Federer nezaváhal a zopakuje si finále Roland Garros

26. 6. 2009, 17:31
Aktuality 46
WIMBLEDON MUŽI - V cestě za šestým titulem z Wimbledonu nezastavil Švýcara Rogera Federera ani Němec Kohlschreiber. Ten sice ve třetím setu zápas 3. kola mírně zdramatizoval, světová dvojka však problémy nepřipustila a vyhrála i ve čtvrtém vzájemném střetnutí. Nyní se Federer utká stejně jako ve finále nedávného French Open se Söderlingem.
Roger Federer

Poprvé byla při turnaji zatažená střecha nad centrálním dvorcem, ale nikoli při hře. Pořadatelé ji zavřeli na noc ze čtvrtka na pátek kvůli dešti, ale na zápas Rogera Federera ji zase roztáhli.

A švýcarský favorit, útočící na šestý titul, si pod širým nebem poradil s Němcem Philippem Kohlschreiberem i se ztrátou sady. Přemožitele Čecha Iva Mináře druhý nasazený porazil 6-3 6-2 6-7 6-1. V duelu o postup do čtvrtfinále se Federer střetne se švédským hráčem Söderlingem, kterého zdolal ve finále antukového French Open a čtrnáctým grandslamovým titulem vyrovnal rekord Peta Samprase.

Robin Söderling si dnes poradil se Španělem Nicolasem Almagrem, když poprvé na turnaji neztratil ani set. V utkání nečelil jedinému brejkbolu a může se těšit na premiérové wimbledonské osmifinále. V něm bude mít dvanáctý pokus na premiérový skalp Federera. Vzpomenout si může na letošní French Open, kde rovněž ve 4. kole senzačně vyřadil obhájce titulu Nadala.

Zatímco dříve si diváci přáli, aby nepršelo a nepřišli o zápasy, na které stáli dlouhé fronty, aby získali vstupenky, letos je situace nová. Díky střeše si někteří dokonce přáli, aby se spustil déšť.

"Vždycky jsem se modlila, aby bylo hezky, když už jsem přijela až z Nottinghamu, ale teď jsem chtěla déšť, abych se mohla chlubit, že jsem byla první pod střechou v akci," řekla Chloe Marshallová.

Druhou osmifinálovou dvojici vytvořili nasazení Ivo Karlovič a Fernando Verdasco. Oba budou usilovat o svou první účast mezi nejlepší wimbledonskou osmičkou.

Karlovič dnes dokázal vyřadit světovou devítku Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie, když nasázel 46 es a vyhrál 7-6 6-7 7-5 7-6. V utkání nečelil žádnému brejkbolu. Více než dvoumetrový Chorvat dnes útočil na překonání vlastního rekordu v počtu es, který vytvořil před měsícem na French Open. Absolvoval však pětisetovou bitvu, v níž nakonec Hewittovi podlehl.

Nečekané problémy měl v zápase 3. kola Verdasco, který prohrál s krajanem Albertem Montanesem první set 4-6. Následně však už ani jednou neztratil své podání a utkání otočil.

Žádné překvapení nepřipustil Novak Djokovič. Srbský tenista porazil Američana Mardyho Fishe za necelé dvě hodiny třikrát 6-4 a může se těšit na dva dny volna. Po nich se v pondělí utká s Dudim Selou. Čtyřiadvacetiletý Izraelec dnes ve čtyřech setech zdolal Tommyho Robreda o poprvé postoupil mezi nejlepší šestnáctku na grandslamovém turnaji. Sela se stal prvním Izraelcem v osmifinále grandslamového turnaje od roku 1992, kdy se to povedlo Amosi Mansdorfovi při Australian Open.

Dnešní program na kurtech v All England Clubu nakonec ukončila až tma. Ze zápasů 3. kola se dnes nestihla odehrát dvě utkání. Duel Haase s Čiličem bude pokračovat zítra za stavu 6-6 v pátém setu, ani jeden z tenistů totiž během dnešní strhující bitvy nedokázal proměnit žádný ze dvou mečbolů. Zápas Seppiho s Andrejevem byl přerušen v závěru čtvrté sady.

- WIMBLEDON MUŽI (Velká Británie, tráva) -
páteční výsledky (26. 06. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Söderling (13-Švéd.) - Almagro (Šp.) 7-6(7) 6-4 6-4
Federer (2-Švýc.) - Kohlschreiber (27-Něm.) 6-3 6-2 6-7(5) 6-1
Verdasco (7-Šp.) - Montaňés (32-Šp.) 4-6 6-1 6-4 7-6(2)
Karlovič (22-Chorv.) - Tsonga (9-Fr.) 7-6(5) 6-7(5) 7-5 7-6(5)
Djokovič (4-Srb.) - Fish (28-USA) 6-4 6-4 6-4
Sela (Izr.) - Robredo (15-Šp.) 7-6(8) 7-5 2-6 7-5
rozehráno:
Haas (24-Něm.) - Čilič (11-Chorv.) 7-5 7-5 1-6 6-7 6-6
Andrejev (29-Rus.) - Seppi (It.) 6-1 7-6(5) 4-6 5-5

Čtyřhra - 2. kolo:
Delgado/Marray (Brit.) - Čermák/Mertiňák (13-ČR/SR) 2-6 7-6(5) 6-7(4) 7-6(7) 6-2
Damm/Lindstedt (15-ČR/Švéd.) - Cerretani, Hanescu (USA/Rum.) 6-3 6-3 6-7(12) 7-5

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Petzschner/Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Lipsky/Makarovová (USA/Rus.) 6-4 6-4
Santoro/Medinaová (Fr./Šp.) - Čermák/Hradecká (ČR) 7-6(4) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
majjkaa
Ale co tu riesite, ze nebol vo forme? Roger uz dlhsi cas nebol v takej forme ako je teraz. Ved to vidi aj male decko. Mne to uz pripada tak ze aj keby vyhraval 6:0, 6:0, 6:0 myslim, ze i tak by niektori zacali polemizovat a nestacilo by im to!! No nic ja sa tesim z toho ako to Rogerovi ide, ma vybornu formu o tom nepochybujem, a tesim sa na dajlsie zapasy a HLAVNE verim mu!! Fede gooo :))
Reagovat
smazaný uživatel
Král Federer je zpět! Pojď Fede, pojď tam kam stále patříš - No.1!!!!!
Reagovat
a.magerova
Hlavně ať pěkně postupuje Roger do finále, které nám bude podle programu od 14.55 vysílat TV Nova.
Reagovat
smazaný uživatel
naprostej souhlas,
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by tam měl patřit, ted momentálně tam není už skoro rok....tak co to tady meleš. Pokud vyhraje W tak prosím...ani neceknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol vsak č.1 4,5 rok nepretrzite.
Reagovat
smazaný uživatel
s touhle formou opravdu patri na post svetove jednicky.
Reagovat
smazaný uživatel
No a co, že byl 4 roky jedničkou...ted není,jak říkám pokud vyhraje W bude vše jinak, ale ted je 1 Rafa, tak tu nemelte.
Reagovat
smazaný uživatel
I když byl Roger bez formy, tak tu pořád bylo, že patří na post světové 1, takže at se mu daří nebo nedaří bude tam podle vás patřit pořád....fakt směšné.
Reagovat
majjkaa
Nebud taky zlostny :) kluud :)) a vies co? ano vystihol si to ze tam bude patrit stale!! aj keby sa Roger nedostal spat na post c.1, aj tak bude najlepsim a najkomplexnejsim hracom sveta, je to proste tak a treba sa s tym vyrovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
majjkaa...já jsem klidný, akorát ty když se tady trošku otře o Rogera začneš pěnit....např. 1 příspěvek... pro tebe je to Roger a pro mně to je Rafa, ale já na rozdíl od tebe a podobných umím uznat i kvality jiných.Roger má lepší formu než na začátku roku, ale nic slavného to taky není, bohužel i to mu stačí na to aby vyhrával, takže psát tady, že mu patří 1 místo žebříčku na věčné časy a nikdy jinak je pro mně směšné.
Reagovat
majjkaa
Ja penim? hahaha si vtipny este k tomu vsetkemu, ved z tvojich prispevkov normalne citit nervozitu aaa.......neboj sa ja tiez dokazem ocenit kvality inych, a zvlast rafu! keby si cital prispevky vedel by si, nebolo to tak davno.
Reagovat
smazaný uživatel
majjkaa... a ty jsi navíc ještě psycholog, to tvoje GOOOOOOO FEDE mně fakticky zvedá ze židle ...to přiznám.Ten Roger si tohle fakt nezaslouží.
Reagovat
majjkaa
A ja myslim vazne, ked vrvim, ze si vtipny :)))
Reagovat
smazaný uživatel
majka rfm ma pravdu. na post No.1 patri ten kto tam je. a nemyslim tym momentalne, ale globalne.No.1 je proste ten kto tam v danej dobe je, a to z jednoducheho dovodu....pretoze ma body ktore nazbieral na to aby tam bol....nezalezi na tom ci je niekto na mieste X viac komplexnejsi alebo nie....nema body bohuzial :).....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze je zbytocne ich presvedcovat. Na RG hral tiez, podla niektorych, katastrofalne a mal ist domov v kazdom kole. Oni si tvrdia svoje, my vieme svoje. Postavenie v rebricku odraza, co ma hrac nahrate v danom obdobi! Pamatam si minuly rok, ako hovorili, ze Fed si nezasluzi byt č.1, lebo Rafa ma nahrate viac. Takze je to nekonecny pribeh. Je to nakomplexnejsi hrac, s vynikajúcou hrou, ktorá "setri telo", hra tak, ako potrebuje. To nie su nazory lwb jeho fanuskov, ale hracov, ktori profi-tennis hrali. Neviem ci vyhra cely turnaj, pavuk ma narocny a v nohach RG.On sa uz nebude nahanat ako 22rocny zajac, a preco, ma kazdy GS a all 14. Uvidime! Takze Majkaa, nechajme plynut cas a fandime nasmu sampionovi :)))))
Reagovat
majjkaa
.....dikes! :) konecne nejaky pravdivy komentar :))
Reagovat
smazaný uživatel
majjkaa...tvé posměšné komenty k mým příspěvkům ukazují, že jsi velmi hloupá, neumíš absolutně příjmout jiný názor.
Reagovat
majjkaa
Nie len, ze si vtipny......ale este sa aj znizujes k tomu, ze ides urazat.....no nehnevaj sa :) pricom kazdy hovori len svoj nazor. Povedala som ti niekedy, ze si hlupak? sa zamysli nad sebou!
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně si to vystihl, souhlasím s tebou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne novak az na zavahani v druhem setu, kdy vedl 4-0 a nechal mardyho dotahnout, jinak hral vyborne, dostava se na trave do dobre formy, sela ho urcite potrapi, dneska hral famozne
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím, zlepšuje sa.
Reagovat
skott
Roger by se mel hlavne zacit modlit aby mu Verdasco nejakym zazrakem odstranil z cesty Karlovice, protoze jeho servis se tenhle rok ve W zatim neda zreturnovat.I Tsonga z neho byl doslova na prasky, kdyz udelal asi 7 cistych her v rade.S Rogerem by to byl uplne otevreny zapas 50/50.
Reagovat
a.magerova
Jo Karloviče mi ani nepřipomínej, loni mi zkazil jako jediný ( z 31 )lístek kurz 1.15, když vypadl hned na úvod. Od té doby na něj nevsadím ani zlámanou grešli. Tak doufám, že si na Rogera nedovolí, to by mě nasr.l zas !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasca by Roger dal 3:0 nehra nejako extra. Co sa tyka Karlovica tak nevidim to ako problem. Roger je najkompletnejsi tenista ovlada hocijaky uder a casto meni rytmus hry cize hoci mu nezobere servis bude sa tak isto ako Roddick v Quennse povedal sustredit na tie-breaky a Roddick tam vyhral oba tie-breky som to pozeral. Proste Roger v otvorenej hre je ovela lepsi a ani Karlovic nebude donekonecna davat esa.
Reagovat
smazaný uživatel
Z Karlovice bych strach nemel, na FO dal Hewitovi 55 es a stejne prohral, kdyt ten to ma postaveny na podani cely. Co se tyce hry neudela nic. Nemit takovy podani tak je tak ve 2 stovce WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Může být Roger už po Wimbledonu number 1 ve světovém žebříčku?
Reagovat
smazaný uživatel
JoJo :)
Reagovat
smazaný uživatel
ne ze muze, ale bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
dík
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo Fedex, jenom mě štve... že jsem nucená to sledovat na internetu ( i když kvalita docela good).. ale ta nova sport neni schopná tam dát nějakej normální zápas live...
yavanna: úplnej souhlas :o)
Reagovat
a.magerova
Nova sport dává tenis nevím podle jakého kritéria, Rogerův zápas byl na TV DSF.
Sogerling ani Roger doufám nepřekvapí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
já na to koukám přes program FilmOn HDi Player v HDi kvalitě na BBC 1or2 a je to paráda
Reagovat
smazaný uživatel
O tenise v TV radsej potichu, lebo pride Broz s tou svojou parabolou. Roger nas s Robinom prekvapi urcite velmi milo :)) 11:0
Reagovat
a.magerova
:-))
A 3x 6:4
Reagovat
smazaný uživatel
Presne :))
A vies co, budme k Robinovi aspon trochu dobre, daju 1 set v tiebreaku, ako v Parizi :)
Reagovat
a.magerova
Já Robinovi přeji jen to nejlepší, zápasy bez ztráty setu ...
ale né proti Rogerovi :-))
Navíc Roger umí trochu švédsky, takže můžeme říci, že určitě vyhraje švédsky mluvící tenista :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jakže? HD kvalita cez net? kdee?? :))
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomeňte si na čtvrté kolo French Open, ale nechci nic přivolávat, spíš jen tak provokuji.:-)
Reagovat
pepi
sakra tolik jsem doufala, ze ho ten nemec porazi:(
Reagovat
smazaný uživatel
pepi...Já jsem taky doufal...tak snad se někdo pochlapí.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hral skvele, bylo videt, ze ve tretim setu trosku polevil, ale pak zase zapnul a nemel sebemensi problem, takze osvedcena taktika povolit, pritahnout:). Robina smete, o to strach nemam. A Robin mu po zapase u sitky rekne ze 12x v rade uz ho nikdo opravdu porazit nemuze:))). Come on Roger drzime palecky
Reagovat
smazaný uživatel
jj, presne tak, naprosty souhlas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš premiérové wimbledonské osmifinále...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger sice nezaváhal, ale zdálo se mi, že měl problém se po jasných dvou setech soustředit. To by se mu se Söderlingem mohlo vymstít. Čtvrté kolo není jako finále RG, kde Robin ztratil nervy. V zápase s Almagrem dal spoustu es, takže pozor na něj!
Reagovat
smazaný uživatel
Jooo Fede, good training :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist