Federer i Wawrinka budou hrát semifinále Davis Cupu

27. 8. 2014, 18:10
Aktuality 13
Světová trojka Roger Federer a čtyřka Stanislas Wawrinka jsou podle očekávání v nominaci Švýcarska na semifinále Davisova poháru. Švýcarští tenisté budou hostit Itálii v Ženevě na rychlém povrchu. Zápas se hraje 12. až 14. září a vítěz se ve finále střetne buď s českými obhájci titulu, nebo s Francií.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka a Roger Federer

Švýcarsko nikdy Davis Cup nevyhrálo a slavná "salátová" mísa" je jednou z mála trofejí, kterou Federer nemá ve své sbírce. I proto se letos po výhře Wawrinky na Australian Open rozhodl, že bude reprezentovat celý rok.

Federera s Wawrinkou v sestavě doplňují Marco Chiudinelli (167. v žebříčku ATP) a Michael Lammer (454.). Italové sestavu ještě neoznámili, ale nejspíše v ní budou Fabio Fognini (17.), Andreas Seppi (49.), Paolo Lorenzi (78.) a Simone Bolelli (85.).

"Nebude to procházka parkem, ale těžký boj. Budeme potřebovat velkou podporu fanoušků," řekl švýcarský kapitán Severin Lüthi při oznámení nominace.

Nejblíže vítězství v Davisově poháru bylo Švýcarsko v roce 1992. Marc Rosset a Jakob Hlasek tehdy prohráli ve finále s hvězdnou americkou sestavou Andre Agassi, Pete Sampras, Jim Courier a John McEnroe 1:3.

Český kapitán Jaroslav Navrátil zveřejní nominaci na duel s Francií, který se uskuteční na antuce v areálu Rolanda Garrose, v úterý 2. září. Očekává se, že v ní budou strůjci titulů z let 2012 a 2013 Tomáš Berdych a Radek Štěpánek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Fandina
Mimochodem, zajímavá fotka, zběžně mám pocit, že se Roger dívá do zrcadla.
Reagovat
babolat.cz
takovou býčí šíji fedex nemá a už vůbec ne Yonex
Reagovat
Fandina
Nejde o to, jaký kdo má krk, ale o to, že jsou tam postavy ve stejném oblečení a připomíná to fotku člověka v zrcadle.
Reagovat
smazaný uživatel
Finále u nás by bylo super, ale začínám si myslet, že to bude mezi Francií a Švýcarskem a pro mě je volba jasná, ať zvoní zvonečky :))
Reagovat
Fandina
Moc bych si přála finále v Praze. Češi a Švýcaři v semifinále držím palce. Pojď pojď pojď a go go go!!
Reagovat
babolat.cz
get out get out get out of here
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nemáme vyhrát my, ať vyhrají Švýcaři. Rogerovi bych to přála, dlouho čekal na parťáka, se kterým by to mohl dokázat.
Reagovat
a.magerova
Aha, tak to tak vypadá, že v Praze nebudeme sedět spolu :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak Praha, Paříž!
Reagovat
a.magerova
Praha nebo Paříž - budu fandit stejně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle... aby nevznikla nějaká mýlka. Já fandím našim, ale pokud by to neměli vyhrát naši (třeba by čistě nečekaně a náhodou vypadli s Francouzi), pak ať si to urvou Švýcaři.
Reagovat
a.magerova
Jj já to pochopila a zcela narovinu píšu zde na českém TP, že fandím Švýcarům bez ohledu na soupeře ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, taky bych jim to přál, když už mísu naši neobhájí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist