Federer o Nadalovi: Ještě nikdy jsem ho neviděl tak zkroušeného

26. 10. 2014, 09:35
Aktuality 49
Porážka Rafaela Nadala ve čtvrtfinále na turnaji v Basileji zahýbala tenisovým světem. Španělský tenista ve Švýcarsku nestačil na sedmnáctiletého Bornu Čoriče a hned po utkání oznámil, že vinou zánětu slepého střeva už v letošní sezoně hrát nebude. Ještě nikdy jsem Rafu neviděl tak zkroušeného a slabého, komentoval porážku Španěla domácí Roger Federer.
Profily hráčů
Roger Federer

Většina tenisového světa byla v pátek zaskočena prohrou Rafaela Nadala, který ve čtvrtfinále na turnaji v Basileji prohrál se sedmnáctiletým Chorvatem Bornou Čoričem.

"To, že Rafa prohraje s Čoričem, určitě nikdo neočekával. Když jsem viděl ten výsledek, byl jsem opravdu překvapený," přiznal v Basileji Roger Federer. "Rafa určitě nebyl ve své kůži, bylo na něm znát, že ho něco trápí."

Nadal už několik týdnů laboruje se zánětem slepého střeva, nevyhnutelnou operaci se však snažil oddálit pomocí antibiotik. Zda léčba zabrala a jak na ni tělo zareagovalo, testoval tento týden právě na turnaji v Basileji.

"Nechci nijak snižovat vítězství Čoriče, protože předvedl výborný výkon, ale na druhou stranu musím říct, že to bylo poprvé, co jsem viděl Rafu takhle zkroušeného a slabého," komentoval třiatřicetiletý Švýcar.

Nadal ve 100minutovém zápase prohrál na vítězné údery 14-17 a spáchal 37 nevynucených chyb, zatímco soupeř o deset méně. Bylo zjevné, že není ve své kůži a po utkání oznámil, že v letošní sezoně už hrát nebude. Odhlásil se z turnaje ATP Masters 1000 v Paříži a neodletí ani na Turnaj mistrů do Londýna.

"Nerozumím úplně tomu, proč tady v Basileji hrál, ale to je jen jeho věc. Já bych to udělal jinak, protože s antibiotiky a s bolestí se prostě hrát nedá. On je ale velký profesionál, takže určitě věděl, co si může dovolit. Doufám, že se brzy uzdraví a bude dobře připravený na další sezonu," ukončil Federer.

TenisPortal.cz, tennis.com

Komentáře

49
Přidat komentář
Kozoroh
Výborně Roger! V suchém triku :-D
Reagovat
Cico93
ten servis
1*
Reagovat
Cico93
Goffin má dvojníka v seriáli krok za krokom:)
Reagovat
Tominoo
neviem koho myslis z toho serialy..

ale pre mna to je marty mcfly - z Back to the future :)
Reagovat
Mayo
áno Goffin je ten Blesk z Kroku za krokom :D
Reagovat
Cico93
jj presne blesk:-)
Reagovat
Kozoroh
Výborně Roger! Ještě jeden set a Ivan Hrozný bude opět o kousek blíž :-)
Reagovat
Cico93
Noo neskutočne hraje Roger, toje jedná báseň.
Ten post jedničky mu fakt prajem. Zaslúži si to!
Reagovat
smazaný uživatel
od té doby, co post světové jedničky před 2 lety ztratil, kralovali zaslouženě Djokovič s Nadalem, ale teď si to nezaslouží nikdo jiný, opravdu ne, doufám, že to vyjde :)
Reagovat
Mayo
Roger úplne vyučuje Goffána, výborne.
Reagovat
Cico93
začiatok jak víno:)
presny opak toho čo so Simonom.
Snáď, ale bude koniec rovnaký.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Goffin, obdivuje Rogera a takový nářez dostává. :)
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá nervózně no, Roger si jde suverénně za titulem obdivovatel neobdivovatel :) zajímalo by mě, kde je Edberg s Mirkou, už jsem je dlouho neviděla
Reagovat
Stan_Borowitz
Něco snad naznačuješ???
Reagovat
smazaný uživatel
jako že si spolu někam odskočili za Rogerovými zády?? :D :D no to by byl skandál :D ne fakt, Mirku chápu, jestli je doma s dětma, vždyť to má za rohem a dívat se může v televizi :D ale kam se poděl Stefan? Edbergů ne Djokovičů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere, nic horšího než Karlovič už nepříjde, ukáž nám, jak má správně probíhat školení dalšího z řady mladíků a obdivovatelů a ještě jednou děkuju za tu lekci Grigorovi :)
Reagovat
Cico93
Federer o Nadalovi po AO.
Ešte som ho nikdy nevidel tak dobre hrať:)
Dal by Boh.
Reagovat
George_Renel
že za blbost se platí. Nadal není výjimkou. Jedinou otázkou je, jak vysoký ten účet bude. To ukáže příští sezóna.
Reagovat
Stan_Borowitz
Před nějakým časem - ještě před jeho návratem po zranění - tady někdo napsal, že Nadal už nikdy nic velkého nevyhraje. Pokud bude takhle hazardovat, moc bych se tomu nedivil. Třeba je porážka od Čoriče něco jako poslední výstraha.
Reagovat
smazaný uživatel
no a taky abysme nebyli šokováni ukončení jeho kariéry ze zdravotních důvodů ješt dřív, než to zalomí starouš Roger, že jo, i to je možný a vzhledem k posledním letům docela i pravděpodobný, no ale můžu se plést a příští rok se Rafa opět zázračně vrátí a vyhraje kalendářní Grandslam :D
Reagovat
spaniel
Podle me je to predcasne. Operace slepaku neni jako operace zad nebo kolen. Na AO uz muze klidne valet na 100% jako vzdy.
Reagovat
smazaný uživatel
mne celkovo pride nadal strhany v tvari, na urovni styridsiatnika, ved vyzera ovela starsie ako roger...
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si toho všimla v jednom rozhovoru, strhanej a neoholenej Rafa vypadal starší než omládlej Roger, tak to je gól, jsem velice zvědavá na jejich veteránský exhibice po skončení kariéry obou dvou ;)
Reagovat
spaniel
Jestli nejaky exhibice budou... Doufam ze jo, ale hned to asi nebude. Sampras s Agassim jich taky moc neměli. A s Rafovym zdravím to moc nevidim.
Reagovat
Davor1
Zato Lendl s McEnroom s tým nemajú problém ;)
Ale pravdupovediac, mne osobne by sa veľmi nechcelo v sa päťdesiatke predvádzať ako v cirkuse, tým exhibíciám nejako neviem prísť na chuť...myslím, že Roger sa bude viac venovať rodine, na ktorú nemal počas kariéry dosť času...
Reagovat
steve79
Desate letosni finale zacne co nevidet. Je to fantazie. Doufam, ze federer srovna stav na 5:5!
Reagovat
Roger_Federer
Me to cele nejak nedava zadny smysl, to riziko z vlastnim zdravim kvuli nejakemu turnaji 500 v Basileji..Neverim ani ze by mu antibiotika dokazali pomoci a oddalit natolik aby mohl hrat v plnem nasazeni dalsich 14 dni Paris a Londyn..Pokud mu nebylo uz mesic dobre( bral antibiotika) tak pri jeho nasazeni a fyzickem vypjeti to proste muselo byt jasne..Co si tim chtel nesmyslne dokazat nechapu.
Reagovat
spaniel
Moneyyyy
Reagovat
Cico93
noo jasne už len to mu chýba.:)
Noo tak chcel to skúsíť, či môže pomýšľať na TM.
Predsa nechcel tam zase chýbať.
Reagovat
spaniel
Nebud naivni. Jedna se i miliony za par zapasu. Jisteze to je duvod.
Reagovat
Cico93
Zaujímavé, že 10 rokov mu tie peniaze z Bazileja nechýbali:))
Reagovat
spaniel
Cicko a nebude to tim, ze podepsal loni? http://www.tennis-x.com/xblog/2013-04-29/12248.php
Reagovat
Cico93
:-)
tak asi zahralo aj to rolu noo.
Reagovat
spaniel
:-)
Reagovat
Vojtiik
ale kokos peníze, o ty na těchhle úrovních primárně nejde
Reagovat
Amputace
Promiň mi, že to tak napíšu, ale tohle je zatím zdaleka ta nejde.bilnější hypotéza, kterou jsem tady na TP četl a to ti konkuruje Petřík a jemu podobní. Nadal chtěl samozřejmě zkusit, zda by eventuálně mohl pomýšlet na TM, zda vůbec bude schopen na antibiotikách porážet regulérní soupeře, nevím, co dál na tom chceš řešit. Asi těžko by to dělal kvůli penězům, když riskoval, že se mu stav zhorší a kvůli posunutí termínu operace může být v ohrožení účast na AO, kde jsou ve hře jiné prachy, než v jakési Basileji.
Reagovat
Amputace
Jinak ještě dodám, že nepředpokládám, že jsi to myslel úplně vážně, přesto jsem ale zareagoval, tak se případně nezlob :)
Reagovat
spaniel
Co chtel zkusit? Na kazdem turnaji vyletěl s nějakým noname hracem. Mozna je to blba hypotéza, ale neni konec vsude se o tom pise, zagoogli si a nebuď tak citlivý, neni to nic negativni. Blbost byla, ze nesel na operaci hned, uz se mohl regenerovat.
Reagovat
Amputace
Pokud bych přistoupil na hypotézu, že skutečně v Basileji nastoupil kvůli penězům, pak bych musel říct, že si to propočítal velmi nedobře. Z čistě finančního hlediska by pro něj přece bylo naprosto nejvýhodnější nenastoupit už v Šanghaji, jít na operaci, v klidu se zregenerovat a kalkulovat s tím, že na AO bude schopen opět předvádět konkurenceschopné výkony, dojít v turnaji co nejdále a vydělat tedy co možná nejvíce peněz (což je za stávajících okolností ohroženo, neboť úplně zbytečně ztratil dva týdny, které mohl podřídit regeneraci). Nějaké jedno dvě kola v Basileji jsou přece z finančního hlediska zcela nesrovnatelné s tím, pokud by na AO došel třeba do semifinále či finále, neřku-li kdyby vyhrál. Pokud by tedy uvažoval ekonomicky, jeho jasným cílem by muselo být AO, nikoli Basilej. Nebo se domníváš, že si potřeboval vydělat akutně a tlačil ho čas?
Reagovat
Amputace
Podle mě nechtěl vzdát TM - který mu jako poslední velký turnaj chybí a jistě si sám uvědomuje, že těch možností k jeho zisku už nemusí být mnoho - a do poslední chvíle zkoušel bojovat, aby měl šanci. Jsem tím posledním, kdo by si Nadalovu osobnostní charakteristiku příliš zveličoval, uvědomuji si jeho chyby, vadí mi na něm mnoho věcí, zároveň si jsem však vědom jeho předností, mezi něž bezesporu patří bojovnost. Ztratil kvůli zranění zápěstí možnost účasti a obhajoby na US, když je doléčil, přišla další rána, s níž zajisté nebylo snadné se psychicky vyrovnat. A možná právě z toho důvodu přišla série nesprávných rozhodnutí, která podnítila účast v Šanghaji a Basileji.
Reagovat
spaniel
Fakt nevim...to cos napsal by bylo nejlepsi řešení, uz se mohl léčit. Zjevne tomu nerozumi vic lidi, nejen my a Feda. Mozna jen strýček, ale urcite tim neco zamysleli.

S tou Bazileji jinak, on ma entrance fee, takze v podstate stačil jeden zapas, jako v Halle. Ale nejak to slo a 2 celkem v pohode vyhral, tak pokračoval. Jinak psalo se, ze on loni podepsal Bazilej na 3 roky a jelikoz vynechal hned prvni rok, tak se nejak handrkovali, ze druhy uz by byl moc, tak to treba zkusil. No skoda, ted je uz pase i TM a kdovi co AO, jestli to stihne.
Reagovat
Amputace
Nechci Nadala příliš přeceňovat, ale on je tím posledním tenistou, u kterého bych se domníval, že bude riskovat možnost zisku GS titulu za cenu finančního zisku či dodržení podmínek nějaké smlouvy, kterou v Basileji uzavřel. Jiného tenistu s obdobnou dravostí a touhou po tom být nejlepší neznám. Navíc pokud mu v Basileji stačilo jedno vítězství, mohl jednoduše druhý zápas s Herbertem vypustit a ušetřit tak alespoň jeden dva dny.
Reagovat
Amputace
I když teď mě napadá, že ta poslední věta je zřejmě blbost vzhledem k tomu, jaký přístup k tenisu zastává a praktikuje.
Reagovat
Roger_Federer
Me to zacina pripadat, ze Rafa ma fobii z nemocnic, operaci..Proto vzdycky to divadlo kolem vseho a nakonec zadne zverejnene operace.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se uzdraví,operace dopadne dobře a v příští sezoně zas bude moci hrát :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli je to jen slepák, tak na tom se nedá při úrovni péče, kterou si může dovolit, v podstatě nic zkazit a i rekonvalescence je velmi rychlá. Jediné, čím by se to mohlo zkomplikovat, by bylo zbytečné odkládání. V podstatě se dá říct, že pro Rafu byla ta porážka v dané situaci z hlediska jeho zdraví a budoucí kariéry to nejlepší, co ho mohlo potkat.
Reagovat
a.magerova
Tak si Rogere vyber.... zkroušeného nebo zkoušeného?!
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne tak Roger, ale redaktor by si měl vybrat :)
Reagovat
a.magerova
No redaktoři tady na to "serou" už dlouho :-/
Proto jsem chtěla apelovat přímo na Rogera, protože apelovat tady na redaktory nemá účinek, buď napíšou, že má Roger o 1 GS víc než má nebo napíšou, že Rafa zas má o jeden GS míň než má nebo to, že Rogera v SF USO 2014 porazil Djokovič a né Čilič..... no hrůza, amatéři :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist