Federer porazil Murrayho, postup má na dosah

23. 11. 2010, 17:08
Aktuality 58
Roger Federer v Londýně rozesmutnil britské tenisové fanoušky. V ostře sledovaném duelu nedal šanci domácímu Andymu Murraymu a přiblížil se postupu do semifinále Turnaje mistrů. Postup ze skupiny jistý ještě nemá, Robin Söderling porazil a Davida Ferrera a všichni tenisté jsou tak před závěrečnými zápasy ve hře o dvě postupová místa.
Roger Federer

Jen málokdo se může pochlubit podobnou bilancí s Rogerem Federerem jako Andy Murray, skóre 8-4 z jejich dosavadních soubojů na turnajích ATP dnes ale britské světové pětce nebylo nic platné. Švýcarský hráč se v londýnské O2 Areně znovu předvedl v parádní formě a Murrayho, se který prohrál poslední dva zápasy, porazil 6-4 6-2.

Murray už mnohokrát dokázal, že Federerův styl mu nevadí a že může někdejšímu nejlepšímu hráči světa dělat velké problémy, tentokrát ho ale basilejský rodák od začátku jasně přehrával. Zatímco Federer dělal málo chyb, Murray začal nervózně a už ve třetím gamu ztratil čistou hrou své podání. Poté se trochu uklidnil a svůj servis si už dokázal držet, Federer ale skvěle servíroval a soupeři povolil při svém podání až do desáté hry jediný míček. Murray měl šanci až za stavu 4-5, kdy se ujal vedení 30:0, Švýcar ale smečí a přesným forhendem srovnal a set už dotáhl do vítězného konce.

Federer, který i přes zisk titulu na Australian Open prožívá jednu ze svých slabších sezon, i ve druhém setu ukazoval, že na závěrečný turnaj sezony dorazil výborně připravený. Hned v úvodním gamu znovu sebral chybujícímu Murraymu podání a po jeho dalším brejku bylo prakticky rozhodnuto. Britský hráč už ho při jeho podání neohrozil a za hodinu a 16 minut prohrál s Federerem 4-6 2-6.

"Myslím, že (Murray) nehrál zrovna svůj nejlepší zápas. Udělal pár chyb, možná to bylo i díky mé dobré hře. Je příjemné mít na konci sezony vždy mezi zápasy den volna, navíc jsem odehrál pokaždé jen dva sety a ušetřil nějakou energii," pochvaloval si největší favorit turnaje, jenž měl ve své lóži i legendárního argentinského fotbalistu Diega Maradonu. Setkáním s ním si splnil další ze svých snů, stejně jako při letošním Wimbledonu, který poctila návštěvou britská královna Alžběta II.

Švýcar se tak v Londýně výrazně přiblížil postupu do semifinále. Definitivní jistotu mu vzal večerní zápas skupiny mezi Robinem Söderlingem a Davidem Ferrerem. Jakýkoliv jiný výsledek by Federera posunul do semifinále, Švéd však vyhrál 2-0 na sety a ze skupiny tak mohou postoupit ještě všichni čtyři tenisté. Federerovi k jistotě stačí v pátek uhrát set proti Söderlingovi. 

Úterní souboj Söderlinga s Ferrerem byl duelem dvou poražených z úvodních zápasů. Švédský hráč byl dlouho neprůstřelný na servisu a za stavu 7-5 5-3 mohl zápas ukončit. Španělský tenista ale prokázal zarputilou povahu bojovníka, když se mu podařilo srovnat. Jenže další drama si nevynutil, potřetí ztratil podání a se z výhry 7-5 7-5 radoval z Söderling.

"Dobře jsem podával, hlavně v prvním setu. Ale jinak to byl opravdu náročný zápas. Jsem šťastný, že jsem zápas vyhrál. Cítím, že mám ještě co zlepšovat, doufám že to v příštím zápase bude lepší," komentoval Söderling.

"Snažil jsem se udělat vše pro to, abych druhý set vyhrál. Bojoval jsem, ale Robin byl lepší než já a využil své šance," řekl Ferrer. "Ale cítím se sebevědomě, rok zakončím v top 10 a nemám žádné fyzické problémy," dodal.

Ferrer má sice na svém kontě dvě porážky, ale i on má stále teoretickou šanci na postup. V pátek by musel vyhrát 2-0 na sety na Murraym, Federer stejným poměrem proti Söderlingovi a pak už by musel doufat, že bude mít nejlepší poměr získaných a prohraných gamů, než Murray a Söderling.

"Proti Andymu to bude těžký zápas. Ale dám do toho všechno, budu bojovat a pokusím se vyhrát," uvedl Španěl před posledním zápasem ve skupině.

Výsledky - Turnaj mistrů - dvouhra (tvrdý povrch, dotace 5.070.000 dolarů):

Skupina B:
Federer (2-Švýc.) - A. Murray (5-Brit.) 6:4, 6:2
Söderling (4-Švéd.) - Ferrer (7-Šp.) 7:5, 7:5

Tabulka:
1. Federer 2 2 0 4:0 2
2. A. Murray 2 1 1 2:2 1
3. Söderling 2 1 1 2:2 1
4. Ferrer 2 0 2 0:4 0

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem Rogerův fanoušek to jo,ale Murray hrál dobře,ale dělal hodně nevynucených chyb.Federer hraje na Turnaji Mistrů jak zamlada hraje tam výborně takhle jsem ho neviděl hodně dlouho.Dělá trochu míň nevynucených chyb má lepší servis má dobrej druhej servis skvělé winnery i když Andy dělal co mohl na RF to nemohlo stačit všechny tři soupeře rozválcoval i když Söderling byl na něj trochu moc
Reagovat
smazaný uživatel
Come on, RF!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Murray probudil spiciho obra a zaplatil za to dan!!
Roger ho prejel, nechtel dopustit, aby ta negativni bilance vzajemnych zapasu byla jeste vetsi.
Reagovat
smazaný uživatel
Super vykon. Dalo se cekat, ze na neho vlitne. Dela to tak s kazdym kdo ho muze nejak ohrozit. Tentokrat mu to vydrzelo cely zapas. Hral s uzasnou jistotou a lehkosti. Jako by nic sazel jeden vinr za druhym.Uzasny zapas z Rogerovi strany.
Reagovat
Mercury
Tady je zase nablito :)
Reagovat
smazaný uživatel
David je neuvěřitelný bojovník, to se musí nechat. Snad uvidíme třetí set.
Reagovat
a.magerova
Tak musím zareagovat na vystoupení Robin + David:
Robin měl už pěkné tričko proti A. Murraymu takové tmavé. David proti Rogerovi měl takové nic moc bílé tričko, ovšem dnes má David super barvu stejně tak i Robin.
Takže o třetí místo se rvou v mých očích 3 modemani :-))
1. Andy Murray se svou Lendlovo-tmavou kombinací
2. Roger, ta Ferrari-barva mě fakt žhaví :-))
3. Rafa - fialová, Robin - žlutá i černá, David - oranžová
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda souhlasím s Tomasinhem, Rafa a jeho outfit pro TM je hrůza a Djoker to samé, draci jak od vietnamců.... :-D
U mě je na prvním Andy Murray společně s Rogerem, pak Andy Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Murray, Federer a pak Roddick, se kterým se po dnešku dělí o třetí flek žluté triko Robina. Nevím, zda se mi to zdá, ale Robin se dneska neúměrně vzteká, i po vyhraných výměnách furt něco brblá, gestikuluje, něco u něj není v pořádku. Uvidíme, jak to půjde dál, David vypadá, že má více energie a sil do dalších gamů. Mohli bychom vidět třísetové drama, které by taky i pomohlo k postupu Andymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Federerovo triko dnes nemelo chybu! Stejne jako jeho hra, triko Murrayho se mi nepaci! Snad radeji jiz ten Roddickuv outfit. Zapas Soderlinga s Ferrerem jsem si nechal dobrovolne uniknout, proto nemohu posoudit.
Reagovat
majjkaa
No neviem ako vam ale, mne sa Murryho nohavice zdali naozaj nejake skratene, na tie jeho stihle biele nohy by som volila tesne nad kolena nieco......vyzeralo to akoby mal spodky :)) A Rogerovi blahozelam, bolo to super! :)
Reagovat
misoSK
nie som ziadny velky Rogerov fanusik, no dnes bolo vidno ze hral Roger vyrazne lepsie nez Andy...spojenie neskodny ako vzdy je hlupe, pretoze pred dnesnym zapasom bolo H2H 8:5 pre Andyho, ktoy to na Rogera vzdy vedel, no dnes ho Roger prevalcoval, hral ucebnicovo a Andy nenasiel nanho recept...
Reagovat
smazaný uživatel
To je přesně ono, takhle se rodí nenávist k Federerovi i všem jeho fanouškům.... někdo z Rogerových fanoušků se nechal trochu unést výsledkem a napsal, že byl Murray neškodný, což není pravda, každý, kdo ten zápas viděl, musel vidět, že Murray měl určité šance, ale Roger byl prostě dnes až moc dobrý. Já jsem Federerův velký fanoušek, ale třeba ve finále v Šanghaji se mi nezdálo, že by byl Murray neškodný :) Nemám Murryho rád, ale říct, že je neškodný? Jenom pro informaci AREFe, vyhrál letos 2 turnaje Masters, což je dokonce víc než Roger.... mám radost, že Roger vyhrál, doufám že v tom bude pokračovat, ale je třeba si zachovat objektivitu..... je jasné, že když někomu řekneš, že byl jeho oblíbený hráč neškodný, nebude se mu to líbit, a pak tu vznikají řeči o "Rogírkovi, elegounovi, elegoších a podobné zhovadilosti)
Jinak myslím, že ze skupiny postoupí Roger a Murray
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle se dá souhlasit. S těmi fanoušky máš pravdu, spousta lidí pak podle nich hodnotí všechny nebo i samotného Federera. Ale je třeba uznat, že objektivních je fakt menší počet než těch neobjektivních(viz. AREF).
Reagovat
smazaný uživatel
Jj někdy je to docela sranda sledovat kdo se čeho chytne a pak jsou k vidění zajímavý postřehy..
Pak to vypadá že sem Murrayho uplně pohřbil. Ale mě se prostě nelíbí jenom ten styl kterym hraje a někdo to asi špatně pochopil..
Jinak třeba v tý Šanghaji to bylo celkem podobný jako dneska, samozřejmě s opačnym výsledkem. Murray tenkrát hrál dobře, Roger naopak špatně, navíc tam byl jeden hodně spornej moment, kterej zápas výrazně ovlivnil, ale to je jedno. Spíš jde o to, že kdyby Roger tenkrát hrál svůj standard tak by nejspíš vyhrál, zatímco Murray dneska prakticky vyhrát nemohl ať by hrál jakkoliv..
Ono je totiž rozdíl když někdo vyhraje proto že je lepší nebo proto že neni horší.. A to přesně vystihuje hru obou dvou
Reagovat
smazaný uživatel
Ve slovickareni byl prebornikem Olfess, ten si dokazal z dvacetiradkoveho textu jedno slovicko, ktereho se ve svych komentarich drzel jeste asi nekolik dalsich hodin, pritom to hlavni, co jste mu svym komentarem chteli sdelit, zustalo opomenuto.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray potvrdil formu z Valencie i Parize, dokazal ze neni v aktualnim rozpolozeni schopen konkurovat Federerovi! Psal jsem to zde jiz po utkani s Monfilsem v Parizi a radikalni fanousek tomasinho se ohradil! Hm, opet jsem mel pravdu! Hral priserne, zrejme zapracovala hlavinka pred domacim publikem jako ve Wimbledonu a dalsich grandslamech!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska to konečně byl odpovídající zápas. Murray byl opět neškodnej tak jako vždycky, jediný co ho mohlo zachránit byl občas servis, nějakej ten jeho kontra úder a hlavně Rogerovy chyby - a ty dneska téměř nebyly, naopak Murray jich udělal na jeho poměry celkem dost. Roger má vůbec v poslední době slušnou formu a jeho úderová jistota byla dnes od začátku na hodně vysoký úrovni. Jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Neškodný jako vždycky. Co to je za větu ty odborníku? Murraymu se nepovede jeden zápas a ty tady vynášíš tyhle soudy, přitom Murray je nebezpečný pro každého soupeře. No jo, Rogírek ti hladce vyhrál, tak proč neodhodit všechnu objektivitu jen tak do koše že? To mi tady chybělo, neobjektivní fanoušci Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
On tady byl někdy objektivní fanoušek Rožéééra???? Já jsem tady takovýho ještě neviděl :DDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Barney...to je ale tvoje chyba...
Reagovat
smazaný uživatel
Mi řekni jeden úder, kterym by někoho dokázal dostat pod tlak! Jediný co umí je vracet balony na druhou stranu a čekat až soupeř buď uplně zkazí nebo nezahraje dostatečně. Neřikam že neni šikovnej, i dneska vytáhnul pár zajímavejch úderů, ale to jeho herní pojetí je prostě příšerný a dneska to nemohlo skončit jinak, zaplaťpanbůh
Reagovat
smazaný uživatel
moje určitě ne, já jsem z vás ty zfanatizovaný magory neudělal .)))
Reagovat
smazaný uživatel
To, že ty ho neznáš, neznamená, že ten úder nemá, ale že tomu nerozumíš. Murray je schopen přitlačit soupeře jak z forehandu, takl z backhandu, či povodit si jej čopem nebo dropshotem, jeho hra je variabilní. Není to sice žádný ranař, jeho hra je založena především na skvělé obraně a využívání slabin soupeře, přesto zaútočit umí a to poměrně dobře. Takže jako promiň, ale jsi úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
když ho Murray vymlátí, tak je hned upír, rezavej zubatec apod.. a když ho elegán náhodou porazí, tak "Murray byl opět neškodnej tak jako vždycky" :DDDDDD

Objektivita foverer, elegánovci :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nemam sice rad Murrayho ale fakt je ten ze patri medzi naj hracov na okruhu a to asi preto ze su veci v ktorych je spicka- obrana, taktika-taktizovanie na kurte, z uplnej defenzivy vie zahrat winner, obhodit atd, silny servis.. dneska Murray proste nemal svoj den tak ako aj Roger povedal
http://sport.ch.sportalsports.com//sportch/generated/article/tennis/2010/11/23/13578100000.html
po nemecky snad rozumie vacsina tam dole to je Roger sa vyjadril ze Murray mal zly den a on tento darcek s radostou prijal. Dneska bol Murray tragicky a nedokazal nic ano- ale vseobecne to neplati vo vacsine zapasov Murray ma zbrane a vie zaskocit zatlacit atd...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim že ho znam celkem dobře a ikdyž dneska hrál hůř než obvykle tak to zas tolik nevybočilo. Je to prostě pasivní obranář, kterej sám nic nezahraje, ale ať by hrál jakkoliv tak by dneska dostal. Ale těžko se to přijímá, já vim no.
Doufam že se Ferrer proti němu nevyháže a že ho porazí "aspoň" 2:1
Reagovat
smazaný uživatel
"ale ať by hrál jakkoliv tak by dneska dostal. Ale těžko se to přijímá, já vim no.".

Tak to jsi trošku zazdil no, po tomhle už nemá cenu s tebou nic řešit, když máš takhle omezený názor a myslíš, že by Roger vyhrál, i kdyby hrál Andy jakkoliv dobře. Prostě zaslepený fanda no.
Reagovat
smazaný uživatel
AREFe jsi mimo... a Ferrer je taky spíše obranář, takže tvůj komentář je celý mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Zo zapasu som sklamany namiesto 3setovej dramy Murray totalne odisel. Federer hral solidne a pokial vystupnuje svoj vykon do dalsich zapasov tak ma slusne sance vyhrat tento turnaj. Murray neuveritelne ako hral- tollko chyb co robil a tolko outov to je na hraca ako on- ktoreho hra je postavena na tom ze chybuje super nie on tak to je doslova sok. Inak Murray ze takto hladko dostane s Rogerom tak to asi nikto necakal - Roger mu aspon oplatil posledne zapasy ked vo finale v Sanghaji aj v Toronte ho dal. Inak pomaly povrch, domace prostredie a psychicka pohoda po 1.zapase - vsetko malo hrat na stranu Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jakoby byl jiný hráč než se Soderlingem.Nešlo mu první podání a spousta nevynucených chyb.Federer naproti tomu hrál jako před 3-4 lety.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, obrovské zklamání, čekal jsem krásný zápas, místo toho jsem viděl jen velmi dobrý výkon Federera a zklamání od Andyho. Všechny zbraně, kterými Federera Andy kdy dokázal porazit, prostě dneska nefungovaly. Ať to byl první servis, který mu nepřicházel, ať to byl skvělý return, kterým v Torontu zničil jak Federera, tak Nadala, tak tayk přesná hra. Chyb bylo opravdu na Andyho poměry až až, opravdu po prvním výkonu dneska zklamání. Taky jsem čekal více těch čopů jako proti Sodovi, sice ne tolik, protože Federer by si s nimi věděl více rady, ale i tak jsem jich pár čekal. Až ke konci jsem viděl záblesky toho, co jsem chtěl vidět. Opravdu škoda, mohl to být krásný zápas. Ale gratulace Federerovi, odehrál výborný zápas a postup má i díky bilanci se Soderlingem takřka jistý. Andy se snad vzpamatuju a Ferrera porazí. Jinak bych to viděl na pěknou odplatu ve finále, co říkáš Andy? :P
Reagovat
smazaný uživatel
No ved to ze po 1. zapase kde znicil Soderlinga prislo toto z Murrayho strany:D to je ako z prvej ligy vypadnut do 5tej:D:D:D Inak som osobne aj dost zvedavy na Murrayho proti Ferrerovi - uvidime ale ak dneska Soderling vyhraje co aj dufam neviem neviem ale Murray ak bude hrat rovnake nic ako dneska tak Ferrer by ho mohol aj dat- bilancia hovori pre Spaniela i ked toto neni antuka ale aj tak. Po prvych zapasoch som myslel ze Federer, Murray idu dalej z tejto skupiny ale teraz normalne s tym Murraym som si neni vobec isty
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to já jsem si stále jistý, že půjdou dále oba dva, ať dneska večer vyhraje kdokoliv. Federer totiž se Soderlingem neprohraje a Murray si s Ferrerem poradí, Ferrer ho na tomhle povrchu nemá čím překvapit a čím zaskočit. Ale nepředbíhejme, stát se může cokoliv, přesto se přikláním k vairantě postupu Federera a Murrayho.
Reagovat
smazaný uživatel
Po ich prvych z apasov som videl jasny postup Rogera a Murrayho nie kvoli tomu ze uz mali 1 vyhru ale kvoli vykonom-dokonca som tipoval ze Murray vyhra vsetky 3 zapasy a Roger zvladne samoozrejme Robina.. lenze tento kurt je naozaj velmi pomaly a Ferrer si pred par tyzdnami teraz neviem ci 2-3 proste vo Valencii vyhral na dacom podobnom pomalom Harde-Murray, Ferrer to cakam dlhe vymeny a sice Murray je pre mna favorit davam Ferrerovi vyssie sance ako pred turnajom a po prvych zapasoch. Inak som zvedavy dost na Rogera- ci vypusti posledny zapas proti Robinovi ale snad ne- potrebuje aj tych 200 bodov ako sol- plus tato skupina vzdy hra skorej cize aj tak bude mat den navyse- je to nefer ze ta druha skupina vlasne po 3. zapasoch v skupinach hned idu hrat SF dalsi den a tato Rogerova skupina ma den volna.. trebalo by ten model turnaja este doladit nech je to fer pre vsetkych.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo proč chodí v tričku po Lendlovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Nosí snad jeho propocené tričko? Má prostě podobný model a jeho tričko je nádherné, tak nevím, co řešíš. Móda se vrací. Když se mu to líbí, tak proč ne, plno triček se taky vrací, jen stejných, ale nejsou známé jako Ivanovy trička. Tohle bych vůbec neřešil.
Reagovat
a.magerova
Tak já bych TO řešila :-))
No musím přiznat, že Andyho tričko se mi líbí, ta černá varianta víc než ta bílá ... no po dlouhé době super "vohoz".
Na druhém místě by bylo to tričko ve Ferrari-barvě Rogera.
Bronzový Rafa v tom dle mého soudu fialovém, ale prý to může být i tmavě růžová.
Reagovat
smazaný uživatel
První dvě místa mám úplně stejně, dneska to byl zápas dvou nejhezčích triček na turnaji, to každopádně. Akorát na třetím místě je pro mě Roddick a jeho kostičkované triko. A Nadal? Ten má snad společně s Djokerem to nejhorší, otřesná barva(fialová? růžová?) a navíc děsně spojené se žluto-oranžovou.
Reagovat
UnrealTom
Dneska výbornej výkon jen tak dál comon Roger!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, pasujte ho hned na vítěze turnaje, ať ho pak zase někdo v semifinále smete, jak malýho kluka, jako jsme si to letos užili už tolikrát :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
kdo Federera smetl jak malýho kluka tolikrat letos?? co ty si za frajera ja nevim ale myslim ze Federera to nejak netrapi ze ho nekdo smetl jak malyho kluka jak to tady pises :D protoze to co uz dokazal tak si myslim ze ho nic netrapi :D
Reagovat
smazaný uživatel
"tak si myslim ze ho nic netrapi"

Jistě, však proto taky fňukal, jak malej harant, když od Rafy dostal na AO 2009 :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Blbecku, nez neco se zase rozhodnes na neco zbytecne reagovat, radsi si to poradne precti. :DDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
...nez se zase rozhodnes na neco reagovat...
Reagovat
smazaný uživatel
frajere ty si pletes uplne pojmy s dojmy prvni napises ze ho LETOS tolikrat smetli a ted mi tu pises co bylo rok zpatky ty ses trosku pomatenej :D
Reagovat
smazaný uživatel
To řiká ten pravej. Nevim, kdo se tu posledně dohadoval s Barneym stylem: jeden o voze druhej o koze. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis si jeste, ze Nadal Rogerovi ve finale AO 2009 NAMLATIL? :DDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tohohle sis asi nevšiml co?
19.11.2010 20:35
Od: revival.Barney
Re: překlad pro hloupé .)))
"protože mu Rafa OPĚT namlátil" - protože ho Rafa opět porazil :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Blbecku, ten zapas jsi v zadnem pripade nevidel, jinak bys necim takovym, co jsi tady ted uvedl, nemohl argumentovat. :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už nehul škodí ti to. :D
To snad chceš říct, že Nadal nevyhrál ? Protože to z tvého velmi inteligentního příspěvku vyplívá. Jo a ten zápas jsem náhodou viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste jednou pro tebe, omezence: Ten zapas jsi nevidel, protoze jinak bys s vyblitkem revivala.Barneyho v zadnem pripade nemohl souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vyhrál, takže musim souhlasit.
Reagovat
smazaný uživatel
Namlatit a vyhrat vyrovnany suboj v 5 setoch je velmi velky rozdiel....neviem ci ho nevidis alebo tomu nechapes.
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo oboji. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez si na nějakej slovenskej portál a naotravuj tady. Já vám tam taky nelezu.
Reagovat
smazaný uživatel
to by tam tataři museli nějakej mít .)))
Reagovat
skott
Mutademe, kolik ti je let, ty tady mas na portalu nejake pravo diskutovat, kvuli tomu, ze jsi Cech? Jsi tu stejne na navsteve jako kdokoliv jinej, tak se uklidni a nehraj si na neco, co nejsi.Kdyz bude administrator chtit vyrazi te odsud, ani nemrknes okem a muzes byt Cech treba v milionte generaci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist