Federer: Safina jsem v semifinále nečekal

2. 7. 2008, 22:52
Aktuality 10
Švýcarský tenista Roger Federer sice nemá ideální sezonu, na trávě ve Wimbledonu však dokazuje svou výjimečnost. Po hladké výhře nad Mariem Ančičem se probojoval posedmnácté za sebou do grandslamového semifinále. Naposledy chyběl mezi nejlepší čtyřkou na Roland Garros v roce 2004, kdy ve třetím kole nestačil na Brazilce Gustava Kuertena. V pátek se utká s Rusem
Profily hráčů
Roger Federer

"Měl jsem utkání plně pod kontrolou. Ani jednou jsem se nedostal pod tlak, dobře jsem podával, nemusel odvracet brejkboly," zhodnotil svůj výkon spokojený Fededer. "Jsem hlavně rád, že jsem nepřišel o zbytečně mnoho sil," dodal první hráč světa. Během generálky v německém Halle neztratil na cestě za turnajovým prvenstvím ani jednou svůj servis a také dnes se jeho soupeř nedostal k jediné možnosti brejkbolu.

Svou roli mohlo sehrát i to, že do dnešního duelu sehrál Ančič, Federerův poslední wimbledonský přemožitel z roku 2002, celkem 180 gamů a strávil na kurtech dvakrát více času.

Šestadvacetiletého Švýcara překvapilo, že jeho soupeřem o účast ve finále bude Rus Marat Safin. "Konečně znovu předvádí, co všechno dokáže. Je ale trochu překvapivé, že se mu daří zrovna tady ve Wimbledonu, neboť trávu nikdy neměl moc rád," prohlásil Federer, jenž nebere ohledy na aktuální Safinovu pozici na žebříčku, v kterém patří bývalé světové jedničce až 75. místo. "Musíte brát takové hráče, jako by byli světové jedničky v některých ohledech. Čas od času každý může zahrát skvěle a zvláště takoví tenisté jako on," řekl.

ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Federer je borec, Safina smete...ten už si své štěstí vybral....
Reagovat
smazaný uživatel
Mám ten dojem že tady všichni věříte tomu navoněnému frajírkovi jménem Federer,myslím že Safin ho může dost dobře potrápit a možná i vyhrát.Doufám že Federer prohraje maximálně ve finále proti Nadalovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč je Federer frajírek? Můžeš mi tento názor nějak objasnit ? A jaký parfém používá ? Já ho na rozdíl od tebe osobně neznám, tak že bych se poučil.
Reagovat
smazaný uživatel
co ti udělal že je navoněnej frajírek? já myslím že kdokoli jinej kdo by takhle dlouho kraloval tenisu,4.rokem v řadě ten.jednička,např.Djokovič tak by si vo sobě dost myslel ale on ne!!!! Roger je prostě výjimečnej!!
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme,jak se Borg Federerovi omluví,až mu bude předávat tu trofej.S tim Djokovičem mu ten tip nevyšel,tak uvidíme,jestli mu vyjde aspoň ten Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Borg předá pohár Rafaelu Nadalovi,který ve finále porází Rogera Federa 3:0,možná 3:1,aby ho nezesněšnil úplně!Rafa je nejlepší tenista současnosti!V A M O S R A F A !!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Roger jen naprosto výjimečný, a to hlavně svým chováním na kurtu i mimo něj...Je to zcela jistě nějvětší osobnost celé historie tenisu!
Věřím, že jsou tací, kterým se příliš nelíbí jeho nadvláda, ale prostě je to tak! Rafa je taky skvělý tenista, ale pořád si myslím, že FedEx je mnohem dále.
Věřím, a moc si přeji, aby dokázal vyhrát i po šesté v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme,jestli se bude opakovat semifinále z Australian open 2005.Ale moc tomu nevěřim.Minulej rok Federer porazil Safina ve Wimbledonu naprosto jednoznačně.
Ale Nadal má taky do semifinále hodně lehkej los,takže v pravděpodobnym finále Federer-Nadal by měl mít víc sil Nadal.No,uvidíme......
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, dvaja super tenisti sa stretnú už v semifinále. Sú to moji dvaja najoblúbenejší hráči, ale asi budem viac držať palce Rogerovi. Škoda že nemôžu vyhrať obaja....
Reagovat
smazaný uživatel
Jen tak dál:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist