Federer úvod v rodné Basileji nepodcenil a rozdával úsměvy

1. 11. 2010, 23:16
Aktuality 11
ATP BASILEJ - Roger Federer se po roce znovu dočkal oblíbeného halového turnaje v rodné Basileji a po prvním zápase neměl důvod se neradovat. Letošní ročník zahájil bezproblémovým postupem přes Ukrajince Dolgopolova.
Roger Federer

Roger Federer v Basileji od roku 2006 získal tři tituly. Jen loni ve finále po 19. výhrách v řadě nestačil na Djokoviče, kterého by mohl v neděli potkat i tento týden.

K tomu ale musí oba čtyřikrát potvrdit roli favorita. Devětadvacetiletý Švýcar už první krok udělal. Ukrajince Alexandera Dolgopolova jasně přehrával, a když mu během 51 minut třikrát sebral servis a sám po svém podání ztratil jen čtyři fiftýny, soupeř mu za stavu 6-4 5-2 kvůli zranění pravého kotníku vzdal. 

"Byl jsem schopný měnit hru a vycházelo to. První kolo turnaje, na kterém jsem pod větším tlakem, jsem zvládl výborně. Cítil jsem se uvolněně, po všech stránkách to bylo dobré. Je skvělé být zase na zdejším centr kurtu," usmíval se a pochvaloval si aktuální pohodu Federer, jenž před 14 dny ve Stockholmu získal svůj 64. titul. 

"Pro mě je tohle jedna z nejhezčích částí sezony. Nejdůležitější jsou grandslamy, o kterých všichni mluví. Ale co se týká mých emocí, je tohle pro mě jeden z nejvýše postavených turnajů, ne-li úplně nejdůležitější," dodal.

Ve druhém kole se utká s vítězem duelu Tipsarevič - Istomin. Ve čtvrtfinále mohl změřit síly s čerstvým vítězem z Vídně Melzerem, Rakušan se však odhlásil. Z důvodu únavy se pořadatelům omluvil i finalista z Montpellieru Ljubičič a ve Švýcarsku se neobjeví ani Kypřan Baghdatis.

Místo zvučných jmen se do hlavní soutěže dostali tenisté, kteří neuspěli v kvalifikaci: Karol Beck, Paul-Henri Mathieu a Thobias Kamke. S německým soupeřem se v prvním kole utká třetí nasazený Tomáš Berdych. Potencionálním čtvrtfinálovým soupeřem Federera je Radek Štěpánek, který do turnaje vstoupí duelem proti Nizozemci De Bakkerovi. V Basileji se představí i Jan Hájek, který po úspěšné kvalifikaci vyzve Nalbandiana.

- ATP 500 BASILEJ (Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.755.000 eur) -
pondělní výsledky (01. 11. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-4 5-2 skreč D.
Isner (8-USA) - Llodra (Fr.) 4-6 7-5 6-3
Haase (Niz.) - Bohli (Švýc.) 6-4 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Štěpánek (ČR) - Aspelin/Hanley (4-Švéd./Austr.) 6-4 2-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Docela by mě zajímalo, kde je Barney. Už jsem ho tady neviděl nejméně čtvrt roku. Jak se zdá, pan Zabloudil ho už konečně zabanoval. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
je na servere tenis info.sk :D
Reagovat
Teo
Anebo neměl Federer tak špatnou sezónu, jak si přál:o)
Reagovat
a.magerova
A trochu z jiného soudku:
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-muzi-atp/97651/skandal-otce-gulbise-nedostal-polevku-a-oparil-cisnika.html
Reagovat
majjkaa
To je ale hajzlik!!! Doniesla by som mu celu misu polievky a chrsla mu ju do tvare. Si mysli ze ked ma prachy tak vsetci a vsetko sa bude tocit okolo neho a jeho synacka.......!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No a co ty krávo.Htěl polévku a nedostal ji!Posraný pingl.
Reagovat
smazaný uživatel
Htěl?Hm,nějaké nové slovičko?Jinak máš pravdu:)Slovena to nechape.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč urážíte Gulbise, když zvolil správné řešení. Kdybych byl jím, určitě bych udělal to samé, neboť někteří ti číšníci jsou velmi nepříjemní. Abych byl upřímný, musím říct, že je tomu tak obzvlášť v České republice...

Jednou jsem totiž v jedné restauraci viděl chlápka, jenž čekal na své jídlo asi dvě hodiny, a když k němu přišla číšnice s prázdnýma rukama, řekla mu, že vzhledem k obrovskému počtu lidí v hostinci na jeho objednávku úplně zapomněla.
Reagovat
smazaný uživatel
A ja myslel ze resime tenis, ale kdyz uz tak uz. Samozrejme se najde i blbec co obsluhuje a je kyseli a neprijemny na vsechny ale vy blbecci jak muzete vedet co se tam odehralo? z toho clanku? Nebo jste tam snad byli a vite jak co a kdo rekl doslova a hned vite kdo je v pravu? Troska (ve vasem pripade je i troska hodne malo) tolerance, pokory a moudrosti by vam neuskodila!!
Reagovat
Vojtiik
ja hlavne nechapu jak muzete brat vazne informace z blesku :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
co sa tu obuvate do casnikov su to zamestanci nie otroci tez mozu urobit chybu a co sa tyka toho co stretol toho stareho uja gulbisa to hovori o tom aky je k.. gulbis urcite sa nebol nazrat k.. stary niekde v krcme ale v spickovej restauracii kde zamestnavaju urcite kvalitnych casnikov co ich praca bavi a ak nieco nezvladol urcite to nebolo znedbanlivosti ,samozrejme ze v nasich restauraciach narazite aj na ucnov ktorich to nebavi a dopustaju sa chyb a casto su drzi ale to neopravldlnuje take chovanie keby to urobil mne ako casnikovi dostal by taku kopacku ze by zvysok zivota prezil v kotrmelcoch
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist