Federer s Murraym bez problémů postupují

17. 3. 2009, 10:59
Aktuality 10
Pouhých sedmdesát minut stačilo Rogeru Federerovi k tomu, aby postoupil do osmifinále v Indian Wells. V souboji s Chorvatem Karlovičem nemusel ani jednou odvracet brejkbol a dvousetovým vítězstvím se tak svému soupeři pomstil za loňskou porážku ze Cincinnati.
Roger Federer

Vzájemné zápasy obou hráčů mluví jasně pro Rogera Federera, který šel do utkání s Karlovičem s bilancí 6-1. Jedinou porážku ale utrpěl v Cincinnati v posledním souboji, když nezvládl tie-breaky prvního a třetího setu.

Dnes už podobné překvapení nepřipustil. Úvodní sadu zápasu třetího kola sice musela znovu rozhodnout zkrácená hra, ale na jejím konci se tentokrát radoval Švýcar, přestože prohrával 1:3. Ten pak ve druhém setu dokázal vzít Karlovičovi jeho obávaný servis a poté už mu nedělalo problém zápas dotáhnout do vítězného konce.

"Vždycky je to malý úspěch, když mu vrátíte servis," řekl po utkání Federer. "Ivo se v posledních pár letech opravdu zlepšil, a proto je dobře, když člověk tak těžký zápas zvládne," dodala světová dvojka, které Karlovič nasázel třináct es. "Proti takovému soupeři je pokaždé těžké hrát. Myslím, že níž postaveným hráčům vyhovuje, prostě proto, že proti němu vždycky mají šanci. Pro špičkové hráče je to horší, protože záleží na pár úderech."

Blakeovi se odveta nevyvedla
V dalším kole Federer narazí na Chilana Fernanda Gonzaleze. Ten si v odvetě za olympijské semifinále v Pekingu znovu poradil s Američanem Blakem, kterého porazil 7-5 6-1. "Prostě jsem měl špatný den," konstatoval jen Blake. "Bolí to. Skoro bych se chtěl vrátit na tréninkový kurt."

Porážka je pro Blakea o to horší, že měl dobré důvody vrátit Gonzalezovi loňskou porážku i s úroky. Ne jen proto, že přišel o olympijskou medaili, ale také kvůli okolnostem zápasu, který rozhodl jeden sporný moment.

Gonzalez v Pekingu za stavu 8-9 ve třetím setu útočil a když byl na síti, Blake proti němu vyslal prudký balón. Záznam ukázal, že se míč, který mířil do autu, otřel o Chilanovu raketu. Rozhodčí si ale ničeho nevšiml a zahlásil bod pro Gonzaleze. "Když soutěžím na olympiádě ve sportu, který bývá označován za sport gentlemanů, pak je čas tomu dostát. Fernando se mi díval do očí a neřekl nic. Je to zklamání, takhle vypadnout z turnaje, když ztratíte nejen zápas, ale i víru v soupeře," prohlásil Blake po zápase, který nakonec prohrál 9-11.

Francouzští reprezentanti dohráli
Podobně jako Federer neztratil při cestě do osmifinále set ani další vysoko nasazený Andy Murray. Turnajová čtyřka povolila Francouzi Mathieumu pouhých pět gamů a potřebovala na postup jen něco přes hodinu.

"Trefoval jsem míče o dost líp než v prvním zápase," pochvaloval si Brit. "Dobře jsem podával, když jsem to potřeboval, a znovu se výborně pohyboval," dodal Murray, který podle svých slov až na pár gamů, v nichž ztratil koncentraci, odehrál velmi solidní zápas.

Všem favoritům se ale včera v Indian Wells nedařilo. Francouz Gilles Simon, v Kalifornii osmý nasazený, potvrdil, že se mu letos tolik nedaří, a i podruhé v kariéře prohrál s chorvatským veteránem Ljubičičem. Třetí kolo bylo konečné také pro jeho krajana a daviscupového kolegu Jo-Wilfrieda Tsongu. Ten v souboji o osmifinále rovněž neuhrál set, s Rusem Andrejevem prohrál 5-7 4-6.

Výsledky - Indian Wells (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo: Federer (2-Švýc.) - Karlovič (27-Chorv.) 7:6 (7:4), 6:3, A. Murray (4-Brit.) - Mathieu (32-Fr.) 6:3, 6:2, Ljubičič (Chorv.) - Simon (8-Fr.) 6:3, 7:6 (7:3), Verdasco (10-Šp.) - Gasquet (23-Fr.) 6:3, 6:2, Andrejev (22-Rus.) - Tsonga (11-Fr.) 7:5, 6:4, F. Gonzalez (17-Chile) - Blake (13-USA) 7:5, 6:1, Robredo (15-Šp.) - Čilič (19-Chorv.) 7:5, 7:6 (7:2), Kohlschreiber (Něm) - Lapentti (Ekv.) 6:2, 3:6, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo: Fish, Roddick (USA) - Llodra, Štěpánek (Fr./ČR) 6:4, 7:6 (8:6).

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
mohu jen souhlasit s uzivatelem mighty ... V soucasnosti predvadi nejhezci tenis ze vsech tenistu prave Verdasco. Stacilo se jen divat na zapas s Gasquetem ... NADHERA!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, napsat, že Fedex postupuje bez problémů, přestože vyhrál celkem těsně, je na pováženou...:))
Reagovat
D.A.N
Na pováženou je tvůj komentář! Viděl jsi ten zápas? Asi ne, jelikož Karlovič nehrál vůbec nic jen podání toť vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě rozhodlo, že Karlovič přestal ve druhém setu trefovat první servis, protože z toho druhého uhrával pouze 50% výměn. Asi to bylo nejlehčí Fedexovo vítězství nad Ivem, pokud jde o jejich souboje na hardu. :-)

Jinak teda otřesný výkon Čiliče, ještě zhoršení oproti prvnímu kolu. Metrové auty, míčky doprostřed pásky..celkem snad 50 nevynucených chyb ve dvou setech. Robredo není Darcis a moc dobře věděl, že stačí vracet. I když pokud šlo o důležitou výměnu, tak si Tommy došel pro winner, což se určitě cení.

Jinak je zajímavé, že všichni hlavní aktéři souboje mezi Českem a Francií v DC jsou už ze hry venku.
Reagovat
smazaný uživatel
*doprostřed sítě mělo být :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hral ovela kvalitnejsi tenis, pefektne sa nato pozeralo. Karlovic ten vyuzival vo svoj prospech svoje sialene podanie, ale vo vymenach uz nemal na Rogera. Ved kto to videl tak vie. Fede podme podme!!!
Reagovat
D.A.N
Rogere pojďme až do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Bola to radost vidiet ho na kurte. Uzasna elegancia uderov.Taky tenis nezahra nikto.
Reagovat
smazaný uživatel
Radost bylo dívat se na Verdasca - ten teď hraje nejhezčí tenis ze všech!
Reagovat
Mercury
od AO jsem ho zatim hrat nevidel, ale v Melbourne mel formu jako blazen, hral skvele..kazdopadne, nejradsi se stejne divam na Rogera, to bez diskuze :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist