla to velká škoda, ten zisk GS mohl taky ještě hezky zamíchat kartami. O dost horší to bylo v celkovém chápání sezony-Masters atd. Celkový obraz byl zcela odlišný než v předešlém roce, ale na GS žádný ohromný propad. U Novaka byl drastičtější.
Reagovat
Vojtiik
Já bych k legendám zařadil A-Roda... ale možná to je jen subjektivní vyjádření sympatií:)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jeho tiskovky snesou level legendární, takže proč ne. :) Já bych ho tam zařadil, ale byl bych ještě subjektivnější než u Hewitta.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jich tam musí být zrovna pět? Já bych toho Hewitta škrtl. Nakonec máš pravdu, že Ivaniševič je taky jenom lokální celebrita, tak řekněme, že legendární byla ta jeho cesta a ne on sám. Murray ještě musí něco prokázat, aby se tam zařadil. Takže, podle mé konceptualizace pojmu legenda (lidi si ho budou pamatovat za čtyřicet let, i když to budou mladí fanoušci), tak jsou legendami zatím jen FEDEX, NOLE a Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
ops, Rafovi jsem nedal capslock omylem. Takže oprava a RAFA. :)
Reagovat
smazaný uživatel
V poho, to dáva zmysel...
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký zásadní rozdíl vidíš mezi Roddickem a Hewittem? já tedy skoro žádný akorát Lleyton má o jeden GS víc, o jeden Turnaj mistrů víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Podľa mňa bol Lleyton na každom povrchu (hard, antuka, tráva, hala) o niečo lepším hráčom...

Ale súhlasím, že medzi A-Rodom a Hewittom je menší rozdiel, než medzi Hewittom a Murraym.
Reagovat
panzer.dragon
možná je to součást útoku na post světový jedničky, to že bude nasazenej jako trojka znamená, že může novaka vyklepnout už v semi (když dá los) a tim připravit novaka o body a následně roger to může celý vyhrát, vedle v diskuzi zaznělo, že by taky v semi s novakem mohl bejt uvolněnější než ve finále, takže prostě strategickej odsun na pozice, kde novakovi sebere víc bodů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Shanghai mu nikdy neseděla. Dojel tam jako obhájce - což nikdy nezažil. První zápas prohrával stejně jako loni. Nehrál od US Open téměř žádný zápas a ve finále US Open mu to nandal Nole už potřetí v řadě. TM máš jistý, stejně skončíš jako n.3 na konci roku, tak se na to prostě vys*al
Reagovat
Mayo
ale prd, vlani ho v Šanghaji vo finále porazil...na týchto rýchlejších hardoch na 2 víťazné je jedno kde ho stretne
Reagovat
panzer.dragon
loi ho porazil v semifinále
Reagovat
Mayo
no tak v semi
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš na mysli Dubaj Mayko, či?..
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Španělům, to není špatný výsledek.
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/CRMm6ZAUsAEFq_n.jpg

škoda Rogera, turnaj ztratil svý kouzlo
Reagovat
panzer.dragon
vlastně je tam ještě jedno želízko v ohni, Dr. Ivo
Reagovat
a.magerova
Stará Rogerova slabina - nevyužité BB, jak v prvním, tak ve třetím :-/
Reagovat
panzer.dragon
ale statistiky docela slušný, klidně by to s nima moh vyhrát :-( a nebylo by to divný, 15 es
Reagovat
a.magerova
Právěže statistiky víc než slušný.... celkově to nechápu..... ale zase mám dost nabitý program, takže vlastně o nic nepřijdu :-)))
Reagovat
a.magerova
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12106802_824824887636175_3855980133168095721_n.jpg?oh=65cc6221b89379e15408bebd011aa950&oe=56D1D954
Reagovat
Herbert_Hoover
Při bližším ohledání pozoruju zajímavé výsledky Ramosovy v Šanghaji. :) Prohra s Wawrinkou na základě 2 TB, porážka Cilice..a teď Kvéry s Rogerem...a pak že challengerista a antukář!
Reagovat
gigin
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlt1/t31.0-8/s960x960/12087136_824809524304378_6359020253457987326_o.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bláho, tenhle prodavač porazil Rogera jo? Svět se zbláznil
Reagovat
kadol
Viděl jste někdo statisktiky? V total distance run ma federer743m a Ramos 1789m. Zapas jsem bohuzel nevidel. Ale vypada to, ze se pomalu ani nerozbehnul, kdyz ma o tolik min metru nabehanych jako souper.
Reagovat
babolat.cz
to není vypovídající údaj, Ronaldo toho ve fotbale také moc nenaběhá...
Reagovat
kadol
Tojo, ale o tolik? Je to zvlastni. Snad mu nic neni a nemel jen svuj den.
Reagovat
a.magerova
Tak nějak po paměti:
1. set 299/740 m
2. set 203/466 m
3. set 241/583 m

Zápas jsem viděla celý.... no nějak nechápu, proč se to stalo (tak loni taky málem v prvním zápase vypadl, takže slabší rozjezd, ale hra byla dobrá)..... ale musím uznat, že soupeř byl houževnatý a nebojácný....
Reagovat
a.magerova
Jo a ta čísla si pamatuju proto, že mě taky udivila, protože se mi zdálo, že Roger běhal dost, soupeř ho honil ze strany na stranu a byly z toho moc pěkné výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Rogerovi bylo videt, ze raketu nemel moc casto od US Open... Je to skoda pro atraktivnost turnaje, ze se nepripravil. Jedine snad Stan by mohl pozlobit Noleho, pokud se s nim utka
Reagovat
smazaný uživatel
Přijel do Shanghaje stejně jako loni do Říma. Nepřipravený, nerozehraný a měl to úplně na háku. Snad se probere ke konci roku ať vyhraje posledních pár turnajů někdo jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja stále hovorím, že tenisová jeseň nikoho nezaujíma a sezóna by sa mohla skončiť o mesiac skor..
Reagovat
smazaný uživatel
To je svým způsobem pravda. Ono každý fandí do US Open a ty další turnaje jsou stejně bezpředmětné pro určité hráče. Někdo honí ještě TM na poslední chvíli, ale vypadnout může klidně i Nole v prvním kole a může mu to být úplně jedno. Na TM jede tak či tak, jednička bude tak či tak. Roger na TM jede taky a jako trojka by skončil taky protože obhajuje 5x více bodů, než Murray. A ještě se nepotká s Djokovičem ve finále AO ale už v semi pokud tam dojde.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bohužel pro něj může mít tu "smůlu", že se potká s Novakem ve finále, i když bude světová trojka. Může narazit na Andyho v semíčku a ve finále být s Novakem. Zbývá tak spoléhat ještě i na Stana.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já bych zrušil spoustu turnajů a místo nich přidal 5. GS v hale. Zbytečně mnoho zbytečných turnajů. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak některé hráče kteří si slušně vydělávají to snad už ani nemůže ke konci roku tak bavit. :) Jako být Roger, tak jsem naštvaný, že jsem se trmácel do číny a za 2 hoďky jedu zpátky domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych místo toho udělal 1 krát za 2 roky na podzim mistroství světa států ... sledoval by to celý svět a mělo by to náboj ...jenže nad tím se asi nikdy asociace nedohodnou
Reagovat
Mayo
to by bola nuda
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak by to probíhalo? Protože tu máme obdobu v Davis/Fed Cupu a taky Hopmanu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako MS ve fotbale. A kdyby byla remíza, tak penalty.
Reagovat
smazaný uživatel
Já sice nemám Federera ráda, nevím proč, je mi nesympatický, jsem velká fanynka Djokovice, ale toto je velká škoda, protože Federer je úžasný hráč. Bylo by super vidět jeho hru ve čvrtfinále a výš. Třeba i ve finále, protože obhajuje titul, jak říkám, je to škoda, i když ho nemám ráda, přála jsem mu to, protože Ramos Vinolas vypadne hned v dalším kole, protože do dnešního zápasu dal vše. Ale tak, co se sá dělat, je to škoda :)
Reagovat
babolat.cz
Tohle není GS, co má říkat Rafa, když ve Wimbledonu vypadnul s takovýma tajtrdlikama v 1.kole.
Reagovat
Lunej..
Co by měl říkat? Jeho blbost, že prohrál s tajtrdlíkama :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Já jsem fanda Rogera, ale zase ne nějak fanatický a uznám, že prostě na to dneska neměl.
Nicméně jsem se těšil na případné finále s Novákem a trošku bitvu, možná i výhru RF.
Teďka se zase budu koukat na finále Nole vs Tojejedno kdo a jeho vítězství.
Reagovat
babolat.cz
:-)
Reagovat
babolat.cz
čekal jsem, že se bude chtít vyhnout Rafovi... Ale tak brzo?
Reagovat
smazaný uživatel
Jediná hrozba Noleho dneska odjede domů a tak si Novak vezme další trofej ze série Masters. :))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
miledus
Roger - škoda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist