Federer před útokem na vyrovnání rekordu získal titul v Kooyongu

17. 1. 2009, 09:58
Aktuality 6
EXHIBICE KOOYONG - Druhý hráč světa Roger Federer podruhé v kariéře vyhrál exhibiční turnaj v Kooyongu, který se tradičně koná v období těsně před úvodním grandslam roku Australian Open. V dnešním finále porazil krajana Wawrinku hladce 6-1 6-3.
Roger Federer

Roger Federer se do dnešního finále dostal přes Carlose Moyu a Fernanda Verdasca. V duelu s krajenem Stanislasem Wawrinkou měl být favoritem a to také potvrdil. Za 57 minut třikrát prorazil soupeřův servis a vyhrál za 57 minut hladce 6-1 6-3.

"Promiň Stane," na oko se omluvil parťákovi, se kterým loni na olympiádě získal zlatou medaili a dnes s ním ani ve třetím vzájemném střetnutí neztratil set.

Federer na exhibici v Kooyongu chyběl od roku 2004 pouze loni kvůli nemoci, jinak generálku na Australian Open absolvoval vždy na stejném místě. A třikrát si pak v Melbourne dokráčel pro grandslamový titul. Neuspěl pouze v roce 2005, kdy zrovna v kooyongu triumfoval.

To by letos nerad opakoval, jelikož útočí na vyrovnání rekordu Peta Samprase v počtu vyhraných grandslamů. "Je to skvělá příprava před Australian Open. Bylo tu obtížné hrát proti každému, ale hrál jsem dobrý tenis," pochválil se sedmadvacetiletý Švýcar.

"Nová sezona, to je pro mě velká výzva," bojovně prohlásil Federer. "Chci více rekordů," dodává. "Loni jsem se na poslední chvíli snažil získat nějakou kondici a na Australian Open jsem pak jen přežíval," uvedl rodák za Basileje. "Letos je to jiné, jdu Australian Open vyhrát. Mám za sebou hodně zápasů, nemám zdravotní problémy, citím se skvěle a ve formě," dodal Federer, který bude na Australian Open útočit na svůj čtvrtý titul.

Třetí místo na letošním ročníku AAMI Classic obsadil hrdina loňského finále Davisova poháru Fernando Verdasco. Španělský tenista v závěrečném utkání porazil Chilana Fernanda Gonzaleze.

- EXHIBICE KOOYONG (Melbourne, tv. povrch) -
sobotní výsledky

finále:
Federer - Wawrinka 6-1 6-3

o 3. místo:
Verdasco - Gonzalez 6-4 6-3

Konečné pořadí:
1. Federer (Švýc.)
2. Wawrinka (Švýc.)
3. Verdasco (Šp.)
4. Gonzalez (Chile)
5. Baghdatis (Kypr)
6. Cilič (Chorv.)
7. Moya (Šp.)
8. Ljubičič (Chorv.)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
D.A.N
Pěkná práce Rogere jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak že by mu to Wawroš opravdu pustil, nebo hrál Fedex tak skvěle??
Reagovat
smazaný uživatel
Tentokrát hrál velmi dobře, moc nekazil a vše mu tam padalo.. po jisté době opět radost pohledět (v brzkýcg ranních hodinách:)
Reagovat
smazaný uživatel
No viděl jsem jen utkání Federer-Moya a Roger sekal jednu nevynucenou chybu za druhou. Své podání prohrával nezvykle lehce.. Měl jsem pocit jako by si cely zápas něco zkoušel spoustu gamů otáčel ze stavu 15:40 výsledek nakonec jednoznačný, ale že by to bylo galapředstavení kvalitního tenisu, tak to tedy rozhodně ne!
Reagovat
smazaný uživatel
CONGRATULATION Fede! :)) Nadhera :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist