Federer porazil Del Potra, čeká ho Murray. V semifinále je i Nadal

17. 10. 2008, 15:39
Aktuality 20
Roger Federer postoupil v Madridu při návratu na okruh ATP po pětitýdenní pauze do semifinále turnaje série Masters. Švýcarský tenista dnes ve čtvrtfinále porazil vycházející hvězdu Juana Martína del Potra 6-3 a 6-3 a v boji o finále se utká s Britem Andym Murraym.
Roger Federer

Druhý hráč žebříčku Federer zdolal ve španělské metropoli dvacetiletého Argentince za necelou hodinu a půl. Jeho vysoký soupeř sice nasázel dvanáct es, zároveň se však dopustil čtyř dvojchyb v klíčových okamžicích obou setů. Při Federerově podání zlobil Del Potro druhého hráče světa jen na začátku první sady, kdy si vypracoval brejkbol. Od té doby byl Švýcar na servisu suverénní, ve druhém setu při něm ztratil pouhé tři míče, a když sám dokázal vzít Argentinci podání dvakrát, radoval se po necelé hodině z vítězství 6-3 6-3.

Pro světovou devítku Del Potra je to teprve třetí porážka od Wimbledonu. Začátkem října ho ve finále turnaje v Tokiu překonal Tomáš Berdych, předtím byl ve čtvrtfinále US Open nad jeho síly Andy Murray.

Set neztratil ani Murray
Právě britský tenista bude po hladkém vítězství nad Francouzem Gaelem Monfilsem Federerovým soupeřem v semifinále. Dojde tak na reprízu souboje o titul v New Yorku, kde slavný Švýcar získal svůj 13. grandslamový titul.

Úvod čtvrtfinálového zápasu s Gaelem Monfilsem přitom Murraymu nevyšel podle představ. Brit měl od začátku problémy s prvním podáním, čehož Monfils brzy využil a ujal se vedení 2-1. Od té doby ale dění na kurtu ovládl Murray, který soupeři okamžitě sebral podání zpátky a pěti vyhranými gamy v řadě získal první set.

Monfilsovy zbraně, díky kterým včera porazil Andyho Roddicka, na Murrayho neplatily ani ve druhé sadě. Čtvrtý nasazený hráč, povzbuzený vývojem utkání, brzy vedl nad čím dál více chybujícím Francouzem 5-1. Až v té chvíli se Monfils zmohl na odpor a prolomil Murrayho podání, britský tenista mu to ale okamžitě oplatil a po výsledku 6-2 6-2 postoupil mezi nejlepší čtyři.

Nadal si poradil s Lopezem
Povinost v podobě výhry nad krajanem Felicianem Lopezem dnes splnil nejlepší hráč světa Rafael Nadal. Rodák z Mallorky v souboji dvou levorukých tenistů vyhrál dvakrát 6-4 a o finále si zahraje s lepším z dvojice Karlovič - Simon.

Nadal v zápase ani jednou neztratil svůj servis. Pouze v gamu, kdy podával na vítězství v zápase, musel odvrátit dva brejkboly. Přestože vítěz podniku Masters z roku 2005 udělal řadu zbytečných chyb, bez větších potíží postoupil.

Svěetová jednička se o postup finále s Francouzem Gillesem Simonen. Ten dokázal to, co se před ním nepovedlo Söderlingovi ani Djokovičovi: dokonce celkem třikrát prolomil soupeřovo podání. Přestože sám Simon svůj servis ztratil čtyřikrát a čelil 27 esům, zvládl tie-breaky rpvního a třetího setu.

Poté co francouzský tenista odvracel mečboly v předchozích duelech s Igorem Andrejevem a Robbym Gineprim, nerozhodila ho v pátek ani ztráta servisu v rozhodujícím třetím setu.

Simon tak zatím úspěšně bojuje o účast na turnaji mistrů. V žebříčku ATP Race se posune už na desátou příčku, navíc si ještě může polepšit.

Výsledky - Madrid:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Del Potro (9-Arg.) 6-3 6-3
Murray (4-Brit.) - Monfils (Fr.) 6-2 6-2
Nadal (1-Šp.) - F. Lopez (Šp.) 6-4 6-4
Simon (Fr.) - Karlovič (14-Chorv.) 7-6(1) 4-6 7-6(2)

TenisPortal.cz, pva, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemám žádné černé brýle.. Nepopírám, že Nadal není můj favorit, ale nikdy jsem tady o něm nenapsal jediné špatné slovo, protože dokážu uznat jeho kvalitu. Mě jenom překvapilo, když jsi označil jeho včerejší výkon za fomózní.. S tím nesouhlasím, hrál jen to, co potřeboval. Famózních výkonů předvedl letos Nadal hodně, ale včera to nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano famózní není to nejlepší slovo,ale ten výkon byl hodně dobrý,samozřejmě bylo pár zkažených balonů.Ale převažovala přesná hra a jako vždy výborná defenziva.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak hosi nezdá se vám ta nevole vůči Nadalovi už trochu přehnaná?1.Nadal nebyl zraněnej,ale měl svlaové problémy to že nebyl schopen dohrát zápas sis asi vymyslel nebo netuším jak jsi na to přišel.2.Loper si zasloužil break?Za co za to že jeho beckhand byl dnes otřesnej a Nadal hrál famózně?3.Co se ti dnes nezdálo na Pouovo komentáři?Dnes to byl zas jednou dobře okomentovaný zápas,dokáže narozdíl od vás ocenit kvality hráče.Dneska byl Nadalovo výkone za 1 a pokud jste se dívali tak jste to musli vidět.
Reagovat
skott
Zajimalo me to, tak sem trochu zagoogloval a jeho kouc pred zapasem rekl, ze pravdepodobne (na90%) nebude schopen dokoncit zapas kvuli bolesti ramena.Nadal byl jen o neco malo lepsi, ale dalsi kolo bude jeho konecna.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi docela mimo..:-D. Nadal dnes hrál famózně? To jsem si nevšiml, na své letošní poměry podal průměrný výkon, nic víc. Na vítězství to stačilo, ale označit jeho výkon za famózní může jen zaslepený fanda jako jsi patrně ty. Pak se ani nedivím, že se ti líbil komentář pana Pouvy, který Nadala vychválil do nebes, byť pokazil jednoduchý míček. U tohoto komentátora to není jen o dnešním zápasu, ono mu to komentování prostě nejde, ať už se o to pokouší v jakémkoli zápase. Ale to už sem nepatří.
Reagovat
skott
asi tak, pan Pouva by vubec sport vseobecne komentovat nemel...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak nevim kdo je tu zaslepenej :D řekni mi kolik těch jednoduchejch míčků pokazil.Když potřeboval tak Lopez neměl šanci.Na svém servisu až na dvě výjmky byl Rafa suveréní.Možná bys měl odhodit ty černé "brejle".S tím že nebude schopen dokočit zápas asi trochu ulétli,zas tak vážné to zřejmě nebylo.Myslím že kdyby to bylo tak vážné tak do toho zápasu asi nenastoupí aby byl v pohodě na turnaj M.
Reagovat
smazaný uživatel
Lopez si alespon ten break zaslouzil :(
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by docela fajn, kdyby si pan Pouva vzal příště roubík. Musím říct, že mě jeho způsob komentování tenisu docela irituje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak přestaň platit, všechny ty "úžasné" komerční stanice ti brzo odpojí a od Pouvy bude pokoj.
Reagovat
skott
Udajne "zraneny" Nadal, ktery nebude ani schopen dohrat zapas, prekvapive vyhral.A uz mene prekvapive nepredvedl vubec nic ( s cestnou vyjimkou backhandu pri ziskani breaku v 2.setu).
Reagovat
smazaný uživatel
od rogera skvely vykon....gratuluju jen tak dál!!Murray bude hodne tezkej souper hraje tady výborne bude to urcite dobrej zapas!!Musim rict ze u rogera uz vidim tu pohodu jako driv
Reagovat
smazaný uživatel
No rekl bych , ze i Tsonga vcera hral lip nez Del Potro dnes !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nadějný Argentinec dostal lekci zdarma od profesora Federera :-). Jediné, co drželo Del Potra nad vodou byl jeho první servis, jinak ve výměnách neměl šanci a celkově hrál podprůměr. Roger měl velmi dobrou úderovou jistotu, chyboval méně, než třeba v prvním kole se Štěpánkem a jeho vítězné forhendy..to byla pastva pro oči. Velmi dobrý a soustředěný výkon od Švýcara. Jsem zvědavý na semifinále.
Reagovat
skott
Musim souhlasit, Del Potro se ma z tohoto zapasu hodne co ucit.Podprumer asi nehral, az do ztraty servisu ve 2.setu hral solidne, ale pak uz uplne ztratil koncentraci.Na Rogerovo slice backhand nenasel zbran a nizky balony mu delaji hodne problemy.A tady se ukazalo, jak si rikal, ze i malo dvojchyb v dulezitych momentech muze rozhodnout...
Reagovat
skott
Andyho zapas sem dneska sledoval jenom chvilema, ale Monfilse znicil paradne.Na druhou stranu je to pouze Monfils...a to ni dobra vizitka hlavne pro Roddicka!
Reagovat
smazaný uživatel
S tím podprůměrem jsem to asi přehnal, no.. To spíš Roger zahrál fakt dobře a to pak ten soupeř působí podprůměrně :-). Jinak souhlas s tím slajs bekhendem, to jsem zapomněl zmínit.
Reagovat
skott
Zda se, ze Roger se uz opravdu dostava na uroven v jake byl v predeslych sezonach.Del Potro je pro me z mladych hracu ten nejzajimavejsi, uz vitezstvi nad Nalbou ukazalo jeho uroven.Zajimave bude taky porovnat uroven odpolednich zapasu s vecernima;)
Reagovat
smazaný uživatel
Parada!!!! Any ty to vyhrajes !!!§ Lets go Andy lets go !!!
Reagovat
smazaný uživatel
evidentne byli normalni ty socko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist