Federer si letos nachystal svetr, Šarapovová "smoking"

24. 6. 2008, 14:42
Aktuality 3
Roger Federer přišel na kurt v pleteném zapínacím svetru, Serena Williamsová navzdory slunečnému počasí v bílém kabátu a Maria Šarapovová letošní Wimbledon odehraje v šortkách a zlatem pošitém úboru inspirovaném smokingem. Snad nikde jinde nehledí tenisté na módní trendy tak jako při turnaji na trávě v All England Clubu. A letošní rok není výjimkou.
Roger Federer nastupuje (© wimbledon.com)

Zatímco na poslední dva ročníky turnaje, kde musejí tenisté nastupovat výhradně v bílém oblečení, si Federer připravil bílé sako a dlouhé kalhoty, nyní na kurty přichází v pleteném zapínacím svetru. Světové jedničce, která útočí na rekordní šestý titul z londýnské trávy za sebou, chybí jen dýmka, pantofle a rovnou může vyměnit kurt za houpací křeslo u krbu.

"Myslím, že dva roky v saku stačily. Chtěli jsme vymyslet něco nového a svetr je pěkný nápad," řekl Federer, který v úvodním kole porazil Slováka Dominika Hrbatého. "Mám ke svetru i opasek, je to prostě svěží a nové. A v neposlední řadě také mnohem pohodlnější než sako," dodal šestadvacetiletý Švýcar.

Nezklamala ani módou posedlá Serena Williamsová, která si pro letošní grandslam v All England Clubu připravila bílý kabát. "Není to moc sportovní, ale kabáty prostě miluju. Sice nevím proč, protože žiju na Floridě, kde máme skoro pořád sluníčko, ale mám asi víc kabátů než kdokoli na světě," řekla po vítězství v prvním kole šestá nasazená hráčka reportérům, které nový oblek americké tenistky zajímal víc než její zápas s Kaiou Kanepiovou.

"Určitě je to trochu retro. Má opasek, takže ho můžu zapnout na knoflíky nebo jen zavázat... Každopádně je to model jako stvořený pro dámu a já dáma určitě jsem," dodala Williamsová.

Doufá, že kabát využije i jindy než jen na letošním Wimbledonu. "Nejsem si úplně jistá, že by v dešti vydržel, ale uvidíme. Až budu v New Yorku a bude pršet, určitě ho vyzkouším," uvedla bývalá wimbledonská šampionka.

Novinku si pro letošní turnaj nachystala také Maria Šarapovová. Ruská tenistka se v All England Clubu v dnešním duelu prvního kola se Stephanií Foretzovou představí v tričku inspirovaném náprsenkou do smokingu a v šortkách. Na rozcvičení před utkáním pak bude mít sako a dlouhé kalhoty, to vše pošité zlatem.

"Je to velká změna. Věřte nebo ne, ale ještě jsem nikdy na grandslamu nehrála v šortkách. Možná se to někomu bude zdát jako mužské oblečení, ale je to velmi vkusné," dodala druhá hráčka světa, která nové šaty doplní náušnicemi z platiny a diamantů za 2500 liber (asi 76.000 korun).

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
ale jich hezky rozmazluji :)
Reagovat
smazaný uživatel
uz neví co by
Reagovat
smazaný uživatel
ale ví
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist