Federer: Chvílemi jsem hrál hrozně

9. 5. 2008, 21:46
Aktuality 2
Roger Federer se dnes musel rozloučit s turnajem v Římě už před branami semifinálových bojů. Postaral se o to český tenista Radek Štěpánek, který klíč k úspěchu viděl ve svých přechodech na síť. Federera mrzí, že ztratil vedení, což se mu často nestává.
Profily hráčů
Roger Federer (© AP Photo)

"Většinou když vedu, tak to již nepustím. Proto je to zklamání," řekl po zápase Federer k nevyužité šanci v druhém tie-breaku. "V důležitých chvílích jsem hrál hrozně," dodal Švýcar, který tak má se Štěpánkem na antuce vyrovnanou bilanci. Oba vyhráli po dvou zápasech.

Světová jednička také přiznala, že jí nesedí Štěpánkův styl. "S ním je těžké hrát. Stále mění svou hru. Ale už jsem proti němu hrál několikrát, tak jsem nebyl překvapen. Jen to chtělo hrát lépe," uvedl Federer, pro kterého to byla již šestá letošní prohra na okruhu ATP.

Štěpánkovi k výhře pomohlo, že v krizových okamžicích dokázal bodovat díky nátlakové hře na síti, kde získal téměř polovinu svých bodů. "To bylo velmi důležité, protože když necháte Federera hrát jeho hru, tak dokáže míček prohánět po celém kurtu," řekl Štěpánek ke své agresivní taktice. "Chtěl jsem ho držet pod tlakem," dodal.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek to je máza slušny uspěch sem zvědav co na to dnes Djokovič.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist