Federer i Djokovič jsou v semifinále

16. 5. 2008, 16:47
Aktuality 3
Roger Federer se v Hamburku o krok přiblížil obhajobě loňského titulu, když dnes porazil Španěla Verdaska 6-3 6-3 a postoupil už do semifinále. Roli favorita splnil i Novak Djokovič, který si rovněž ve dvou setech poradil s dalším Španělem Albertem Montaňésem.
Roger Federer

Nejlepší hráč světa zvítězil v Hamburku už čtyřikrát a loni zde dokonce poprvé v kariéře porazil Rafaela Nadala na antuce. Že mu v přístavním městě daří, potvrzuje i letos.

Po hladkých výhrách nad Finem Nieminenem a Robinem Soderlingem ze Švédska si dnes ve dvou setech poradil i se Španělem Verdaskem. K bezproblémovému postupu do semifinále mu pomohlo i zranění jeho soupeře; Verdasco si v průběhu druhého setu poranil kotník, se kterým utkání dohrál.

"Myslím, že jsem dnes hrál dobře," řekl Federer po zápase, který jeho soupeř zakončil dvojchybou. "Fernando je jeden z hráčů, proti kterým musíte být pořád ve střehu. Dnes by o něco čitelnější, zato nedělal tolik nevynucených chyb," okomentoval Verdaskův výkon Švýcar. "Takovou taktiku zvolil - nejsem si ale jistý, jestli byla správná."

Bez větších problémů postoupil do semifinále i třetí nasazený Novak Djokovič ze Srbska. Toho dnes čekal Albert Montaňés ze Španělska, který si včera zvýšil sebedůvěru hladkým vítězstvím nad Djokovičovým krajanem Jankem Tipsarevičem. Také dnes začal Montaňés nebojácně, favorizovanému soupeři sebral hned první podání, ovšem pak začal mnohem útočněji laděný Djokovič úřadovat a překvapení nepřipustil.

Vítěz předchozího turnaje Masters v Římě porazil Španěla 6-2 6-3 a vyhrál osmý zápas za sebou. Jeho dalším soupeřem bude opět Španěl, lepší ze zápasu mezi Rafaelem Nadalem a Carlosem Moyou.

Výsledky - Hamburk:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Verdasco (Šp.) 6:3, 6:3, Djokovič (3-Srb.) - Montaňés (Šp.) 6:2, 6:3.

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roger musí tu antukovou smůlu prolomit ještě před Ronald Garros a v Hamburku vyhrát,nebude to ovšem jednoduchý krok, v cestě jsou Nadal i Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Vato to jsi vymyslel sam...?co to je za hlod...
Reagovat
smazaný uživatel
A to se ptá kdo?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist