Federer: Söderling je silnější než kdy předtím

9. 9. 2009, 14:12
Previews 65
Jedenáctkrát s ním hrál, jedenáctkrát ho porazil a ztratil při tom jediný set. Ani to ale Rogera Federera před dvanáctým zápasem s Robinem Söderlingem neuklidňuje. Je fyzicky a psychicky silnější než dřív a taky dneska víc rozumí hře, tvrdí světová jednička.
Profily hráčů
Roger Federer a Robin Söderling

Jednoznačná série začala před pěti lety v Torontu. Roger Federer tehdy porazil Robina Söderlinga ve dvou setech a Švéd na něj od té doby nenašel recept. Bývalá juniorská dvojka měla podle Federera po všechny ty roky problém zúročit svůj talent i mezi dospělými. Ale to se prý letos změnilo.

"Je teď fyzicky i psychicky silnější. A taky rozumí hře víc, než dřív," řekl pětinásobný vítěz US Open na Söderlingovu adresu před jejich čtvrtfinálovým zápasem ve Flushing Meadow. "To už jsou tři ohromná zlepšení. A ta z něj dnes dělají skvělého hráče."

Na svého příštího soupeře nevzpomíná Federer rád jen kvůli bilanci 11-0. Na letošním French Open, pro Švýcara dosud zapovězeném, dokázal Söderling šokovat Paříž svým vítězstvím nad králem antuky Rafaelem Nadalam. Tím jednomu z nejlepších tenistů historie otevřel cestu k zisku posledního grandslamového titulu, který chyběl v jeho sbírce. Ve finále pak Federer dokázal Švéda porazit a definitivně si tak zajistil tenisovou nesmrtelnost.

To ale nebylo naposledy, co na sebe oba hráči narazili. O tři týdny později se spolu utkali znovu, tentokrát na trávě ve Wimbledonu. A opět se radoval Federer. Ani to ale Švédovi před čtvrtfinále v New Yorku naděje nevzalo. "Odehráli jsme několik hodně dobrých utkání," nebojí se přemožitel Nikolaje Davyděnka Söderling. "Měl jsem dokonce šanci pár z nich vyhrát. Podle mě je (Federer) nejlepší hráč všech dob, ale když budu hrát dobře, tak aspoň malou naději mám."

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
ajajaj sode se zacina zastrelovat...
Reagovat
Mercury
pro přiznivce Federera jeho tradiční kšiltovky v několika variacích - http://www.tenis-sport.com/index.php?main_page=index&cPath=7_11
Reagovat
majjkaa
Aj ked dnes v noci Roger vyhra so Soderlingom a dostane sa aj do finale caka ho dost tazky super a to ci uz Del P., alebo Nadal (predpokladam ich dvoch) Ja mu drzim palce strasne.....no bude to mat tazke, a pokial to cele aj vyhra, bude to OHROMUJUCE a bude frajer!!! no nepredbiehajme :)
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, samá novinka... :DD
Reagovat
smazaný uživatel
presne - nepredbiehajme :)
Reagovat
smazaný uživatel
V klidku majjkaa, on ich porazi vsetkych.
Reagovat
majjkaa
Ahoj Yavanna :) ved ja tomu verim....aj by som tu to vo velkom napisala ale radsej si to necham pre seba.....zbytocne by tu nasledovala velka vlna nadavok, a urazok na moju osobu (dakujem pekne) :)
Reagovat
smazaný uživatel
No vies co ta taki mozu!!! Kazdy normalny clovek tu napise svoj nazor a taki ti, co su viac alebo menej zabrzdeni sa tu potrebuju ventilovat urazanim ostatnych. Ja to tu kludne napisem, ze to Roger zase vyhra, aj to ze som fedexfanatik. A ak je to aj neliecitelna diagnoza, je mi to jedno, liecit sa z toho nebudem :)
To co si tu o nas ostatni myslia, je ich problem, nie nas :)
Reagovat
majjkaa
Ano mas pravdu a musim sa priznat ze tie "zvlastne" prispevky od onych ludi mi vyvolavaju uz usmev na tvari...takze pokojne, ja sa uz dlhsi cas dobre bavim :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fede je slušák, nemá vo zvyku znevažovať svojich súperov. Ale ak povie, že sa Sodorling zlepšil, tak sa zlepšil. Niektorí diskutéri majú výpadky pamäte. Mimochodom, ako som už písal, Mats tipoval, že Máry nevyhraje a nádej vkladal aj do Sodoho. Rozhodne to nerobí len z patriotizmu. Sodomu tvrdý povrch sedí. A na betóne vie zahrať hocikto. Nemyslím, že to bude jednoduchý zápas. Verím ako vždy Fedemu, ale Soda rozhodne nepodceňujem. Príklad: Marin Čilič. V nasledujúcich dňoch sa uvídí, či hral Máry veľmi zle, alebo Čilič vynikajúco.
Reagovat
smazaný uživatel
Kopíruju, co jsem ti odepsal už před tím :

No já teda nevim :
nevyhraje prý - Nadal a Murray
šanci má Roger (takhle chytrý jsme všichni), Roddick ???, Soderling (uvidíme), Tsonga (když nebude hrát na malých kurtech bez obecenstva, včera bylo dost velké na druhém největším dvorci)

A poznámka, že Del Potro a Djokovič se zlepšují. (to bych zatím nechal otevřené). Zatím jsme v druhé části turnaje a už teď je ta úspěšnost 50%... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, bolo to tak ako hovoríš, ale kto to uhádne presne? Ja som vtedy pod jeho názor napísal. Že jeho odhad je celkom reálny, že nemám k tomu čo dodať. Jednoducho - s týmito hráčmi treba počítať. Zatiaľ 50 percent, ako hovoríš! Potvrdilo sa aj, že Sodoho tenis má rozhodne vysokú úroveň, napriek tomu, že prehral s Fedom. A ďalej sa uvídí, v čom a či sa Mats ešte trafí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy budou hrát:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra ráno, ve 3 hodiny našeho času, aspoň to tady tak píšou.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost! Schedule je vždy oficiálny až na stránke US Open, kt. vždy vyjde až po odohratí všetkých zápasov dňa.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak přibližně, že. Melanie Oudin začíná v 1 hodinu ráno našeho času (dřív ne), Roger s Robinem hrají po nich. Takže plus minus ve 3 ráno.
Reagovat
smazaný uživatel
to bude dlouhej zápas pokud ta američanka už fyzicky neodpadne
Reagovat
smazaný uživatel
To, že to nemusí začať na polhodinu presne ja viem. Ale ja som narážala na to, že kde berieš istotu, že sa to neprehodí, abo že nebudú hrať napr. o piatej poobede?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jistotu nemáme nikdy, pravda. Třeba přijde tajfun, nebo tak. Ale na oficiálních stránkách je od jedné ráno Oudinová a pak Roger. A toho se držím jako klíště :)). Mimochodem jestli ta uhekaná Yanina, co hraje teď, prograje set, tak se zblázním, páč se bude hrát třetí a Djoka a Verďou začnou bůhvíkdy.
Reagovat
smazaný uživatel
No ta paráda ! Si ma teraz vážne potešil božeee ! Hlupa Yanina už ma vážne sere.. vypadni preč z kurtu
Reagovat
smazaný uživatel
Ale teraz som sa dívala a schedule tam ešte nie je, možno máš iné informácie než ja :))) No hej, nech už ide preč, my chceme vidieť dvoch krasavcov... =)
Reagovat
smazaný uživatel
Yanina brejk yees snáď si udrží servis, lebo tie ženské to sú pacientky :D
Reagovat
smazaný uživatel
že :DD hahahahhh... na baby by som si v živote netipla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Wicky doraz ju užžž!!
Reagovat
smazaný uživatel
No ja by som asi tiež mala problém udržať si servis, no ktovie... ženy to sú strašné labilky.. Yanina serving for match AJDEEE !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Wicky ajde, vamos, forza, allez, come on šecko co chce, len aby už vyhrala :D No neviem si predstaviť keby som hrala ja, jaká labilka by som bola :) ja mám čo robiť zo sebou teraz, kdežto ešte na kurte :D
Reagovat
smazaný uživatel
Konečné.. a teraz ešte tak 10 minut prestáfka :-(
Reagovat
smazaný uživatel
JE TO TAM !!! NO KONEČNE!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to má z moju Anu, hluza jedna :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Počúvaj strašne sa mi páči ta reklama na Eurosporte na Mercedes Benz, že vlak tam jazdí a tak :) Vždy pri tom tancujem, taká chytľavá pesnička :))
Reagovat
Skeec
Všecno jde kupředu,hráči se zlepšují a Roger stagnuje to že tomu jeho fanoušci nevěří za to já nemůžu."Porážel Rafu jedna Radost"-ty bys mě rozesmál!Hráči jako Rafa,Novak a Murray mnohem lépe běhají než dřívější hráči a navíc mají skvělou ruku.abudabi-bláhový seš možná ty já ne.To kde budou mě v celku nezajímá a není o tom debata :-*
Reagovat
smazaný uživatel
kurz je dobrý bo Soderling si nestihne ani utřít řit a bude to tři nula na sety
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to velky zapas Roger to nebude mat lahke aj ked verim ze nakoniec vyhra aj keby to mala byt 5 setova bitka a mozno si Rogin nepipne. Kazdopadne Roger zdaleka nie je taky favorit ako v stavkovych je na neho vypisane :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten kurz je každopádně úlet od vyčuranějch sazkovek. To je fakt. :-)
Reagovat
a.magerova
Včera jsme si měli vsadit na Murraye 0:3 na sety kurs 28 :-))
Reagovat
D.A.N
Moc pěkná reklama :-). A co se týče Barneye to je ještě malé dítě a ktomu zamindrákované absolutně zbytečné komentovat jeho nenázory.Každopádně čekám od něho útok(sprosté slova na mou a Rogerovu adresu on také nic jiného neumí).
Reagovat
smazaný uživatel
Dals mu to pěkně sežrat (Barneymu)! :-) Soderling může hrát jak chce, ale na Federera to stačit nebude. Já vím, Barney, jsem fedexfanatik! Přiznávám, jsem. A vůbec se za to nestydím... :-)
Reagovat
D.A.N
Spousta lidí, nebo spíše rádoby fanoušků ho nemá rádo jen proto, že je tak dobrý a vyhrává a nebo spíše dříve vyhrával co se dalo, čili holt u nás jsou prostě závistivci.Také doufám, že to Fedex vyhraje, ikdyž není v té top formě, každopádně jeho odpůrci by měli hodnotit jen jeho hru a né jiné věci.Lets go Roger.A ještě nechápu, když mu člověk fandí tak někteří hlupáci nás hned nazívají fanatikami a přitom sami jsou fanatikami, když takto útočí bezhlavě, čili hlavně ať zvítězí tenis.
Reagovat
a.magerova
Souhlas. Ať vyhraje skvěklý tenis a Roger :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A tenis=Federer Rovnica o dvoch znamych
Reagovat
smazaný uživatel
co???????D.A.N: jako my chceš říct že Federer není v té top formě ?? jak říkáš!aha tak French open a Wimbledon vyhrál jeho strejda ! Kámo zbud se a zavčas .
Reagovat
D.A.N
Viděl jsi ho někdy hrát tak kolem roků 2004-7 já ano, nechci říkat, že hraje špatně ale ty roky co byl suverén jsou pryč backhend byl o mno lepší dneska daleko více kazí. V rozmezí roků 2004-7 prohrál jen 25 zápasů!!!! prostě neuvěřitelné v dnešní době. byl skoro neporazitelný a dneska se spíše soustředí na grandslamy prostě není tam ta lehkost, nicméně pořád to stačí na 95 procent hráčů.
Reagovat
Skeec
Kdyby ses zamyslel,přišel bys na to že je to větší konkurencí (dřív nebyl Nadal,Djokovič,Murray) ale to je Rogerovcům zbytečné říkat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám zapotřebí opravovat pravopisné chyby, ale fanatici jsou rodu mužského a já mezi ně nepatřím.
Reagovat
D.A.N
Tohle je úsměvné to jako dříve (před 3-4 léty také hrával s rafou a porážel ho na hardu jedna radost v tom to vůbec není dnešní hráči nejsou o nic lepší néž-li před pár roky, čili jde jen oto že roger je výjmečnější než ostaní nic víc nic mín tak už to pochopte! Pořád nechápu jak se snažíte znehodnotit jakýkoliv jeho úspěch a obráceně, když se mu nedaří hned na něho pořádáte hon jak je neschopný a měl by skončit jste trapní a nejste a nebo nechcete pochopit jeho výjmečnost! nazdar oponenti nechápající" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ježiš vyhoň si ho a dej pokoj, fanatickej kreténe .)
Reagovat
smazaný uživatel
Konkurencia? Nebuď bláhový! Feda obmedzuje jediné, to čo už nabehal a má v nohách, vek. Čo postihne každého. Musí sa jednoducho šetriť. Čo sa týka tenisu, nemá nikto nárok. Mladých zajacov naháňa s prehľadom. Som strašne zvedavý, ako budú hrať v jeho veku jeho konkurenti, to si rád pozriem.
Reagovat
Matti
porážel Rafu na hardu jedna radost:-) hned jejich první utkání a to měl RAfa myslím 16let byl pětisetak takže jedna radost asi dost těžko.
Reagovat
Matti
no tak 16let neměl to jsem si nepamatoval dobře ,měl 18 ale porazil ho hned RAfa ve dvou setech, v dalším utkání na hardu prohrál Rafa až v pětisetech a další utkání na hardu a světe div zase vyhrál Rafa,takže kde ho na hardu Federer porážel jedna radost?
Reagovat
smazaný uživatel
nemá to cenu, fanatický uchyl D.A.N a spol. jsou vyšinutí fanatičtí pomatenci, kteří si melou pořád tu svoji stejnou elegánskou písničku, to je zbytečný... Všichni jsou podle nich nuly, jen ušklebenec je ta jediná hvězda s deseti svatozářema nad hlavou!
Reagovat
Skeec
Všecno jde kupředu,hráči se zlepšují a Roger stagnuje to že tomu jeho fanoušci nevěří za to já nemůžu."Porážel Rafu jedna Radost"-ty bys mě rozesmál!Hráči jako Rafa,Novak a Murray mnohem lépe běhají než dřívější hráči a navíc mají skvělou ruku.abudabi-bláhový seš možná ty já ne.To kde budou mě v celku nezajímá a není o tom debata :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Videl si málo zápasov.
Reagovat
D.A.N
A ty jsi ko kot na druhou jen kvůli tobě jsem se snížil k takové urážce, protože vetšího blba jako ty tyhle stránky neměli.
Reagovat
Matti
a proč myslíš,že jsem viděl málo zápasu?
Reagovat
smazaný uživatel
Söderling aplikuje svou útočnou hru na Federera velmi zřídka, v některých zápasech mi připadá, jako jeho cvičená opička. Pořádný test pro Rožírka bude až případné semi s Djokovičem, tam by mohla být "geniální" vítězná série zápasů z Ameriky přerušena.:-) Come on Novak, Come on Rafa, Goodbye, Roger!:-):-)
Reagovat
a.magerova
Těším se až Roger a Rafa něco podobného natočí :-))
http://www.youtube.com/watch?v=SwkpYD-_vrk&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkné :D :):):)
Reagovat
smazaný uživatel
áájééjé, elegán tradičně vyčůranej jako díra ve sněhu, zase hraje psychologickou válku, a zároveň si připravuje pro případnou porážku alibi :D
Reagovat
smazaný uživatel
hehe a kdyz to delal kdokoliv jiny tak ti to nevadilo ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney: Ale prosím tě, nehledej mouchy tam, kde nejsou. Pokud za tím vidíš "taktiku", pak naprosto stejnou taktiku užívá třeba i Rafa. Snad v každém rozhovoru či tiskovce, kde se jej zeptají na příštího soupeře, řekne něco jako: pokud nebudu hrát svůj nej. tenis, bude nemožné ho porazit/je to vynikající hráč a budu to mít nesmírně obtížné (třebaže musí vědět, že i když bude hrát svůj standard, stejně na 95% vyhraje).. a kdyby měl větší slovní zásobu (anglickou), určitě by toho pověděl více.
Je to spíš slušnost, zdvořilé odpovědi, než nějaká propracovaná taktika :)
Reagovat
a.magerova
Pořád lepší je, říct to co řekl Roger, protože Robin se hodně zlepšil, než tvrdi následující : Podle Andy Murrayho ale jeho ztráta na Rogera Federera není příliš velká. "Je to jen záležitost pár zápasů," tvrdí světová dvojka. Tak asi tak nějak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a ted uz z nas sou fanatici :D
Reagovat
Mercury
ano malou naději máš :) snad to bude dobrý zápas pro oko diváka, o výsledku nemám příliš pochyb
Reagovat
smazaný uživatel
hehe rekl bych ze este o neco vice lidi nez ted si to same mysleli na French Open :) ... tak uvidime, i kdyz taky verim fedemu :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist