Federer: Mužský tenis je na vrcholu

29. 11. 2010, 10:43
Aktuality 137
Jedinečnou tečku za sezonou udělalo nedělní finále Rogera Federera a Rafaela Nadala na Turnaji mistrů. Zápas byl zároveň skvělou upoutávkou na příští rok. Rivalita Švýcara se Španělem totiž zdaleka nekončí.
Profily hráčů
Roger Federer

"Mužský tenis je v současné době na absolutním vrcholu. Nabízí mnoho vzrušujících zápasů vyžadujících uznání a respekt," řekl Federer po triumfu v Londýně.

Švýcar Federer zdolal ve finále Turnaje mistrů Španěla Nadala ve třech setech a naznačil tak, že to může s návratem na tenisový trůn myslet vážně. Po londýnském vrcholu roku si však Federer především cenil výhry nad svým sokem Nadalem.

"Jsem neskutečně šťastný, že jsem byl schopen dokončit sezonu v takovém stylu a hrát svůj nejlepší tenis," řekl devětadvacetiletý Federer. "A samozřejmě, porazit Rafu ve finále je extra třešničkou, protože on odehrál skvostný rok," řekl Švýcar.

Nadal vyhrál sedm turnajů, včetně tří grandslamových (Roland Garros, Wimbledon a US Open) a v září si zajistil pozici světové jedničky na konci roku. "Byl to fantastický rok, ne nejlepší, ale bezpochyby jeden z nejemocionálnějších," hodnotil Nadal.

Federer s Nadalem už spolu hráli dvaadvacetkrát a jejich převážně finálové souboje zvedají fanoušky ze sedadel. "Není to rivalita, náš vztah se nijak nezměnil, respektujeme se a myslím, že spolu nemáme problém," konstatoval Nadal.

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer si myslí, že jeho souboje s Nadalem jsou fascinující. "Vždycky je v sázce něco velkého, kus historie a to je skvělé," řekl Federer a zopakoval, že nemá v plánu v nejbližší době s tenisem končit. "Doufám, že si budu užívat tenisu s těmi nejlepšími a nabírat další nádherné vzpomínky."

Po prohře ve finále Turnaje mistrů dokázal Nadal ocenit sílu soupeře. "Když hraje Roger tímto stylem, tak je těžko k poražení," řekl Nadal. Nevymlouval se na fakt, že den před finále odehrál tříhodinovou bitvu v semifinále s Andym Murrayem. "Neřeknu, že jsem prohrál, protože jsem by unavený. Roger byl výborný," zopakoval.

Před rokem Nadal nevyhrál na Turnaji mistrů ani zápas a mluvilo se o jeho krizi. Tentokrát mu chyběl set, aby Masters vyhrál. "Byl to skvělý týden, porazil jsem čtyři hráče z elitní osmičky na pro mě těžkém povrchu a to je dobrá zpráva," řekl.

Výhled na rok 2011 Nadala neděsí, i když bude obhajovat hodně bodů, aby se udržel v čele žebříčku. "Tlak je pořád stejný," pokrčil rameny. "Začínám každý rok od nuly a je jedno, jestli obhajuji deset tisíc nebo tisíc bodů," řekl Španěl, jehož jasným cílem je znovu se kvalifikovat do Londýna. "A hrát zase dobře," uvedl.

pva, ČTK

Komentáře

137
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejlepší hráč je Roger Federer a žádný Rafael Nadal. Nadal má jen svaly z posilovny a hraje silově.
Reagovat
smazaný uživatel
"Myslím, že Roger může Rafaela porazit, ale ne dlouhodobě porážet. Zvlášť pokud je Španěl zrovna v plné síle a bez zdravotních potíží," míní Žofka - tenisový expert a trenér.

Jasně, objektivně a vystižně .)
Reagovat
Teo
Hm.
Reagovat
smazaný uživatel
jaká užofka, ta tenis nikdy nehrála ty vole
Reagovat
smazaný uživatel
tak mala poznamecka. Zdenek Zofka patril jako zak a dorostenec do republikove spicky (ceskoslovenske)a i pozdeji byl velmi dobry ligovy hrac. Venoval se ale i studiu, co si vzpominam. Byl sice odjakziva mirne nudny a profesorsky, jeho hra byla uplne stejna, ale aby se nekdo o nej takhle hloupe otiral - tak to je snad uz prilis......
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
pro Stan_Borovic:
pro kalic:
ATP povrchy nezpomaluje ale ZRYCHLUJE ( Paris Bercy, Aus.open, Roland Garos-tvrdy vapencovy podklad, v prubehu min.kropeno, pri sluneč.poč. rychlost po odrazu srovnatelna s Deco Turf na US.) stvoreno zamerne pro Federera-nepochybne! kdyby charakter paris_antuky byl stejny před tak 15lety, Sampras by triumfoval take ! Wimbledon nechme Wimbledonem, je to naprosto vyjimecny atipicky povrch...
Reagovat
Teo
Stvořeno záměrně pro Federera? Copak není králem VELMI pomalé trávy Wimbledonu ?
Reagovat
smazaný uživatel
zase neprehanejme to s tou pomalosti travy, stale je to nejsvižnejsi povrh ! mysleno zkluzem mice, nerovnosti-je potreba ovladat dokonalou tecniku, ale přecejenom ranař je pořad ve vyhode
Reagovat
Stan_Borowitz
Na RG ani US Open jsem zatím nehrál, tak to opravdu nedokážu porovnat, ale že by byla antuka na jakýmkoli podkladu stejně rychlá jako beton, to se mi tak úplně nezdá. Ale můžu se samozřejmě mýlit. Fakt je, že tráva je technicky nejnáročnější povrch, o tom by mohl Lendl vyprávět. Ale tvrdit, že RG zrychlují kvůli Federerovi je podle mne stejná blbost jako tvrdit, že Wimbledon zpomalili kvůli Nadalovi. Podle mne prostě na RG chtěli zkrátit výměny mezi španělskými pinkálisty (tím nemyslím zrovna Nadala) a naopak ve WB výměny prodloužit. Udělat zápasy divácky atraktivnější.
Reagovat
Teo
Paradoxně za posledních 8 let vyhrál ranař Wimbledon jenom dvakrát...
Reagovat
smazaný uživatel
španel je genialni hrač, jeho uspech ve W. neni z duvodu pomalejsi travy
Reagovat
Teo
Hm.
Reagovat
smazaný uživatel
Co přesně je na Nadalově hře geniálního, to fakt nevim. Nadal si zaslouží obdiv a uznání za úplně jiné schopnosti, mě skoro přijde, že si ho z někým pleteš. Nadalova hra se dá popsat, jako síla a neskutečná vůle(což nemyslím vůbec špatně, spíš naopak), ale genialita je od toho hodně daleko, na okruhu je dost talentovanějších a jak píšeš geniálnějších tenistů než Nadal, ale skoro nikdo neni lepší(doufám, že víš, proč píšu skoro nikdo.:DDD)
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: s někým pleteš
Reagovat
weak
24: kdyz uz si se tady pustil do dost kotroverzni analyzy o povrsich, tak si zapomnel zminit podstatnou vec a to jsou MICE - povrchy (podklady) se samozrejme meni, ale rychlost hry se ovlivnuje PREDEVSIM micema... a diky nim je jednoznacne snaha hru ZPOMALIT... dukazem je proto prave zmineny wimbledon - tolik vymen, kolik se jich hraje v Londyne dnes, to jeste pred par lety prakticky neexistovalo a diky micum se i na trave hra zasadne zpomalila...

jinak ja mam rad ROGERA i RAFU stejne, jsou to pro me oba nadlidi :), ale nechapu, jak nekdo muze napsat, ze NADALOVA hra je "jen" sila a vule... to je sileny nesmysl... jen silou a vuli by tezko mel tolik viteznych uderu, dokazal tak skvele prohrazovat, smecovat - videl nadala zkazit smec, to je snad jednou za rok... a vubec - vyhrat vsechny grand slamy a stat se svetovou jednickou jen SILOU a VULI - to je samo o sobe absurdita nom plus ultra...
Reagovat
Teo
Chápeš to špatně. Nadalova hra je určitě založená na síle, stačí se na něj podívat. Spoustu tebou zmiňovaných winerů a neuvěřitelných prohozů dokáže zahrát právě díky svým kulturistickým prackám, i když bez techniky to samozřejmě nejde. Jenže tam, kde Nadal končí, Federer co do preciznosti technického provedení teprve začíná (poněkud přehnáno, ale jen pro ilustraci). Vždyť se stačí podívat na ten jednoruční backhand, kterým teď ve finále TM Nadala vyšachoval. Stejně tak první podání, nesrovnatelně přesné. Podobně náběhy na míč, kdy zapojuje celé tělo, ne hlavně jen ruce jako Nadal. Koneckonců Federer nikdy nebyl zraněný, Nadal se zraněními začal už ve 24 letech. Ovšem tohle jsou všechno všobecně známá fakta...
Reagovat
smazaný uživatel
ABSOLUTNI SOUHLAS S WEAK !!
Reagovat
smazaný uživatel
Já reagoval na výraz geniální tenista, samozřejmě, že síla a vůle, by mu zdaleka nestačila, ale já to napsal špatně. Bylo to myšleno, jako, že Nadalova hra je na tom založena, než na nějaké genialitě a obrovském talentu. Nadal se dá tak trochu říct se všechno postupně učil, jenom si vem ten rozdíl Nadal ted a před nějakými 5-6 roky, to je ta jeho pracovitost a vůle, Nadal se rozhodně nenarodil, jako hráč s předpoklady pro vítězství na US Open nebo AO a přesto to dokázal.Ono v té větě, co jsem napsal chybí slovo spíš a úplně to změnilo význam, to se omlouvám. Ale za čím si stojím je to, že když se řekne Nadal, tak mě žádná genialita nenapadne, nevim jak tebe.
Reagovat
Stan_Borowitz
líp bych to sám nenapsal :-) Federer a Nadal jsou oba geniální hráči, každý svým vlastním způsobem. Kdybych je měl k někomu přirovnat, tak to jsou jiní dva velcí rivalové nedávné tenisové historie - McEnroe a Lendl. O Lendlovi je známo, že když na konci tréninku nezvracel, měl pocit, že to odflákl. McEnroe měl zase geniální cit pro míč. Ale zceela jistě Lendl nevyhrával jen silou vůle a i McEnroe musel trénovat. Nakonec Lendl nasbíral víc titulů než McEnroe, takže větší vůle zvítězila nad větším talentem, akorát ten WB mu o vlásek unikl. Nadal oproti němu už má i ten. Ale jsem si jist, že kdyby se tehdy hrál WB na dnešní trávě a s dnešními míči, Lendl by minimálně dva dal taky.
Reagovat
weak
...ono je to úplně naopak - ne že NADAL je něčím výjmečný, že má problémy se zraněními, ale FEDERER je v tomhle smyslu nadčlověk a bytost z jiné planety, že odehrál více než 900 zápasů bez jediné skreče! To je něco neuvěřitelného! Podle té tvé teorie by museli být vydření skoro všichni, protože se zraněníma má problémy drtivá většina hráčů, která se kdy na tour objevila - někteří mají štěstí více, jiní méně a ti jsou mimo hru i několik měsíců... Nikdo se s tebou nepře, že FEDERER je tenista jak z učebnice a že jeho hra je technicky dokonalá a s tím určitě souvisí i ten dokonalý fyzický stav, ale dělat z nadala jen vydřeného kulturistu je nefair... bez talentu, kterého i on má tuny, by nikdy nedokázal být tím, čím je...
Reagovat
weak
dape: nezapomen, ze NADAL zacal ve svetovem tenise dominovat drive (vekem) nez Federer...
Reagovat
smazaný uživatel
opet souhlas s WEAK ...srozumitelne, jednoduche, pravdive
Reagovat
tito
opět oblíbená debata po vzájemném zápase :) K tematu jsem chtěl napsat asi toto- zajímavé, že podání Rafy se tady už neřeší ale v čem je problém momentálně je timing což je asi nyní věc, na které s Tonym pracuje- chvíli to bude trvat ale myslím si, že již v příští sezoně se můžem těšit na nový prvek ve hře RN. Pak se snad nebude řešit ani ta síla.....
Reagovat
Teo
Nic z toho, na co reaguješ, jsem podle mě neřekl. Velmi dobře si pamatuju, jak jsem před dvěma lety četl ve Sportu analýzu Nadalovy hry, kdy všechny prvky (forhend, backahnd, podání, hra od základní čáry, pohyb atd.) byly hodnoceny devítkou, osmičkou z deseti, jen Nadalova kolena tenkrát dostala 6 nebo 4. Ten tenisový expert, autor analázy, tenkrát prohlásil, že se svým stylem se Nadal velmi rychle oddělá. Tenkrát jsem to nijak nevnímal - do té doby, než se nadal Nadal skutečně oddělal. Nevím, nakolik je to jen o štěstí, každopádně jisté je, že i pro tohle musí mít člověk talent, pro vnímání vlastního těla a jeho limitů. Nadal, jak už to u těhle mladých dravců bývá, chodí dost často za limit, do všeho jde s plnou vervou a pokud mu něco chybí, pak ten cit. Nadal je výborný tenista, o tom žádná, ale já si o něco víc cením Rogera právě kvůli jeho citu pro míč a hru. I když se bude Nadal stále zlepšovat, nevěřím tomu, že bude někdy schopný takové senzibility (nebo jak to jinak nazvat) jako Federer. O to víc si cením, když Federer Nadala porazí, protože pro mě tím vítězí elegance a lehkost nad silou a dravostí. To je zkrátka Nadalův styl, který se očividně nemění, ale kterým taky nelze hrát příštích pět let, a proto podle mě bude pro Nadala mnohem těžší udržet se na vrcholu než pro Rogera, protože prostě úbývající síly mu budou pro jeho herní styl chybět víc. Osobně jsem na Nadala velmi zvědavý, jak v tom zátěžovém testu, který si naložil, obstojí...
Reagovat
smazaný uživatel
At se potkavaji spolu co nejcasteji v takove forme jako na konci sezony a bude to fajn. Temer vzdy patri jejich vzajemne zapasy k tem nejlepsim. Jen tak dal.'Rozhovor obou byl velice sympaticky. Jsou to oba pani tenisti.
Reagovat
smazaný uživatel
Abych řekl pravdu, nechápu, proč se tu neustále přete o tom, jestli je lepší Rafa nebo Roger. Mnohem důležitější je, že se tito dva sešli v jednom období a mohou se navzájem inspirovat svoji hrou, svými přednostmi i třeba slabinami (byť ty téměř neexistují) a hlavně nás všechny přihlížející obohacovat o nádherné zážitky z tenisu. Patří jim oběma velký dík.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvedomujete si vy vsichni, co Nadal muze v lednu dokazat ! pokud ziska A.open ?! vytvori neprekonatelne dilo-GRAND SLAM (ok,nekalendarni) to vyřeši prece veskere spekulace kdo z koho. par Roland Garos ma uz predplacene....
Reagovat
smazaný uživatel
hele já nevím... nepřekonatelné dílo? To je trochu moc nemyslíš? A že to vyřeší kdo z koho? To chceš říct, že bude Nadal lepší? Vždyť Roger každý GS vyhrál několikrát(teda až na FO 1x) + TM 5x ... no nevím nevím :)
Reagovat
smazaný uživatel
pro Joker:
uz ted ho španel v dilčich statistikach prekonava, a ziskani vsech čtyř po sobe težko snese srovnani. pokud nekdo nezna vahu tohoto kompletu, tak je to zbytecne... Pokud by nekdo pred 6 lety prohlasil, ze v ere Rogera je mozne vyhrat grand slam-povazoval bych to za magii a čarodejnictvi.Ale kuurva prece ne jenom v dobe "nakeho svycara, ale vubec v te zvysujici se obrovske konkurenci atd. bylo by to neskutečné. zdar
Reagovat
smazaný uživatel
získat to všechno za sebou je sice hezký, ale na nic... kdyby to bylo v jednom roku, tak klobouk dolu, ale takhle se nadá nic dělat:)... pevně věřím, že starý Federer ještě Nadalovi dá pořádně zabrat.
...mě budeš poučovat :D hrál si vůbec někdy tenis? Odehrál si alespoň 50 zápasů?
Reagovat
Stan_Borowitz
všechny ty kariérní a nekalendářní grandslamy jsou jenom obezlička, protože se dlouho nikomu nepovedlo vyrovnat se fenomenálnímu Rodu Laverovi (podle mne nejlepšímu hráči moderní historie tenisu). Bude to samozřejmě velký úspěch, získat všechny čtyři tituly za sebou, pokud se to Nadalovi povede, ale tenis se přece jen hraje a hodnotí po sezónách. Ale třeba v roce 2011 získá Nadal čistý GS, vyloučeno to rozhodně není.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím že nádherný tenis,fakt vás nechápu...,vyhraje vždy ten lepší,jednou je to ten po druhé ten,každý zápas je jiný a o kom kdo je nejlepší není pochyp:-)je to Karel Nováček:-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je myslím, lepší tenista, Nadal se skvěle pohybuje po kurtu, ale neskutečnou výhodu má, že je levák, a že je tak rychlý, jinak bych řekl, že technicky je na tom 100% lépe Federer a je mi jedno jestli souhlasíte nebo ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je nejlepsi!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja porad nechapu o cem se tady hadate, kazdej kdo o tenisu neco malo vi, tak musi videt ze Roger je nejlepsi tenista vsech dob a momentalne ma nejlepsi formu, protoze porazil 4 hrace z top 5 rozdilem tridy:)
Reagovat
Frantz
Rafu ze porazil rozdilem tridy? Hlavne v tom druhem setu,tam to bylo o pet trid :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna z mála porážek Rafy a tady jsou už Vánoce, přejme jim to, nepředpokládám, že tahle ..uznávám, super forma Rogera vydrží.
Reagovat
smazaný uživatel
kazdej si vybere slabsi chvilku:), me se treba libil 3ti set:)
Reagovat
smazaný uživatel
no mas pravdu Vanoce jsou za mesic:) a jestli forma vydrzi nebo ne, nooo uvidime, ja verim, ze ano.)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda pravdoucí, Roger je nejlepší hráč včech dob a myslim, že se nám ještě ukáže! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je prostě nejlepší :)) krásné finále, gratulace i Nadalovi, skvělý tenisový týden :) jsem rád, že Roger zase vítězí :)) Omlouvám se slušným fandům Rafy, ale v případě Broze, Barneyho a jim podobným mě vítězstvím Rogera nad Rafou ve finále takového turnaje těší dvojnásob :) Těším se na příští rok :))
Reagovat
majjkaa
Presne tak, tu radost nam este podporuju a znasobuju oni sami!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo oni?
Reagovat
smazaný uživatel
Ti, kteří tu neustále Rogera uráží a píší o něm nesmyslné příspěvky (zrovna ty k nim ale nepatříš)
Jsou tu takové známé firmy....
Reagovat
Frantz
V lednu po AO to tady bylo nemlich to same,jako ted:Roger nejlepsi,neporazitelny,o tridu jinde,pan dokonaly,nikdo na nej nema a pak shorel jak papir :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pro opradové fanoušky neshoří nikdy, Frantzi... Jenže to ty jako notorický rejpal asi nechápeš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímá mně něco, ty píšeš, že Frantz je rejpal....dole Teo popisuje pro mně docela znevažujícím způsobem hru Rafy, to se ti nejspíš zdá v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Já Nadala uznávám, je to skvělý hráč, ale jaký znevažující způsob? Já to osobně taky nechápu, jak někdo může říct, že Federerova hra je nudná, ale budiž, každý má názor a jiný pohled na věc...ale vždyt jenom píše, že to nechápe, to je znevažování Nadalovi hry? neřekl bych
Reagovat
D.A.N
Stejné hádky pořád dokola:-))) Roger byl včera lepší a to celkem o dost...Rafa vypadal bez šťávy, čili prostě nejde hrát celou season výborně, nicméně vyjímka potvrzuje pravidlo a to Roger 2004-2006 za tu dobu prohrál jen 15 zápasů a to je neskutečné. Když chce 24: srovnávat tak ať se podívá na tuhle adresu http://cs.wikipedia.org/wiki/Rekordy_ATP_Tour tak se kůkněte a pak bilancuj.
Reagovat
smazaný uživatel
kvetnate psat umis, to jo. ale zatim urazis ty. Federeruv projev po A.open se dost rozebiral mezi elitou tenisu a okolim.... castokrat zminovana jakasi neprejicnost existovala u panu "psychologu ( "dejte mi to,neberte mi to, je to moje )Slzy štesti jsou bezne-po prohre NE ! Samprase jsem obdivoval a Agassiho nenavidel, ale u konce kariery me vetsi uznani ma Andre. Do dnes me mrzi ,ze jsem fandil prave Samprasovi[ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
předchozi text pro WEAK
Reagovat
smazaný uživatel
tibike777 co to plácaš za nesmysli tipu že přeješ Federerovy aby se vrátil na vrchol ? vždit je na vrcholu , ty to píšeš jak kdyby byl na 50 místě žebříčku ty ocas . Kdo může říct že je druhým hráčem světa jen jeden tak co chceš víc , nato že má Federer 28 nebo kolik tak je navrcholu až moc , kdo může říct že je ve 28 letech v denšním tenise na vrcholu???? nikdo jen Federer , jo vlastně ta konská česká hlava pomazaná Štěpánek ten je na vrcholu ze spodka .
Reagovat
smazaný uživatel
Ďakujem za zábavné oslovenie. Tým vrcholom som myslel post svetovej jednotky, pretože Roger je fantastický. Ale chápem, že niekto môže byť aj nechápavý.
Reagovat
smazaný uživatel
tibike777 co to plácaš za nesmysli tipu že přeješ Federerovy aby se vrátil na vrchol ? vždit je na vrcholu , ty to píšeš jak kdyby byl na 50 místě žebříčku ty ocas . Kdo může říct že je druhým hráčem světa jen jeden tak co chceš víc , nato že má Federer 28 nebo kolik tak je navrcholu až moc , kdo může říct že je ve 28 letech v denšním tenise na vrcholu???? nikdo jen Federer , jo vlastně ta konská česká hlava pomazaná Štěpánek ten je na vrcholu ze spodka .
Reagovat
smazaný uživatel
tibike777 co to plácaš za nesmysli tipu že přeješ Federerovy aby se vrátil na vrchol ? vždit je na vrcholu , ty to píšeš jak kdyby byl na 50 místě žebříčku ty ocas . Kdo může říct že je druhým hráčem světa jen jeden tak co chceš víc , nato že má Federer 28 nebo kolik tak je navrcholu až moc , kdo může říct že je ve 28 letech v denšním tenise na vrcholu???? nikdo jen Federer bo Š
Reagovat
weak
pro kazdeho, kdo sleduje tenis, je "nejlepší hráč všech dob" někdo jiný, je to velmi subjektivní záležitost a velmi těžko se dá rozsoudit... Já to cítím tak, že "nejlepší" je ten, při jehož hře vám běhá mráz po zádech a já osobně jsem tohle skoro pokaždé cítil při zápasech PETA SAMPRASE, on byl ve své době jako stroj a to mě fascinovalo... ale jestli je Federer lepší, nevím, připouštím, že ano, čísla hovoří jasně, a i přesto to, co jsem miloval na Petových zápasech, se pro mě už asi nikdy nevrátí...
Je to takový trend moderní doby - DĚLIT SE NA DVA TÁBORY... Klaus nebo Havel, Sparta nebo Slavia, káva nebo čaj :), Federer nebo Nadal... já osobně jsem typ, který nemá rád dělení věcí na černé a bílé, pro mě osobně jsou FEDERER i NADAL na stejné úrovní, ikdyž jsou každý úplně jiní, obou si nesmíeně vážím (stejně jako v případě dvou Václavů a stejně tak mi chutná kafe i čaj :), ROGER i RAFAEL jsou profesionálové s velkým "P", díky nim je sledovanost světového tenisu tak vysoká, jsou to borci a tak to budu vždycky brát... takže těmhle žabo-myším válkám, kdy jeden tábor uráží toho druhého, se směju a jestliže napíšeš jako kritiku na adresu Rogera, že se "dětinsky" rozplakal po finále Australian Open, tak mě nenapadá, než ti říct, že jsi ubožák a přísloví "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde"...

já jen doufám, že tihle dva budou hrát ještě hodně dlouho, jejich vzájemné souboje jsou skutečně asi to nejvíc, co může současný tenis nabídnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Pod to bych se podepsal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Akorát k tomu urážení, já nevim, ale když se na to podívám, co se tady píše, tak nadávek na Nadala je tady naprosté minimum a to tady Federerových fans je podstatně více než Nadalových. Tím chci říct, že Federer tady má fanoušky a Nadal skoro jen ty, co nesnáší z různých důvodů Federera. Předpokládám, že ty fandíš teda oběma zhruba stejně, takže ti může přijít divný, některé ty reakce. Ale představ si, že by se tady psaly takové nesmysly právě o tvém oblíbenci Samprasovi, taky by si podle mě na to reagoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak to úplně není... ještě poměrně nedávno (2 roky cca) to bylo vyrovnané nebo naopak (mluvím o nadávkách na Rafu nebo Rogera). Střídá se to, ale je to pořád stejně směšné :)
Reagovat
smazaný uživatel
kvetnate psat umis, to jo. ale zatim urazis ty. Federeruv projev po A.open se dost rozebiral mezi elitou tenisu a okolim.... castokrat zminovana jakasi neprejicnost existovala u panu "psychologu ( "dejte mi to,neberte mi to, je to moje )Slzy štesti jsou bezne-po prohre NE ! Samprase jsem obdivoval a Agassiho nenavidel, ale u konce kariery me vetsi uznani ma Andre. Do dnes me mrzi ,ze jsem fandil prave Samprasovi
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem tady zhruba rok a opravdu mi to tak přijde. Samozřejmě, že je tady Fedex mnohdy až přechválený atd., ale to i k fandění patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Že vás to furt dookola baví tohleto.
Reagovat
smazaný uživatel
KDO TO ASPON TROCHU SLEDUJE, TAK MUSI UZNAT,ZE KRASNE, DETEKTIVNI,DLOUHE A MAGICKE ZAPASY MA NASVEDOMI RAFAEL NADAL !!! a kdyz Federer, tak prave se Španělem .....projdete si kratkou historii. Muze to byt i dano v pripadech Federea obrovskou prevahou ....
Reagovat
Mercury
napadá mě třeba..

Federer - Nalbandian 2005 Turnaj Mistrů

nebo to jsi ještě tenis nesledoval?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer - Safin, AO 2005
Reagovat
smazaný uživatel
Federer - Roddick Wimbledon 2009 a hlavně jeden z nejlepších zápasů historie Federer - Safin semi AO 2005, jinak Nadal mě přijde, že ty velké zápasy má právě s Fedexem, takže zase mám opačný názor
Reagovat
smazaný uživatel
v patem mel Nalb. 4:0 servis, federer otocil 5:4 a 30:0(servis N.) konec nemusim zduraznovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha a co třeba finále Wimbledonu před rokem? Tam hrál Nadal?
Reagovat
smazaný uživatel
myslel jsem kvlitni triler s dejem a ne bezduchou střelnici. ...Nadal-Verdasco
Reagovat
Frantz
Ne,nehral,byl zranenej stejne jako pan Federer letos na FO,W a nejspis i USO (mentalne?) :-))
Reagovat
Frantz
je porad jenom az ten druhy na svete, jeden titul na tom nic nezmeni :-)
Reagovat
Mercury
stejně tak má pan Nadal stále co dohánět, aby se Federerovým fenomenálním úspěchům přiblížil. Jedna sezona na tom nic nezmění. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se nezdá, že by tady někdo pochyboval, že je Nadal v současnosti 1.na světě. Vzdyt to ani nejde, vyhrál poslední 3 GS a tuhle sezonu měl parádní. Ale ikdyž předpokládám, že Federera nemusíš, tak je potřeba si uznat, že Federer se během 3 měsíců vrátil do naprosto skvělé formy, turnaj mistrů vyhrál rozdílem třídy nad ostatními a příští rok ho bude těžké zastavovat.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty chceš jako říct, že to byla jediná dobrá Rafova sezona? Promin, ale jsi zábavný-:))))))
Reagovat
Mercury
Jistěže nebyla. Ale bylo to natolik úspěšná sezona, že si díky ní na dlouhou dobu zajistil první místo v žebříčku. Což mu přeju, zaslouží si to za celý rok. Nic to však nemění na tom, že historické statistiky jsou zatím nakloněny Federerovi. Nikde není psáno, že ho Rafa nepřekoná, ale prohlašovat tady s despektem, že je Federer pouze č. 2 v kontextu všech jeho úspěchů, to přijde zábavné zase mně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se o Rogerovi s despektem nehovoří, aspon ne ted, ale je to přesně naopak. Pro vás je nejlepší Roger, nedokážete připustit, že pro někoho to může být někdo jiný aniž by snižoval Rogera.Že já vůl jsem sem lezl...velká chyba-:)))
Reagovat
Mercury
Reagoval jsem na Frantze a jeho zbytečnou poznámku, která toto vlákno zahájila. Jinak si bud jistý, že zrovna já Rafu respektuju jako skvělého tenistu a klidně ať si ho lidi považují za nejlepšího hráče, pokud se jim jeho tenis opravdu líbí nejvíc. Co člověk, to názor. Jinak by byla nuda :)
Reagovat
Teo
Federerova hra nudná? Větší vtip jsou dlouho neslyšel. Jestli je jeho hra nudná, tak opravdu nevím, koho hra je zábavná...
Reagovat
smazaný uživatel
co k tomu říct no...Jinak včera jsem tady četl, jak někdo psal, že se mu nelíbí styl hry Federera, že nemá rád tenis, který je jen o servisu a nic víc.:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mně je zase vtipné, že ty to nedokážeš pochopit, více lidem se líbí naprosto odlišné věci...nebo snad ne? Co je na tom k nepochopení.
Reagovat
Teo
Nechápu, jaký jiný tenis by se mi měl líbit, když Federerův tenis je dokonalý a učebnicový. Podání neskutečně přesné, forhend i backhand (navíc jednoruční) vybroušený, výborná hra u sítě i od základní čáry, vše dokonale provedení, elegantní a neuvěřitelně úsporné. Není to jen o namakaných prackách, které vše umlátí, a namakaných nohou, které všude doběhnou. Je to o používání celého těla včetně mozku...
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti snad nutím co se ti má líbit? Mně se ta učebnicová hra Rogera nelíbí a nebaví mně....dokážeš to respektovat? A pokud jsi chtěl říct, že mozek při hře používá jen Roger, tak k tomu už fakt nemám co dadat...to naprosto nemá cenu....totální zaslepenost.
Reagovat
Teo
Já ti nic nenutím, jen konstatuji fakta, která jsou prokazatelná. Když se podíváš na Federerovu a Nadalovu nebo kohokoli jiného hru, vidíš jasné rozdíly. Tak to prostě je. A komu se to nelíbí, jeho věc. Jen mi přijde trochu zvláštní, že někdo neakceptuje, že lepší tenis než Federer (opět fakta, ne zaslepenost) nikdo nehraje. Být první a hrát nejlepší tenis není to stejné. Nejlepší střelec fotbalové ligy taky neznamená nejlepší fotbal...
Reagovat
smazaný uživatel
Panebože...ptám se? dokážeš respektovat, že se mi nelíbí hra Rogera, Naprosto jednoduchá otázka.
Reagovat
D.A.N
Souhlas: Teo. ty jejich komenty mne opravdu rozesmívají: Rafa je jistě skvělí tenista a neskutečný atlet vracečkář, nicméně pro mne je to moc udřené, avšak rozumím tomu, že se to někomu líbí 100 lidí 100 chutí....
Reagovat
smazaný uživatel
Co tě rozesmívá? že si někdo dovolí mít jiný názor..hmmm smutné.
Reagovat
D.A.N
lol: Samozřejmě ti názor neberu a respektuji ho, avšak člověk musí míti i trocha soudnosti. Rafa je určitě skvělí tenista, nicméně pro mne není ten pravý fenomén, ikdyby vyhrál dalších deset GS tak prostě ta jeho upracovaná hra je hrůza a to nechci zmiňovat o dalších věcech, abych se někokho nedotknul. Roger má neskutečný cit pro hru a dokázal tolik kouzelných míčů o kterých se Rafovi může jenom zdát. Je mi jen líto lidí co nevidí ten rozdíl...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to vrcholem nenazýval, celkově mi letošní sezona přišla slabší, než ta předešlá, nulová konkurence, půl roku hledání formy Djokoviče s Murraym, zranění Del Potra s DAvyděnkem, Roddick od antuky z formy, zranění Hewitta či Haase. Vrchol si představuju jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to jenom moje argumenty proti názorům, že Federer není lepší než Nadal. Jinak tím nechci zpochybnovat nic, čeho všeho Nadal zatím dokázal. Nefandím mu, ale uznávám ho, což by měli dělat i ti, co fandí Nadalovi a píšou tady o Federerovi některé nesmysly.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzájemná bilance je zkreslená, tím že z 22 zápasů se odehrálo 12 na antuce, to je prostě fakt. Davis cup Federera evidentně nezajímá, což chápu. Z olympiády zlato má taky, ale vzhledem k tomu, že olympiáda v tenise mnoho neznamená, tak je to stejně jedno. Když tady pořád někdo bilancuje s tím, jak a za jakou dobu, v jakém věku, kolik kdo získal GS titulů, tak ohánět se věkem je blbost, když uvážíme všechna fakta. Takže takovou nejobjektivnější statistikou je počet let od 1. do posledního titulu. Federer: 6,5 let = 16 titulů, Nadal: 5,5 let 9 titulů, tohle je pro mě osobně nejsměrodatnější číslo. Jinak s tím názorem, že Paris je takřka to samé co US Open, bych chtěl vidět, co by na to říkal takový Roddick.:DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič a mnohy další v poslednicn 5 letech na Paris antuce zaznamenali osobni rekordy v počtu Es atd. Vypočtena rychlost od odrazu v roce 2009 byla srovnatelna s USopen. Nejhodnotnesi kombinace existuje jen jedna, PARIS-WIMBLEDON v jedne sezone ! Nadal ziskal před zranenim A po zraneni (přímo s učasti Svycara !!!).Federer bez Nadala (viz.WIM 2009.) všichni fandove Rogera třeste se, pokud Rafael urve v lednu A.open, ziska tak sice nekalendarni-ale GRAND SLAM ( doslova umelecke dilo ) a teško Nadal snese srovnani
Reagovat
smazaný uživatel
"Ohánět se věkem je blbost" víš vůbec co píšeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Vím naprosto přesně, co píšu.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer nemá žiadne zlato z olymiády a sám prehlásil, že je to jeho túžba získať ho...
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to za kravinu? Nemá zlato z dvouhry, ale ze čtyřhry zlato má (V Pekingu spolu s Wawrinkou)

Dvouhra možná znamená něco víc, ale zlato je zlato
Reagovat
smazaný uživatel
Zlato z olympiády má, sice ze čtyřhry, ale má. Já nepsal, že by ho nechtěl, ale, že olympiáda v tenisu neni tak ceněná, takže pokud by mu ve sbírce chyběla ta zlatá ze dvouhry, tak se vůbec nic neděje.
Reagovat
smazaný uživatel
Držím prsty, aby sa podarilo Rogerovi vrátiť na vrchol. Chvála a česť Rafovi, ale pre mňa je Roger jednoducho najlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda je, ze švycar je snad nejvetsi maniak sportu vubec.nekoncici motivace,neprejici povaha( detinsky plac na A.open ) neuznani druhych ( Berdych-Wimb. ) zbabelost (neprime vyrazeni Skota na lonskem turn.mistru atd.) Nejlepsi hrac historie, neni nejlepsim hracem sve doby
Reagovat
smazaný uživatel
Jseš normální? Nejlepší hráč historie není nejlepším hráčem své doby? Proto asi byl jednoznačně nejdéle světovou jedničkou v kuse co? Můžeš mi říct, kdo teda je nejlepším hráčem jeho doby?
Reagovat
smazaný uživatel
střizlivy fanousek prece musi prijmout, ze ve stretu tech DVOU, je jednoznacne uspesnejsim španel.to jak to kdo dlouho VYDRZI rešit nebudem.Takze-vzajemna bilance(neznehodnocuj antuku,Paris=takřka Usopen-nekropena,s tvrdym vapenc.podkladem), počet Mastrs , počet grandslamu do 24let,davis cup, Olympiada, a mezi tim caste zdravotni problemy ! to je proste neměna a nevratna, zatim dilci statistika. Nadal začal pravidelne Fedra porazet v jeho nejlepsi mozne dobe.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste jsi zapomnel dodat, ze nepozval Wawrinku na svatbu. :DDDDDDDD Samozrejme protoze tusil, ze ho Wawrinka za pet dnu porazi. :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
....ja jen aby se vam vsem fandum švycara trochu rozsvitilo. tenista je to genialni, ale nachapu kde bare az tolik fandu. Ja bytostne proti nemu nic nemam-jen ta manie mi tak trochu leze na nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvuj prispevek z 12:26 nevyznel zrovna tak, ze proti nemu nic nemas, spis naopak.
Reagovat
Teo
Ty to nechápeš? A viděl jsi ho hrát někdy tenis? Víš, on má tolik fandů právě proto, že hraje bezkonkurence nejhezčí a nejlepší tenis na světě. Nadal možná vyhrává, co se dá (a já mu to přeju), ale do krásy Rogerova tenisu má zkrátka daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Tuhle pravdu ale fanousci Nadala nejsou schopni prijmout. Pro ne existuje jen jeden talent, a to Nadal. Tech magoru je hodne, pohybuji se i zde. Asi tri nejvetsi zaslepenci jsou revival.Barney, Matti a Mario ( ktery uz zde, zaplat panbuh, nechodi. Tihle nikdy nepriznaji, ze je nekdo lepsi nez Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Příspěvek ...24 z 12:26 je , ale holý fakt, nechápu co je tam neuctivého proti Rogerovi a co se týče fanoušků magorů , tak zrovna Roger jich tady má mnohem více. Přece každému se nemusí líbit Rogerova hra....mně příjde neskutečně nudná, předpokládám, že budu označen za dalšího magora:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se ptas, co neuctiveho proti Rogerovi je psano v prispevku ...24 z 12:26? :D Podle tebe je Roger detinsky neprejici zbabelec?
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry ..spletl jsem si příspěvek ze 14:08 , ale upřímně nic úžasného si taky o Rogerovi nemyslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi dobrý ocas :DD opravdu bavíš :DD
1.Dětinský pláč?? Je vidět, že víš houby o emocích a o vrcholovém psportu jako takovém

2.Neuznání kvalit soupeře?? Víš, co mě zaráží?? Jak všichni víte, že Federer nebyl ve Wimbledonu zraněný? Jak víš, že nebyl limitován?? Možná mohl říct, že byl Berdych lepší, ale tak jistý ohledně zranění nezranění bych si nebyl

3. Zbabělost tím, že vyřadil Murryaho loni na TM?? Ale jdi ty brepto :) Myslíš, že Roger mu pustí zápas jenom proto, aby mohl postoupit? Roger nikdy nevypouští žádný zápas, ty experte...uznávám, nemáš ho rád, ale píšeš tu kraviny
Reagovat
smazaný uživatel
To je reakce na ...24
Reagovat
Matti
sám jsi zaslepenec a na druhé to svádíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty blbe, ukaz mi jediny muj prispevek, ve kterem fanaticky obhajuju Rogera, nebo znehodnocuju vykon jeho soupere.
Reagovat
Matti
klidek hochu, ty si začal, že jsem zaslepenec,tak ty mi ukaž, kde já zaslepeně obhajuji Rafu nebo znehodnocuji jeho soupeře?
Reagovat
smazaný uživatel
vubec neznas matematiku tehdejsi skupiny....pokud prehlizis takove momenty, nebo nejsi schopny rozeznat-pust si to aspon na Youtube jake to bylo divadlo s Potrem...i komentator to rad pripomene. opakuji, Slzy štesti zname, ale ne po prohře !! ukaz mi dalsi jinej pripad-mozna baby.
Reagovat
smazaný uživatel
předchozi tex pro TomRF
Reagovat
smazaný uživatel
10.09.2010 12:29 Od: Matti
"těch 6:0,6:1 nejde brát v potaz, protože tehdy Rafa hrál den předtím 4hodinovou bitvu s J.C.Ferrerem a pak na finále už nemohl skoro ani chodit druhý den."
[ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
Všechny zápasy tehdejší skupiny jsem viděl na YouTube asi 3x, ty asi neznáš Del Potra co? Jaké divadlo, ty trulante? Viděl jsi někdy hrát Del Potra, když byl ve formě? Rád bych ti připomněl, že ve formě hrající Del Potro loni v SF US Open roztřískal Nadala 3x 6-2, a následně porazil i Rogera, takže o divadle nemůže být ani řeč.....o pouštění zápasů vykládej někde jinde, třeba Davydenko nebo Volandri, to jsou na to experti, ale Roger?? Myslíš, že má někdo jako on tohleto zapotřebí? Přemýšlej.....
Reagovat
smazaný uživatel
text pro ...24
Reagovat
Matti
tohle je, ale holý fakt. Takhle to opravdu bylo, akorat to nebyl Ferrero, ale Moya(aspoň myslím). Na tom nevidím nic znevažujícího, Nadal se tehdy opravdu skoro nerozběhl a mám pocit , že to i sám Južnyj tehdy v jednom rozhovoru říkal.
Reagovat
smazaný uživatel
pro TomRF
byl to evidentni zamer, vyradit Skota.Svycar je studenej čumak, absolutni Svinga, ale v tomto pripade doslova trapne ušklebky...ale ja ti to nehodlam vysvetlovat jak malemu diteti.pokud to videt nechces, tak neuvidis. myslim, je to v celku znama vec
Reagovat
smazaný uživatel
Ze na tom ty nevidis nic znevazujiciho jeste neznamena, ze tomu tak neni.
Ted jsi na rade ty. Ukaz prispevek, ve kterem obhajuju Rogera, nebo znehodnocuju vykon jeho soupere.
Reagovat
Matti
ja tvrdím, že jsi zaslepenec.Takhle tě vidím a nemusím ani vytahovat nějaké příspěvky.Stačí si přečíst tuto diskuzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbecku, tvuj nazor nelze brat vazne, protoze jak se tak divam, podle tebe je zaslepenec kazdy, kdo nenadava Federerovi.
Reagovat
Matti
vybarvuješ se čím dál tím lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprve ty, hnupe.
Reagovat
smazaný uživatel
když už chceš o někom psát, že je sfinga, tak se to aspon nauč (svingo) :)) Myslíš, že někdo kdo miluje tenis, bude schválně prohrávat zápas, jenom aby někdo druhý nepostoupil? :) Ty si to představuješ jak Hurvínek válku :) Jenže to nemá cenu zas vysvětlovat, tobě, protože ty to taky neuvidíš, pokud nechceš
Reagovat
Matti
seber se trochu, no tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdycky me dokaze rozesmat, kdyz jen tak znenadani neco placnes. :DDDDDD Na nekoho reagujes, pritom dokazes vzdy jen placnout nesmysl, ktery s jeho predeslym prispevkem ani nesouvisi. :DDDD To je legracni. :DDDDDD
Reagovat
Matti
ono je to přesně naopak. Ty tady předvádíš věci, o kterých se mně ani nezdá. A otázka na tebe: Myslím to ironicky nebo vážně? :-)
Reagovat
Matti
a jestli sis nevšiml, mám vždy v reakci napsáno tvé jméno to znamená, že reaguji na tebe, ne na někoho jiného. To jsem myslel, že už chápeš, ale asi ne, jak vidím z tvých duchaplných příspěvků.Jen tak dál.
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze placas hlouposti, soudim nejen z tvych prispevku za poslednich 24 hodin, ty placas neustale.
Jinak to, ze zde predvadim neco, o cem se ti ani nezda, to ti verim. :DDDD O nejakem objektivnim zhodnoceni ( jelikoz jsi zde jeste ani jeden takovy komentar nenapsal a ani nevis, co to je, navic dokazes jen fanaticky obdivovat Nadala ) se ti vazne ani nezda. :DDDDDDDD
Reagovat
Matti
já věděl, že otázku nezodpovíš správně.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vedel, ze zareagujes zase jako hlupak, ktery nic nepochopil ( jak je tvym zvykem ) . :DDDDD
Reagovat
Matti
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
O.K.
Reagovat
martinek37
Myslím, že Rogerova slova hovoří za vše. On tu hru prostě miluje. Nemůže bez tenisu být. Ovšem jestli je mužský tenis na absolutním vrcholu, v tom bych se trochu mírnil. Ale souboje Federer vs. Nadal jsou pokaždé skvělou podívanou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist