Federer v lednu zamíří na exhibici do Kooyongu

4. 10. 2008, 05:30
Aktuality 1
Stejně jako v sezonách 2004-2007 absolvuje bývalá světová jednička Roger Federer generálku na úvodní grandslam sezony Australian Open v příštím roce na exhibici v australském Kooyongu. Letos chyběl kvůli nemoci.
Profily hráčů
Roger Federer

Roger Federer se na prestižní exhibici v australském Kooyongu objevil poprvé v roce 2004. O rok později už získal trofej. Loni si i po výhře nad Štěpánkem hrál ve finále, v němž podlehl Roddickovi. Letos byl nucen se účasti po čtyřech účastích vzdát kvůli nemoci. Později se ukázalo, že vítěz třinácti grandslamů prodělal mononukleózu.

V další sezoně chce po roční pauze vyladit formu na Australian Open, na kterém letos vypadl v semifinále s pozdějším vítězem Djokovičem, znovu v Kooyongu. "V roce 2009 se divákům představí Roger Federer," řekl ředitel exhibice Colin Stubs.

Dalšími účastníky bude vítěz Australian Open z roku 2002 Marat Safin, finalista z roku 2006 Marcos Baghdatis nebo James Blake, pro kterého to bude první start.

Debut si odbude talentovaný Lotyš Ernests Gulbis, třetí účasti by se měl dočkat stříbrný z olympiády Fernando Gonzalez.

"Zařazením Gulbise pokračujeme ve fylozofii, kterou praktikujeme každým rokem. Chceme divákům vždy představit jednu vycházející hvězdu okruhu ATP," vysvětlil nominaci lotyšského tenisty Stubs.

Tenisté v Kooyongu hrají na stejném povrchu, na kterém svedou boje i v Melbourne Parku o první grandslamový titul sezony.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist