Federer nezářil, vážné problémy ale ve čtvrtfinále nepřipustil

24. 2. 2011, 21:57
Aktuality 10
ATP DUBAJ - Roger Federer si i na třetím turnaji sezony zahraje minimálně v semifinále. Švýcarský tenista v Dubaji poprvé přišel o podání, i s Ukrajincem Stachovským si však poradil ve dvou setech. O finále se čtyřnásobný šampion Dubai Duty Free utká s Francouzem Gasquetem.
Roger Federer

Roger Federer v úvodních kolech s Devvarmanem a Granollersem nepřišel o jediné podání, dnes ho však o něj Sergej Stachovskij připravil hned v úvodní hře. Ukrajinský tenista sice brejk nepotvrdil, v následném gamu si vypracoval další tři příležitosti. To ovšem bylo vše, k čemu ho švýcarský favorit v první sadě pustil.

Začátek druhého dějství si už Federer pohlídal, a když zažehnal další tři brejkboly, v premiérovém vzájemném souboji zvítězil za 72 minut 6-3 6-4.

Čtvrtek v Dubaji:

Berdych je v semifinále, čeká ho Djokovič

"Snažil jsem šetřit síly. Nejdůležitější věcí je postoupit dál. Nezáleží na tom, jestli se do semifinále dostanete po třech tie-breacích v řadě. Na konci každého dne chci mít hlavně stále šanci získat trofej pro vítěze," řekl Federer. "Každopádně to dnes nebylo jednoduché utkání, musel jsem se hodně soustředit," přiznal.

Devětadvacetiletý rodák z Basileje má nyní v Dubaji bilanci 28 výher a pouhých tří porážek. Po triumfech z let 2003 až 2005 a 2007 letos usiluje při osmé účasti již o páté vítězství.

I na třetím letošním turnaji postoupil do semifinále a ve Spojených arabských emirátech se v něm utká s Richardem Gasquetem. S francouzským tenistou prohrál jen v úvodním vzájemném střetnutí před šesti lety na antuce v Monte Carlu, z další sedmi soubojů už odešel jako vítěz šestnáctinásobný grandslamový šampion.

Do prvního letošního semifinále se Gasquet dostal poté, co i v pátém vzájemném souboji na okruhu ATP porazil svého kolegu z francouzské daviscupové reprezentace Gillesa Simona.

Gasquet před soubojem se světovou jedničkou prozradil, že se nebude snažit o nejlepší výkon. "Vím, že proti Rogerovi musím chtít hrát svou hru. Ne se snažit hrát ještě lépe. Když jsem s ním hrál loni v hale Bercy, chtěl jsem všechny míčky posílat k lajnám a dělal jsem akorát spoustu chyb. Tomu se teď chci vyvarovat, hrát jen to, co umím. Uvědomuju si, že je Roger favoritem."

- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.223.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (24. 02. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (3-ČR) - Petzschner (Něm.) 7-5 6-4
Federer (1-Švýc.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 6-4
Djokovič (2-Srb.) - Mayer (Něm.) 7-5 6-1
Gasquet - Simon (oba Fr.) 5-7 6-2 6-4

Semifinálové dvojice: Berdych - Djokovič, Federer - Gasquet.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Pe3k
To zase psal nějaký znalec.Tak za 1.Gasquet před soubojem se světovou jedničkou prozradil, že...Federer není světová jednička!
Za 2.Po triumfech z let 2003 až 2005 a 2007 letos usiluje při osmé účasti již o páté vítězství. Vyhrál tři krát a usiluje rovnou o páté vítěztsví?Asi ne...
Reagovat
smazaný uživatel
1.23 luxusní kurz na Djokoviča. A ještě lepší kurz bude na výhru 2:0 na sety. Přitom je to 100% jistota. Naprostá jistota zisku! Tutovka. Lze takto vydělat velké peníze.
Reagovat
dabelsobul
Ty kdyby si ty sve jistoty sazel za vklady jak mnohdy sam doporucujes, tak by se u tebe dvere s exekutory nezastavily :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dabelsobul:
Pamatuj na náš kolektivní závazek, tj. nereagovat na Lopatovy plky. :-) Aneb po anglicku: don´t feed the trolls!!! :-))
Reagovat
dabelsobul
Obcas mu nekdo musi doporucit byt realistou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenže "je to marný, je to marný, je to ... marný". :-)) V porovnání s tím je Sisyfovská práce ještě zlatá. :-)))
Reagovat
misoSK
Boze Lopata ty ma stale udivujes, ale zajtra si na teba spomeniem ked Berdych urve set, jasne ze je dost velka sanca ze Nole vyhra 2:0, ale zase poznam aj vacsie istoty na ktore si rad stavim :D
Reagovat
VlS
Lidi, čím byste se tu bavili, kdyby nebylo Lopaty :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ono by se už něco našlo, o to zrovna strach nemám. :-))
Reagovat
misoSK
Tusim ti uz na dvere klope exekutor :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist