Federer v dohrávce porazil Monfilse, Paříž uvidí čtvrtfinále Djokovič - Nadal

1. 6. 2015, 16:29
Aktuality 98
Včera sice Gaela Monfilse neporazil, ale postup do čtvrtfinále French Open si Roger Federer ujít nenechal. Švýcarský tenista v dnešní dohrávce nenechal domácího soupeře uhrát ani set a na Roland Garros postoupil mezi nejlepší osmičku. O semifinále si zahraje se svým krajanem Stanem Wawrinkou. Diváci se již mohou těšit také na pikantní čtvrtfinále mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem.
Roger Federer (© FFT)

Utkání mezi turnajovou dvojkou Rogerem Federerem a Gaelem Monfilsem včera přerušila tma za stavu 1:1 na sety. Zdejšího vítěze z roku 2009 Federera neplánované prodloužení zápasu nerozhodilo a hned od prvního gamu šel za postupem do svého jedenáctého čtvrtfinále na antukovém grandslamu v kariéře.

Rychlý brejk ve třetím setu Švýcarovi stačil k jeho zisku, sám si totiž dokázal pohlídat všechny servisy, a ve čtvrté sadě už Monfilsovi nedal šanci. Francouz, který se nechal za stavu 1-2 ošetřovat, ztratil poslední čtyři hry a prohrál 3-6 6-4 4-6 a 1-6.

V dalším kole narazí Federer na svého krajana Stana Wawrinku, kterému se podařilo postoupit už včera. Od loňské porážky v Monte Carlu dokázal druhý hráč světa porazit Wawrinku v posledních třech vzájemných zápasech a na okruhu ATP s ním má vynikající bilanci 16-2.

"Zápasy se Stanem bývají výjimečné, v pavoucích moc Švýcarů nebývá," uvedl Federer ke svému dalšímu utkání.

Své celkově čtyřicáté výhry na kurtech v areálu Rolanda Garrose se dnes dočkal David Ferrer, který Chorvata Marina Čiliče vyřadil ve třech setech. Finalista z roku 2013 se o semifinále utká s Andym Murraym, jenž dnes porazil domácího Jérémyho Chardyho po setech 6-4 3-6 6-3 a 6-2.

"Je to velmi těžký soupeř, má hroznou sílu a dělový servis," řekl na Chardyho adresu Murray. "V žádném setu mi nic nedaroval, ve třetím a čtvrtém jsem pak hrál o něco lépe. Odehráli jsme spoustu dobrý výměn, ale každým zápasem je to tu těžší a těžší. Ferrera jsem ještě na antuce neporazil. Budu muset hrát skvěle, protože je to fantastický tenista," dodal.

Djokovič Nadala na pařížské antuce ještě neporazil
Už ve čtvrtfinále dojde k očekávanému souboji devítinásobného šampiona Rafaela Nadala se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Srbskému tenistovi chybí titul z Roland Garros ke zkompletování sbírky grandslamových trofejí a právě španělský antukový král má největší zásluhu na tom, že v Paříži ještě nikdy netriumfoval. 

Nadal totiž vyhrál všech šest vzájemných soubojů na French Open. V celkové bilanci vede 23-20, na antuce 13-5. Z posledních šesti soubojů však vyhrál hned pětkrát Djokovič, který si připsal i dvě vítězství na antuce. To poslední letos v dubnu v Monte Carlu.

Djokovič prošel do čtvrtfinále bez ztráty setu. Dnes nedal šanci domácímu Richardu Gasquetovi, kterého deklasoval 6-1 6-2 6-3. Zaznamenal tak již 26. výhru v řadě a na 24. grandslamu po sobě postoupil minimálně do čtvrtfinále.

Nadal, který je letos až šestým nasazeným hráčem, může
na pařížské antuce získat už 10 titul, což se ještě nikomu na jednom grandslamu nepodařilo. Dnes porazil 6-3 6-1 5-7 6-2 Američana Jacka Socka a poprvé na turnaji ztratil set. Nemuselo k tomu dojít, kdyby třetí sadu za stavu 5-4 dopodával. 

Španělský antukový fenomén, který ve středu oslaví 29. narozeniny, si připsal jako první tenista v historii 70. vítězný zápas na Roland Garros. Jedinou porážku utrpěl v roce 2009 v osmifinále se Švédem Robinem Söderlingem.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - osmifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Gasquet (20-Fr.) 6:1, 6:2, 6:3
Nadal (6-Šp.) - Sock (USA) 6:3, 6:1, 5:7, 6:2
Federer (2-Švýc.) - Monfils (13-Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1
Murray (3-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
Ferrer (7-Šp.) - Čilič (9-Chorv.) 6:2, 6:2, 6:4

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Bolelli, Fognini (6-It.) - Albot, Rosol (Mold./ČR) 6:2, 5:7, 6:2.

Komentáře

98
Přidat komentář
Cico93
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to sice fake, ale dobrý... nicméně, jestli budou Francouzi pořád přisypávat antuku, tak k tomu jednou možná opravdu dojde.
Reagovat
Stan_Borowitz
mnohokrát se tady skloňovalo, že Federer už "na antuce nestíhá", protože není tak rychlý jako v minulosti. Dlouho jsem to přecházel jako všeobecně přijímaný fakt, ale včera v diskusi o "tom negrovi" zaznělo něco, co mne přimělo k zamyšlení. Carlito (nabo tak nějak) napsal, že RF nevyhrává tolik proto, že jeho servis a forehand už nejsou tak dobré jako dřív, což mi nakonec připadá logičtější.

Servis rozhodně nemá Roger tak dobrý jako dříve (kdy třeba otáčel z 0:40 třemi esy v řadě) a v určitých fázích zápasu mívá i problém zakončovat - buď pasivně pinká a pak je přinucen se bránit s nejistým výsledkem, nebo míče při pokusu přitvrdit posílá do autu.

A co se týká té rychlosti a antuky - vždyť je to přece přesně opačně. Pomalý povrch dává daleko více času na to dostat se k míči a správně se postavit k úderu. Na antuce se hráč sice víc naběhá, ale výbušnost a zrychlení podle mne nepotřebuje zdaleka tolik jako na rychlém povrchu, spíše je důležitá vytrvalost a výdrž. A ta s věkem neklesá zdaleka tak rychle jako předchozí vlastnosti. Naopak, špičkoví vytrvalostní běžci bývají často "starci"...

Co si o tom myslíte?
Reagovat
smazaný uživatel
Sám si to porovnaj..Pridávam video Rogera z roku 2011 a z roku 2006..Naozaj si pozri aspoň 10min. z každého setu z toho roku 2006 a možno budeš prekvapený..Ja som nedávno podobné úryvky videl a ten tenis mi prišiel ako zo spomaleného filmu oproti súčasnosti a to aj s vedomím, že vtedy vlastne mal Federet hrať najlepší tenis..Aspoň teoreticky..

Dovolím si tvrdiť, že vekom taktiež niektoré veci získal, nielen stratil..Napríklad, znie to síce paradoxne, ale častokrát mám pocit, že sa dnes Federer lepšie bráni ako sa bránil zamlada..A obrana predsa nevyhnutne súvisí s rýchlosťou..No ako vidím, nie je to len o nej..

https://m.youtube.com/watch?v=cmQIitm3ssE

https://m.youtube.com/watch?v=gTewik0wNx8
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne sa brani castejsie,niekedy tvrdo utocil a busil do supera,niekoho zlomil pocas zapasu,niekoho este pred nim,inac vsimol si niekto,ze ak by Berdych postupil,hralo by stvrtfinale 8 najvysie nasadenych hracov?
Reagovat
Stan_Borowitz
Právě že obrana souvisí s rychlostí, tak si nemyslím, že by Federer nějak výrazně ztrácel na rychlosti. Spíše na razanci úderů a kvalitě servisu, jak vypíchl Carlito. Což se nejvíc projeví právě v útočné hře na antuce - jak tady taky někdo uvedl, abys dal na pomalém povrchu (mj. antuce) winner, musí být úder daleko rychlejší nebo lépe umístěný než na rychlém povrchu. To samé platí o podání.

Celkově si myslím, že čím rychlejší povrch, tím větší nároky na kvalitu pohybu a opačně (pokud odhlédneme od typických servismanů, jejichž hra je dost specifická). Proto se podle mne Rafa prosadil i na rychlých površích, přestože jeho hra jinak není na rychlé povrchy stavěná - protože má skvělý pohyb, který během let ještě vylepšil.

A kdosi napsal, že Federer je snad dodnes držitelem švýcarského juniorského rekordu ve sprintu na 100 m. To také ukazuje, proč jsou jeho doménou rychlé povrchy. Další kamínek do mozaiky.

Prostě o té teorii "Federer na antuce už nestíhá" z důvodu horšího pohybu stále více pochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa mal po žrebe kurz na turnajovú výhru 3.7..

Prekonal 4 prekazky zo 7 a dnes má kurz na turnajovú výhru vyše 5..Nerozumiem :)
Reagovat
baggik
Tak mohlo se stát cokoliv. Teď když jsou ve čtvrtfinále Djokovič, Murray, Federer tak máš kurs 3 jenom za Djokoviče a další 2 za Murray plus Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má stále rovnaký kurz práveže..Rafa je druhý v poradí, ako bol aj pred tunajom, akurát s vyšším kurzom..

Najvacsiu hodnotu má kurz 10 na Rogerovu výhru a kurz 15 na účasť Tsongu vo finále..Kurz 1.28 na Nishiho mi príde zajtra ešte vacsie bláznovstvo ako 1.34 na Noleho..Áno, Nishi Tsongu 5x porazil, ale vždy najtesnejším rozdielom 2:1, resp. 3:2.
Reagovat
Davor1
Mne kurz na Nishiho príde celkom fair. Tsonga v tejto sezóne na antuke odohral jediný dobrý zápas- práve proti Berdychovi, ktorý naopak nehral vôbec dobre, aj preto ten výsledok. Tsongovi to sadlo podobne, ako 2 roky dozadu proti Federerovi, v ďalšom kole už ale absolútne nemal nárok. Teraz je ešte rozdiel v tom, že Jo je po zranení a nie je kondične na tom tak, aby vydržal v plnom tempe 4-5 setov proti top hráčovi, už proti Berdychovi začínal mať veľké problémy a od tretieho setu prehrával väčšinu dlhších výmen. Potom to riskol a snažil sa zakončovať čo najskôr a vyšlo mu to- aj s prispením slabého Berdycha. Nishi je úplne čerstvý, za týždeň odohral len 9 setov, úplne paralyzoval v životnej forme hrajúcich Bellucciho a Gabashviliho. Keď odohrá svoj štandard, tak by mal vyhrať najviac v 4 setoch. Môže sa stať, že nebude mať deň a súperovi tam bude všetko padať (ako s Lopezom a Isnerom v IW a Miami), ale pravdepodobnosť tohto scenára nie je vysoká...
Reagovat
baggik
Já to myslel tak, že Djokovič a spol. dělaji výšku toho Nadalova kurzu. Tak jestli mu věříš, tak buď rád, že je kurz vysoký a vsaď to ne. Na Novaka se vsadit nedá, to jsou tak nízké kurzy na něj, že to nemá cenu. Nišikori Tsonga to je otevřenej zápas, bez většího favorita.
Reagovat
panzer.dragon
tak mi tam jede za 19:1, že RG bere Roger a teď sem přihodil za 9:1, že ve finále bude rafa a Fedex
Reagovat
Stan_Borowitz
taky mám vsazeno jedno mega. To vypadá na skvělou návratnost investice a případná ztráta není tak velká.
Reagovat
Vojtiik
Já jsem říkal klukům v kanclu, že bychom to tam měli bouchnout, performance fee by hned o něco poskočilo... jenže oni jsou strašné konzervy :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to udělej jako Jerome Kerviel, ne? Když to vyjde, budeš slavnej, a když ne, tak taky ;-)
Reagovat
ipko
zajtra pre Rogera menší zápas pravdy.. už ho nezachráni zrejme ani žiadne preprušenie ako s Monfilsom.. zajtra so Stanom treba začať hneď od začiatku, nemôže ho pustiť k útočnej hre, lebo bude.. musí hrať niečo podobné ako v Ríme(tam ten začiatok bol ale katastrofálny), s výnimkou toho že sa tu hraje na 3 víťazné, takže to musí byť konzistentný výkon.. ak postúpi Roger do SF, tak už sa ničoho nebojím, úlohu pre mňa splnil a pôjde nad plán.. ale potom už aj ja ho budem dvojnásobne tlačiť k ďalšiemu veľkému úspechu.. takže verím že Roger zopakuje dnešný výkon, ktorý by mal stačiť, dúfam že mu bude priať aj počasie.. najlepšie je na tom Luthi, ktorý si to derby môže v klude vychutnať, lebo vie že jeden Švajčiar pôjde do semifinále.. ale asi viacej praje Rogerovi.. :)
Reagovat
ipko
*lebo bude zle
Reagovat
Stan_Borowitz
nezachráni zrejme ani žiadne preprušenie ako s Monfilsom"...

...to je fakt tragikomické, tyhle názory. Roger určitě nestál v neděli na pokraji porážky.
Reagovat
Cico93
Ale pomoc veľká.

Gael včera nabudeny jak blázon, diváci v laufu....dnes Gael zvednuty a diváci noo ani ich tam zďaleka nebolo toľko kolko včera.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten set vyhrál jen díky chybám a nedůraznosti Federera. Ve třetím by RF přitlačil a Gael by nestíhal stejně jako dnes. Ve čtvrtém by mu došly síly, jak píše Davor. Pravděpodobnost tohoto scénáře vidím 80:20%.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že scenárista sa na to pozerá skrz Federerove okuliare..

To isté sa dá napísať aj opačne..Federer vyhral len vďaka Monfilsovej nedoraznosti..A je veľký predpoklad, že v treťom sete by vyťažil zo setu druhého a viedol by 2:1..vidím to na 80:20..Nič totiž nenasvedčovalo o opaku..
Reagovat
Stan_Borowitz
Hm, takže od včerejšího večera do dnešního oběda se Federer naučil hrát tenis a Monfils to naopak zapomněl. To chcete chlapci říct?

Federer, Nadal, Djokovič i Murray vyhráli asi tisíc zápasů, ve kterém soupeř vyrovnal na 1:1 a zdálo se, že přebírá otěže hry. Najednou se měl Federer zhroutit z toho, že Gael vyrovnal? Vždyť to je směšné, to musíte vidět sami.
Reagovat
smazaný uživatel
Chcem tým napríklad povedať aj to, že Monfils sa do zápasu dostáva vždy pomalšie..Asi nebola náhoda, že zo štyroch zápasov, trikrát prehral prvý set..Dnes na úvod posobil rovnako zakríknuto ako včera s tým rozdielom, že včera našiel momentum a dnes nie..

Hráč ako Monfils može hrať s Federerom vyrovnanú partiu možno v jednom zápase z dvoch, troch..Včera ten deň proste bol a dnes nie..Vždy, keď sa zápas preruší, navyše v stave, keď sa favoritovi nedarí, tak je veľka pravdepodobnosť, že na druhý deň už bude rozloženie síl opať štandardné..
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak řekněme, že by se nepřerušilo. Takže by hráli ještě cca 20 minut, než začalo pršet. Do té doby měl "rozjetý" Gael Federera rozdrtit 6:2 6:1, nebo získat takový náskok, který by dnes Federer neměl šanci smazat? Nebo jak by sis hypotetický průběh těch cca 20 minut, které mohl dostat Gael včera navíc, představoval?
Reagovat
smazaný uživatel
V prvom rade by sa vobec nevedelo, že pršať určite začne za 20min..Bol taký predpoklad, no predpokladalo sa, že bude pršať aj poobede a nepršalo..

Prvý gem udá tón celého setu alebo aspoň jeho úvodu..Monfils by začal podávať a možno by nestratil vedenie 40:0 ako stratil dnes na začiatok, čo ho rozladilo..Rovnako aj Federer by nehral tak suverénne ako hral dnes, keď otočil gem na príjme z 0:40.:Roger hrá vždy dobre, keď je hore, naopak stráca istotu po prvých úspechoch súpera..A tú včera stratil a dnes ju velmi rýchlo získal..
Reagovat
Stan_Borowitz
To je jedno, co se vědělo nebo ne, ono prostě pršet začalo, takže by se prostě déle než 20 minut nehrálo. To je prostě neokecatelný fakt. Za tu dobu se kromě zranění nemohlo stát nic, co by Rogerovi nedávalo šanci dnes vývoj obrátit.

Navíc není pravda, co říkáš o výkonech Federera v rámci průběhu zápasů. Federer obrátil spoustu zápasů i z 0:2 na sety, ostatně jeden právě s Monfilsem na USO. Čili ani případné vedení Monfilse před přerušením, které by za 20 minut stejně muselo přijít, by nic moc nezměnilo. Dnes byl mezi nimi rozdíl třídy.

Sám jsi ostatně tvrdil, že Monfils je současnou formou někde na úrovni Schwarzmanna, a najednou prohrál díky přerušení. Absurdní.
Reagovat
smazaný uživatel
To som nikdy netvrdil, že prehral vďaka prerušeniu alebo, že zápas prerušil Federer..Tvrdím len, že sa pri prerušení prihliadalo na veľkosť hráča, momentálny obraz hry a "poveternostné" okolnosti a možnosti s nimi spojené..Som na 99% presvedčený, že ak by sa nehral zápas na centri superhviezdy, ale bol by to zápas na bežnom kurte medzi Coricom a Sockom trebars, tak sa hrá do dažďa..

Aj za stavu 2:1 by bol Federer favorit a veril by som mu..Nikde som tiež netvrdil, že by sa za tých 20min. stalo niečo, čo by už Roger nemohol zvrátiť..Včera sa však v druhom sete necítil úplne na kurte vo svojej koži, kdežto dnes tým prvým gemom súpera hneď zlomil a zápas ovládol..Podľa mojho názoru sa nemalo vobec začínať vcera o 19:30..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak jo, na tom se shodnem.
Reagovat
Davor1
Presne tak. Gael mal v nohách ťažké päťseťáky so Schwartzmanom a Cuevasom a ak by sa aj pokračovalo, tak by to na neho zrejme doľahlo a najneskôr vo štvrtom sete by odpadol...
Reagovat
Vojtiik
hlavně, ono by se pokračovalo jen chvilku, protože potom stejně začlo chcát a bylo docela pozdě a pod mrakem, tak by to přerušila tma do půl hodiny...

Jak to vidíš zítra? Myslíš, že to Fed zase Stanovi zhnusí variabilitou a nepustí ho k těm monster shotům :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Já se víc než Stana bojím v případném semi Nishikoriho.
Reagovat
Davor1
Jasné, myslel som to tak, že by sa hralo bez prerušenia do konca zápasu :-))

Zajtra to bude podľa mňa dosť záležať od Stana, ten posledný zápas s Rogerom v Ríme mu to absolútne nešlo a ani sa mi nezdalo, že by tam mal nejakú veľkú motiváciu postúpiť. Tu to bude zrejme iné, na RG ešte v semi nebol a určite cíti vzľadom k žrebu šancu aj na finále. Simon je skvelý stratég, napriek tomu nemal so Stanom najmenšiu šancu. Ak mu to takto bude padať aj zajtra, tak to bude skvelý zápas, možno na 5 setov, je mi celkom jedno, kto postúpi. Každopádne, určite nečakám jasnú záležitosť ani z jednej strany. Veľmi sa na ten zápas teším :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dám to zítra na Rafu. Novak nemůže vyhrávat do nekonečna, ta šnůra musí jednou skončit...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jednou určitě, teď to ale nejspíše nebude... možná na trávě s Rogerem nebo Andym.

I když v roce 2011 taky málokdo očekával, že Novakovu sérii ukončí zrovna Roger a ještě k tomu na antuce, takže naděje Nadalovců přirozeně chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to skončí už na French open. Nemám rad Noleho a nemám rád ani Nadala. Jejich styl hry mi způsobuje bolesti u žaludku. Nicméně respektuju jejich umění a formu. Novak je bezkonkurenční tuto sezónu a nemyslím si, že ho Rafa ve středu porazí. Nicméně je tam pořád komplex z nezískaného titulu na Roland Garros, takže šance je. Ve finále bude jednoho z nich čekat asi tak na 80% Roger, takže je pořád o co hrát. A když si nalijeme čistého vína, tak ode dneška končí veškeré statistiky, analýzy a předvídání. Novak může jet v dalším kole domů stejně jako Rafa, nebo Roger. Teďka začíná už čistá loterie. Tak ať vyhraje ten lepší Federer :))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ak sa v stredu stane zázrak (Rafa má narodeniny a kedy inokedy by sa mal stať), tak výkon nezopakuje v piatok proti Andymu..Ak v stredu uspeje Nole, tak mu s Andym verím viac, než Rafovi..No a ak by vo finále čakal Nishikori, tak toto combo proste Nadal nedá.:Ak by však postúpil Ferrer a Federer, Rafovi by prakticky stačilo vyhrat zápas s Nolem..
Reagovat
Stan_Borowitz
Vzhledem k tomu, že Federer byl do letoška jeden ze dvou hráčů, kteří Nadala na antuce porazili víc než jednou a jejich současná výkonnost je ve vzájemném poměru zhruba odpovídajícím roku 2004, tak by případné finále bylo buď vyrovnané, nebo by Federer jasně vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu zrejme ani sám neveríš..Niečo podobné sa hovorilo aj v roku 2011..Tam hral Federer ešte lepšie ako v súčasnosti a proti Nadalovi, ktorý pripomínal toho súčasného to nestačilo..
Reagovat
Stan_Borowitz
Nadal v roce 2011 připomínal toho současného? Co ty si všechno nedokážeš vymyslet, abys obhájil svou zcestnou fixní ideu...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, že pripomínal..V prvom kole takmer vypadol s Isnerom..Súčasný Nadal blízko prehry na RG ešte nebol..Ten z roku 2011 hral v prvých kolách TB aj s Adujarom, Ljubicicom a podobne, často vyhrával aj 7:5...Bolo to podobne neisté a nepresvedčivé..A to, že vyhral dva antukové turnaje bez Djokovica, to má v kontexte porovnania výkonnosti na RG nulovú váhu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale to pleteš jablka s hruškami. V roce 2011 měl kromě nepoměrně lepší formy rovněž mnohem těžší los. Cestou do čtvrtfinále musel přejít přes Isnera, který je na antuce zvlášť v prvních kolech hodně nebezpečný (letos Halys, který neměl šanci ani, kdyby Rafovi zavázali ruce), ve druhém Andujara, který taky není žádné máslo (versus letošnímu Mikulášovi, který se ještě hledá), ve třetím Veiče (ok to je máslo), ale ve čtvrtém Ljubičiče, který měl v té antukové sezoně na svém kontě skalpy jako Tsonga, Berdych, Verdasco...
Reagovat
smazaný uživatel
S Izzym inak túto sezónu hral už dvakrát (2:1, 2:0) a to je dnešný Isner na antuke iný kaliber ako v roku 2011..

Ten žreb bol ťažší v prvom kole..Andujar vs. Almagro, Veic vs. Kuznetsov, respy Sock vs. Ljubicic..To je ozaj jedno..

V roku 2011 mal Nadal šťastie, že sa Nolemu vyhol..Ak by mal dnes v QF Davida, v SF Andyho a vo F. Rogera ako v roku 2011, mohol by to kludne vyhrat..
Reagovat
smazaný uživatel
Sám víš, že Rafa má v prvních kolech grandslamů vždy největší problémy - viz FO 2013 například,kdy mu v prvních dvou kolech sebrali set Brands a Kližan a určitě mi tu nebudeš tvrdit, že Rafa 2015 se vyrovná tomu z roku 2013. Tady v Paříži ho za tím mohl prověřit jenom Sock a to trochu. Američan navíc hrál takový zápas poprvé v životě, takže se od něj nedalo příliš očekávat a stejně Nadal prokázal v určité fázi výrazně své slabiny. Na RG 2011 měl hned dva soupeře, kteří ho prověřili a to byl Izzy s Ljubičičem. Navíc v té době byl rafa na úplně jiné mentální úrovni (o té herní nehovořím) a moc dobře si pamatuju, jak tehdy nikdo moc nebral nějak navážno, že zratil dva sety s isnerem, všichni věděli, že se Rafa po všech stránkách zvedne. Teď se o tom dá úspěšně pochybovat.
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2013 bol Rafa výborný, nedávno som videl rozsiahlejšie highlighty a bolo to fakt o inom :)..

Je to relatívne..To, či je Rafa porovnateľný s rokom 2011 ukáže streda..Ak dostane latu 0:3 tak zrejme máte pravdu..
Reagovat
Stan_Borowitz
V roce 2011 prohrál na antuce akorát s Djokovičem hrajícím ve fenomenální formě. Vyhrál 1x Masters 1000, dvakrát byl ve finále, vyhrál Barcelonu. Letos ho porazil 2x Fognini, 1x Wawrinka, 1 x Murray a 1 x Djokovič. Nevyhrál ani jeden velký turnaj.

Těsných zápasů s relativně slabšími soupeři hrál a vyhrál v kariéře mraky, Isner byl na první kolo nesmírně těžký soupeř a Rafa v prvních kolech nehraje obvykle svůj standard. Takže to není argument.

Tvrdit, že letošní Rafa je srovnatelný s Rafou z roku 2011 je absolutní nesmysl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nadal roku 2011 by tomu dnešnímu dal 6:2 6:2 6:0. Federer hraje plus mínus stejně. Rovnice je docela jasná.
Reagovat
rod_laver
Nesouhlasím, Roger byl v roce 2011 na RG ve výborné formě, proti Novakovi odehrál na antuce životní výkon a kdyby ho nezradila hlava, mohl porazit i Rafu. Nikdy nebyl tak blízko vítězství a už proti Rafovi na antuce nebude. Letos nehraje špatně, ale čtyři roky zpátky to bylo jiné kafe.
Reagovat
rod_laver
Když jsme u toho kafe, chybí mi uživatel dobrýkafepovobědě
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
vo toho strah nemám, ten se ve světě neztratí
Reagovat
rod_laver
Mislyš že mu zase blbne tabled a nevydi poradne jak si pynkaji? Ale hrajou dobre, to zase jo, vo to strach taky nemam. Jdu spat. No nic. Cau.
Reagovat
Mayo
:DDDDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
ve výborné formě nepřipadá? Asi byl tehdy lepší než letos, ale Rafa byl oproti tomu letošnímu Rafovi neporovnatelně lepší...
Reagovat
rod_laver
Asi už trpím taky komplexem Rafy, ale Rafu na RG na antuce..tomu už opravdu nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
To si nemyslím, pokud se Nadal prokouše do finále, bude to znamenat, že porazí Djokoviče a Murrayho a bude na jiném levelu. Federer by byl bez šance.
Reagovat
panzer.dragon
já toho Ferrera tak neodepisuju, osobně sem rád že je nalosovanej v tý grupě u rafana a ne u fedexe :-)
Reagovat
Roger_Federer
Nole nema ve 1/8 co stratit.
Vetim ze kdyby proti Rafovi stal ve finale.. muze vyhoret.
Ted je uplne v klidu, vy ze je to jen dalsi zapas se souperem, ktery na jeho soucasny level nedosahuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Práve naopak, Nole má, čo stratiť..Ešte nikdy nebol v takej jasnej pozícii favorita, ako bude v stredu..On musí vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
oba mají hodně co ztratit a to je nejlepší. Rafa obhajuje svůj balkon a ví, že pokud nevyhraje RG, nemusí letos vyhrát žádný velký turnaj a bude rázem na hraně TOP 10. Pokud Novak nevyhraje letos, tak už nevím kdy. Vše mu hraje do karet. Takže tam bude ten tlak také obrovský.
Reagovat
Cico93
Noo už aby to bolo. Snáď to bude stáť za to.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, taky se těším, v podstatě tu tento zápas řešíme už dobře od března, tak ať už to nastane. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aby to bol fajn match, bude nutné, aby bolo po dvoch setoch 1:1...
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, aj Rafa može stratiť GS, na ktorý je zvyknutý..Ale on je podľa mňa na prehru viac menej pripravený, v tom je rozdiel..

Samozrejme Novak je pod tlakom zodpovednosti prakticky každy zápas a zatiaľ to zvláda s prehľadom..Takže zrejme vie do čoho ide a tiež je pripravený..
Reagovat
Cico93
Prečo si myslíš, že je na prehru pripravený?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predpokladám, že vníma trochu realitu, ktorá vraví jasnou rečou, čo tento rok Nadal vyhral a čo vyhral Novak..Rozloženie síl pred stredou je dané..
Reagovat
Cico93
Tak snad to zobere ako niečo nové, novú výzvu. To čo píšeš sa v športe nemôže pripúšťať.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně se pořád veškeré tenisové oči upírají k zápasu Nole vs Rafa. Rogera nějak extra nikdo nesleduje. Alespoň média ne. To mu hraje celkem do noty. Postupuje pomalu, ale jistě směrem do finále a najedou se tam objeví ve velmi dobré formě a soupeř může mít velmi velký problém. :)
Reagovat
Denis92
2,7 na Wawrinku aj Nadala. To stoji za pokus..
Reagovat
tito
Zkusím oba. Zvlášť na Stana je to přestřelené.
Reagovat
Denis92
Rozhodne to stoji za pokus. Solo oba zapasy. Podla mna aspon jeden vyjde.
Reagovat
dappe
Nevyjde ani jeden si myslím. Federer - Wawrinka je tak 70:30 a Djokovič je možná ještě výraznější favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Kravina s tím Djokovičem.
Reagovat
Denis92
Na Nadala dokonca kurz stupol na 3,3
Reagovat
tito
Konečně pořádná výzva. VAMOS!!!
Reagovat
Cico93
Tak to už je fakt veľa.
Reagovat
Fandina
Rogerek zase potěšil. Hrou i výhrou. Tak jen tak dál Rogere go go go!!!
Reagovat
steve79
Fedex zítra s Wawrinkou přibližně od 17:30.
Reagovat
steve79
Roger skvěle.
Abstolustně jsem nečekal tak hladký průběh. Ted koukám na zápas nadal-sock a musím říct, že Sock se dostává do varu. Krásný zápas.
Reagovat
kada.tom
V první setu se Jack ještě jakž takž držel, ve 2. už dostává nakládačku ...
Reagovat
Davor1
Musím uznať, že sa tento chlapec pomaličky posúva do môjho klubu tenisových obľúbencov, neskutočný sympaťák a herne sa mi takisto veľmi pozdáva. Naposledy som mal z američanov takto rád ešte Agassiho.

V tom prvom sete, hlavne v úvode bolo vidieť, že s Nadalom nikdy predtým nehral a nevedel sa tomu jeho štýlu prispôsobiť, postupne sa ale rozohral a ukázal niekoľko naozaj exkluzívnych úderov. Veľmi pravdepodobne prehrá v troch, ale tento zápas mu dá určite veľa a do budúcnosti to s ním vidím veľmi dobre, desiatka je v jeho prípade veľmi reálna- možno už budúci rok...

Nadala vidím na turnaji prvý raz a hrá naozaj veľmi dobre, dobra dĺžka úderov a zlepšený BH, začína sa približovať k jeho hernému vrcholu, napriek tomu si myslím, že to na Djokera stačiť nebude. Každopádne to môže byť skvelý zápas a žiaden debakel 3-0 sa zrejme nedá čakať...
Reagovat
Denis92
A k tomu si pridaj este psychicku tarchu na strane Novaka a mas z toho vyrovnany zapas ;)
Reagovat
Davor1
Keď som toto písal, tak Djoko ešte nehral a Nadal išiel odvtedy poriadne dole. Skôr naopak, po dnešku budem veriť Nolemu ešte viac...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako možeš porovnávať sympatie a vzťah k Agassimu, ktoré sa budovali a prehlbovali celú kariéru stovkami zápasov s tým, jak máš rád Socka..Ak máš dnes Socka rovnako rád sko Agassiho, tak si Andreho moc rád nemal...:)
Reagovat
Davor1
Ja to ale neporovnávam, len hovorím, že po Andrem je Sock prvý američan, ktorého mám rád a fandím mu. Ani sa to nejak porovnávať nedá. Pred tými 15 rokmi v Agassiho časoch som sa ešte k tenisu len dostával, nebol internet, v televízii išli akurát GS turnaje a videl som len niekoľko zápasov ročne, zvyšok len výsledkovo cez teletext :-)) Fandil som Agassimu a Haasovi, ale nedá sa to porovnávať so súčasnosťou. Teraz sledujem hociktorý zápas z hociakého turnaja a tých hráčov, ktorým fandím, je oveľa viac...Nishi je samozrejme jednotka, ale v tej druhej vlne mám X hráčov a Jack patrí medzi nich...
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu som ťa chytil za slovíčko, lebo si písal, že takto si mal naposledy rád práve Andreho..:).:Ale inak súhlasím..Tenis nebol tak volne dostupný a sledovali sa len GS a Davis Cupy s Hrbatým a Kučerom..:)
Reagovat
Davor1
Hej, pravda, nevyjadril som sa práve najlepšie...

Ten DC s Kučerom a Hrbatým, to bolo niečo neskutočné, doteraz mám v hlave niektoré zápasy, fantastické zážitky...keď to porovnám s terajším stavom (Kližan s Lackom), tak neviem či sa smiať, alebo plakať :/
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatám najma zápasy s Rusmi a Dominove zápasy s Kafelnikovom, ktorý bol z neho zúfalý, ale aj smolný duel so Safinom z Moskvy tuším..Samozrejme doma Roddickov skalp, prvá prehra Ljubicica v súťažnom ročníku DC a pod..Škoda toho nedostojneho záveru tejto generácie vo finále DC, kedy musel nastupit za stavu 2:2 Mertiňák..
Reagovat
Davor1
Zápasy s vtedajšími Rusmi sú naozaj legendárne... Tiež spomínam na Roddicka, v tom čase to bola veľká raketa :-)) Tiež veľmi dobre pamätám na domáci zápas s Nemcami a výhru 3-0 s Haasom, vtedy podal Hrbatý neskutočný výkon. No a to smolné finále s Chorvátmi- to bude mrzieť vždy, už nikdy asi nebudeme mať na DC takú šancu ako vtedy :/
Reagovat
smazaný uživatel
smiat,az skonci Klizan s Lackom,tak bude uspech mozno aj 1kolo na GS
Reagovat
UnrealTom
come on Roger!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer si dal poobedovy dezert a v klidu postoupil...na konci tomu pomohl i Gael, kdyz nemel psychicke sily absolutne, at uz nikdo netvrdi ze je bojovnik hlavne
Reagovat
smazaný uživatel
Mužů je v pátek?
Reagovat
kada.tom
ano :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V pavoucích nebývá moc Švýcarů. :)))
Reagovat
pockerface
Roger umí být vtipálek :-)
Reagovat
Denis92
A nie? Vacsinou len on a Stan.
Reagovat
pockerface
Jo dnes dobrý výkon od Rogera, Gael slabý min. o 40% než včera. Věřím, že Roger porazí i Stana, i když ten včera hrál bravurně.
Reagovat
pauloX
Rok 2015 ani strecha ano osvetlenie, už aj vo Wimbledone maju,dufam že sa maestro moc nehneval že to musel dohravat dnes,mali by mu dat den volna a jeho zapas preložit na stredu .....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist