Federer je letos poprvé ve finále, po dvou letech se v něm utká s Nadalem

19. 5. 2013, 06:47
Aktuality 134
ATP ŘÍM - Roger Federer se na šestém letošním turnaji dočkal prvního finále. Na antuce v Římě v něm v jubilejním 30. vzájemném duelu vyzve šestinásobného šampiona Rafaela Nadala, se kterým hrál finále naposledy před dvěma lety.
Roger Federer

Roger Federer letos odehrál pět turnajů a jeho maximem na nich byla semifinále na Auatralian Open a v Dubaji. Horší vstup do sezony nezažil dlouhých 13 let. Minulý týden na svém prvním antukovém turnaji v Madridu vypadl už ve 3. kole s Japoncem Nišikorim a po 14 měsících se tak nedostal minimálně do čtvrtfinále.

"Nezbývá mi, než se vrátit do práce a znovu tvrdě makat. Moje hra od základní čáry byla chaotická od začátku do konce. Jsem moc zklamaný způsobem hry, kterým jsem se prezentoval. Alespoň jsem zjistil, na čem musím pracovat. Byl to můj první letošní turnaj na antuce, míče létají jinak, těžko jsem hledal rytmus, celý zápas jsem se trápil. Chybí mi praxe na antuce, ale věřím, že mi turnaj v Madridu pomůže k tomu, abych byl dobře připraven na turnaj v Římě," řekl Federer ve španělské metropoli. 

A zdá se, že za necelý týden se dokázal připravit minimálně obstojně. Bez ztráty setu totiž postoupil do svého prvního finále v sezoně, když po deklasování Staraceho a Simona porazil ve dvou setech i překvapení turnaje Poláka Janowicze a v sobotním semifináletaké vzdorujícího Benoita Paire. Francouze, který v osmifinále vyřadil Del Potra a ve čtvrtfinále deklasoval Granollerse, zdolal 7-6 6-4. 



Snadné vítězství to ale rozhodně nebylo, čtyřiadvacetiletý Paire byl rovnoceným soupeřem. V prvním a pátém gamu ještě brejkboly nevyužil, ale když v polovině dějství získal 10 z 11 fiftýnů, ujal se vedení 4-3. Brejk však potvrdit nedokázal a v tie-breaku za stavu 5-4 své servisy neudržel a prohrál. Ve druhé sadě si už Federer podání pohlídal a díky brejku z třetí hry rozhodl o osudu utkání.  

Statistika zápasu Benoit Paire - Roger FedererJednatřicetiletý Švýcar vyhrál i přesto, že udělal 26 nevynucených chyb a zahrál jen 19 winnerů, zatímco Paire nastřílel 34 vítězných úderů a udělal jen o jednu zbytečnou chybu více, než třetí hráč světa. Navázal tak na předchozí zápas s Granollersem, kdy měl bilanci 31 winnerů a 19 nevynucených chyb, na skalp šestnáctinásobného grandslamového šampiona to ale nestačilo.

"Myslím, že to byl hodně složitý zápas. Hraje se proti němu hodně těžce. Je vysoký a má hodně dobrý servis. Má skvělý výběr úderů, takže je to opravdu obtížné," přiznal Federer problémy s 36. tenistou světa. "Ale jsem spokojený s tím, jak se to tu pro mě vyvíjí. Byl to podobný zápas jako včera s Janowiczem a znovu jsem dokázal vyhrát ve dvou setech. Být znovu ve finále je dobrý věc," dodal rodák z Basileji.

Federer si finále v Římě zahrál také v letech 2003 a 2006, titul ale nezískal. Před sedmi lety po neproměnění dvou mečbolů padl v tie-breaku pátého setu s Rafaelem Nadalem, se kterým se o celkové vítězství utká i letos.  Bývalé světové jedničky spolu v neděli sehrají jubilejní třicátý vzájemný duel, přičemž bilance hovoří 19-10 pro Nadala (na antuce 12-2). Ve finále, ve kterých vede Nadal 13-6, na sebe velcí rivalové narazili naposledy před dvěma lety na French Open.

"Proti Rafovi je skoro jedno, na jakém povrchu nebo v jakých podmínkách se hraje. Potřebuju hrát agresivní tenis a trochu Rafu přibrzdit. Vím, že na antuce mi toho moc nedovolí, míčkům dává neuvěřitelnou rotaci," řekl Federer.

"Nadal má na antuce nejlepší pohyb v historii, možná společně s Bjornem Borgem, takže je opravdu těžké proti němu hrát. Ale už jsem s ním hrál tolikrát, že vím, že ho můžu dostat pod tlak," věří Federer, který s o pět let mladším Španělem prohrál letos v Indian Wells. "Doufám, že tady mám větší šanci než v Indian Wells, kde to pro mě nebylo ideální. On měl neuvěřitelný comeback a i za něj jsem moc šťastný. Ale někdo ho musí zastavit, tak doufám, že to budu já."


Federer bude usilovat o 22. titul z turnajů Masters, Nadal zatím triumfoval 23krát.
- ATP MASTERS 1000 ŘÍM -
(Itálie, antuka, 3.204.745 eur)
sobotní výsledky (18. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (5-Šp.) - Berdych (6-ČR) 6-2 6-4
Federer (2-Švýc.) - Paire (Fr.) 7-6(5) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

134
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Stan_Borowitz
Z celkového herního projevu Federera na posledních turnajích je podle mne zřejmé, že prostě málo trénuje. Ostatně i to bříško, které se mu objevilo, není asi důsledkem přehnaně intenzivní fyzické přípravy, že.

Nadal nehrál nijak excelentně, nemusel podat ani takový výkon jako proti Gulbisovu, ale stačilo to k tomu, aby Federera deklasoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak máme ďalšiu pamatnú výhru do rodinnej kroniky.

Vela tenisu sme nevideli, ale ked donutil Roger Rafu k akcii jeho tenis bol zdrvujúci..Konečne sa dostal do optimálnej formy, dnes mu naozaj nie je čo vytknúť..Z backhandovej strany to má vyzerať nejak takto, k tomu velmi solídny servis..Konečne.

A čo k Rogerovi?..Vzhladom na jeho výkon si myslím, že za finále moze dakovat skor žrebu, než svojmu tenisu..Rafa ho dnes tenisovo opat zhodil a v 26r. života si pripísal rekordný 24 Masters titul..Uvidíme, jak sa k tomu postaví Rafov najvacsí súper, teda zdravie, ale myslim že ani číslo 35-40 nie je nerealne..
Reagovat
smazaný uživatel
:)

Ak zvýšia počet antukových masters, snáď.
Reagovat
Roger_Federer
Až za 8 let Nadal ukonči karieru a sponzorske smlouvy, vyleze nejaky ten doktor Fuentes.. A Bude vymalovano..jako u Amstronga.
Reagovat
smazaný uživatel
A čo ked vyleze u Rogera?..
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere ber to sportovně, je sice jasné, že Roger Rafu porážet nebude, ale porazit ho někdy může, i když si myslím, že na GS to nezvládne...
Reagovat
Mayo
všetci jak za každým spomenú antuku..a čo ako ? však je to normálny regulárny povrch ako iné...zato, že je na nej taký dobrý tak nech je...
Reagovat
Amputace
Máš to zapotřebí? Toto skutečně nepochopím.
Reagovat
Roger_Federer
Nemam...
Reagovat
Amputace
V tom případě za tebe asi píše někdo jiný, nebo jsi schizofrenik.
Reagovat
Roger_Federer
Psala to sekretařka, ma moje heslo..Hned jak dojde v 8 do kanclu tak ji vyhodim, tohle si dovolovat nebude..:)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak prostě Nadal dal dnes Federerovi výprask a někteří přispěvatelé tady z toho mají orgasmus. Přejme jim to, asi ho jinak zažívají jen zřídka, pokud vůbec...
Reagovat
Amputace
Skutečně se stydím za některé fanoušky Nadala.
Reagovat
Stan_Borowitz
To nejsou fanoušci Nadala, to je jeden idi.ot, který mění nicky. Dlužno ovšem dodat, že mu Pe3k dlouho snaživě připravoval půdu pro tuhle exhibici tuposti...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, jako fanoušek Rafy se tu za některé jeho fans stydím. Je to smutné, jak jsou někteří lidé s prominutím hlupáci !
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se tu všichni do Fedexe opírají. Jasně je to neumětel, vlastně do finále se dostal přes volný losy, vlastně vůbec nic neumí, nikdy nic nevyhrál a proto si nemůže dovolit horší výsledky.
Jste směšný, zajímalo by mě jestli se tu takle někdo opíral do Rafy, když od Rogera dostal na TM kanára...
Vůbec nejtrapnější komentáře ever jsou tu od dcera.pe3ka
Reagovat
smazaný uživatel
jako sorry, ale to ze mel Federer casto umetenou cesticku az do finale v poslednich 9 letech je fakt, ktery vi i deti na zakladni skole. Vetsinou to bylo tak, aby se jeho nejvetsi souperi vymlatili v jine casto pavouka.

Federer nikdy neporazil Rafu v TOP forme! Federer byl schopny Rafu porazit jedine tehdy, kdyz byl Rafa zraneny ci zraneny a z formy.
Reagovat
smazaný uživatel
co ti na to mám asi tak napsat - no a co?
Kdyby Roger nehrál antukový turnaje, tak má jen o pár titulů masters méně a o 1 GS. Z toho i Tvé dítě ze základky chápe, že Roger prostě není antukář. Ale i tak se dost často dostával do finále. Na ostatních površích Rafa tolik neumí, což se všeobecně ví, takže body sbírá hlavně v první půli sezóny.
Nedávno se tady plácalo do prsou nad Murrayem a kde je? Začala antuka a nějak mu to nehraje. Roger dlouhodobě - léta podává nejstabilnější výkony a proto je - opravdu - považován za nejlepšího tenistu. Rafa je beze slova nejlepší antukář. Ale psát tu takový sr.ačky na adresu Rogera? Neskutečný kraviny a lži...je vidět, že fanoušci Novaka, Andyho a částečně i Rafy jsou fakt děcka.
Reagovat
Amputace
Zato v táboře federerovců jsou všichni dospělí a sračky o Rafovi vůbec nepíšou.
Reagovat
rod_laver
To jsem rád, že H2H rozhodují o nejlepším hráči historie. Davydenko je neskutečný kádr :))
Reagovat
Stan_Borowitz
A kam se hrabe na Dominika Hrbatého !!!
Reagovat
smazaný uživatel
tam mas Svycar.... tam mas xD xD..... 6-1 a 6-3 .... so easy pro Rafu. :-)

Federer? Vic trapnejsi jednoruc BH jsem snad jeste nevidel, i Wawrinec ci Gasquet maji lepsi BH.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Nadal vydrzi hrat alespon do triceti lep, bude on tim nejlepsim v historii. Co se tyce H2H, je to dost sporny. Samozrejme, grandslam je necenejsi titul,neco jako OH pro ostatni sportovce. Ale druhou stranu. Proc ten nejlepsi hrac historie nedokaze porazet toho, kterej je poctem titulu a tydnu na postu jednicky horsi? Federer za celou karieru na Nadala proste nemel.Nikdo na nej nemel, jen Djokovic se mu priblizil. Proc tomu tak je?
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak špatné skóre H2H je především důsledkem toho, že Federer byl dlouho druhým nejlepším antukářem a tak často se s Nadalem utkával na antuce, kde je Nadal s přehledem nejlepší. Kdyby se prostě na antukovou část sezóny vykašlal, byl by světovou jedničkou skoro stejný počet týdnů, měl by o 1 GS míň, tedy 16, o 2 Masters tituly míň, aktivní H2H s Nadalem a tyhle blbé kecy by nikdo nevedl...
Reagovat
Roger_Federer
Proč tedy podle teto logiky nebyl Rafael svetovou 1 310 tydnu?Proč nema 6Wimbledonu,6 us,4x AO...že by to bylo vyrovnanou konkurenci na površich mimo antuky?
Reagovat
smazaný uživatel
Bingo
Reagovat
Roger_Federer
Bingo
Reagovat
smazaný uživatel
To pozor, i na ostatnich povrsich maji vyrovnanou bilanci. Tezko se to porovnava, kdyz je Nadal o 5 let mladci a to je v tenise opravdu dost, ale poste a jednoduse, behem doby, kdy byli oni dva o parnik dal nez ostatni, tak ve vzajemnych soubojich o poznani casteji vyhraval Nadal. Ja osobne neberu GS jako ten nejdulezitejsi udaj, to je podle me pocet tydnu na prvnim miste a v tom Rodgera nikdy neprekona (i diky castym zranenim). Ale v tech GS ta sance je. FO vyhraje, o tom pochybuje malokdo, ale rozhodnd ma sanci, a ne malou, i na Wimbledonu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, určitě má šanci získat víc GS titulů, to je jasné.
Reagovat
Mayo
vamos RAFAAAAAA 56. titul kariéry.. pánes :)
Reagovat
viitak
Rafovo prohozy jsou neskutečný. Je vidět obrovské zlepšení oproti prvním turnajům po dlouhé absenci. Výborně se mu vystupňovala forma na RG.
Reagovat
viitak
ještě dodám, že Fedex se dost zlepšuje v průběhu utkání. A teď ty dropshoty jsou taky špička.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ted, to uz je vyzkousene.. :-)
Reagovat
tito
Možná více než celý zápas se mi líbí závěrečný ceremoniál. Roger v klidu, Rafa v klidu, oba ve velké pohodě, navíc Rafovo italština
:-) Staří známí si zapinkali. V hale si to prohodí.
Reagovat
smazaný uživatel
K dá na Feďu?
Reagovat
Pe3k
I tak je finále jeho zatím nejlepší letošní výsledek.

Naštěstí se tenis nehraje na H2H, ale na grandslamy :)
Federer still greatest of all times :)
Reagovat
smazaný uživatel
bohuzel pro tebe a tve mindraky... se tenis hraje na H2H. :) Tam se ukazuje skutecna tenisova a psychicka kvalita v prime konfrontaci. GS nejsou vse vzhledem k tomu, ze navic jsou hrozne zavadeji, protoze Federer, kdyz sbiral jeden GS za druhym, tak mel slabe soupere, kteri by v ere Borga, Djokovice, Nadala ci Samprase nemeli narok. Teda mel jedineho soupere... a tim byl tehdy junior a adolescent Nadal... a tenhle mladicek, ktery ani zdaleka nebyl na vrcholu pravidelne ztrapnoval Federera zapas co zapas... ano toho Federera, ktery byl v te dobe na vrcholu svych sil... jak ponizujici pro svycarskeho klauna. :) Ale chapu te... musi te hrozne stvat, ze Federerova nejlepsi uroven hry se NIKDY NEDOSTALA NA NEJLEPSI UROVEN HRY NOVAKA A RAFY. :)
Reagovat
Roger_Federer
rafa 11(7x Rg),Novak 6,Borg ted
nevim 8?:) Federer 17x..
Reagovat
smazaný uživatel
ach chudinko, jsi jako zasekla gramofonova deska, i na tohle jsem ti uz dole odpovedel. :) ..... jinak nechapes ani zakladni psany text....

Vy elegosi se ridite heslem... 100x vyrcena lez se stane pravdou. Muzete se utvrzovat v tom, ze je svycarsky narodni "ostuda" nejlepsi na svete klidne do konce zivota, ale pravdu nezmenite... ani to, jak moc vas stve, ze Federer dostaval od opravdu kvalitnich hracu na vrcholu jednu nakladacku za druhou a nic s tím nezmohl. :)
Reagovat
Pe3k
Tenis se hraje na grandslamy. Ty si klidně dál mysli, že se hraje na H2H. Jen si uvědom, že v tom případě je lepší Lukáš Rosol než Nadal...

Všichni uznávají Federera jako nejlepšího hráče všech dob. A tvůj názor nikoho nezajímá, jen jedince tobě podobné...
Reagovat
Roger_Federer
rafa 11(7x Rg),Novak 6,Borg 11:) Federer 17x..

Kdo je teda tady nejlepši v oboru?
Reagovat
smazaný uživatel
malej zaostalej Petricek uz zacina ztracet nervy. :D Jo jinak jsi si opet nabehl s tim Rosolem.... jeden zapas nic neznamena... Rafa hral pod sve moznosti tehdy... naopak Rosol zahral zivotni vykon, s kterym by porazil kazdeho.. ale byl to jenom JEDEN ZAPAS. Naopak vzajemnych zapasu Rafy a Drozera je hodne a hraji dlouhe roky... to je objektivni meritko, ktere je relevantni.

A nelzi, vsichni Federera neuznavaji jako nejlepsiho hrace vsech dob... to je jenom chory vyplod tveho mozecku. Naopak ani odborna verejnost na to nemela nikdy jasny nazor.... v soucasnu se dokonce ti, kteri rikali, ze je Federer nejlepsi uz radeji ani neozyvaji, protoze vi, ze cas ukazal opak. Smula... asi by sis mel vzit kapesnicek Peto. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by som namiesto greatest of all times hral dnes ja, tak si to nikto nevšimne..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale čo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Feďa zatím v suchym triku. Aspoň něco.
Reagovat
anajka
ani suché triko,ani poriadna hra,ani šťastie...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, už je zpocený
Reagovat
Vojtiik
Na to se nedá koukat, to je zlé... špatná hra, no co už, chuj s tím, to se dá spravit, ale ta odevzdanost..
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli ma Federer nejakou cest a svedomi... tak vsem na stadionu zaplati naklady spojene se vstupenkama... protoze takovou komedii ze zapasu dokaze skutecne udelat jenom EGOman.
Reagovat
Roger_Federer
co řict, zazrak se čekat nedal, ale Roger to dava zcela zdarma..A tak jak kritizuji Kvitovou..
Tak řikam, tohle neni o Nadalovi..Rogere prober se, nebo jdi od toho.
Reagovat
smazaný uživatel
O Nadalovi to nebylo ani v predchozich 29 finale, ze? xD xD
Reagovat
Roger_Federer
Maš li pocit, že Nadal dnes hraje ne vyjimečneho, najdi si jejich zapasy z let 06-09..a teprve pak mužeš tvrdit, že tam to bylo o Nadalovy..Roger je zatim zcela mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
i kdyby ROLEXman hral ve sve nejlepsi forme, tak ani tehdy by nemusel Rafa hrat sve nejlepsi. :) K tomuho muze donutit jedine bozsky Novak. :-) Zkratka Rafa, Novak a Bjorn Borg jsou nejlepsi hraci vsech dob.. ostatni mamlasy se na ne nechytaji... vcetne uplakanka ze Svycarska.
Reagovat
Roger_Federer
rafa 11(7x Rg),Novak 6,Borg ted nevim 8?:) Federer 17x..
Reagovat
smazaný uživatel
1) Borg jich mel 11 (kdyby neskoncil s tenisem v 25 letech, tak ma GS pres 20 urcite)

2) jak uz jsem nahore ted vysvetloval hloupemu negramotnemu Pe3kovi... neni to jen o GS. :))
Reagovat
Denis92
nato sa neda pozerat..Roger startuj lietadlo do Stokholmu
Reagovat
smazaný uživatel
nas maly tzv. sampion ze Schweizu dostava jako uz tradicne od Rafy pekne do tela. Pomer winneru? Vypada to tak, že Nadal je utocnik a Roger obranar... :D tak moc je zatlacenej. Kdyz uz se Federer odhodla k winneru, tak vse zkazi, protoze mu strach z Rafy nedovoli nic jineho.... ale to neni prekvapeni... Rogerova hra byla vzdy zalozena na nahode... a proti opravdu TOP hraci mu ty jeho "paradicky" samozrejme nevychazzi. :))
Reagovat
Vojtiik
nereagujte, prosím:))
Reagovat
Roger_Federer
:),...24, Olympiado ty si opravdu nemocny pacoš.
Reagovat
viitak
Přesně jak jsem čekal, žádná bitva. Také to vyplívá z toho jaké měl Roger soupeře cestou do finále a z toho, že měl velkou pauzu. Ty nevynucené chyby nevycházejí z nějakého strachu z Rafy, ale z toho, že nehraje. Na FO bude určitě hrát lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
ale z pochopitelnych duvodu nemuzu rict svou totoznost.. vzhledem k tomu jake tu panuji pomery :)
Reagovat
Roger_Federer
O tom, že takove blaboli mužeš napsat jenom ty, vubec nepochybuji.
Reagovat
smazaný uživatel
tam je forum Nadal a Federer... je tam jeden nick, ktery zacina na "Na.." a pak zjistis mou pravou totoznost. :)

Jinak olympiada nebyl spatnej clovek... lidi jako Mgr. Lancik a Barney tu chybi, ale elegofanaticka masinerie je zcela zadupala do zeme.
Reagovat
viitak
Ať tu nikdo neříká, že ty Rafovo špičkové prohozy mu proti Fedexovi nepomáhají. To co Fedexovi stačí na ostatní tak na Rafu nestačí... nehledal bych v tom nějaké další složitosti, krom toho, že Fedex dělá hrozně chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Má cenu sázet Feďu za 40? Asi ne :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ani za 300.
Reagovat
tito
Vždy se dá sázet. Záblesky tam jsou, ale Rafa jej nepouští do hry.
Reagovat
smazaný uživatel
A jo něco jsem tam jako protikurz dal. A hned abych fandil Rogerovi.
Reagovat
Denis92
taky forehand proste musi byt winner inak to nadal potresta
Reagovat
Denis92
Roger ma sancu sa vyhrabat trocha zo sraciek a tym volejom sa dostal do este vacsich..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak môže Federer hentak hrať ? :D Hrá jak školák,má problém dostať čo hoc aj len jednoduchý forehand do dvorca :D Je to až k smiechu..
Reagovat
Pe3k
Tragikomedie. Potřeboval by tak asi 2 kurty, aby se tam vůbec trefil.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger ešte stihne aj lietadlo do Stockholmu..

Zatial hanebný výkonnostný rozdiel.
Reagovat
Denis92
zase raz sledujeme parodiu na Federera proti Nadalovi..
Reagovat
Vojtiik
tak 6-1... tedka 5-7 a 6-3, ale ja si stejne nalozim rogiho na win
Reagovat
smazaný uživatel
až nechutné.
Reagovat
smazaný uživatel
stary pan je spatny ve vsech smerech.. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
2 chyby Rafa oproti 15 Roger ... asi netřeba obtížně hledat důvod jednoznačnosti prvního setu ...
Reagovat
Denis92
to ho zas raz Nadal nici..
Reagovat
smazaný uživatel
čím ho prosímtě ničí? Federer se vyhazuje sám. Dneska by ho porazil aj Bohdan Ulihrach.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč se asi vyhazuje?
Reagovat
smazaný uživatel
protože je z Rafaela posraný. Navíc mu vůbec nefunguje servis, backhand mizerný.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Denis92
Federer je tragicky to je pravda..
Reagovat
smazaný uživatel
Ak mi chceš povedať že Nadalovou hrou,tak to asi nepozeráš...On dokopy nič ani len nezreturnoval,a trafí tak 2 z 5 forehandov,a o backhande ani nehovorím...
Reagovat
viitak
Včera hrál Fedex stejně špatně. Podívej se na statistiky včerejšího zápasu. Rozhoduje to, že Nadal nedělá chyby. 2 nevynucené za 1 set je sakra málo.
Reagovat
smazaný uživatel
+ dobihá winnery
Reagovat
kohlik
Nechápu co to je s Rosolem, od tý doby co vyhrál titul hraje hrozně.
Reagovat
smazaný uživatel
náhoda, vždycky hrál hov... a jedna vlašťovka jaro nedělá.
Reagovat
ptpc
Tiež si myslím.
Reagovat
Fandina
pěkný výkon, pěkné ceny oběma, hezký ceremoniál. Gratulka Lucko. Pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsi, jak Rumunce chvilku tekly slzy? Bylo mi jí líto, ale to je prostě sport, v Palermu zase plakala Lucka :) Ale závěr pěknej, Štěpec sympatickej s darovacím košem.. jen mně osobně by vůně Bvlgari moc radosti neudělala :)))) Jinak je Lucka opravdu moc sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Však jsem jí pak fandil, ať toho jednoho gema dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vidíš, jakou máš moc :)) Možná jí limitovalo rameno, ale spíš si myslím, že odešla psychicky (i když tenhle pojem nemám ráda, nevím, jak to jinak vyjádřit). Ale aspoň neměla kanárka. :)
Reagovat
Mayo
už nech sú štyri hodiny, však kto má toľko čakať
Reagovat
smazaný uživatel
veru nech su už 4h,nech to nadal vybavi rýclo a bez bolesti D-
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce gratulace!!
Reagovat
Mayo
sympatické finále...Vamos Rafa !
Reagovat
smazaný uživatel
se střetnou ve finále :-) Pro mě osobně finále lépe dopadnout nemohlo, moc se těším a doufám, že uvidíme pořádné drama a zavzpomínáme na památné bitvy těchto gigantů světového tenisu !
Reagovat
smazaný uživatel
Ale on přece po panu Zabloudilovi nikdo nechce, ať se učí, kolik kdo vyhrál grand slamů. Je jich za posledních sedum let tolik, že to ani nejde.
Reagovat
Pe3k
Mistrovství světa ve stolním tenisu - čtvrtfinále a semifinále. Finále mistrovství světa v hokeji. Finále Atp Masters 1000 v Římě.

Večer jdu na bedminton a o rybách si nechám zdát :)
Btw. snad bude země helvétského kříže zlatá v obou případech...
Reagovat
Sonja
i Federer říká, že ten zápas s Pairem byl podobný tomu s Jerzym...
Ale musím se Jerzyho zastat, měl to těžší, v tom zápase RF daleko víc fungoval servis (76% 1.servisu, 11 es) a udělal 2x míň UE (jen 13):-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
ales dnes mu nebude fungovat uz nic ako vzdy proti nadalovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Marco, ty co rozpravas?! ved posledne zapasy su uplne vyrovnane, nechapem o co ti ide?!
Reagovat
Sonja
Taky nechápu:-D...asi se to vehementně snaží zakřiknout.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem dnes hodně skeptický a snad stejně jako Roger si to užiju, páč finále Masters toho si musíme vážit čím dál víc, kor v Římě, "našem" nejhorším turnaji. Pravdou je, že Rafa je letos na antuce nejzranitelnější, co jsem ho kdy viděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Roger vyhraje, tak se snad ožeru.
Reagovat
smazaný uživatel
o nic mi nejde bilancia federera s nadalom na antuke- s vyminkou madridu je tusim 14-2 v prospech nadala to hovori za vsetko federer s nim moze hrat vyrovne napr do stavu 4-4 alebo do TB ,ale potom sa vzdy zopyse vzdy to tak je alebo mu este sem tam zobere set ale to je vsetko z jeho strany ta tvrdom povrchu ci trave to moze byt vyrovnanejsie,takze o nic mi nejde som len realista a neverim na ziadne zazraky...dnes uplne v pohode jasny zapas pre nadala ako vzdy ale kedy nahodou vyhral federer tak ako tu napisal kolega diskutujuci bude to malej svátek.
Reagovat
smazaný uživatel
a navyse nadal urcite chce dalsi titul tym predbehne ferrera a bude na RG nasadena 4 ale v jeho pripade je to vlastne uplne jedno,lebo on by asi dokazal vyhravat tituly na antuke aj z 50 miesta.
Reagovat
steve79
To já taky. Přece jenom získat po delší době titul a ještě k tomu porazit ve finále na antuce Nadala byl stálo za pořádnou oslavu. Uvidíme.
Reagovat
Sonja
Znám ten pocit z letošního MC...
:-D:-))
marco- V pohodě, podle mě prostě přeháníš;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ok ked myslis rad si potom pricitam co sa tu bude pisat po finale.
Reagovat
smazaný uživatel
teda myslim na adresu federera.
Reagovat
UnrealTom
kéž by let`s go Roger!
Reagovat
Sonja
"na skalp šestnáctinásobného grandslamového šampiona to ale nestačilo"
Už se Federerovi ubíraj i grandslamy:-(:-D
Reagovat
Nola
autor bol asi vykoľajený z nového imidžu Rogera
účes dospeláka a odev tínedžera
nech tie handry zahodí, jemu pristanú klasické elegantné tričká s golierom, navyše mu ten ohoz pridával kilá
Reagovat
Roger_Federer
Ten članek psal určite Forehend, nebo Amputace..chteli okrast Rogerka o jeden granslam.:)
Reagovat
smazaný uživatel
zaujimavejsie uz moze byt finale medzi svajčiarskom a svedskom v hokeji,nez to medzi nadalom a federerom.D
Reagovat
steve79
Bude to velmi prestižní zápas. Nadal hraje ve skvělé formě a Roger také procházel turnajem celkém v pohodě. Nicméně velký favoritem je Nadal. Federer musí předvést mnohen lepší výkon než včera. Prál bych vítězství Federerovi, ale vím jaká je realita:D
Reagovat
smazaný uživatel
presne ako pises vyhru by sme mu dopriali,ale vieme aka je realita Federer nastupi na kurt uz porazený ako vzdy,takze dalsi nudny zapas pred nami a pre mna osobne aj strata casu pri sledovani,takze pozerat urcite nebudem lebo medzi nadalom a federerom je to stale o tom istom a vysledok je dopredu jasny.
Reagovat
Pe3k
Každý zápas je jiný. Nadal snad nebude v takové formě jako včera a Roger naopak celkově zlepší svou hru. Roger hlavně musí zlepšit servis a forehand. Fedex má šanci když vyhraje první set, pokud ne je to mission impossible. Ale i tak je to dobrý výsledek a pozitivní impuls před RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je na těchto kurtech jako doma(stejně jako na všech antukových turnajích), má v Římě obrovskou základnu fanoušků, nevím co by se muselo stát, aby nevyhrál. Každopádně důležitější je pro Rafu French open, 8 titul z tohoto turnaje mu moc přeju, a vypadá to, že ho i dosáhne. VAMOS RAFA :)
Reagovat
smazaný uživatel
a nadal uz nema 8 titulov s RG?
Reagovat
Sonja
Ne, má jich 7...
Reagovat
smazaný uživatel
viem ze si fans RF v nasej rodine sme tiez ale bud realista federer je total mimo formy a nech si on a jeho fans hovoria co chcu lepsie to s nim už nebude naopak jeho vykonost bude stale klesat vek nezastavis finale je sice dobre a povedzme si pravdu je tam lebo mal pomerne lahky zreb no tým nechcem znizovat vykony Paireho a Janovica...dnes vo finale ide len o to aká velka bude zas nakladacka,ktoru federer od nadala zasa raz schyta...
Reagovat
smazaný uživatel
Proč píšeš s mezerami. Není to zbytečné?
Reagovat
smazaný uživatel
nechapem vysvetli.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už nedáváš tečky, tak proč mezery. Ale ber to v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to berem v klidu neboj som cudzinec a som rad,ze som sa ako tak naucil pisat slovensky cesky by som to nezvladal uz vobec.ale citat viem D
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak já nepoznal, že nejsi slovák.
Ani podle přízvuku :)
Reagovat
spaniel
A ty jses talian nebo co? Tecky jsou snad to jedine, co se ucit nemusis. Neda se to cist, ctyri spojene vety, jak tatar.
Reagovat
smazaný uživatel
skoro si trafil.A inak sory ked ti to tak vadi,uz radsej budem vase konenty len citat nic pisat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist