Federer: Snad mě podpoří diváci

25. 8. 2008, 14:46
Aktuality 2
Ve zvláštní roli bude letos na US Open Roger Federer. Do New Yorku přiletěl jako obhájce čtyř titulů v řadě. To z něj ale favorita nedělá: poprvé po čtyřech letech bude hlavní pozornost upřena na někoho jiného. Uvidíme, jak se s tím Rafa vyrovná, říká Švýcar.
Profily hráčů
Roger Federer

Federer sice na US Open uspěl čtyřikrát po sobě, to už měl ale pokaždé v kapse jiný grandslamový titul. Letos poprvé vyšel před Flushing Meadows naprázdno: Australian Open vyhrál Novak Djokovič, ve finále Roland Garros a Wimbledonu se musel sklonit před Rafaelem Nadalem. Čerstvým olympijským vítězem a novou světovou jedničkou, která je na US Open nejvýše nasazeným hráčem.

"Myslím, že to zmírní tlak na mě," komentoval Federer v New Yorku svou novou pozici světové dvojky. "Skoro pět let se ode mě čekaly výhry na každém turnaji, na kterém jsem se objevil. Snad se to teď trochu změní," dodal Švýcar s tím, že pod tlakem teď bude Španěl. "Rafa se teď bude cítit tak, jak jsem se já cítil hodně dlouhou dobu. Uvidíme, jak se s tím vyrovná, ale zatím je skvělý a hraje moc dobře na všech površích."

Naprostá většina tenistů by letošní semifinále v Melbourne a finále v dalších dvou grandslamových turnajích považovala za obrovský úspěch. Vítěz šesti grandslamů z let 2006 a 2007 na sebe ale musí být přísnější než naprostá většina tenistů. I přesto, že prodělal na samém začátku sezony mononukleózu, která na něj měla větší vliv, než si zpočátku myslel.

"Letos jsem se snažil celou sezonu něco dohnat. Možná mě to stálo grandslam, vzalo mi to 20 dní tréninku. To je pro nás hodně," tvrdí Federer, který ovšem nijak nesnižuje výkony svého největšího rivala. "Rafa hrál skvěle, takže si zaslouží být jedničkou. Teď je určitě favoritem, dokonce i na hardu, protože hrál tak moc dobře."

I proto Švýcar doufá v podporu newyorského publika, kterému v posledních letech předváděl vynikající tenis. "Odehrál jsem tu pár legendárních zápasů, třeba finále (v roce 2005) s Andrem (Agassim), nebo proti Andymu. Noční zápasy jsou elektrizující a diváci se tu ke mně vždy chovali hezky," chválí publikum ve Flushing Meadows Federer. "Proto zvlášť letos doufám, že i když možná nebudu hrát svůj nejlepší tenis, že o sobě dají vědět, budou mě podporovat a pomohou mi k dalšímu titulu na US Open."

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já osobne neverim a doufam v tom ze nadal nevyhraje US open!!Myslim ze ted to hodne lidi preje rogerovi pac je to jeho posledni sancee jak zachranit sezonu a ja si preju aby vsem jste ukazal co v nem je!!!!!tak do toho rogere
Reagovat
smazaný uživatel
Přeji Rogerovi hodně štěstí. Doufám, že mu to vyjde... Go ROGER !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist